Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Krusty είπε

@teot

Έψαξα όλο το αρχείο οδηγιών συμπλήρωσης για γκαράζ και δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά εκτός από τον κωδικό 212. Δηλαδή δεν εξηγεί που αναγράφεται η πληρωμή του.

Σ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες και την βοήθεια σου

Θα το ψάξω λίγο ακόμη και αν δεν βρω κάτι  θα το βάλω στον πίνακα που είναι τα ενοίκια της κατοικίας.

Και πάλι ευχαριστώ

• Like 1
  • Απαντ. 875
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, teot είπε

Σ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες και την βοήθεια σου

Θα το ψάξω λίγο ακόμη και αν δεν βρω κάτι  θα το βάλω στον πίνακα που είναι τα ενοίκια της κατοικίας.

Και πάλι ευχαριστώ

Αφού δηλώθηκε στο πεδίο με την κύρια κατοικία στα τεκμήρια, μου φαίνεται πρέπει να δηλωθεί ως ενοίκιο πάλι εκεί που δηλώνονται οι κύριες κατοικίες.

Είναι ο μόνος τρόπος που αφήνει το σύστημα να ολοκληρωθεί η δήλωση.

Εάν υπήρχε άλλος τρόπος δεν θα γινόταν χαμός εδώ από τους ίδιους τους λογιστές.

https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/80994-εμφανιση-γκαραζ-στο-ε1-πινακασ-5/

• Thanks 1
Δημοσ.

Εκανα φορολογικη δηλωση δεν μου εμφανισε τοκους 

Ενω εχει επιλογη να βαλεις μονος σου καποιο ποσο 

Καταπληκτικο αυτο απο εκει που ειχαμε αυτοματη ενημερωση απο τις τραπεζες στο σύστημα 

Τωρα δεν στελνουν απο οτι φαινεται και σου λεει τρεξε βρες ποσα ειναι και βαλτα μονος σου

Ετσι "εξελιξη" καθε χρονο

Ειναι που "αυτοματα θα γινονται οι δηλωσεις"

Δεν δηλωσα τιποτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ant_ Ταχυδρομικό ταμιευτήριο και Attica bank είδα να μπαίνουν οι τόκοι αυτόματα. Πολλοί παραπονιούνται ότι η Εθνική δεν έχει δόσει στοιχεία.

Δύο παρατηρήσεις για το Ε2. Κανονικά η συμπλήρωση του αριθμού δήλωσης πληροφοριακών στοιχίων μίσθωσης είναι υποχρεωτική. Επίσης αν ένα ενοικιαζόμενο χωράφι είναι μη ηλεκτροδοτούμενο, πρέπει υποχρεωτικά να μπει ως αριθμός παροχής το νούμερο 999999999.

Πηγή: FAQS_E2_2024.pdf

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.

Ταχυδρομικο ταμιευτηριο υπαρχει ακομα?δεν νομιζω ειχα εκει λογαριασμο και τον μετέτρεψαν σε eurobank

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο θείος μου έχει ένα τραπεζικό βιβλιάριο που γράφει ακόμα Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μάλλον μετά την συγχώνευση δεν άλλαξε και το ΙΒΑΝ του. Ούτε του έδωσαν άλλο βιβλιάριο.

https://www.eurobankholdings.gr/el/grafeio-tupou/1906-news-page

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.

Τι γίνεται σε περίπτωση που περάσει η ημερομηνία πληρωμής της δόσης Ιουνίου που λήγει σήμερα το βράδυ; Λογικά τίποτα και αν θέλω συμψηφίζω το ποσό Ιουνίου με του Ιουλίου, σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GreekMonkey είπε

Τι γίνεται σε περίπτωση που περάσει η ημερομηνία πληρωμής της δόσης Ιουνίου που λήγει σήμερα το βράδυ; Λογικά τίποτα και αν θέλω συμψηφίζω το ποσό Ιουνίου με του Ιουλίου, σωστά;

Οποίος πληρώνει εμπρόθεσμα, όλο το ποσό μαζί δικαιούται έκπτωση 3%. Η πρώτη δόση λήγει 31 Ιουλίου.

https://www.taxheaven.gr/news/66883/ekptwsh-3-sthn-efapax-plhrwmh-toy-foroy-akoma-kai-meta-apo-pioanh-paratash

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.

ενοικιαζω ακινητο και καθε 12 του μηνα πληρωνω το ενοικιο, εγινε αυξηση συμφωνα με το taxis απο 230 σε 280 απο 12/2/23 εγω τωρα τι θα δηλωσω οτι τον γεναρη και τον φλεβαρη πληρωνα 230 η μονο τον γεναρη πληρωσα 230  και τους υπολοιπους 280?

ευχαριστω

Δημοσ.
Στις 22/6/2024 στις 12:36 ΠΜ, runner69 είπε

Μέχρι και περσυ, κακως, στο popup που εβαζες το ενοίκιο, εβαζες το μηνιαιο και αυτο υπολογιζε επι 12 και εβγαζε το αποτελεσμα στο 811 πεδίο. Από φέτος το αλλαξαν και βαζεις χειροκινητα το ετησιο που ειναι και το σωστο καθως μπορει να μην είχες το ιδιο ποσό ενοικιου ολόκληρη τη χρονιά.

εάν έχεις 2 συμβόλαια με τον ίδιο ιδιοκτήτη λόγω αύξησης ενοικίου πως τα δηλώνεις σε 1 εγγραφή?

2 εγγραφές δεν σε αφήνει να βάλεις.

το λέω υπό την έννοια ότι οι αριθμοί των συμβολαίων που ζητά να βάλεις είναι διαφορετικοί λόγω ανανέωσης.

ή βάζεις το τωρινό συμβόλαιο με το συνολικό ποσό; φαντάζομαι το βλέπουν ότι είναι συνέχεια του άλλου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

εάν έχεις 2 συμβόλαια με τον ίδιο ιδιοκτήτη λόγω αύξησης ενοικίου πως τα δηλώνεις σε 1 εγγραφή?

το λέω υπό την έννοια ότι οι αριθμοί των συμβολαίων που ζητά να βάλεις είναι διαφορετικοί λόγω ανανέωσης.

ή βάζεις το τωρινό συμβόλαιο με το συνολικό ποσό; φαντάζομαι το βλέπουν ότι είναι συνέχεια του άλλου.

Δεν τα δηλώνεις σε μια εγγραφή λογικά δηλώνεις δεύτερη από κάτω με την τροποποίηση του πόσο και τους μήνες που εφαρμόστηκε 

40 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

ενοικιαζω ακινητο και καθε 12 του μηνα πληρωνω το ενοικιο, εγινε αυξηση συμφωνα με το taxis απο 230 σε 280 απο 12/2/23 εγω τωρα τι θα δηλωσω οτι τον γεναρη και τον φλεβαρη πληρωνα 230 η μονο τον γεναρη πληρωσα 230  και τους υπολοιπους 280?

ευχαριστω

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Δεν τα δηλώνεις σε μια εγγραφή λογικά δηλώνεις δεύτερη από κάτω με την τροποποίηση του πόσο και τους μήνες που εφαρμόστηκε 

δεν σε αφήνει αυτό λέω

γράφει το παρακάτω και δεν σε αφήνει:

Δεν μπορείτε να καταχωρήσετε αυτή την εγγραφή, υπάρχει ήδη εγγραφή με ίδια στοιχεία. Δηλώστε όλο το ποσό ενοικίου σε μια εγγραφή

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.

Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής, στο 301-302 βάζουμε το σύνολο των καθαρών ποσών; Εμένα έχει προσυμπληρωμενο το ποσό μαζί με τον φόρο, όχι δλδ το καθαρό. κ πιο κάτω έχει κ το φόρο μόνο του! Στον άντρα μου όμως στο 301 έχει μόνο το καθαρό ποσό κ πιο κάτω μόνο το φόρο. Ποιο είναι το σωστό τελικά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Επειδη και εγω ημουν στην ιδια φαση, ακριβως αυτο εκανα. Το τελευταιο συμβολαιο με το συνολικο ποσο.

2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

ευχαριστω

Το ερωτημα ειναι ποσα πληρωσες τον Φλεβαρη; Λογικα 280, αρα μονο τον Ιανουαριο πληρωσες 230.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, runner69 είπε

Επειδη και εγω ημουν στην ιδια φαση, ακριβως αυτο εκανα. Το τελευταιο συμβολαιο με το συνολικο ποσο.

Δεν σου αφήνουν και άλλη επιλογή. Ευχαριστώ πολύ. Είναι το σπίτι της κόρης που σπουδάζει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...