ntountou Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε Βάλτε μέσο όρο. Αθροίστε τα όλα και διαιρέστε με το 12. αναφερονται σε διαφορετικο μισθωτηριο.. με ποιο μισθωτηριο να τα δηλωσω? επισης βγαινει με δεκαδικα καθως ειναι 380x7 + 400x5 = 4660 οποτε 4660/12 παει 388.3333 Στρογγυλοποιω στο 388 ?
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, ntountou said: αναφερονται σε διαφορετικο μισθωτηριο.. με ποιο μισθωτηριο να τα δηλωσω? Ανεβάστε ένα screenshot με σβησμενα στοιχεία εάν θέλετε. Τα μισθωτήρια και τα επιμέρους στοιχεία φαίνονται αναλυτικά στη δήλωση μίσθωσης ακινήτου, την οποία συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης όταν έγινε η αναπροσαρμογή ενοικίου και εσείς αποδεχτήκατε. Δεν έχει κάνει ηλεκτρονική δήλωση; 6 minutes ago, ntountou said: επισης βγαινει με δεκαδικα καθως ειναι 380x7 + 400x5 = 4660 οποτε 4660/12 παει 388.3333 Στρογγυλοποιω στο 388 ? Παίρνει δεκαδικά. Επεξ/σία 3 Ιουλίου από MauroPaltoudias
ntountou Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ανεβάστε ένα screenshot με σβησμενα στοιχεία εάν θέλετε. Παίρνει δεκαδικά. Πρωτα πολλα ευχαριστώ για την αμεση ανταποκριση.. για να μη καθυστερω με screenshots γιατι δεν εχω αμεση προσβαση στα στοιχεια (θα εχω σε 2 ωρες περιπου), θα το περιγραψω.. Οταν δηλωνω το ενοικιο, στην εγγραφη ζηταει ΑΦΜ ιδιοκτητη, τετραγ. μετρα ακινητου, ενοικιο (μηνιαιο), παροχη ρευματος και αριθμο μισθωτηριου (αυτο που εχει βγει μεσω ΤΑΞΙΣ) Μετα την ανανεωση του μισθωτηριο (λογω ληξης του προηγουμενου) βγαλαμε καινουργιο με τον ιδιοκτητη το οποιο εχει και καινουργιο αριθμο πλεον.. σαν καινουργιο συμβολαιο δηλαδη... Οποτε ποιον αριθμο μισθωτηριου να δηλώσω στην μοναδικη εγγραφη που με αφηνει το συστημα; Το παλιο η το καινουργιο ή δε παιζει ρολο; Επεξ/σία 3 Ιουλίου από ntountou
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Το τελευταίο φυσικά. Αφού το παλιό έληξε.. ΥΓ Η δική μου (που έχει εκκαθαριστεί εδώ και έναν μήνα) δεν περιλαμβάνει αριθμό μισθωτηρίου και προχώρησε κανονικά. Δεν το είχε βάλει ο λογιστής, μόλις το τσέκαρα. Λογικό μου ακούγεται όμως, δεδομένου ότι έγινε ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης ακινήτου. Οπότε ό,τι άλλο επιμέρους στοιχείο μπορεί να χρειαστεί, αντλείται απευθείας από εκεί. Επεξ/σία 3 Ιουλίου από MauroPaltoudias
ntountou Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Το τελευταίο φυσικά. Αφού το παλιό έληξε.. Τελεια, ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις. Δεν ηταν και τοσο προφανη τελικα ολα αυτα στα οποια με βοηθησες. Μου κανει εντυπωση που δεν υπαρχει πουθενα ενα παραδειγμα/οδηγιες για αυτη την περιπτωση που πιστευω απασχολει δεκαδες χιλιαδες ενοικιαστες.. ενω αντιθετως υπαρχουν οδηγιες για πιο τρελα σεναρια
teot Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, ntountou είπε Οταν δηλωνω το ενοικιο, στην εγγραφη ζηταει ΑΦΜ ιδιοκτητη, τετραγ. μετρα ακινητου, ενοικιο (μηνιαιο), παροχη ρευματος και αριθμο μισθωτηριου (αυτο που εχει βγει μεσω ΤΑΞΙΣ) Το συνολικό του έτους η της περιόδου μίσθωσης , οχι το μηνιαίο Επεξ/σία 3 Ιουλίου από teot 1
ntountou Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, teot είπε Το συνολικό του έτους η της περιόδου μίσθωσης , οχι το μηνιαίο ειμαι εκτος σπιτιου για να το επιβεβαιωσω.. αν ειναι ετσι τοτε δε βαζω μεσο ορο των 2 μισθωτηριων αλλα το συνολικο του ετους..
Boubis1411 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου παιδια καλησπερα!! Η Γυναικα μου ειναι ανεργη και βλεπω ενα ποσο στην δηλωση 2500.... τι παιζει ξερει καποιος ; Μην τρεχω αδικα σε λογιστη ΠΩΣ προκυπτει το ποσον αυτο δεν καταλαβα ακομα !!
Krusty Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Boubis1411 είπε παιδια καλησπερα!! Η Γυναικα μου ειναι ανεργη και βλεπω ενα ποσο στην δηλωση 2500.... τι παιζει ξερει καποιος ; Μην τρεχω αδικα σε λογιστη ΠΩΣ προκυπτει το ποσον αυτο δεν καταλαβα ακομα !! Τα 2.500 προκύπτουν ως αντικειμενικό εισόδημα ή τεκμαρτό αλλιώς λέγεται. Νομίζω μόνο που ζεις τεκμαίρεται ότι έχεις για να φας και να πιεις τον χρόνο (τεκμήριο διαβίωσης). Αν δηλώσεις οτι ιδιοκατοικείς τότε τεκμαίρονται περίπου 1500 με 2000 ή και παραπάνω για δαπάνες συντήρησης του σπιτιού, αν έχεις αμάξι κάτι ακόμα, αν αγοράσεις δίτροχο... Μήπως ζείτε στο σπίτι της συζύγου; Αν από το τεκμαρτό εισόδημα αφαιρέσεις το πραγματικό που είναι 5,43, τότε έχεις την προστιθέμενη διαφορά αντικειμενικών δαπανών η οποία φορολογηται με δικιά της κλίμακα και χαρίζεται ο φόρος αυτός αν είναι μικρός. Επεξ/σία 3 Ιουλίου από Krusty 1
Boubis1411 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, Krusty είπε Τα 2.500 προκύπτουν ως αντικειμενικό εισόδημα ή τεκμαρτό αλλιώς λέγεται. Νομίζω μόνο που ζεις τεκμαίρεται ότι έχεις για να φας και να πιεις τον χρόνο (τεκμήριο διαβίωσης). Αν δηλώσεις οτι ιδιοκατοικείς τότε τεκμαίρονται περίπου 1500 με 2000 ή και παραπάνω για δαπάνες συντήρησης του σπιτιού, αν έχεις αμάξι κάτι ακόμα, αν αγοράσεις δίτροχο... Μήπως ζήτε στο σπίτι της συζύγου; Αν από το τεκμαρτό εισόδημα αφαιρέσεις το πραγματικό που είναι 5,43, τότε έχεις την προστιθέμενη διαφορά αντικειμενικών δαπανών η οποία φορολογηται με δικιά της κλίμακα και χαρίζεται ο φόρος αυτός αν είναι μικρός. OXI ενοικιο εχουμε φιλε και μαλιστα δυνατο ! Οκ καταλαβα νταβατζη που λενε Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου ! 1
Krusty Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε OXI ενοικιο εχουμε φιλε και μαλιστα δυνατο ! Οκ καταλαβα νταβατζη που λενε Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου ! Προφανώς η κατοικία είναι μισθωμένη από την σύζυγο, που είναι πάλι τεκμήριο. Βάζουν έναν φόρο και μετά τον δίνουν πίσω αν είναι μικρά τα τεκμήρια διαβίωσης, λέγοντας 'μειώσεις από τον φόρο'. Μέχρι 80τμ καθαρά, η τιμή του τεκμηρίου είναι 40 ευρώ ανά τμ. Βοηθητικοί χώροι 40 ευρώ/τμ. 1
geo9419 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου Μπορεί κάποιος να μου πει πως υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος γιατι κατι μου διαφεύγει και δεν βγαινουν τα νούμερα για 3,78 ευρώ Κανω την δήλωση και μου βγαινει χρεωστικό 37,94 ευρώ. Τρέχω ένα πρόγραμμα που βρήκα δωρεάν στο ίντερνετ και κάνει ανάλυση της εκκαθάρισης και μου βγάζει το ίδιο νούμερο 37,94 ευρώ. Εχει στην ανάλυση Λοιπά συμβεβαιούμενα ποσά 3,78. Το εισοδημα από συνταξεις ειναι 9269,50 με παρακρατηση φορου 38,85 από μισθώσεις 105,00 και από μερίσματα 51,31 με παρακρατηση φόρου 2,59
Krusty Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, geo9419 είπε Μπορεί κάποιος να μου πει πως υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος γιατι κατι μου διαφεύγει και δεν βγαινουν τα νούμερα για 3,78 ευρώ Κανω την δήλωση και μου βγαινει χρεωστικό 37,94 ευρώ. Τρέχω ένα πρόγραμμα που βρήκα δωρεάν στο ίντερνετ και κάνει ανάλυση της εκκαθάρισης και μου βγάζει το ίδιο νούμερο 37,94 ευρώ. Εχει στην ανάλυση Λοιπά συμβεβαιούμενα ποσά 3,78. Το εισοδημα από συνταξεις ειναι 9269,50 με παρακρατηση φορου 38,85 από μισθώσεις 105,00 και από μερίσματα 51,31 με παρακρατηση φόρου 2,59 Οι μισθώσεις 105 ευρώ μήπως είναι από χωράφια; Μήπως τα λοιπά συμβαιβαιούμενα ποσά είναι το τέλος χαρτοσήμου και οι εισφορές για ΟΓΑ χαρτόσημο; 1
Boubis1411 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, Krusty είπε Προφανώς η κατοικία είναι μισθωμένη από την σύζυγο, που είναι πάλι τεκμήριο. Βάζουν έναν φόρο και μετά τον δίνουν πίσω αν είναι μικρά τα τεκμήρια διαβίωσης, λέγοντας 'μειώσεις από τον φόρο'. Μέχρι 80τμ καθαρά, η τιμή του τεκμηρίου είναι 40 ευρώ ανά τμ. Βοηθητικοί χώροι 40 ευρώ/τμ. ΟΧΙ βρε σε εμενα ειναι ΟΛΑ -εγω ειμαι ο Αντρας τα παντα ειναι στο ονομα μου παιδια-σκυλια ΟΛΑ χαχα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα