ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 14 minutes ago, tutuyo said: Παρατηρησα παντως οτι ειχα πιστωτικο αποτελεσμα στην δηλωση και αυτοματα συμψηφιστηκε (αφαιρεθηκε) απο το ποσο οφειλης του ΕΝΦΙΑ Nαι, έχει μερικά χρόνια που πάει αυτόματα. Δε πρόλαβες τις παλιές ωραίες εποχές που περίμεναμε στην ουρά στη ΔΟΥ. 😄 1
Krusty Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) @sonikk Πριν για τους τόκους έκανα ένα λάθος. Ήσουν εσύ σωστός, αφού φορολογικά υπάρχει η έννοια του πραγματικού δικαιούχου σε κοινό λογαριασμό. Δηλαδή αφού τα βάζεις εσύ τα λεφτά στον λογαριασμό πρέπει να δηλώσεις κι εσύ όλο τον τόκο. Αν βάζατε από κοινού 50% θα έπρεπε να μοιράσετε το εισόδημα του τόκου κατά 50% στις δηλώσεις. Οι πραγματικοί δικαιούχοι καθορίζονται από τις πραγματικές περιστάσεις. Το ποσό αυτό των τόκων λαμβάνεται υπόψη, για την κάλυψη των τεκμηρίων. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα δεδομένα, έχει τη διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά (Α 1061/2024 ΑΑΔΕ). Οι τράπεζες δεν γράφουν πουθενά για πραγματικούς δικαιούχους. Αν κάποιος κληρονόμος θέλει να διεκδικήσει από κοινό λογαριασμό που ήταν μέσα κι ο θανών, τότε μόνο δικαστικά βρίσκονται οι πραγματικοί δικαιούχοι και το ποσοστό τους. @tutuyo Και για χρέη σε ασφαλιστικές εισφορές μπορούν να πάνε! *********** Ενώ πλήρωσα μέσω κάρτας τον φόρο σήμερα, το σύστημα μου βγάζει με κόκκινα γράμματα 'πληρωμή σε εκκρεμότητα'. Δεν λειτουργεί και πολύ καλά το σύστημα και σήμερα, αφού η κάρτα μου έχει χρεωθεί κανονικά και άρα το χρέος θα έπρεπε να είχε διαγραφεί την ίδια στιγμή. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Krusty 1 1
ekrepali Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 hour ago, Krusty said: Ενώ πλήρωσα μέσω κάρτας τον φόρο σήμερα, το σύστημα μου βγάζει με κόκκινα γράμματα 'πληρωμή σε εκκρεμότητα'. Δεν λειτουργεί και πολύ καλά το σύστημα και σήμερα, αφού η κάρτα μου έχει χρεωθεί κανονικά και άρα το χρέος θα έπρεπε να είχε διαγραφεί την ίδια στιγμή. Στρώνει πάντα μετά από μερική ώρα, το επιβεβαιώνεις στα Στοιχεία Πληρωμών. Εγώ πάντως σταμάτησα να πληρώνω μεγάλα ποσά στο site γι'αυτόν ακριβώς το λόγο (φόρο εισοδήματος, φπα κλπ). Άμα χτύπα ξύλο δε ξεκολλήσει η συναλλαγή άντε βγάλε άκρη... Καλύτερα ebanking, κι ας είναι αγκαρία το copy-paste του κωδικού πληρωμής και ο μετέπειτα έλεγχος αν εμφανίστηκε η πληρωμή στην ΑΑΔΕ. 1
sonikk Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 5 ώρες πριν, Krusty είπε @sonikk 'έχουν μόνο ένα σπίτι δικό τους που μένουν δηλωμένο στο Ε2...' Εδώ πρέπει να τα μπερδεύεις λίγο. Αφού μένουν στο σπίτι τους, ιδιοκατοίκηση, δεν δηλώθηκε προφανώς στο Ε2, αλλά μόνο στο Ε1, στον πίνακα 5 των τεκμηρίων. Αν προσέξεις τις περσινες δηλώσεις θα δεις ότι δεν έχει υποβληθεί Ε2 από τους γονείς σου, ούτε καν αυτόματα. Αυτόματα Ε2 δεν υποβάλλεται ποτέ μέχρι σήμερα, γιατί δεν προσυμπληρώνεται πάντα σωστά. Άρα μην ανυσηχείς, οι γονείς σου δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν ούτε Ε2, ούτε Ε3 που κι αυτό αν πρέπει να συμπληρωθεί προηγείται του Ε1. Εγώ κάνω ιδιοκατοίκηση και στην περσινή μου κατάσταση Ε2 υπάρχει κενό, αφού δεν υποβάλλω. Στην κατάσταση Ε1 όμως αναγράφει Αρχική, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά Ναι το σπίτι είναι δηλωμένο στο Ε1. Οπότε εννοείς ότι με την υποβολή του Ε1 αυτόματα υποβάλλεται και το Ε2 εφόσον δεν έχουν τίποτα άλλο; Πχ ενοίκια κλπ;
Krusty Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Όντως, τώρα λίγες ώρες μετά δεν εμφανίζεται πλέον η οφειλή. 35 λεπτά πριν, sonikk είπε Ναι το σπίτι είναι δηλωμένο στο Ε1. Οπότε εννοείς ότι με την υποβολή του Ε1 αυτόματα υποβάλλεται και το Ε2 εφόσον δεν έχουν τίποτα άλλο; Πχ ενοίκια κλπ; Δεν έκανες αυτό που σου είπα πχ για τις περσινες δηλώσεις, να δεις την κατάσταση του Ε2 και να το ανοίξεις. Προφανώς δεν θα μπορέσεις γιατί δεν υπάρχει. Δεν υποβάλουν οι δικοί σου. Ούτε αυτόματα, αφού δεν χρειάζεται. Οι μόνες περιπτώσεις που συμπληρώνουμε Ε2 είναι εισόδημα από ενοίκιο, παραχώρηση οικίας, κενή οικία ή δομημένο οικόπεδο και αποδοχή κληρονομιάς- ακίνητα, μεταβίβαση ή αγορά, γονική παροχή, δωρεά το 2023. Ακόμα και όσα ακίνητα είναι σε ημιτελή κατάσταση. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Krusty 1 1
kaberis555 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Καλησπέρα Παιδιά ! Αν μπορει καποιος να με βοηθησει που γνωριζει γιατι ειναι ενα πολυ λεπτο σημείο. Λοιπον ειμαι κατοικος εξωτερικου και υπαρχουν καποιες μικρες καταθεσεις στην Ελλαδα με τόκους . Δεν εχω αλλα εισοδηματα στην ελλαδα παρα μονο τους τοκους. Καταρχας του δηλωνω? μαλλον ναι .... μετραει σαν εισοδημα και επειδη για κατοικους εξωτερικου δεν μετρουν οι εκπτωσεις θα φορολογηθω βασει του τεκμαρτου εισοδηματος? ή οι τόκοι αν δεν εχεις αλλο εισοδημα δεν παιζουν κανεναν ρολο? ευχαριστώ πολύ
Krusty Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Παραθέτω την προσωπική απάντηση μου στον @kaberis555 μήπως αφορά και άλλους. Δες στον κωδικό 319 του Ε1 σου αν αναφέρει ΝΑΙ. Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται από τη φορολογική διοίκηση και σημαίνει ότι είσαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. Αν έχεις κάνει μεταφορά της φορολογικής κατοικίας θα το ξες πιθανών το παραπάνω. Δυστυχώς ο τόκος θεωρείται πραγματικό εισόδημα εσωτερικού και πρέπει να γίνει δήλωση. Και σε κάτοικο του εσωτερικού, αν έχει εισόδημα μόνο από τόκο πάλι πρέπει να γίνει δήλωση. Πολλοί εδώ στο φόρουμ λένε ότι στον κωδικό 667 'Για εμφάνιση τόκων πατήστε εδώ', πατάνε και δεν τους εμφανίζεται τίποτα γιατί οι τράπεζες δίνουν μηδενικό επιτόκιο καταθέσεων. Δεν υποχρεώνονται σε υποβολή δήλωσης, οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού που αποκτούν πραγματικό εισόδημα αποκλειστικά από τόκους κρατικών ομολόγων και εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και από τόκους εταιρικών ομολόγων (άρθρο 67 ν. 4172/2013). Κανονικά δηλώνεις και το εισοδημα σου από το εξωτερικό, αλλα δεν ξαναφορολογεισαι εδώ. Αν είσαι φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα υπάγεται σε φόρο στην Ελλάδα για το φορολογητέο εισόδημα που προκύπτει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τεκμήρια κατοίκων εξωτερικού. Οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στο εξωτερικό απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης ανεξάρτητα αν έχουν ή δεν έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα. Αντίθετα ισχύουν τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων όταν οι κάτοικοι εξωτερικού έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα. Όταν όμως δεν έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα απαλλάσονται και από τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (άρθρο 33 ν. 4172/2013). Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Krusty
eidikos33 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου ακομα να καταχωρησει η εθνικη τους τοκους απο καταθεσεις?
Sherlock_7 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Η λογίστρια με ενημέρωσε (18/6) ότι έχω επιστροφή €20. Μέχρι σήμερα δεν έχω δει κάτι. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά κουβέντα να γίνεται. Σημείωση: Έχω εξοφλήσει τον ΕΝΦΙΑ.
acomaedo Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 20 minutes ago, eidikos33 said: ακομα να καταχωρησει η εθνικη τους τοκους απο καταθεσεις? Ποιους τόκους; οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου έχουν 0% έως 200000€
eidikos33 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, acomaedo είπε Ποιους τόκους; οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου έχουν 0% έως 200000€ δεν ειναι ετσι
Arkin Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, acomaedo είπε Ποιους τόκους; οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου έχουν 0% έως 200000€ Δεν ειναι ετσι. Βαζουν γυρω στα 10-20 λεπτα τοκους για καταθεση 10 χιλιαρικων στην τραπεζα το χρονο. Τσιπα δεν εχουν καθε τελος του χρονου μονο που βλεπω 10 λεπτα εδω 30 λεπτα εκει λεω κοιτα τους τσιπα δεν εχουν οταν μας περνουν καθε μηνα 4 ευρω για εναν εμπορικο λογαριασμο και μην αρχισω με τις ξεδιαντροπες προμηθειες.
acomaedo Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 39 minutes ago, Arkin said: Δεν ειναι ετσι. Βαζουν γυρω στα 10-20 λεπτα τοκους για καταθεση 10 χιλιαρικων στην τραπεζα το χρονο. Τσιπα δεν εχουν καθε τελος του χρονου μονο που βλεπω 10 λεπτα εδω 30 λεπτα εκει λεω κοιτα τους τσιπα δεν εχουν οταν μας περνουν καθε μηνα 4 ευρω για εναν εμπορικο λογαριασμο και μην αρχισω με τις ξεδιαντροπες προμηθειες.
xatsik Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την πώληση αυτοκινήτου, τέλη του 2022 πούλησα το αυτοκίνητο μου για ένα πολύ μικρό ποσό, αλλά επειδή μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι το πούλησα αρχές του 2023 πέρσι δεν το δήλωσα στην φορολογική δήλωση, ξέρετε τι πρέπει να κάνω τώρα; Να το δηλώσω κανονικά στην φετινή δήλωση;
Krusty Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, xatsik είπε Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την πώληση αυτοκινήτου, τέλη του 2022 πούλησα το αυτοκίνητο μου για ένα πολύ μικρό ποσό, αλλά επειδή μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι το πούλησα αρχές του 2023 πέρσι δεν το δήλωσα στην φορολογική δήλωση, ξέρετε τι πρέπει να κάνω τώρα; Να το δηλώσω κανονικά στην φετινή δήλωση; Κωδικός 781. Δεν φορολογήσαι για την πώληση καθώς θεωρείται διάθεση περιουσιακού στοιχείου και όχι εισόδημα. Ο αγοραστής σου κανονικά την δήλωσε την αγορά για το φορολογικό έτος 2022 με το ΑΦΜ σου, οπότε μπορούν να σε διασταυρώσουν. Κανονικά πρέπει να κάνεις τροποποιητική δήλωση για το 2022. Αν ήταν μηδενική στην εκκαθάριση επιτρέπεται η εκπρόθεσμη τροποιητική. Και να μην ήταν, αφού η πώληση επιφέρει μηδενικές αλλαγές στην φορολόγηση σου, πάλι επιτρέπεται νομίζω. Δες και έναν σχετικό σύνδεσμο που είχε αναρτήσει ο @ekrepali πιο πριν για τις τροποποιητικές. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Krusty
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα