Προς το περιεχόμενο

Φορολογικές δηλώσεις 2024

ProponitisTouKanape

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 833
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Krusty είπε

Ναι.

Δεν έχει όριο καταθέσεων?

Τα χρήματα της γονικής € δεν είναι?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tzotol είπε

Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής, στο 301-302 βάζουμε το σύνολο των καθαρών ποσών; Εμένα έχει προσυμπληρωμενο το ποσό μαζί με τον φόρο, όχι δλδ το καθαρό. κ πιο κάτω έχει κ το φόρο μόνο του! Στον άντρα μου όμως στο 301 έχει μόνο το καθαρό ποσό κ πιο κάτω μόνο το φόρο. Ποιο είναι το σωστό τελικά;

Σωστά είναι, το καθαρό (φορολογητέο) ποσό περιλαμβάνει και τον φόρο, μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές δεν περιλαμβάνονται 

Επεξ/σία από teot
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Krusty said:

Στο κουμπί 'ενημέρωση εισοδημάτων-δαπανών' κάτω και κοντά από το κουμπί Ε1, μετά την οριστικοποίηση του Ε1 (ίσως και πριν), γράφει αναλυτικά την αιτιολογία πχ για τα 1000 ευρώ.

Ναι το επιδομα παιδιου.. Οποτε για 750 ευρω που πηρα επιδομα, θα χασω το voucher για τον παιδικο σταθμο του παιδιου και το επιδομα παιδιου. Οποτε ζημια εις διπλουν.

Το voucher ποναει, καθως ειναι κοντα στα 150 ευρω το μηνα για 1 χρονο..

Επεξ/σία από Witcher1st

48 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ναι το επιδομα παιδιου.. Οποτε για 750 ευρω που πηρα επιδομα, θα χασω το voucher για τον παιδικο σταθμο του παιδιου και το επιδομα παιδιου. Οποτε ζημια εις διπλουν.

Το voucher ποναει, καθως ειναι κοντα στα 150 ευρω το μηνα για 1 χρονο..

Εφόσον είναι ΕΤΣΙ, είσαι άτυχος.

Άλλοι χάνουν επιδόμα για 10€

• Sad 1

1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Δεν έχει όριο καταθέσεων?

Τα χρήματα της γονικής € δεν είναι?

4.800 καταθέσεις το μονοπρόσωπο νοικοκυριό όριο.

Πρέπει να μετράει και η γονική παροχή. Επιδόματα σίγουρα σύμφωνα με τον οδηγό που βρήκα.

Καλησπέρα σας, γνωρίζει κανείς αν μπορώ να προσθέσω στον κωδικό 049 τις παρακάτω συναλλαγές από το λογαριασμό revolut? Ή δε μετράνε καθόλου?

Screenshot_2024-06-29-19-09-04-92_c37d74246d9c81aa0bb824b57eaf7062.jpg

Με ρωτησε και εμενα ο λογιστης να βαλω την revolut, αλλα δεν το εκανα. Εχω αρκετες συναλλαγες καθε χρονο μεσω revolut. Κερδιζω/χανω κατι που δεν το εκανα;;

Μόλις τώρα, Witcher1st είπε

Με ρωτησε και εμενα ο λογιστης να βαλω την revolut, αλλα δεν το εκανα. Εχω αρκετες συναλλαγες καθε χρονο μεσω revolut. Κερδιζω/χανω κατι που δεν το εκανα;;

Χωρίς δεδομένα δεν μπορούμε να πούμε κάτι 

55 λεπτά πριν, Krusty είπε

4.800 καταθέσεις το μονοπρόσωπο νοικοκυριό όριο.

Πρέπει να μετράει και η γονική παροχή. Επιδόματα σίγουρα σύμφωνα με τον οδηγό που βρήκα.

Εννοείται.

Δες το και αλλιώς:

Κάποιος παίρνει ΚΕΑ 200€ και κάποιος άλλος έχει μια γκαρσονιέρα και την ενοικιάζει 250€. Αν αφαιρέσουμε φόρο 15% ΕΝΦΙΑ και λοιπά έξοδα μπαίνει ΜΕΣΑ και δεν δικαιούται ΚΕΑ 

Όσοι έχετε βάλει ΑΦΜ στη revolut και έχετε πανω απο 10κ σε μεταφορές θα έχετε πρόβλημα.

Η αρχη κάνει διασταύρωση τραπεζικών και λοιπών μεταφορών.

Αν και τα 10κ δεν είναι μεγαλο ποσό, ετσι όπως το πανε θα μας πανε όλους για ξέπλυμα μαυρου χρήματος απο παράνομες δραστηριότητες και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Παιδιά προσέξτε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει τυχει σε καποιον η περιπτωση να ειναι κατοικος εξωτερικου (χωρις σπιτι/ενοικιο Ελλαδα) αλλα να ειναι φορολογικος κατοικος Ελλαδας ?

Πως υποβαλλεις τη δηλωση χωρις κατοικια Ελλαδα ?

Επεξ/σία από devil-ji

παιδιά εγώ δεν έχω εισόδημα και δεν έχω 50 ευρώ να δώσω σε λογιστή για να μου κάνει την φορολογική δήλωση

αν την αφήσω έτσι θα καταχωρηθεί αυτόματα?

κινδυνεύω με κάποιο πρόστιμο?

8 λεπτά πριν, andreas020 είπε

παιδιά εγώ δεν έχω εισόδημα και δεν έχω 50 ευρώ να δώσω σε λογιστή για να μου κάνει την φορολογική δήλωση

Αυτόματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, andreas020 είπε

Σου ήρθε email ότι επιλέχθηκες για αυτόματη υποβολή της δήλωσης; Μπορείς να το δεις αυτό και στα μυνήματα στο taxisnet. Αν ναι, δες πόσο είναι και η προεκκαθάριση φόρου μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι τιμές των λογιστών είναι γύρω στα 30 ευρώ. Λογικά θα σου οριστικοποιηθεί αυτόματα. Αν δεν κάνεις δήλωση και δεν πάει αυτόματα, ίσως θα έχεις προβλήματα με επιδόματα που τυχόν δικαιούσαι. Οποίος δεν έχει εισοδήματα δεν έχει πρόστιμο από την μη υποβολή, αλλά δεν πρέπει να έχει και τεκμαρτά εισοδήματα.

14 ώρες πριν, devil-ji είπε

Εχει τυχει σε καποιον η περιπτωση να ειναι κατοικος εξωτερικου (χωρις σπιτι/ενοικιο Ελλαδα) αλλα να ειναι φορολογικος κατοικος Ελλαδας ?

Πως υποβαλλεις τη δηλωση χωρις κατοικια Ελλαδα ?

Είναι άτοπο αυτό. Πρέπει να έχεις υποβάλει πριν ηλεκτρονική αίτηση έκδοσης ηλεκτρονικής βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας μέσω της gov.gr-ΕΨΠ, ότι μένεις στο εξωτερικό.

Αν δηλώσεις ότι είσαι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, τότε μπορείς να δηλώσεις το πολύ ότι έμεινες 182 μέρες στο εξωτερικό.

21 ώρες πριν, Ribopaido είπε

Παιδια οι δαπάνες για αγορά υλικών με κάρτα + πληρωμή των τεχνίτων ειναι προσυμπληρωμένες? ή πρέπει να αλλαξω κατι εγω

Ναι. Εννοείς δαπάνες συντήρησης και επισκευής κατοικίας; Πάλι ναι και μπαίνουν στον ίδιο κωδικό. Το 30% των δαπανών αυτών αφαιρείται από το εισόδημα μέχρι 5.000 εισοδήματος.

Επεξ/σία από Krusty

9 ώρες πριν, teot είπε

Σωστά είναι, το καθαρό (φορολογητέο) ποσό περιλαμβάνει και τον φόρο, μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές δεν περιλαμβάνονται 

Ευχαριστώ πολύ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...