george1999 Δημοσ. 6 Ιουλίου Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Krusty είπε Εκτός από το καθαρό εισόδημα (μεικτό-ασφαλιστικές εισφορές), δήλωσες τον φόρο που παρακρατήθηκε σε ξεχωριστό κωδικό; Ξένη σημαία σημαίνει ότι πρέπει να παίξεις με κωδικούς 263-264 για αποδοχές από το εξωτερικό και 265-266 για φόρο που πληρώθηκε στο εξωτερικό; Μήπως η Ελλάδα βάσει ΣΑΔΦ έχει αποκλειστικό δικαίωμα φορολόγησης; Έτσι ακριβώς όπως τα λες απλά εμένα με μου φαίνονται πολλά τα 700 που μου βγάζει εκκαθάριση δεν ισχύει το αφορολόγητο των 10000 ευρώ κι αν όχι σε ποια κατηγορία μπαίνει; στους ναυτικούς; Και πάλι 10% θα έπρεπε δώσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
c23 Δημοσ. 6 Ιουλίου Share Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Έχει κανείς ιδέα πως τα υπολογίζει η ΑΑΔΕ τα μισθώματα; Οι πρώτες 2 εγγραφές είναι ένα συμβόλαιο με νοίκι 150ε έως 28/2 και 2 άτομα στο συμβόλαιο, και οι υπόλοιπες 3 είναι με νοίκι 200ε και 3 άτομα στο συμβόλαιο. Στο πινακάκι που βγάζει όταν μπαίνεις Ε2 λέει πως θα έπρεπε να βγαίνει 1078,33ε σύνολο (έχω τσεκάρει τις ημερομηνίες λήξης, συνάδουν με όσα έχουν δηλωθεί και στο Ε2), πως το υπολογίζουν;; Spoiler Επεξ/σία 6 Ιουλίου από c23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teot Δημοσ. 6 Ιουλίου Share Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, c23 είπε Έχει κανείς ιδέα πως τα υπολογίζει η ΑΑΔΕ τα μισθώματα; Οι πρώτες 2 εγγραφές είναι ένα συμβόλαιο με νοίκι 150ε έως 28/2 και 2 άτομα στο συμβόλαιο, και οι υπόλοιπες 3 είναι με νοίκι 200ε και 3 άτομα στο συμβόλαιο. Στο πινακάκι που βγάζει όταν μπαίνεις Ε2 λέει πως θα έπρεπε να βγαίνει 1078,33ε σύνολο (έχω τσεκάρει τις ημερομηνίες λήξης, συνάδουν με όσα έχουν δηλωθεί και στο Ε2), πως το υπολογίζουν;; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εχει μπει λάθος ημερομηνία λύσης των συμβολαίων. Ημερομηνία λύσης βάζουμε την επόμενη απο την τελευταίας ημέρα... δηλαδή αν το συμβόλαιο λήγει 28/2 ημερομηνία λύσης μπαίνει η 1/3. Στην περίπτωσή σου η εφορία... για την πρώτη περίπτωση υπολογίζει ενοίκιο μέχρι 27/2 και επειδη θεωρει πάντα τον μήνα με 30 ημέρες υπολογίζει την πρώτη μίσθωση με διάρκεια 1 μηνα + 27/30 του μήνα ... συνολική διάρκεια 1,9 για την δεύτερη περίπτωση μεχρι 29/6 δηλαδή 3 μήνες + 29/30 ... συνολική διάρκεια 3,967 Επίσης για τον υπολογισμό χρησιμοποιεί το πλήρες μίσθωμα. δεν το μοιράζει στους μισθωτές. Σου παραθέτω ενα πινακακι που φαίνονται οι υπολογισμοί που κανει..... Επεξ/σία 7 Ιουλίου από teot 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Υπαρχει καποιο προγραμμα υπολογισμου εκκαθαριστικου? Ακυρο βρεθηκε https://www.taxbeast.gr/eshop/OutBasketeTax.aspx?iPreSel=6 Επεξ/σία 7 Ιουλίου από adi32 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
c23 Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 11 hours ago, teot said: Εχει μπει λάθος ημερομηνία λύσης των συμβολαίων. Ημερομηνία λύσης βάζουμε την επόμενη απο την τελευταίας ημέρα... δηλαδή αν το συμβόλαιο λήγει 28/2 ημερομηνία λύσης μπαίνει η 1/3. Στην περίπτωσή σου η εφορία... για την πρώτη περίπτωση υπολογίζει ενοίκιο μέχρι 27/2 και επειδη θεωρει πάντα τον μήνα με 30 ημέρες υπολογίζει την πρώτη μίσθωση με διάρκεια 1 μηνα + 27/30 του μήνα ... συνολική διάρκεια 1,9 για την δεύτερη περίπτωση μεχρι 29/6 δηλαδή 3 μήνες + 29/30 ... συνολική διάρκεια 3,967 Επίσης για τον υπολογισμό χρησιμοποιεί το πλήρες μίσθωμα. δεν το μοιράζει στους μισθωτές. Σου παραθέτω ενα πινακακι που φαίνονται οι υπολογισμοί που κανει..... Είσαι άρχοντας. Ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση! Ειχα σπάσει το κεφάλι μου χθες, είχα διαβάσει πως υπολογίζει 30 μέρες πάντα, αλλά δεν υπολόγιζα ποτέ πως η λύση πρέπει να είναι μια μέρα μετά, και υπολόγιζα και τη μέρα της λύσης και δε με έβγαιναν τα νούμερα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, george1999 είπε Έτσι ακριβώς όπως τα λες απλά εμένα με μου φαίνονται πολλά τα 700 που μου βγάζει εκκαθάριση δεν ισχύει το αφορολόγητο των 10000 ευρώ κι αν όχι σε ποια κατηγορία μπαίνει; στους ναυτικούς; Και πάλι 10% θα έπρεπε δώσει... Η εκκαθάριση είναι ακριβώς 700 ευρώ; Το εισόδημα δεν είναι ακριβώς 6.000 σωστά; Στατιστικά, αν οι απαντήσεις είναι ναι και ναι, τότε είναι πολύ σπάνιο να συμβαίνει αυτό ως φόρος εισοδήματος. Θα μπορούσε να βγει ένα στρόγγυλο ποσό από τεκμήρια, αλλά αναφερθήκατε ότι φιλοξενείται κιόλας ο γιος σας, άρα δεν έχει καν τεκμήριο κατοικίας. Είναι προσυμπληρωμένο με μαύρη διαγώνιο κανένα ΝΑΙ σε κωδικό στην δήλωση; Συμφωνώ με τον @The_Judas ότι αν ανεβάσεις το εκκαθαριστικό με σβησμένα τα προσωπικά στοιχεία ίσως βγάλουμε άκρη. Ίσως και την σύνοψη Ε1. Δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα έκανε; Προφανώς στα ποντοπόρα πλοία με διεθνείς πλόες δεν χρειάζονται όμως πρέπει να δηλωθεί αυτό στον κωδικό με τις εξαιρέσεις. Η κατηγορία επαγγέλματος έχει επιλεγεί στον κωδικό 201; Δηλαδή κατηγορία 2 'κατώτερο πλήρωμα'. Στους μισθούς υπάρχει φορολογικός συντελεστής 9% στο πρώτο 10.000. Το φορολογητέο-καθαρό εισόδημα νομίζω θεωρείται το μεικτό μείον τις ασφαλιστικές δαπάνες. Έτσι αν κάποιος έβγαλε καθαρά 6.000 και από την πηγή του μισθού-εργοδότη έγινε μηδενική παρακράτηση φόρου, τότε έχουμε σύνολο φόρου 540. Ακόμα, στην απάντηση μου για τον αγρότη πριν, έτσι του είπαν από την εφορία. Δηλαδή 9% για το πρώτο δεκαχίλιαρο κέρδους. Και στους συνταξιούχους των 600 ευρώ, προφανώς γίνεται παρακράτηση φόρου κάθε μήνα. Πώς φορολογούνται οι ναυτικοί. Οι αμοιβές που καταβάλλονται στους ναυτικούς είναι εισόδημα από μισθωτή εργασία. Οι ναυτικοί του εμπορικού ναυτικού φορολογούνται ως αξιωματικοί ή ως κατώτερο πλήρωμα. Ο φόρος υπολογίζεται και γίνεται παρακράτηση με συντελεστή 15% για τους αξιωματικούς και με 10% για το κατώτερο πλήρωμα των πλοίων (άρθρο 15 ν. 4172/2013). Ειδικά οι ναυτικοί, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας (αξιωματικοί και κατώτερο πλήρωμα), οι οποίοι εργάζονται σε πλοία με ξένη σημαία και κάνουν διεθνείς μεταφορές, αποκτούν εισόδημα αλλοδαπής προέλευσης στο οποίο δεν γίνεται παρακράτηση φόρου (ΠΟΛ 1084/2015). Επομένως αν δεν έγινε καμία παρακράτηση φόρου, ούτε από το κράτος της σημαίας απ' όσο καταλαβαίνω, στα 6.000 θα είχαμε 600 παρακράτηση φόρου αν η σημαία ήταν η Ελληνική. Επεξ/σία 7 Ιουλίου από Krusty 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ribo7 Δημοσ. 9 Ιουλίου Share Δημοσ. 9 Ιουλίου Στο "Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής" (πεδία 049) μου έχει προσυμπληρωμένο το ποσό με 40 ευρώ διαφορά (παραπάνω) σε σχέση με τα ποσά που φαίνονται στο winbank της Πειραιώς. Να το διορθώσω το ποσό ή να έχουν υπολογίσει κάτι έξτρα που δε φαίνεται στην κάρτα? Η διαφορά είναι σε "υπηρεσίες υγείας". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tedybear Δημοσ. 9 Ιουλίου Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 4 minutes ago, ribo7 said: υπηρεσίες υγείας Μετράνε διπλά αυτές οπότε είσαι ΟΚ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hamer Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Καλημέρα σας. Στη δήλωση στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας ξεχασα να ανανεωσω - τροποποιησω ενα ακινητο που εληξε η ηλεκτρονικη μισθωση φετος Φεβρουαριο του 24. Τι γινεται σε αυτην την περίπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 25 λεπτά πριν, hamer είπε Καλημέρα σας. Στη δήλωση στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας ξεχασα να ανανεωσω - τροποποιησω ενα ακινητο που εληξε η ηλεκτρονικη μισθωση φετος Φεβρουαριο του 24. Τι γινεται σε αυτην την περίπτωση? Θα την κάνεις από 01 Ιουνίου αν θες να γλιτώσεις τα 100€ πρόστιμο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hamer Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 18/4/2024 στις 1:39 ΜΜ, hamer είπε 26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Θα την κάνεις από 01 Ιουνίου αν θες να γλιτώσεις τα 100€ πρόστιμο Θα κανω ληξη την παλιά, και θα κανω νεα μισθωση απο 1 Ιουνιου? Φεβρουάριο Μαρτιο Απριλιο Μαιο θα φαίνεται ξενοικιαστο το μαγαζί? Και του χρονου θα δηλωσω στην φορολογικη δηλωση μειων 4 μηνες ενοικια? Δεν θα εχω θεμα ? Επεξ/σία 11 Ιουλίου από hamer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2 ώρες πριν, hamer είπε Θα κανω ληξη την παλιά, και θα κανω νεα μισθωση απο 1 Ιουνιου? Φεβρουάριο Μαρτιο Απριλιο Μαιο θα φαίνεται ξενοικιαστο το μαγαζί? Και του χρονου θα δηλωσω στην φορολογικη δηλωση μειων 4 μηνες ενοικια? Δεν θα εχω θεμα ? Αυτό σου έγραψα ΕΓΩ? ΟΧΙ βέβαια! Τροποποίηση θα κάνει από 01 Ιουνίου για να μην πληρώσεις τα 100€ πρόστιμο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Η προθεσμία για την τροποποιητική δήλωση είναι η 26η Ιουλίου. Σε όσους έχει έρθει ειδοποίηση τσεκάρετέ το. Αλλά και όσοι την κάνετε σε λογιστή ρίξτε του μια υπενθύμιση https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1710972/forologikes-diloseis-tsoynami-ta-lathi-sta-ekkatharistika-chiliades-kaloyntai-na-ypovalloyn-tropopoiitiki/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Παιδια μια ερωτηση, άσχετη με τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά λογιστική Μπορεί κάποιος να έχει διπλό επαγγελματικό ΑΦΜ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 11/7/2024 στις 12:34 ΜΜ, GREGORYMO είπε Αυτό σου έγραψα ΕΓΩ? ΟΧΙ βέβαια! Τροποποίηση θα κάνει από 01 Ιουνίου για να μην πληρώσεις τα 100€ πρόστιμο. Αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα δεν θα έτρωγε κανένας πρόστιμο για ληξιπρόθεσμη τροποποιητική μισθωτηρίου ή ληξιπρόθεσμη λύση. Προφανώς κι αν το δέχεται αυτό το σύστημα ως τροποποιητική, είναι παράλογο και οι μήνες που αναφέρθηκαν θα είναι χωρίς μίσθωση. Τώρα αν το κάνουν αυτό και στην πράξη μπορεί να την γλιτώνουν από τύχη είναι άλλο θέμα. Στην περίπτωση που εκμισθωτής βάλει την πραγματική ημερομηνία τροποποίησης τότε τον επιτρέπει το σύστημα να προχωρήσει, αλλά εμφανίζονται κόκκινα γράμματα προειδοποίησης εκπρόθεσμης τροποποίησης. Δηλαδή καρφώνεται ο ίδιος ο εκμισθωτής. Αν μπει απο πρώτη Ιουνίου θα καρφωθεί στο μήνυμα που πετάγεται στην συμπλήρωση του Ε2 που δεν θα συμφωνούν τα έσοδα με τα πραγματικά έσοδα. @hamer Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται και η αποδοχή του μισθωτή. Οπότε αν αναγράφει από 1 Ιουνίου η μίσθωση, ο μισθωτής αν θέλει δεν πληρώνει τους προηγούμενους μήνες. Επεξ/σία 13 Ιουλίου από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα