GREGORYMO Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Μόλις τώρα, eidikos33 είπε Μιλάω γενικά Όποιος το Δεκέμβρη του 23 συμπλήρωσε τα 70 έτη, απαλλάσσεται
Krusty Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Κωδικός 627. ΟΧΙ όπου να ναι Αν αφορούν οι δαπάνες αυτές όλο όμως το κτίριο και όχι ένα διαμέρισμα, σωστά; Και να μην επιχορηγούνται από πρόγραμμα αναβάθμισης κτιρίων https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013 3 ώρες πριν, eidikos33 είπε στις αποδειξεις στην στηλη 3 που ειναι για την υγεια εχει εμενα ενα ποσο 158 ευρω απο κατω στην στηλη γ πρεπει να το συμπληρωσω 316 ? επισης το 70ο ετος που δεν υποχρεουται ο φορολογουμενος να συγκεντρωνει αποδειξεις απο ποτε μετραει? πχ αν γινεις καποιος 70 τον δεκεμβριο του φορολογικου ετους χρειαζεται να συγκεντρωσει αποδειξεις? Νομίζω το προσυμπληρωμένο ποσό είναι ήδη στο διπλάσιο. 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Έγινε αλλαγή του μισθώματος από 10/2/23 σε 280€ ενώ πριν ήταν 230€ ο ενοικιαστής δήλωσε ότι κατέβαλε 30€ παραπανω συνολικά στην φορολογική δήλωση γιατί υπολόγισε ότι από 1/1 έως 9/2 πλήρωνε 230 ευρώ ενώ από 10/2 έως 31/12 πλήρωνε 280. Εγώ πως θα το καταχωρήσω στο Ε2 που δεν μου επιτρέπει να βάλει 0.33 του μήνα Φλεβάρη? Και τι ποσό θα βάλω αναλογικά? Για να είναι μια σειρά ορθή θα πρέπει να είναι όλα αλληλένδετα με το γινόμενο Στο Ε2 κανονικά επιτρέπει δύο εγγραφές για τον ίδιο μισθωτή. Θα βάλεις κανονικά τις ημερομηνίες για τις δύο εγγραφές-γραμμές. Στην πρώτη γραμμή έχεις εναν μήνα τον Ιανουάριο και για τον Φεβρουάριο έχουμε 9 ημέρες στις 28, άρα 9/28=0,3214. Σύνολο μηνών 1,3214. Ποσό 1,3214*230=303,922. Στην δεύτερη γραμμή ότι μένει από τον Φεβρουάριο δηλαδή 1-0,3214=0,6786. Και έχουμε άλλους 10 μήνες. Σύνολο μηνών 10,6786. Ποσό 10,6786*280=2.990,008. Αν χρειαστεί να κάνεις στρογγυλοποιήσεις (δεν ξέρω πόσα δεκαδικά δέχεται το σύστημα) κάντες προς τα πάνω. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2024 από Krusty 1
teot Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Krusty είπε Στο Ε2 κανονικά επιτρέπει δύο εγγραφές για τον ίδιο μισθωτή. Θα βάλεις κανονικά τις ημερομηνίες για τις δύο εγγραφές-γραμμές. Στην πρώτη γραμμή έχεις εναν μήνα τον Ιανουάριο και για τον Φεβρουάριο έχουμε 9 ημέρες στις 28, άρα 9/28=0,3214. Σύνολο μηνών 1,3214. Ποσό 1,3214*230=303,922. Στην δεύτερη γραμμή ότι μένει από τον Φεβρουάριο δηλαδή 1-0,3214=0,6786. Και έχουμε άλλους 10 μήνες. Σύνολο μηνών 10,6786. Ποσό 10,6786*280=2.990,008. Αν χρειαστεί να κάνεις στρογγυλοποιήσεις (δεν ξέρω πόσα δεκαδικά δέχεται το σύστημα) κάντες προς τα πάνω. Είναι λίγο μπέρδεμα με τα δεκαδικά για να συμφωνήσει με το ποσό που αναφέρει η εφορία (μολις ανοίγεις το Ε2). Το αντιμετώπισα πέρυσι και ψάχτηκα αρκετές ώρες μέχρι να βρω άκρη. Καταρχήν η εφορία ακόμη και 31 ημέρες να έχει ο μήνας χρησιμοποιεί το 30 .... με το 28 δεν ξέρω τι γίνεται. Θα γράψω τι έκανα εγώ και ελπίζω ότι θα μπορέσει να το προσαρμόσει στα δικά του δεδομένα. Ειχα απο 1/1 μέχρι 25/3 (25 ημέρες στον επίμαχο μήνα) με ένα Α ενοίκιο και 26/3 εως 31/12 με ένα Β ενοίκιο. Εκανα 25/30 = 0,8333333333 το στρογγυλοποιούμε 0,833 .... οπότε στο υπολογισμο έβαλα 2,833 μήνες με ενοίκιο Α Στην συνέχεια για να υπολογίσουμε τις ημέρες του υπολοίπου μήνα .... κάνουμε την αφαίρεση 1,000 - 0,833 = 0,167 και αυτό είναι ο υπόλοιπος μήνας και στον υπολογισμό έβαλα 9,167 μήνες με ενοίκιο Β. Μόνο έτσι και μετά απο πολλές δοκιμές κατάφερα να συμφωνήσω τα ποσά. Σημείωση παρότι έχω βάλει 3 δεκαδικά και τα χρησιμοποιεί στον υπολογισμο βλέποντας το περσυνό Ε2 τα εμφανίζει στρογγυλοποιημένα. 2,80 αντι 2,833 και 9,20 αντι 9,167. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2024 από teot
Krusty Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, teot είπε Είναι λίγο μπέρδεμα με τα δεκαδικά για να συμφωνήσει με το ποσό που αναφέρει η εφορία (μολις ανοίγεις το Ε2). Το αντιμετώπισα πέρυσι και ψάχτηκα αρκετές ώρες μέχρι να βρω άκρη. Καταρχήν η εφορία ακόμη και 31 ημέρες να έχει ο μήνας χρησιμοποιεί το 30 .... με το 28 δεν ξέρω τι γίνεται. Θα γράψω τι έκανα εγώ και ελπίζω ότι θα μπορέσει να το προσαρμόσει στα δικά του δεδομένα. Ειχα απο 1/1 μέχρι 25/3 (25 ημέρες στον επίμαχο μήνα) με ένα Α ενοίκιο και 26/3 εως 31/12 με ένα Β ενοίκιο. Εκανα 25/30 = 0,8333333333 το στρογγυλοποιούμε 0,833 .... οπότε στο υπολογισμο έβαλα 2,833 μήνες με ενοίκιο Α Στην συνέχεια για να υπολογίσουμε τις ημέρες του υπολοίπου μήνα .... κάνουμε την αφαίρεση 1,000 - 0,833 = 0,167 και αυτό είναι ο υπόλοιπος μήνας και στον υπολογισμό έβαλα 9,167 μήνες με ενοίκιο Β. Μόνο έτσι και μετά απο πολλές δοκιμές κατάφερα να συμφωνήσω τα ποσά. Σημείωση παρότι έχω βάλει 3 δεκαδικά και τα χρησιμοποιεί στον υπολογισμο βλέποντας το περσυνό Ε2 τα εμφανίζει στρογγυλοποιημένα. 2,80 αντι 2,833 και 9,20 αντι 9,167. 30 μέρες ανά μήνα δεν μας αναγκάζει κιόλας η εφορία. Πχ αν ένα διαμέρισμα ενοικιαζόταν μόνο τον Φεβρουάριο σε βραχυχρόνια μίσθωση και είχαμε αλλαγή στις 15 Φεβρουαρίου, θα βάζαμε από μισό μήνα. Αν ένα συμβόλαιο αρχίζει πχ 10/2, άλλο αποτέλεσμα έχουν τα 9/28 του μήνα και άλλο 9/30. Δεν ισχυρίζομαι ότι εγώ είμαι σωστός και εσύ λάθος, αφού για κάθε τριάντα μέρες, το ποσό που πληρώνει ο ενοικιαστής είναι μεταβαλλόμενο. Κι εγώ με την μέθοδο μου αγνοώ τις μέρες του προγούμενου μήνα από τον Φεβρουάριο που είναι 31 και όμως κάποιες τις πιάνει το μηνιάτικο ενοίκιο. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2024 από Krusty 1
teot Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Krusty είπε 30 μέρες ανά μήνα δεν μας αναγκάζει κιόλας η εφορία. Πχ αν ένα διαμέρισμα ενοικιαζόταν μόνο τον Φεβρουάριο σε βραχυχρόνια μίσθωση και είχαμε αλλαγή στις 15 Φεβρουαρίου, θα βάζαμε από μισό μήνα. Αν ένα συμβόλαιο αρχίζει πχ 10/2, άλλο αποτέλεσμα έχουν τα 9/28 του μήνα και άλλο 9/30. Δεν ισχυρίζομαι ότι εγώ είμαι σωστός και εσύ λάθος, αφού για κάθε τριάντα μέρες, το ποσό που πληρώνει ο ενοικιαστής είναι μεταβαλλόμενο. Κι εγώ με την μέθοδο μου αγνοώ τις μέρες του προγούμενου μήνα από τον Φεβρουάριο που είναι 31 και όμως κάποιες τις πιάνει το μηνιάτικο ενοίκιο. Οταν μπαίνεις να συμπληρώσεις Ε2 γράφει οτι σύμφωνα με τις δηλώσεις μίσθωσης που έχουν υποβληθεί τα ενοίκια του έτους ειναι ΧΧΧΧ,ΧΧ ποσό. Είχα κάνει διάφορους συνδυασμούς με 31 ημέρες, με 30 ημέρες και τα ποσά που δήλωνα εγώ, με το ποσό της εφορίας δεν συμφωνούσαν ... έβγαιναν μικροδιαφορές 2...3...5 ευρώ ... μέχρι που έκανα την καταχώρηση των ποσών όπως ανέφερα παραπάνω και συμφώνησαν απόλυτα (μέχρι και τα λεπτά συμφωνούσαν). Τωρα αν είναι σωστό η λάθος δεν το γνωρίζω αλλά πιστεύω ότι αφού υπήρξε πλήρης ταύτιση τείνει να είναι σύμφωνα με το σκεπτικό της εφορίας. Για την βραχυχρόνια δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο σκεπτικό... για κανονική μίσθωση πάντως δούλεψε... Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2024 από teot 2
Speculoos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 On 01/05/2024 at 17:09, Manefs23 said: Να ρωτήσω κάτι για τον κωδικό 727 (για την τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων οποιασδήποτε μορφής). Στο πινακάκι που ανοίγει απο φέτος οταν πατάμε να συμπληρώσουμε το ποσο, με τιτλο (Ανάλυση κωδικών 727-728) , εκτός του ποσού, ζητάει να συμπληρώσω ΑΦΜ συμβαλόμενου. Ποιό ΑΦΜ βάζω; του φορέα που έλαβε τα χρήματα; ή αυτου που πλήρωσε; Πήρα χτες το εκκαθαριστικό και είδα ότι υπάρχει ένα νούμερο στον κωδικό αυτό. Τι είναι αυτό; Ότι έχω χρέη ή αποπληρώνω κάποιο δάνειο; Δεν το είχα προσέξει τις άλλες φορές γιατί κάνω μηδενική δήλωση στην Ελλάδα και μου έβγαλε ότι δεν έχω να πληρώσω φόρο. Έχω ρωτήσει και το λογιστή της γυναίκας μου μιας και κάνουμε κοινή δήλωση και περιμένω απάντηση.
maxsal1995 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος. Έκανα οριστική υποβολή δήλωσης για φέτος αλλά είδα μετά ότι υπάρχει λάθος. Δεν μου έχει κάποια επιλογή για τροποποιητικη. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;
GREGORYMO Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 8 ώρες πριν, Speculoos είπε Πήρα χτες το εκκαθαριστικό και είδα ότι υπάρχει ένα νούμερο στον κωδικό αυτό. Τι είναι αυτό; Ότι έχω χρέη ή αποπληρώνω κάποιο δάνειο; Δεν το είχα προσέξει τις άλλες φορές γιατί κάνω μηδενική δήλωση στην Ελλάδα και μου έβγαλε ότι δεν έχω να πληρώσω φόρο. Έχω ρωτήσει και το λογιστή της γυναίκας μου μιας και κάνουμε κοινή δήλωση και περιμένω απάντηση. ΜΗΠΩΣ αγόρασες κάτι με δόσεις?
Speculoos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 2 hours ago, GREGORYMO said: ΜΗΠΩΣ αγόρασες κάτι με δόσεις? Το παραμικρό. Δεν μένω καν Ελλάδα και είμαι στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.
Krusty Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 2/7/2024 στις 3:48 ΠΜ, teot είπε Οταν μπαίνεις να συμπληρώσεις Ε2 γράφει οτι σύμφωνα με τις δηλώσεις μίσθωσης που έχουν υποβληθεί τα ενοίκια του έτους ειναι ΧΧΧΧ,ΧΧ ποσό. Είχα κάνει διάφορους συνδυασμούς με 31 ημέρες, με 30 ημέρες και τα ποσά που δήλωνα εγώ, με το ποσό της εφορίας δεν συμφωνούσαν ... έβγαιναν μικροδιαφορές 2...3...5 ευρώ ... μέχρι που έκανα την καταχώρηση των ποσών όπως ανέφερα παραπάνω και συμφώνησαν απόλυτα (μέχρι και τα λεπτά συμφωνούσαν). Τωρα αν είναι σωστό η λάθος δεν το γνωρίζω αλλά πιστεύω ότι αφού υπήρξε πλήρης ταύτιση τείνει να είναι σύμφωνα με το σκεπτικό της εφορίας. Για την βραχυχρόνια δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο σκεπτικό... για κανονική μίσθωση πάντως δούλεψε... Εγώ νόμιζα ότι το μύνημα pop up που εμφανίζεται στην αρχή, ήταν ο υπολογισμός του προσυμπληρωμένου Ε2 που είναι αντιγραφή του περσινού. Είναι όμως από τα ενεργά μισθωτήρια, όπως αναφέρεις. Θα μπορούσαν να προσυμπληρώνουν και τα Ε2 από τα ενεργά μισθωτήρια αντί να μας μπερδεύουν. Πάντως ωραία που ταιριάζει ακριβώς η μέθοδος σου με τα στοιχεία της εφορία και μάλιστα στον μήνα Μάρτιο που έχει 31 μέρες. Νομίζω δεν το ήξερε αυτό η λογιστρια μου και είπε να βάλουμε 3 ευρώ παραπάνω στο σύνολο για σιγουριά. Στις 2/7/2024 στις 7:35 ΜΜ, maxsal1995 είπε Ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος. Έκανα οριστική υποβολή δήλωσης για φέτος αλλά είδα μετά ότι υπάρχει λάθος. Δεν μου έχει κάποια επιλογή για τροποποιητικη. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό; Στην στήλη 'ψηφιακό αρχείο δήλωσης', εκεί που είναι το Ε1, κάτω-κάτω εμένα μου βγάζει το μπλε κουμπί 'υποβολή τροποποιητικής'. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2024 από Krusty
Krusty Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 2/7/2024 στις 3:48 ΠΜ, teot είπε Οταν μπαίνεις να συμπληρώσεις Ε2 γράφει οτι σύμφωνα με τις δηλώσεις μίσθωσης που έχουν υποβληθεί τα ενοίκια του έτους ειναι ΧΧΧΧ,ΧΧ ποσό. Να φανταστείς η λογιστρια μου, είπε να μην κάνουμε λύση ενός μισθωτηρίου γιατί τώρα θα είμαστε εκπρόθεσμοι! Όμως, αφού το μισθωτήριο θα παρέμενε ενεργό στην μητέρα μου, αυτό το αρχικό μύνημα στο Ε2 θα εμφανιζόταν λάθος για μια ζωή. Το μισθωτήριο το είχε κάνει ο θανών συνιδιοκτήτης πατέρας μου και η λύση γίνεται μόνο από τα αιτήματα στο myaade για θανόντα. Στο myaade-->αιτήματα, στην θεματική εισοδήματα, μπορεί να επισυνάψει κανείς δικαιολογιτικά για δήλωση με επιφύλαξη, να υποβάλει χειρόγραφη βεβαίωση αποδοχών, μερικά θέματα για αυτούς που δουλεύουν στο εξωτερικό, ανείσπρακτα ενοίκια κά. ************ https://tkm.tee.gr/itr_seminars/ανοιχτό-ενημερωτικό-σεμινάριο/ Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2024 από Krusty
teot Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 27 λεπτά πριν, Krusty είπε Να φανταστείς η λογιστρια μου, είπε να μην κάνουμε λύση ενός μισθωτηρίου γιατί τώρα θα είμαστε εκπρόθεσμοι! Όμως, αφού το μισθωτήριο θα παρέμενε ενεργό στην μητέρα μου, αυτό το αρχικό μύνημα στο Ε2 θα εμφανιζόταν λάθος για μια ζωή. Το μισθωτήριο το είχε κάνει ο θανών συνιδιοκτήτης πατέρας μου και η λύση γίνεται μόνο από τα αιτήματα στο myaade για θανόντα. Μου έχει τύχει Την χρονιά που άρχισε να εμφανίζεται για πρώτη φορά αυτό ποσό ... μου εμφάνισε τα τριπλά ενοίκια απο αυτα που ειχα εισπράξει... επειδή δεν είχα κάνει λύση τα προηγούμενα συμβόλαια.... (και επειδή το σύστημα είναι χαζο... αφού έβλεπε ότι για το ίδιο σπίτι υπήρχαν ταυτόχρονα 3 συμβόλαια αλλά αντί να με ειδοποιήσει για αυτό μου εμφάνιζε τριπλάσιο ποσό) ) όταν μπήκα και έκανα λύση τα προηγούμενα (ευτυχώς τότε χωρίς πρόστιμο) μου εμφάνισε το πραγματικό ποσό. Το ίδιο έτυχε και σε άλλους δύο γνωστούς μου και πιθανόν και αρκετό κόσμο... γιατί ήταν πρώτη φορά που εμφάνιζε η εφορία το ποσό που θεωρητικά έχει εισπραχθεί σύμφωνα με τα συμβόλαια... και ευτυχώς η λύση έγινε χωρίς πρόστιμο. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 ο θειος μου χρωστάει ενα ποσο στην εφορία. Μέχρι πόσες δόσεις μπορεί να βάλει για να το ρυθμίσει? πχ 48?
ntountou Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, μια απλή ελπίζω ερώτηση.. σχετικά με τη δήλωση ενοικίου που αυξήθηκε στα μέσα της χρονιας. Πέρσι ανανέωσα το μισθωτηριο της κατοικιας (βγήκε καινούργιο μισθωτηριο) που νοικιάζω και αυξηθηκε το ενοικιο που πληρώνω, οποτε για τους 7 πρωτους μηνες του 2023 πληρωσα ενα ποσό Α ανά μήνα και για τους 5 τελευταιους μήνες του 2023 ενα ποσο Β ανά μήνα. Πάω φέτος να τα περάσω στη δήλωση και δε με αφηνει να περασω 2η εγγραφη για το ιδιο ακινητο. Εβαλα δηλαδή κανονικά μια εγγραφή με το ΑΦΜ του ιδιοκτητη την παροχη ΔΕΗ το μισθωτηριο και το μηνιαιο ποσό Α για τους 7 μηνες, και δε δεχεται 2η εγγραφη για τους υπολοιπους 5 μηνες. Πως θα δηλώσω αυτα τα δυο διαφορετικά ενοικια για το ιδιο ομως ακινητο;; Φανταζομαι είναι κατι που συμβαινει συχνα σαν περίπτωση να πρέπει καποιος να δηλώσει αυξημένο ενοικιο στα μισα της χρονιας.. παρολαυτα όσο κι αν εψαξα δε βρηκα οδηγιες για αυτην την περιπτωση. Ευχαριστώ εκ των προτερων για οποια βοηθεια! Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2024 από ntountou
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) @ntountou Βάλτε μέσο όρο. Αθροίστε τα όλα και διαιρέστε με το 12. Ούτως ή άλλως, σημασία έχει πόσα δαπανήσατε, όχι πότε τα δαπανήσατε μέσα το έτος. Εάν μιλούσαμε για ιδιοκτήτη ακινήτου και Ε2, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα (δεν είναι η περίπτωσή σας). Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2024 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα