runner69 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Στις 3/7/2024 στις 5:43 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε @ntountou Βάλτε μέσο όρο. Αθροίστε τα όλα και διαιρέστε με το 12. Ούτως ή άλλως, σημασία έχει πόσα δαπανήσατε, όχι πότε τα δαπανήσατε μέσα το έτος. Εάν μιλούσαμε για ιδιοκτήτη ακινήτου και Ε2, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα (δεν είναι η περίπτωσή σας). Στις 3/7/2024 στις 5:46 ΜΜ, ntountou είπε αναφερονται σε διαφορετικο μισθωτηριο.. με ποιο μισθωτηριο να τα δηλωσω? επισης βγαινει με δεκαδικα καθως ειναι 380x7 + 400x5 = 4660 οποτε 4660/12 παει 388.3333 Στρογγυλοποιω στο 388 ? Στις 3/7/2024 στις 6:09 ΜΜ, ntountou είπε ειμαι εκτος σπιτιου για να το επιβεβαιωσω.. αν ειναι ετσι τοτε δε βαζω μεσο ορο των 2 μισθωτηριων αλλα το συνολικο του ετους.. Απο φετος εχει αλλαξει και βαζουμε το ετησιο ποσο του ενοικιου, οχι το μηνιαιο. Δηλ 4660. 1
hadji21 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Καλησπέρα σας. Εργάζομαι ως μισθωτός με μπλοκάκι απο 1/2023 μέχρι και σήμερα. Το 2022 είχα παρακολουθήσει επιδοτούμενο σεμινάριο, για το οποίο πληρώθηκα τον 3/2023. Αυτό το ποσό εμφανίζεται ως η αμοιβή στο πεδίο 301 της δήλωσης. Εξαιτίας αυτής, η λογίστρια μου ανέφερε ότι δεν μπορώ να κάνω δήλωση ως "μπλοκάκιας" και πρέπει να κάνω ως ελεύθερος επαγγελματίας (έσοδα-έξοδα). Τα έξοδα που της έδινα να περνάει - έχοντας στο μυαλό μου ότι είμαι "μπλοκάκιας" - είναι πολύ λίγα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο φόρος που πρέπει να πληρωσω, περισσότερο σε σχέση με το μπλοκάκι. Μέσα σε αυτό έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με την λογίστρια , η προκαταβολή φόρου που στην περίπτωση μου είναι χοντρικά σχεδόν 1Κ πάνω από το φόρο που έχει βγει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφύγω αυτή την κατάσταση και να κάνω δήλωση ως "μπλοκάκιας", σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό ή thanks for nothing επιδοτούμενο σεμινάριο και να αρχίσω να ψάχνω τις δόσεις για την εφορία?
teot Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 14 ώρες πριν, runner69 είπε Απο φετος εχει αλλαξει και βαζουμε το ετησιο ποσο του ενοικιου, οχι το μηνιαιο. Δηλ 4660. Πάντα και αν όχι πάντα, τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον ... το ετήσιο βάζαμε στην δήλωση μισθωμάτων που πληρώσαμε. 1
runner69 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, teot είπε Πάντα και αν όχι πάντα, τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον ... το ετήσιο βάζαμε στην δήλωση μισθωμάτων που πληρώσαμε. Μεχρι και περισυ στο popup εβαζες το μηναιαιο ποσο και πολλαπλασιαζε αυτο με τους μηνες στο τελικο αποτελεσμα. Εκανε αυτο την πραξη. Φετος αλλαξε και βαζεις το ετήσιο. Ετσι το θυμαμαι. Επεξ/σία 5 Ιουλίου από runner69
Krusty Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, hadji21 είπε Καλησπέρα σας. Εργάζομαι ως μισθωτός με μπλοκάκι απο 1/2023 μέχρι και σήμερα. Το 2022 είχα παρακολουθήσει επιδοτούμενο σεμινάριο, για το οποίο πληρώθηκα τον 3/2023. Αυτό το ποσό εμφανίζεται ως η αμοιβή στο πεδίο 301 της δήλωσης. Εξαιτίας αυτής, η λογίστρια μου ανέφερε ότι δεν μπορώ να κάνω δήλωση ως "μπλοκάκιας" και πρέπει να κάνω ως ελεύθερος επαγγελματίας (έσοδα-έξοδα). Τα έξοδα που της έδινα να περνάει - έχοντας στο μυαλό μου ότι είμαι "μπλοκάκιας" - είναι πολύ λίγα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο φόρος που πρέπει να πληρωσω, περισσότερο σε σχέση με το μπλοκάκι. Μέσα σε αυτό έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με την λογίστρια , η προκαταβολή φόρου που στην περίπτωση μου είναι χοντρικά σχεδόν 1Κ πάνω από το φόρο που έχει βγει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφύγω αυτή την κατάσταση και να κάνω δήλωση ως "μπλοκάκιας", σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό ή thanks for nothing επιδοτούμενο σεμινάριο και να αρχίσω να ψάχνω τις δόσεις για την εφορία? Μπορείς να το υποβάλλεις αυτό το ερώτημα προς την ΑΑΔΕ, επιλέγοντας κατηγορία: εισόδημα φυσικών προσώπων. https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/inquiries.htm Αφού το σεμινάριο έγινε το 2022 και μόνο, δεν μπορούσε να δηλωθεί για το 2022 το αναδρομικό ποσό που πήρες το 2023; Ποιόν κανόνα σπας για να μην θεωρείσαι μισθωτός με μπλοκάκι; Μπορεί ο κωδικός 301 να κολλάει την δήλωση σου, αλλά μήπως πρέπει να γίνει δήλωση με επιφύλαξη αν είσαι όντως μισθωτός με μπλοκάκι; Επεξ/σία 5 Ιουλίου από Krusty
teot Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, runner69 είπε Μεχρι και περισυ στο popup εβαζες το μηναιαιο ποσο και πολλαπλασιαζε αυτο με τους μηνες στο τελικο αποτελεσμα. Εκανε αυτο την πραξη. Φετος αλλαξε και βαζεις το ετήσιο. Ετσι το θυμαμαι. Πάντα το συνολικό ποσό της χρονιάς έμπαινε.... Ενας που θα είχε 7 μήνες με Α ενοίκιο και 5 με Β ενοίκιο τι θα έβαζε? Παραθέτω και απόσπασμα απο τις οδηγίες της περσυνής δήλωσης.... Επεξ/σία 6 Ιουλίου από teot
runner69 Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, teot είπε Πάντα το συνολικό ποσό της χρονιάς έμπαινε.... Ενας που θα είχε 7 μήνες με Α ενοίκιο και 5 με Β ενοίκιο τι θα έβαζε? Παραθέτω και απόσπασμα απο τις οδηγίες της περσυνής δήλωσης.... Μην τα μπερδευεις, αλλο το ποσο που εμφανιζεται στη δηλωση κωδικος 811 και αλλο το ποσο που εβαζες εσυ στο popup. Δεν μπορεις να βαλεις απευθειας το ποσο στο 811 οπου εκει παντα εδειχνε το ετησιο. Το εβαζες στο popup και αυτο μετα περνουσε στον 811. Στο παραδειγμα σου λοιπον , εγω αναγκαστικα εβαλα το ενοικιο Α και υπολογιστηκε 12*Α στον 811 που ειναι προφανως λαθος. Αν μπορουσα να εβαζα το συνολικο Σ= 7*Α+5*Β τοτε θα εβαζα αυτο οπως το εκανα φετος. Ειχα αντιστοιχα το ιδιο θεμα περσι και φετος και τελικα φετος μπορεσα να βαλω το σωστο. Για αυτο λεω μεχρι περισυ εκανε τον υπολογισμο του μηναιου ποσου που εβαζες επι τους μηνες που ειχες βαλει. Αν ειχες αντιστοιχο θεμα περσι και φετος και εκανες εσυ την φορολογικη σου, θα το ηξερες. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από runner69
Krusty Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 5/7/2024 στις 4:28 ΜΜ, hadji21 είπε Καλησπέρα σας. Εργάζομαι ως μισθωτός με μπλοκάκι απο 1/2023 μέχρι και σήμερα. Το 2022 είχα παρακολουθήσει επιδοτούμενο σεμινάριο, για το οποίο πληρώθηκα τον 3/2023. Αυτό το ποσό εμφανίζεται ως η αμοιβή στο πεδίο 301 της δήλωσης. Εξαιτίας αυτής, η λογίστρια μου ανέφερε ότι δεν μπορώ να κάνω δήλωση ως "μπλοκάκιας" και πρέπει να κάνω ως ελεύθερος επαγγελματίας (έσοδα-έξοδα). Τα έξοδα που της έδινα να περνάει - έχοντας στο μυαλό μου ότι είμαι "μπλοκάκιας" - είναι πολύ λίγα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο φόρος που πρέπει να πληρωσω, περισσότερο σε σχέση με το μπλοκάκι. Μέσα σε αυτό έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με την λογίστρια , η προκαταβολή φόρου που στην περίπτωση μου είναι χοντρικά σχεδόν 1Κ πάνω από το φόρο που έχει βγει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφύγω αυτή την κατάσταση και να κάνω δήλωση ως "μπλοκάκιας", σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό ή thanks for nothing επιδοτούμενο σεμινάριο και να αρχίσω να ψάχνω τις δόσεις για την εφορία? Δες και εδώ περιπτώσεις 5 και 6 κάτω-κάτω και το σχόλιο της γυναίκας στα σχόλια. Ότι σε πλήρωσαν αναδρομικά δεν σημαίνει ότι έκανες και κάτι παράλληλα ενώ ήσουν μπλοκάκιας. Άρα πρέπει να θεωρηθείς μισθωτός με μπλοκάκι. Δες και μια περίπτωση που προσομοιάζει στην σελίδα 29 αυτού του θέματος (του thosdo). https://www.taxheaven.gr/news/44787/mplokakia-egxeiridio-erwtapanthsewn-apo-thn-aade Στις 25/6/2024 στις 12:06 ΠΜ, nik416 είπε Καλησπέρα εάν γνωρίζετε γιατί μάλλον έμπλεξα, είμαι αγρότης ειδικό καθεστώτος πρώτη χρονιά κάνω δήλωση με αυτή την ιδιότητα, ο φόρος απο τα αγροτικά συμψηφιζετε με το είσοδημα από την κυρία εργασία μου και βγαίνει ένας φόρος? και ότι πληρώνω και προκαταβολή φόρου τη είναι αυτό πάλι?? Πχ 15000 από την δουλειά και 13000 από τα αγροτικά, γιατί ο λογιστής μου σημειώσει δεν ασχολητε με αγρότες κτλ...λέει ότι συμψηφιζετε και βγαίνει ένας φόρος. Αλλά όταν είχαν ρωτήσει στην εφορία μου είχαν πα ξεχωριστός φόρος μέχρι 10000 από αγροτικά 9% και για τα υπόλοιπα 3000 Χιλ 22%. Στην εφορία στα είπαν σωστά. Φορολογία με την κλίμακα. Τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογούνται αυτοτελώς με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων. Τα εισοδήματα αυτά για να φορολογηθούν δεν αρθροίζονται με τυχόν άλλα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, από μισθούς-συντάξεις κτλ. Ελπίζω να ξέρεις και την επιστροφή ΦΠΑ κατ' αποκοπή μιας και είσαι στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ. Προκαταβολή φόρου αγροτών. Όταν με τη φορολογική δήλωση των φυσικών προσώπων, δηλώνεται εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, εκτός από τον φόρο εισοδήματος, βεβαιώνεται επιπλέον προκαταβολή επί του φόρου, για την επόμενη χρονιά. Η προκαταβολή επί του φόρου που προκύπτει από τη δήλωση που υποβάλλεται, είναι 55% στο φόρο των κερδών του 2023, με τη δήλωση που υποβάλλεται το 2024 (άρθρο 69 ν. 4172/2013). Μείωση προκαταβολής. Από τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2018 και μετά, όσοι υποβάλλουν δήλωση με εισόδημα για πρώτη φορά από επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου μειώνεται κατά 50%. Δηλαδή από 55% γίνεται 27,5% (άρθρο 69 ν. 4172/2013). Παραδέχομαι που ο λογιστής σου είπε δεν ασχολείται με τα αγροτικά ώστε να τα υπολογίσει λάθος. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από Krusty 1
teot Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, runner69 είπε Αν ειχες αντιστοιχο θεμα περσι και φετος και εκανες εσυ την φορολογικη σου, θα το ηξερες. Σχεδόν 40 χρόνια (εχω και κάποια ηλικία) κάνω όλες τις δηλώσεις της ευρύτερης (της πολύ ευρύτερης θα έλεγα) οικογένειας και κάθε χρόνο έχω 3..4 που έχουν πληρώσει ενοίκιο είτε για κύρια κατοικία, είτε για κατοικία παιδιών που σπουδάζουν,... γι' αυτό και επιμένω. Για λύσε τον γρίφο ... ένας έχει πληρώσει 7 μήνες 350 ευρώ και 5 μήνες 370 ευρώ., τι μηνιαίο ποσό θα βάλει ώστε να πολλαπλασιαζόμενο επι 12 να δώσει ακριβώς 4300 (που πλήρωσε) χωρίς +/- δεκαδικά. Μην το μπλέκεις με το Ε2 που εκει ναι αναγράφουμε και το μηνιαίο ενοίκιο Επεξ/σία 6 Ιουλίου από teot
runner69 Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 32 λεπτά πριν, teot είπε Σχεδόν 40 χρόνια (εχω και κάποια ηλικία) κάνω όλες τις δηλώσεις της ευρύτερης (της πολύ ευρύτερης θα έλεγα) οικογένειας και κάθε χρόνο έχω 3..4 που έχουν πληρώσει ενοίκιο είτε για κύρια κατοικία, είτε για κατοικία παιδιών που σπουδάζουν,... γι' αυτό και επιμένω. Για λύσε τον γρίφο ... ένας έχει πληρώσει 7 μήνες 350 ευρώ και 5 μήνες 370 ευρώ., τι μηνιαίο ποσό θα βάλει ώστε να πολλαπλασιαζόμενο επι 12 να δώσει ακριβώς 4300 (που πλήρωσε) χωρίς +/- δεκαδικά. Μην το μπλέκεις με το Ε2 που εκει ναι αναγράφουμε και το μηνιαίο ενοίκιο Μιλάμε για περσινη δηλωση, οχι την φετινη. Περσι δηλωσε 4300 στο 811 ; δηλ ειχε αυτη την αλλαγη του ενοικιου το 2022;
george1999 Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Καλησπέρα κι από εμένα Έχω το εξής θέμα: Προσπαθώ να κάνω τη δήλωση για το γιο μου ο οποίος είχε αποδοχές ως δόκιμος εμπορικού ναυτικού. Μετά από κάποιες προσπάθειες καθώς και επικοινωνία με την εταιρία συμπλήρωσα τη δήλωση η οποία όμως βγαίνει χρεωστική με 700 ευρώ!! Το εισόδημα του γιου μου για το 23 ήταν σχεδόν 6000 ευρώ!!! Είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο; Δεν έχει κάτι στο όνομά του και είναι δηλωμένος με φιλοξενία στο σπίτι μου. Αν γνωρίζει κάποιος θα εκτιμήσω πολύ τη βοήθειά του πριν τρέξω σε λογιστή...
The_Judas Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου πολυ θεωρητικο το ερωτημα σου. δειξε μας μια εικονα τι σου βγαζει το συστημα στο τελος , αφου σβησεις τα οποια προσωπικα στοιχεια/αφμ. 1
Krusty Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, george1999 είπε Καλησπέρα κι από εμένα Έχω το εξής θέμα: Προσπαθώ να κάνω τη δήλωση για το γιο μου ο οποίος είχε αποδοχές ως δόκιμος εμπορικού ναυτικού. Μετά από κάποιες προσπάθειες καθώς και επικοινωνία με την εταιρία συμπλήρωσα τη δήλωση η οποία όμως βγαίνει χρεωστική με 700 ευρώ!! Το εισόδημα του γιου μου για το 23 ήταν σχεδόν 6000 ευρώ!!! Είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο; Δεν έχει κάτι στο όνομά του και είναι δηλωμένος με φιλοξενία στο σπίτι μου. Αν γνωρίζει κάποιος θα εκτιμήσω πολύ τη βοήθειά του πριν τρέξω σε λογιστή... Γιατί επικοινωνία με την εταιρία; Δεν προσυμπληρώθηκε το καθαρό εισόδημα και ο φόρος που κρατήθηκε από τον μισθό στην δήλωση; Επεξ/σία 6 Ιουλίου από Krusty 1
george1999 Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, Krusty είπε Γιατί επικοινωνία με την εταιρία; Δεν προσυμπληρώθηκε το καθαρό εισόδημα και ο φόρος που κρατήθηκε από τον μισθό στην δήλωση; Επικοινωνία για να σιγουρευτώ ότι βάζω το ποσό στο σωστό κωδικό Δεν ήταν προσυμπληρωμένη η δήλωση προφανώς γιατί επρόκειτο για πλοίο με ξένη σημαία και διότι γίνεται φορολογική δήλωση για πρώτη φορά υποθέτω
Krusty Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, george1999 είπε Επικοινωνία για να σιγουρευτώ ότι βάζω το ποσό στο σωστό κωδικό Δεν ήταν προσυμπληρωμένη η δήλωση προφανώς γιατί επρόκειτο για πλοίο με ξένη σημαία και διότι γίνεται φορολογική δήλωση για πρώτη φορά υποθέτω Εκτός από το καθαρό εισόδημα (μεικτό-ασφαλιστικές εισφορές), δήλωσες τον φόρο που παρακρατήθηκε σε ξεχωριστό κωδικό; Ξένη σημαία σημαίνει ότι πρέπει να παίξεις με κωδικούς 263-264 για αποδοχές από το εξωτερικό και 265-266 για φόρο που πληρώθηκε στο εξωτερικό; Μήπως η Ελλάδα βάσει ΣΑΔΦ έχει αποκλειστικό δικαίωμα φορολόγησης; Επεξ/σία 6 Ιουλίου από Krusty
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα