Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Krusty said:

Δες και έναν σχετικό σύνδεσμο που είχε αναρτήσει ο @ekrepali πιο πριν για τις τροποποιητικές.

edit: Tώρα θυμήθηκα τι εννοείς... μισό να το βρώ.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Απαντ. 870
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επειδή δεν έχω ξανά κάνει τροποποιητική αν υπάρξει περίπτωση προστίμου θα φανεί κατευθείαν ή θα περιμένω να μου έρθει κάποια ειδοποίηση; Αν και από όσο διάβασα μάλλον δεν θα υπάρχει το πρόστιμο, απλα για να ξέρω σίγουρα 

Δημοσ.

@xatsik Εγώ έκανα για έναν μήνα εκπρόθεσμη ανανέωση μισθωτηρίου. Την στιγμή που την έκανα πετάχτηκε προειδοποίηση με κόκκινα γράμματα ότι είμαι εκπρόθεσμος. Μετά από μερικούς μήνες μου ήρθε το email του διοικητικού προστίμου από την τοπική ΔΟΥ. Περίμενα και λίγες εβδομάδες για να λήξει, να πάρει 2 ευρώ τόκο στα 100 ευρώ και να βεβαιωθεί στο taxisnet.

Δεν ξέρω αν θα κοκκινίζει τίποτα όσοι κάνουν εκπρόθεσμες τροποποιητικές που επιφέρουν πρόστιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά εμένα μου έτυχε το εξής. Έχω ένα λοραγιασμο μισθοδοσίας και έναν σε άλλη τράπεζα στον οποίο στέλνω χρήματα μέσω ιρις από τη μισθοδοσία μου και τον χρησιμοποιώ για αγορές. Ε στις δαπάνες μου υπολογίστηκαν και τα χρήματα που χρησιμοποιώ για αγορές, αλλά και τα χρήματα που στέλνω από το,λογαριασμό μισθοδοσίας. Αρα δίπλα χρήματα από όσα ξοδεύω. Εδώ τι κάνω? Αφαιρώ τα χρήματα της μεταφοράς? Επίσης ποσό τραγικό μπορεί να είναι αυτό…

Επεξ/σία από Dpan.9
  • Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, Dpan.9 said:

Εδώ τι κάνω? Αφαιρώ τα χρήματα της μεταφοράς?

Ναι

7 minutes ago, Dpan.9 said:

Επίσης ποσό τραγικό μπορεί να είναι αυτό…

Υπάρχουν ουκ ολίγα λάθη στον υπολογισμό δαπανών απ'τις τράπεζες.

Αυτό που πρέπει επίσης να κάνεις είναι:

1) Να κρατήσεις αντίγραφα του υπολογισμού αφορολόγητου απ'τη κάθε τράπεζα. Πχ Εθνική--> κάτω αριστερά Υπηρεσίες--> Υπολογιστής Αφορολόγητου --Έτος -- Εκτύπωση σε PDF. Το συνολικό ποσό που υπολόγισαν οι τράπεζες θα πρέπει να συμβαδίζει με αυτό που φαίνεται στην ΑΑΔΕ.

2) Έπειται βρίσκεις μία-μία τις μεταφορές IRIS που προσμετρήθηκαν λάθος... και τις εκτυπώνεις μία-μία επίσης σε PDF. Το πλήρες αποδεικτικό δηλαδή της κάθε μεταφοράς που έχει κωδικό αναφοράς, λογαριασμό αποστολέα, λογαριασμό αποδέκτη, ποσό, ημερομηνία κλπ. Ώστε σε περίπτωση που σε φωνάξουν για έλεγχο είτε τώρα είτε μελλοντικά... να μπορείς εύκολα να αποδείξεις για ποιο λόγο μείωσες το ποσό στο Ε1.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Krusty είπε

Πίνακας 6, κωδικός 419. Αναγράφεται όλο το ποσό σε έναν χρόνο και όχι το μηνιαίο όπως ενημέρωσαν και άλλα μέλη. Βλέπε και το αρχείο odigies_sympl_fe_2023.PDF.

Επίσης αν ψάξεις στο ίδιο αρχείο τον κωδικό 212 για τον πίνακα 5, θα δεις οτι αναφέρεται και σε γκαράζ άλλης διεύθυνσης από την κύρια κατοικία.

Ευχαριστώ για την απάντηση... 

Τα 2,5 τμ θα γραφτούν σαν βοηθητικοί χωροι στην κύρια κατοικία (παρότι είναι σε άλλη διεύθυνση και για διαφορετικό χρονικό διάστημα) ... γιατί δεν μου επιτρέπει να κάνω  ξεχωριστή  εγγραφή   με την ένδειξη "αυτοτελείς βοηθητικοί χώροι" ; 

Επεξ/σία από teot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Krusty είπε

Όντως, τώρα λίγες ώρες μετά δεν εμφανίζεται πλέον η οφειλή.

Δεν έκανες αυτό που σου είπα πχ για τις περσινες δηλώσεις, να δεις την κατάσταση του Ε2 και να το ανοίξεις. Προφανώς δεν θα μπορέσεις γιατί δεν υπάρχει. Δεν υποβάλουν οι δικοί σου. Ούτε αυτόματα, αφού δεν χρειάζεται.

Οι μόνες περιπτώσεις που συμπληρώνουμε Ε2 είναι εισόδημα από ενοίκιο, παραχώρηση οικίας, κενή οικία ή δομημένο οικόπεδο και αποδοχή κληρονομιάς- ακίνητα, μεταβίβαση ή αγορά, γονική παροχή, δωρεά το 2023. Ακόμα και όσα ακίνητα είναι σε ημιτελή κατάσταση.

Έχεις δίκιο.

Μπήκα και είδα τo περσινό.

Έχει γίνει.Απλα δεν ξέρω αν πρώτα κάνουμε το Ε2 και μετά το Ε1.

Οπότε έγινε τo E2 γιατί οι δικοί μενoυν σε σπίτι δικό τους απλά από πάνω τους υπάρχει ένα δικό τους ακόμη που είναι ημιτελές.Και φαίνεται μόνο αυτό δηλ στο Ε2. Το ημιτελές παρέμεινε ημιτελές και φέτος.

Οπότε για να επανέλθω στην απορία μου.Εγω κάνω πρώτα το Ε1 και μετά το Ε2 ή το αντίστροφο; Ή κάνω μόνο το Ε1 και τέλος; Και το Ε2 εφόσον δεν υπήρξε αλλαγή στην κατάσταση του γίνεται αυτόματα;

Σε ευχαριστώ και πάλι Krusty!

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
8 hours ago, ekrepali said:

Ναι

Υπάρχουν ουκ ολίγα λάθη στον υπολογισμό δαπανών απ'τις τράπεζες.

Αυτό που πρέπει επίσης να κάνεις είναι:

1) Να κρατήσεις αντίγραφα του υπολογισμού αφορολόγητου απ'τη κάθε τράπεζα. Πχ Εθνική--> κάτω αριστερά Υπηρεσίες--> Υπολογιστής Αφορολόγητου --Έτος -- Εκτύπωση σε PDF. Το συνολικό ποσό που υπολόγισαν οι τράπεζες θα πρέπει να συμβαδίζει με αυτό που φαίνεται στην ΑΑΔΕ.

2) Έπειται βρίσκεις μία-μία τις μεταφορές IRIS που προσμετρήθηκαν λάθος... και τις εκτυπώνεις μία-μία επίσης σε PDF. Το πλήρες αποδεικτικό δηλαδή της κάθε μεταφοράς που έχει κωδικό αναφοράς, λογαριασμό αποστολέα, λογαριασμό αποδέκτη, ποσό, ημερομηνία κλπ. Ώστε σε περίπτωση που σε φωνάξουν για έλεγχο είτε τώρα είτε μελλοντικά... να μπορείς εύκολα να αποδείξεις για ποιο λόγο μείωσες το ποσό στο Ε1.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, teot είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση... 

Τα 2,5 τμ θα γραφτούν σαν βοηθητικοί χωροι στην κύρια κατοικία (παρότι είναι σε άλλη διεύθυνση και για διαφορετικό χρονικό διάστημα) ... γιατί δεν μου επιτρέπει να κάνω  ξεχωριστή  εγγραφή   με την ένδειξη "αυτοτελείς βοηθητικοί χώροι" ; 

Δυστυχώς δεν έχω κανένα ενεργό Ε1 να κάνω δοκιμή, αλλά οι οδηγίες συμπλήρωσης για τον κωδικό 212 λένε ξεκάθαρα ότι θα γραφεί σαν βοηθητικός χώροι στην κύρια κατοικία.

Την είδες την επισήμανση στις οδηγίες, που γράφει ότι η διαφορετική διεύθυνση των βοηθιτικών χώρων αναγράφεται στο ίδιο πεδίο με τη διεύθυνση κατοικίας;

7 ώρες πριν, sonikk είπε

Έχεις δίκιο.

Μπήκα και είδα τo περσινό.

Έχει γίνει.Απλα δεν ξέρω αν πρώτα κάνουμε το Ε2 και μετά το Ε1.

Οπότε έγινε τo E2 γιατί οι δικοί μενoυν σε σπίτι δικό τους απλά από πάνω τους υπάρχει ένα δικό τους ακόμη που είναι ημιτελές.Και φαίνεται μόνο αυτό δηλ στο Ε2. Το ημιτελές παρέμεινε ημιτελές και φέτος.

Οπότε για να επανέλθω στην απορία μου.Εγω κάνω πρώτα το Ε1 και μετά το Ε2 ή το αντίστροφο; Ή κάνω μόνο το Ε1 και τέλος; Και το Ε2 εφόσον δεν υπήρξε αλλαγή στην κατάσταση του γίνεται αυτόματα;

Σε ευχαριστώ και πάλι Krusty!

Το Ε2 δεν υποβάλλεται ποτέ αυτόματα.

Το φετινό προσυμπληρωμένο Ε2 είναι πάντα αντιγραφή και επικόλληση του περσινού άσχετα αν έχουν γίνει αλλαγές.

Υποχρεωτικά υποβάλλεται πρώτα το Ε2 και μετά το Ε1, γιατί το Ε1 μπορεί να τραβήξει αυτόματα στοιχεία σε μερικούς κωδικούς του από το οριστικοποιημένο Ε2.

Σε εσένα αφού δεν έγιναν πραγματικές αλλαγές στο Ε2 των γονέων σου το υποβάλλεις όπως είναι, αφού το ελέγξεις πρώτα.

Ακολούθησα τις οδηγίες του @ekrepali για την Εθνική τράπεζα και επιβεβέωσα ότι μου βάζουν στο χτίσιμο αφορολόγητου πληρωμές ΔΕΗ κοινοχρήστων, αλλονών υπόχρεων, ανανεώσεις NOVA αλλονών, αγορά τηλεόρασης σε παραγγελία της ξαδέλφης μου στο όνομα της κά... Στην εφαρμογή για κινητά της Εθνικής, το αφορολόγητο βρίσκεται πατώντας κάτω δεξιά στο προφίλ και μετά στον κατάλογο υπηρεσίες.

Επεξ/σία από Krusty
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Krusty είπε

Το Ε2 δεν υποβάλλεται ποτέ αυτόματα.

Το φετινό προσυμπληρωμένο Ε2 είναι πάντα αντιγραφή και επικόλληση του περσινού άσχετα αν έχουν γίνει αλλαγές.

Υποχρεωτικά υποβάλλεται πρώτα το Ε2 και μετά το Ε1, γιατί το Ε1 μπορεί να τραβήξει αυτόματα στοιχεία σε μερικούς κωδικούς του από το οριστικοποιημένο Ε2.

Σε εσένα αφού δεν έγιναν πραγματικές αλλαγές στο Ε2 των γονέων σου το υποβάλλεις όπως είναι, αφού το ελέγξεις πρώτα.

Άρα υποβάλλω πρώτα το Ε2 αφού το ελέγξω και μετά πάω και υποβάλλω το Ε1 σωστά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Krusty είπε

@sonikk

Ναι. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αφού δεν άλλαξε τίποτα με τα ακίνητα σε σχέση με πέρσι.

Σε ευχαριστώ πολύ Krusty!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ άραγε να κάνω τροποποιητική τώρα που βρήκα απόδειξη ότι μου έβαλαν αλλονών δικαιούχων δαπάνες; Ως άνεργος οι δαπάνες μου ήταν αρκετά χιλιάρικα και προφανώς ξεπέρασαν τα λίγα εισοδήματα μου κατά χιλιάδες. Μήπως τραβήξω το ενδιαφέρον για έλεγχο σβήνοντας τις προσυμπληρωμένες δαπάνες; Τελείως καθαρός δεν είμαι, καθώς έκανα και δαπάνες για την μητέρα μου χωρίς να έχω δηλώσει γονική παροχή... Σύνολο 8.000 δαπάνες.

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.

κατά λάθος επέλεξα ναι στη κατοικια εκει που λεει μονοκατοικία, ενώ εγώ μένω σε διαμέρισμα πολυκατοικιας :P αυξάνει ή μειώνει το φόρο αυτό; να κανω τροποποιητική αύριο ; 😕 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...