Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 19/6/2024 στις 1:27 ΠΜ, thosdo είπε

Καλημέρα,

long story short, ήμουν με μπλοκάκι/σύμβαση σε έναν εργοδότη, διέκοψα το μπλοκάκι στις 3 Δεκέμβριου μιας και προσλήφθηκα ως μισθωτός λίγες μέρες αργότερα (5 Δεκεμβρίου).
Ποτέ δεν είχα ημερολογιακά παράλληλη εργασία ως μισθωτός και με μπλοκάκι, μήπως όμως ο νόμος περί παράλληλης εργασίας "πιάνει" και τη δική μου περίπτωση;

γιατί πάω να κάνω τη δήλωση και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα (και άρα θα πρέπει να αλλάξω την Ε3):

Γνωρίζει κανείς για το παραπάνω θεμά;

• Απαντ. 870
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/6/2024 στις 1:07 ΠΜ, thosdo είπε

Γνωρίζει κανείς για το παραπάνω θεμά;

Στο ερώτημα 6 γράφει γενικά τί πρέπει να γίνει. Σχετικό και το ερώτημα 5.

Ο φορολογούμενος του προηγούμενου παραδείγματος αποκτά για τους πρώτους πέντε (5) μήνες του φορολογικού έτους εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζουν οι διατάξεις της περίπτ. στ΄ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013. Ο ίδιος φορολογούμενος διακόπτει την επιχειρηματική του δραστηριότητα από την 1η Ιουνίου του ίδιου φορολογικού έτους και μόνο τους τελευταίους έξι (6) μήνες του φορολογικού αυτού έτους απασχολείται ως μισθωτός σε φροντιστήριο. Το εισόδημα που αποκτά από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας υπάγεται στις διατάξεις της περίπτ. στ΄ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013;

Ναι, διότι στην περίπτωση αυτή το εισόδημα από μισθωτή εργασία του φορολογούμενου έχει αποκτηθεί μετά τη διακοπή της επιχειρηματικής του δραστηριότητας και όχι παράλληλα κατά την άσκηση της δραστηριότητας αυτής. Δεδομένου ότι η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δεν μπορεί να διακρίνει τη μη επικάλυψη των χρονικών διαστημάτων, που αντίστοιχα αποκτήθηκαν τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα και από μισθωτή εργασία, στην περίπτωση αυτή ο φορολογούμενος πρέπει να υποβάλλει δήλωση με επιφύλαξη και να προσκομίσει, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, στη Δ.Ο.Υ., τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία αποδεικνύουν την μη επικάλυψη των χρονικών διαστημάτων, που αντίστοιχα αποκτήθηκαν τα πιο πάνω εισοδήματα, ούτως ώστε να εκκαθαριστεί η δήλωση και να εκδοθεί η πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τη Δ.Ο.Υ..

https://www.taxheaven.gr/news/44787/mplokakia-egxeiridio-erwtapanthsewn-apo-thn-aade

Βλέπε και ερώτηση-σχόλιο της Irene Chris στον παραπάνω σύνδεσμο.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, runner69 είπε

Μέχρι και περσυ, κακως, στο popup που εβαζες το ενοίκιο, εβαζες το μηνιαιο και αυτο υπολογιζε επι 12 και εβγαζε το αποτελεσμα στο 811 πεδίο. Από φέτος το αλλαξαν και βαζεις χειροκινητα το ετησιο που ειναι και το σωστο καθως μπορει να μην είχες το ιδιο ποσό ενοικιου ολόκληρη τη χρονιά.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας .

Kαλά τόσο ακριβές τα έχουν κάνει ? να μπερδευουν επιτηδες τον κόσμο θελουν ? Δεν μπορουν να γραψουν συνολικο  ποσο ή μηνιαιο ? Ποιος υπευθυνος νους τα σκεφτεται ?

Γραφει πόσοι μήνες και δίπλα ποσο ενοικίου , δηλαδη 400€ το μηνα για 5 μηνες. Αν βαλω συνολικο ποσο 2000 που πληρωσα αυτοι μπορει να το παρουν 2000χ5

Ειναι ικανοι να εννοούν αλλο το 811 για απλο ενοικιο  και άλλο το 817 για ενοικιο παιδιων που σπουδαζουν. Να μυριζουμε τα δαχτυλα μας τι σκεφτονται.

Enoikio.jpg

Επεξ/σία από hamer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση: Σε περίπτωση που κάποιος νοικιάζει κατοικία στην οποία μένει μόνος του και πληρώνει εξ ολοκλήρου το ενοίκιο, στον κωδικό 213 βάζει "100";

thumbnail.jpg

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, hamer είπε

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας .

Kαλά τόσο ακριβές τα έχουν κάνει ? να μπερδευουν επιτηδες τον κόσμο θελουν ? Δεν μπορουν να γραψουν συνολικο  ποσο ή μηνιαιο ? Ποιος υπευθυνος νους τα σκεφτεται ?

Γραφει πόσοι μήνες και δίπλα ποσο ενοικίου , δηλαδη 400€ το μηνα για 5 μηνες. Αν βαλω συνολικο ποσο 2000 που πληρωσα αυτοι μπορει να το παρουν 2000χ5

Ειναι ικανοι να εννοούν αλλο το 811 για απλο ενοικιο  και άλλο το 817 για ενοικιο παιδιων που σπουδαζουν. Να μυριζουμε τα δαχτυλα μας τι σκεφτονται.

Enoikio.jpg

Ο κωδικός 817 στο τέλος εμφανίζεται χωρίς να έχει υποστεί πολλαπλασιασμό με τους μήνες; Αν ναι πρέπει και στον κωδικό 817 να κάναν το ίδιο με τον 811.

Πάντως στα αιτήματα στο myaade ήταν πολύ εξυπηρετικοί όποτε χρειάστηκα εφοριακό υπάλληλο. Ίσως θα μπορούσε να κάνεις μια ερωτησούλα και εκεί για σιγουριά. Έχεις έτοιμα και τα screenshots να τα επισυνάψεις. Πιο σωστά υπάρχουν και τα ερωτήματα προς ΑΑΔΕ

https://www1.aade.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/inquiries.htm

4 ώρες πριν, Kosmas70 είπε

Μια ερώτηση: Σε περίπτωση που κάποιος νοικιάζει κατοικία στην οποία μένει μόνος του και πληρώνει εξ ολοκλήρου το ενοίκιο, στον κωδικό 213 βάζει "100";

thumbnail.jpg

Ναι. Σελίδα 70 στον οδηγό συμπλήρωσης. Τυχόν δεκαδικά στρογγυλοποιούνται στον πλησιέστερο ακέραιο.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα,

ερώτηση!

Έκανα την φορολογική δήλωση, ήταν συμπληρωμένη είδη δηλαδή! Ηταν μηδενική! Τώρα μου βγάζει ένα μήνυμα να επισυναψω τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να γίνει οριστικοποίηση! Δεν μπορώ να βρω όμως ποια δικαιολογητικά θέλει! Δεν το λέει κάπου ή δεν το βλέπω εγώ! Πατάω και εκεί που λέει αξιολόγηση προτάσεις αλλά ανοίγει μια λευκή σελίδα Και δεν μου είχαν στείλει ούτε μήνυμα ούτε εμαιλ ότι χρειάζεται να στείλω κάτι! Αν δεν έμπαινα εγώ μέσα δεν θα είχα ιδέα! Και κάτι ακόμα, στο ε1 στα στοιχεία μου έχει λάθος αριθμό ταυτότητας γιατί πρόσφατα την έχασα αλλά έχει ενημερωθεί στο σύστημα. Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι και για αυτό! Κούρασα,

ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Krusty είπε

Ο κωδικός 817 στο τέλος εμφανίζεται χωρίς να έχει υποστεί πολλαπλασιασμό με τους μήνες; Αν ναι πρέπει και στον κωδικό 817 να κάναν το ίδιο με τον 811.

Ναι την εκανα την δηλωση και στο Ε1 εμφανιζει τον κωδ. 817 ..... 400€, δεν το πολλαπλασιαζει

Επεξ/σία από hamer
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Krusty είπε

@Vasilis789

Οτάν γράφεις ότι έχει ενημερωθεί το σύστημα, στο μητρώο, στα στοιχεία φυσικού προσώπου σου έχει σωστά συμπληρωμένο τον αριθμό ταυτότητας;

https://www1.aade.gr/saadeapps3/comregistry/?#!/mhtrwofusikou

Ναι εκεί είναι σωστά τα στοιχεία ταυτότητας.

Δημοσ.

@hamer

Δηλαδή έβαλες αναλυτικά 2000 όπως βλέπουμε στο screenshot και στο 817 εμφανίστηκε διαιρεμένο με τους μήνες, σωστά; Έτσι γίνεται ακριβώς το αντίθετο με αυτό που γινόταν παλιά στον 811 σύμφωνα με όσα μας ενημέρωσε ο runner69, όπου παλιά έβγαινε το σύνολο αυτόματα στον 811.

@Vasilis789

Σε πολλούς που δεν ήρθε μύνημα ότι η δήλωση είναι προσυμπληρωμένη, με το που πατούσαμε για να ανοίξουμε μια καινούργια Ε1 εμφανιζόταν μύνημα με τα στοιχεία μας, ΑΜΚΑ και νομίζω αριθμό ταυτότητας. Το μύνημα έλεγε μονο αν συμφωνούμε οτι τα στοιχεία είναι σωστά να προχωρήσουμε στην συμπλήρωση του Ε1. Αν όχι να απευθυνθούμε στο μητρώο της τοπικής μας ΔΟΥ. Ειδικά στους συνταξιούχους εμφανιζόταν αυτό.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Krusty είπε

@hamer

Δηλαδή έβαλες αναλυτικά 2000 όπως βλέπουμε στο screenshot και στο 817 εμφανίστηκε διαιρεμένο με τους μήνες, σωστά; Έτσι γίνεται ακριβώς το αντίθετο με αυτό που γινόταν παλιά στον 811 σύμφωνα με όσα μας ενημέρωσε ο runner69, όπου παλιά έβγαινε το σύνολο αυτόματα στον 811.

@Vasilis789

Σε πολλούς που δεν ήρθε μύνημα ότι η δήλωση είναι προσυμπληρωμένη, με το που πατούσαμε για να ανοίξουμε μια καινούργια Ε1 εμφανιζόταν μύνημα με τα στοιχεία μας, ΑΜΚΑ και νομίζω αριθμό ταυτότητας. Το μύνημα έλεγε μονο αν συμφωνούμε οτι τα στοιχεία είναι σωστά να προχωρήσουμε στην συμπλήρωση του Ε1. Αν όχι να απευθυνθούμε στο μητρώο της τοπικής μας ΔΟΥ. Ειδικά στους συνταξιούχους εμφανιζόταν αυτό.

Σε εμένα είχε έρθει ότι είναι προσυμπληρωμενη και μπήκα και συμφώνησα ότι είναι σωστά! Τότε ήταν σωστά τα στοιχεία ταυτότητας, πρίν μια βδομάδα την άλλαξα λόγο κλοπής!δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα η ταυτότητα αφού έχει ενημερωθεί το μητρώο!

Που θα βρω όμως τι στοιχεία θέλει να επισυνάψω δεν ξέρω!

Screenshot_2024-06-22-19-21-10-406_com.android.chrome.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Vasilis789

Επομένως στον πίνακα 1 στο Ε1 έχει ακόμα την παλιά ταυτότητα σου έ;

Οτάν λες την έκανες εννοείς την οριστικοποίησες; Αν την οριστικοποίησες σου ζητάει ξανά οριστικοποίηση τόσες μέρες μετά;

Προφανώς ακόμα και αν ηταν προσυμπληρωμένη ήθελε οριστικοποίηση-υποβολή.

Εμένα μου φαίνεται ως πιθανό πρόβλημα αν δεν την είχες οριστικοποιήσει. Πάτησες αποδέχομαι τα στοιχεία στο Ε1 και άρα δεν μπορείς μετά να κάνεις τροποποιήσεις στο μητρώο που να τραβήξει το Ε1, δεν την οριστικοποιησες και μετά δήλωσες στο μητρώο την νέα σου ταυτότητα.

Αν είναι αυτό το πρόβλημα ίσως εδώ να σε ενημερώσουν για το τί πρέπει να κάνεις. Ή/και στο myaade στα αιτήματα.

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Krusty είπε

@Vasilis789

Επομένως στον πίνακα 1 στο Ε1 έχει ακόμα την παλιά ταυτότητα σου έ;

Οτάν λες την έκανες εννοείς την οριστικοποίησες; Αν την οριστικοποίησες σου ζητάει ξανά οριστικοποίηση τόσες μέρες μετά;

Προφανώς ακόμα και αν ηταν προσυμπληρωμένη ήθελε οριστικοποίηση-υποβολή.

Εμένα μου φαίνεται ως πιθανό πρόβλημα αν δεν την είχες οριστικοποιήσει. Πάτησες αποδέχομαι τα στοιχεία στο Ε1 και άρα δεν μπορείς μετά να κάνεις τροποποιήσεις στο μητρώο που να τραβήξει το Ε1, δεν την οριστικοποιησες και μετά δήλωσες στο μητρώο την νέα σου ταυτότητα.

Αν είναι αυτό το πρόβλημα ίσως εδώ να σε ενημερώσουν για το τί πρέπει να κάνεις. Ή/και στο myaade στα αιτήματα.

Ναι στον πίνακα ε1 έχει την παλιά (την οποία την είχα βγάλει τον Απρίλιο αλλά anyway όλα καλά μας πάνε 😅)Γράφει ότι έχει υποβληθεί οριστικά και ημερομηνία 28-5 σας έστειλα και το μαιλ που μου έστειλαν τότε. Όταν την είχα κάνει μου έβγαλε ότι είναι μηδενική και δεν ξανά μπήκα! Δεν μου έστειλαν κάποιο μαιλ ότι υπάρχει πρόβλημα και σήμερα που μπήκα για να κατεβάσω την δήλωση το είδα! Δεν ξέρω πόσο καιρό υπάρχει αυτό το μύνημα για να ανεβάσω τα αρχεία και κάπου λέει ότι έχω 30 μέρες να το κάνω! έστειλα μήνυμα και στο myaede να δούμε τι θα πουν! Ευχαριστώ 

Screenshot_2024-06-22-21-40-00-159_com.google.android.gm.jpg

Επεξ/σία από Vasilis789
Δημοσ.

@Vasilis789

Μήπως στο taxisnet στο e-κοινοποιήσεις σου είχαν στείλει κανένα επεξηγηματικό μύνημα; Αλλά νομίζω αν σου είχαν στείλει θα σου ερχόταν και email ειδοποίησης παράλληλα.

Οντως πολύ κακό από μόνοι τους οι εφοριακοί και χωρίς ειδοποίηση να σου ζητάνε ξανά οριστικοποίηση. Αν δεν βρεις άκρη εύκολα καλύτερα να πας σε λογιστή παρά να σε χρεώσουν κανένα κατοστάευρω πρόστιμο. Μερικοί λογιστές έχουν και τηλέφωνα εφοριακών και συνενοούνται κατευθείαν.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Krusty είπε

@hamer

@Vasilis789

Οχι , 400 εβαλα με 5 μηνες 400 φαινεται στο Ε1, το 2000 το εβαλα να δειξω οτι δεν ξερω τι να βαλω.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...