sonikk Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Krusty είπε Και στα ανήλικα που δεν έχουν επιστροφή φόρου δεν χρειάζεται IBAN. Εγώ που ξέρω ότι δεν έχω επιστροφή φόρου και δεν είμαι συνταξιούχος ή ΑΜΕΑ ή ανήλικος πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσω iban;
Krusty Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου @sonikk Ναι. Αν πας να κάνεις τώρα υποβολή, θα το καταλάβεις. 1
sonikk Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 11 ώρες πριν, Krusty είπε @sonikk Ναι. Αν πας να κάνεις τώρα υποβολή, θα το καταλάβεις. Κrusty help επίσης σε κάτι ακόμη γιατί φοβάμαι ότι θα κάνω λάθος με αυτά τα κόλπα της προεκκαθαρισης που έκαναν. Σε συνταξιούχους γονείς έβαλαν στην μάνα μου που την έχουμε συνδικαιούχο σε τραπεζικό λογαριασμό τόκους καταθέσεων ενώ δεν λαμβάνει τίποτα η ίδια.Αυτους τους τόκους τους λαμβάνω και τους δηλώνω όλους εγώ. Στην κοινή φορολογική δήλωση λοιπόν που κάνουν οι δικοί μου έβαλαν στην μάνα μου μονο ένα μέρος των τόκων καταθέσεων το οποίο φαίνεται και στην προεκκαθαριση της δήλωσης τους. Εγώ τώρα τί πρέπει να κάνω; Να τους σβήσω τελείως αυτούς τους τόκους εφόσον τους δήλωσα εγώ ήδη; Εγώ την έχω κάνει την δήλωση μου. Ή να τους αφήσω τους τόκους καταθέσεων όπως αυτοι έχουν βάλει στην προεκκαθαριση; Έτσι όμως διπλοδηλωνω τους ιδιους τόκους αφού ήδη τους δήλωσα όλους εγώ ως δικαιούχος.Η μάνα μου ήταν συνδικαιούχος στον κοινο λογαριασμό τραπέζης απλά για λόγους ασφαλείας. Αν τους σβήσω από την δήλωση της μάνας μου εφόσον τώρα τους δήλωσα όλους εγώ και εφόσον φαίνονται στην προεκκαθαριση της δήλωσής της μήπως μου βγάλει κάνα χαζοελεγχο ή τεσπά μπλοκάρει η δήλωση της; Απ' ότι κατάλαβα αυτοί έβαλαν τόκους αυθαίρετα όπου ήθελαν χωρίς να γνωρίζουν τους πραγματικους δικαιουχους.Ελεος...Ασε που οι τόκοι δηλαδή ήδη έχουν φορολογηθεί στην πηγή τους. Οπότε τί να κάνω; Σε ευχαριστώ..
Krusty Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) @sonikk Σβήστον από την μητέρα σου. Έκανα ακριβώς το ίδιο στον θείο μου με την κόρη του και δεν είχα κανένα πρόβλημα στην οριστικοποίηση. Προφανώς έβαλες το ίδιο ποσό τόκων στην δικιά σου δήλωση έ; Γιατί γράφεις 'έβαλαν στη μάνα μου μόνο ένα μέρος των τόκων'. Σε εσένα εμφανίστηκαν οι τόκοι όταν έκανες κλικ στον κωδικό σου και τους πέρασες με πληκτρολόγηση (και την παρακράτιση φόρου); Πάντως αφού είστε συνδικαιούχοι στον λογαριασμό όλοι είστε ίσοι. Δεν υπάρχει πραγματικός δικαιούχος. Ακόμα και σε περίπτωση θανάτου του ενός, ο λογαριασμός τρέχει κανονικά και απλά δηλώνεις τον θάνατο στην τράπεζα με πιστοποιητικό θανάτου. Το γράφω αυτό γιατί η λογιστρια μου, μου είχε πει άδειασε τον κοινό λογαριασμό πριν την δήλωση θανάτου, γιατί θα θεωρηθεί κληρονομιά και θα δεσμευτεί μέχρι την αποδοχή κληρονομιάς! Ήταν μια μπούρδα αυτό. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από Krusty 1
sonikk Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Krusty είπε @sonikk Σβήστον από την μητέρα σου. Έκανα ακριβώς το ίδιο στον θείο μου με την κόρη του και δεν είχα κανένα πρόβλημα στην οριστικοποίηση. Προφανώς έβαλες το ίδιο ποσό τόκων στην δικιά σου δήλωση έ; Γιατί γράφεις 'έβαλαν στη μάνα μου μόνο ένα μέρος των τόκων'. Σε εσένα εμφανίστηκαν οι τόκοι όταν έκανες κλικ στον κωδικό σου και τους πέρασες με πληκτρολόγηση (και την παρακράτιση φόρου); Πάντως αφού είστε συνδικαιούχοι στον λογαριασμό όλοι είστε ίσοι. Δεν υπάρχει πραγματικός δικαιούχος. Ακόμα και σε περίπτωση θανάτου του ενός, ο λογαριασμός τρέχει κανονικά και απλά δηλώνεις τον θάνατο στην τράπεζα με πιστοποιητικό θανάτου. Το γράφω αυτό γιατί η λογιστρια μου, μου είχε πει άδειασε τον κοινό λογαριασμό πριν την δήλωση θανάτου, γιατί θα θεωρηθεί κληρονομιά και θα δεσμευτεί μέχρι την αποδοχή κληρονομιάς! Ήταν μια μπούρδα αυτό. Σε μένα που είμαι ο κύριος δικαιούχος δεν είχαν βάλει τίποτα απολύτως και στην μάνα μου είχαν βάλει τα μισά. Στις ενδείξεις εκεί που βγάζει αυτό το πώς το λένε για ενδείξεις από αποδοχές,δαπάνες κλπ είχαν βάλει και στους δυο μας αναλυτικά ολόκληρο το ποσο των τόκων.Ηταν δηλαδή και στους δυο μας κοινά τα ίδια.Αλλα σε εμένα προσυμπληρωμενα δεν είχαν βάλει τίποτα και στη μάνα μου προσυμπληρωμενα καθώς και στην προεκκαθαριση της είχαν βάλει τα μισά. Έβαλαν ότι ήθελαν δηλαδή και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Οπότε εφόσον τα δήλωσα εγώ σβήνω αυτά που έβαλαν στην μάνα και δεν θα έχω πρόβλημα στην οριστικοποίηση έτσι; Διότι στην προεκκαθαριση της μάνας τα έχουν βάλει. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από sonikk
Krusty Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Εφόσον έβαλες όλο το ποσό του τόκου επάνω σου είσαι εντάξει. Μπορείς να οριστικοποιήσεις και των γονέων σου με 0 τόκους εκεί. Οι καταθέσεις έτσι έχουν όλες φορτωθεί σε εσένα. Σε μερικά επιδόματα δεν κάνει να έχεις πολύ μεγάλες καταθέσεις. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από Krusty 1
Krusty Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Μερικές φορές πάμε να πληρώσουμε τις οφειλές στο taxisnet και εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα με κόκκινα γράμματα: Υπάρχει ασυμφωνία στα δεδομένα της οφειλής. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δ.Ο.Υ. Που σημαίνει ότι έχει προσωρινό πρόβλημα το σύστημα...
teot Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Μια βοήθεια Νοικιάζει ο γιός μου ένα χώρο (γκαράζ) 2,5 τμ για την μηχανή του. Ο χώρος είναι ανεξάρτητος (άλλη οικοδομή) απο την κατοικία του και το μισθωτήριο είναι δηλωμένο στο taxis. Γράφουμε κάπου αυτόν τον χώρο στον πίνακα 5 η κάπου αλλού? Το ενοίκιο δηλώνετε στον ιδιο πίνακα που δηλώνουμε το ενοίκιο που πληρώνει για την κατοικία του? Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους απαντήσουν Επεξ/σία 25 Ιουνίου από teot
nik416 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Καλησπέρα εάν γνωρίζετε γιατί μάλλον έμπλεξα, είμαι αγρότης ειδικό καθεστώτος πρώτη χρονιά κάνω δήλωση με αυτή την ιδιότητα, ο φόρος απο τα αγροτικά συμψηφιζετε με το είσοδημα από την κυρία εργασία μου και βγαίνει ένας φόρος? και ότι πληρώνω και προκαταβολή φόρου τη είναι αυτό πάλι?? Πχ 15000 από την δουλειά και 13000 από τα αγροτικά, γιατί ο λογιστής μου σημειώσει δεν ασχολητε με αγρότες κτλ...λέει ότι συμψηφιζετε και βγαίνει ένας φόρος. Αλλά όταν είχαν ρωτήσει στην εφορία μου είχαν πα ξεχωριστός φόρος μέχρι 10000 από αγροτικά 9% και για τα υπόλοιπα 3000 Χιλ 22%.
Krusty Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, teot είπε Μια βοήθεια Νοικιάζει ο γιός μου ένα χώρο (γκαράζ) 2,5 τμ για την μηχανή του. Ο χώρος είναι ανεξάρτητος (άλλη οικοδομή) απο την κατοικία του και το μισθωτήριο είναι δηλωμένο στο taxis. Γράφουμε κάπου αυτόν τον χώρο στον πίνακα 5 η κάπου αλλού? Το ενοίκιο δηλώνετε στον ιδιο πίνακα που δηλώνουμε το ενοίκιο που πληρώνει για την κατοικία του? Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους απαντήσουν Πίνακας 6, κωδικός 419. Αναγράφεται όλο το ποσό σε έναν χρόνο και όχι το μηνιαίο όπως ενημέρωσαν και άλλα μέλη. Βλέπε και το αρχείο odigies_sympl_fe_2023.PDF. Επίσης αν ψάξεις στο ίδιο αρχείο τον κωδικό 212 για τον πίνακα 5, θα δεις οτι αναφέρεται και σε γκαράζ άλλης διεύθυνσης από την κύρια κατοικία. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Krusty
sonikk Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 8 ώρες πριν, Krusty είπε Εφόσον έβαλες όλο το ποσό του τόκου επάνω σου είσαι εντάξει. Μπορείς να οριστικοποιήσεις και των γονέων σου με 0 τόκους εκεί. Οι καταθέσεις έτσι έχουν όλες φορτωθεί σε εσένα. Σε μερικά επιδόματα δεν κάνει να έχεις πολύ μεγάλες καταθέσεις. Krusty να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη πιο γενικό; Όταν υποβάλλεις το Ε1 και οι γονείς μου δεν έχουν εισοδήματα από ενοίκια ή κάτι άλλο δηλαδή εννοώ έχουν μόνο ένα σπίτι δικό τους που μένουν δηλωμένο στο Ε2 και δεν υπάρχουν αλλαγές τότε υποβάλλοντας το Ε1 αυτόματα υποβάλλεται και το Ε2; Το ρωτάω γιατί αν θυμάμαι καλά είχε μια γραμμή κάτω από την εικόνα με Ε1 Ε2 και Ε3 όπου έλεγε με bold γράμματα ότι πρέπει να οριστικοποιείτε πρώτα το Ε2 πριν κάνετε το Ε1. Αν δεν κάνω λάθος αυτό νομίζω έγραφε.Οχι στην δική μας περίπτωση αλλά γενικά σε όλους. Μήπως όμως επειδή οι δικοί μου δεν έχουν ενοίκια κλπ να το αγνοήσω αυτό;Δηλαδή να γίνει το Ε1 και αυτόματα τότε γίνεται οριστικό και το Ε2; Δεν θυμάμαι πέρυσι πώς γινόταν αλλά θυμάμαι δεν είχα ασχοληθεί με το Ε2. Έκανα δηλ το Ε1 και το Ε2 έγινε οριστικό από μόνο του. Τα λέω σωστά ή κάνω κάτι λάθος;
eidikos33 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Από ποια ημερομηνία και μετα υποβάλλονται αυτόματα οι δηλώσεις αν δεν την υποβαλεις αυτοβουλως;
GREGORYMO Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 31 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Από ποια ημερομηνία και μετα υποβάλλονται αυτόματα οι δηλώσεις αν δεν την υποβαλεις αυτοβουλως; 02 Ιουλίου
Krusty Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) @sonikk 'έχουν μόνο ένα σπίτι δικό τους που μένουν δηλωμένο στο Ε2...' Εδώ πρέπει να τα μπερδεύεις λίγο. Αφού μένουν στο σπίτι τους, ιδιοκατοίκηση, δεν δηλώθηκε προφανώς στο Ε2, αλλά μόνο στο Ε1, στον πίνακα 5 των τεκμηρίων. Αν προσέξεις τις περσινες δηλώσεις θα δεις ότι δεν έχει υποβληθεί Ε2 από τους γονείς σου, ούτε καν αυτόματα. Αυτόματα Ε2 δεν υποβάλλεται ποτέ μέχρι σήμερα, γιατί δεν προσυμπληρώνεται πάντα σωστά. Άρα μην ανυσηχείς, οι γονείς σου δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν ούτε Ε2, ούτε Ε3 που κι αυτό αν πρέπει να συμπληρωθεί προηγείται του Ε1. Εγώ κάνω ιδιοκατοίκηση και στην περσινή μου κατάσταση Ε2 υπάρχει κενό, αφού δεν υποβάλλω. Στην κατάσταση Ε1 όμως αναγράφει Αρχική, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Krusty 1
tutuyo Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Παρατηρησα παντως οτι ειχα πιστωτικο αποτελεσμα στην δηλωση και αυτοματα συμψηφιστηκε (αφαιρεθηκε) απο το ποσο οφειλης του ΕΝΦΙΑ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα