Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, Krusty said:

Από την πλευρά του τέκνου Πίνακας 6 κωδικός 781.

Για να ισχύσει το αφορολόγητο γονικής παροχής ή δωρεάς χρηματικών ποσών προς τα πρόσωπα της Α κατηγορίας, μέχρι 800.000 ευρώ, απαραίτητο είναι η μεταφορά των χρηματικών ποσών να γίνει μέσω τραπέζης.

Οι δωρεές χρηματικών ποσών αποτελούν τεκμήριο για αυτόν που τις κάνει.

οποτε η δήλωση γίνεται μόνο στο Ε1? απο την μεριά του γονέα που το δηλώνει? Επισης ειχα την υποψία ότι δηλώνεται και σε κάποια πλατφόρμα του Gov εκτος του Taxis

• Απαντ. 870
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cyberguy είπε

οποτε η δήλωση γίνεται μόνο στο Ε1? απο την μεριά του γονέα που το δηλώνει? Επισης ειχα την υποψία ότι δηλώνεται και σε κάποια πλατφόρμα του Gov εκτος του Taxis

Από την πλευρά του γονέα Πίνακας 5.2 Τεκμήρια. Κωδ. 725-726, εφόσον αθροιστικά τα ποσά των δωρεών ξεπερνούν τα 300 ευρώ. Ο κωδικός δεν μπορεί να συμπληρωθεί κατευθευθείαν (το ποσό). Πρώτα κλικ στο πλαίσιο, ανοίγει παράθυρο, προέλευση ημεδαπής... Ίσως θα ηταν καλύτερα να συμπληρωθεί πρώτα η δήλωση του δωρεοδόχου, αν χρειάζεται στον γονέα να συμπληρώσει και το ΑΦΜ του συμβαλλόμενου στο παραπάνω παράθυρο. Έτσι ίσως συμπληρωθεί αυτόματα στον γονέα.

Στο myproperty δηλώνουν οι συμβολαιογράφοι γονικές παροχές ακινήτων.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

@lak10 Στην οποία αμφισβήτηση θα πέσει ολικό ξεψαχνισμα σε βάθος 5ετιας. Δηλαδή αν είναι πολύ μικρά τα πραγματικά έσοδα ή αν υπάρχουν χρονιές με ζημία, θα πάτε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι.

το ξερω δεν θα ασχοληθω με αμφισβητηση και νομιζω κανενας δεν θα το κανει

Δημοσ.

Σας πρότεινε κι εσάς ο λογιστής να σας ανεβάσει τις δαπάνες του κωδικού 049 για να μην πληρώσετε πέναλτι λόγω έλλειψης; Μου είπε ότι ως πέρσι το έκαναν άνετα χωρίς έλεγχο. Φέτος τους είπαν λίγο πιο διακριτικά. Εμένα με τρομάζει να αλλάξει τον κωδικό προς τα πάνω. Του είπα θα το σκεφτώ. Αυτά που γλιτώνω είναι 140Ε από τη διαφορά που έχω.

Δημοσ.

@1comment

Και εμένα μου πρότινε την αλλαγή του προσυμπληρωμένου κωδικού 049 προς τα κάτω, αλλά δεν το έκανα. Είχα μαζέψει υπερβολικά έξοδα πληρώνοντας λογαριασμούς της πολυκατοικίας και τρίτων.

Δημοσ.

Προσπαθώ να συμπληρώσω στον κωδικό 105 το ποσό για το εισόδημα από ακίνητη περιουσία καταστημάτων και μου εμφανίζει το μύνημα "Οι κωδικοί συμπληρώνονται αυτόματα, εφόσον έχει συμπληρωθεί υποχρεωτικά το Ε2 για τον υπόχρεο". Θα πρέπει πρώτα να υποβάλλω το Ε2 και συνέχεια το Ε1;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Krusty είπε

@1comment

Και εμένα μου πρότινε την αλλαγή του προσυμπληρωμένου κωδικού 049 προς τα κάτω, αλλά δεν το έκανα. Είχα μαζέψει υπερβολικά έξοδα πληρώνοντας λογαριασμούς της πολυκατοικίας και τρίτων.

Δεν υπαρχει λογος να το κανεις προς τα κατω ...

Εκτός και αν ........ εχεις εισόδημα 15000€ και δαπάνες 40000€ !!! Αν υπερβαινουν λιγο το εισοδημα σου μπορει να ειχες οικονομιες προηγουμενων χρονων που τις ξοδεψες περυσι

3 λεπτά πριν, infini είπε

Προσπαθώ να συμπληρώσω στον κωδικό 105 το ποσό για το εισόδημα από ακίνητη περιουσία καταστημάτων και μου εμφανίζει το μύνημα "Οι κωδικοί συμπληρώνονται αυτόματα, εφόσον έχει συμπληρωθεί υποχρεωτικά το Ε2 για τον υπόχρεο". Θα πρέπει πρώτα να υποβάλλω το Ε2 και συνέχεια το Ε1;

Φυσικά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, infini είπε

Πάντα πρώτα το Ε2 και μετα το Ε1. Είναι υποχρεωτικό.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Krusty είπε

@1comment

Προς τα κάτω δεν θα με πείραζε γιατί δεν βλέπω το πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου. Το προς τα πάνω όμως για να μειωθεί το πρόστιμο λόγω μη κάλυψης μου φαίνεται παρακινδυνευμένο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Krusty είπε

Πάντα πρώτα το Ε2 και μετα το Ε1. Είναι υποχρεωτικό.

Αυτό ισχύει για όλους;Δηλ πρώτα το Ε2 και μετά το Ε1;

Θέλω να κάνω τη δήλωση των δικών μου που είναι προσυμπληρωμενη και είναι συνταξιούχοι.Ενα σπίτι έχουν μόνο χωρίς καμία μεταβολή.Δεν έχουν εισοδήματα από ενοίκια κλπ.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πως αν δεν εχουν εισοδήματα από ενοικια δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί το Ε2

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας .

Στο Ε1 Για το παιδι που σπουδάζει Θεσ/νικη, το εβαλα στα εξαρτωμενα μελη ως φοιτητη 19 ετων. Συμπληρωσα στον πικανα 5 ως 1η δευτερευουσα κατοικια το σπιτι που νοικιαζω για το παιδι, και στον κωδ. 222 εβαλα τους 5 μηνες απο Αυγουστο που νοικιαζει για το 2023. Στον πινακα 6 . 10 βαζω τα στοιχεια του ενοικιαστη και στο κωδικο 817 βαζω το ποσο ενοικιου καθε μήνα που δινω ? π.χ. 400€ ή ολο το ποσο των 5 μηνων που νοικιαζουμε δηλαδη 2000€?

Στον κωδικο 817 γραφει η οδηγια :

Αναφορά σε κείμενο

Αναγράφεται το καθαρό ποσό του ενοικίου που καταβάλλεται, για την ενοικίαση κατοικίας, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών κάθε παιδιού που σπουδάζει σ' αναγνωρισμένες σχολές ή σχολεία του εσωτερικού, εφόσον τα παιδιά αυτά συμπληρώνονται στον πίνακα 8 της δήλωσης.

Καθαρό ποσό τι εννοεί  στον κωδικο 817? τα  400 € το μήνα ή τα 2000€ σύνολο που πλήρωσα για τους 5 μήνες ?

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από hamer
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sonikk είπε

Αυτό ισχύει για όλους;Δηλ πρώτα το Ε2 και μετά το Ε1;

Θέλω να κάνω τη δήλωση των δικών μου που είναι προσυμπληρωμενη και είναι συνταξιούχοι.Ενα σπίτι έχουν μόνο χωρίς καμία μεταβολή.Δεν έχουν εισοδήματα από ενοίκια κλπ.

Το Ε2 είναι αν έχεις έσοδα από ενοίκια χωραφιών, σπιτιών . Αν δεν έχεις το αφήνεις κενό.

Αν είσαι επαγγελματίας είναι υποχρεωτικό και το Ε3. Διαφορετικά το αφήνεις και αυτό κενό.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, hamer είπε

Καλησπερα σας .

Στο Ε1 Για το παιδι που σπουδάζει Θεσ/νικη, το εβαλα στα εξαρτωμενα μελη ως φοιτητη 19 ετων. Συμπληρωσα στον πικανα 5 ως 1η δευτερευουσα κατοικια το σπιτι που νοικιαζω για το παιδι, και στον κωδ. 222 εβαλα τους 5 μηνες απο Αυγουστο που νοικιαζει για το 2023. Στον πινακα 6 . 10 βαζω τα στοιχεια του ενοικιαστη και στο κωδικο 817 βαζω το ποσο ενοικιου καθε μήνα που δινω ? π.χ. 400€ ή ολο το ποσο των 5 μηνων που νοικιαζουμε δηλαδη 2000€?

Στον κωδικο 817 γραφει η οδηγια :

Καθαρό ποσό τι εννοεί  στον κωδικο 817? τα  400 € το μήνα ή τα 2000€ σύνολο που πλήρωσα για τους 5 μήνες ?

Ευχαριστώ

Στον κωδικό 811 απαντήθηκε ότι μπαίνει το σύνολο. Και εκεί για καθαρό ποσό αναφέρεται στις οδηγίες συμπλήρωσης.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Krusty είπε

Στον κωδικό 811 απαντήθηκε ότι μπαίνει το σύνολο. Και εκεί για καθαρό ποσό αναφέρεται στις οδηγίες συμπλήρωσης.

Μέχρι και περσυ, κακως, στο popup που εβαζες το ενοίκιο, εβαζες το μηνιαιο και αυτο υπολογιζε επι 12 και εβγαζε το αποτελεσμα στο 811 πεδίο. Από φέτος το αλλαξαν και βαζεις χειροκινητα το ετησιο που ειναι και το σωστο καθως μπορει να μην είχες το ιδιο ποσό ενοικιου ολόκληρη τη χρονιά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...