Pinball1 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Στις 15/6/2024 στις 1:16 ΠΜ, Krusty είπε Ο πατέρας μου είχε παλιά Αλβανό μισθωτή. Μου είχε πει ότι επειδή εργαζόταν μαύρα και είχε μείνει και μερικούς μήνες άνεργος, έπρεπε να μαγειρέψει με τον λογιστή του τα εισοδήματα του, γιατί αν δεν εμφάνιζε εισοδήματα ή οτι δουλεύει, υπήρχε νόμος για απέλαση. Πολύ παλιά, πριν την Εργάνη. Εγώ αναφέρομαι σε αλλοδαπό που εργάζεται ως μισθωτός στην Ελλάδα κανονικά, εδώ και 1,5 χρόνο.
Krusty Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 14 λεπτά πριν, Kosmas70 είπε Εγώ αναφέρομαι σε αλλοδαπό που εργάζεται ως μισθωτός στην Ελλάδα κανονικά, εδώ και 1,5 χρόνο. Όλοι οι αλλοδαποί που είναι πάνω από 18 ετών, το 2023 έμεναν στην Ελλάδα και απέκτησαν οποιοδήποτε εισόδημα, υποχρεώνονται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση (άρθρο 67 ν. 4172/2013). 40 λεπτά πριν, sonikk είπε Για τις αποδείξεις που λες μάλλον οι άνω των 70 τις χάρτινες δεν τις χρειάζονται. Το κατάλαβα από την δήλωση των δικών μου όπου είναι άνω των 70 και έγινε προεκκαθαριση φόρου με εισόδημα 11800. Είχαν βάλει ηλεκτρονικές αποδείξεις μόνο 50 ευρώ. Άρα εφόσον προεκκαθαριστηκε αυτόματα όπως έλεγαν για συνταξιούχους δεν χρειάζεται να έχουν το 30% των αποδείξεων για να μην πληρώσουν φόρο. Οι άνω των 70 εξαιρούνται των ηλεκτρονικών αποδείξεων. Εγώ σκέφτηκα μήπως στο κουτάκι 049 έβαζα αποδείξεις πχ 3500 χιλιάδες αλλά αυτό το κουτάκι λέει ότι είναι μόνο για ηλεκτρονικές αποδείξεις και επίσης φοβήθηκα μήπως δεν συμφωνεί με την προεκκαθαριση τους και βγάλει ξέρω γω κάνα έλεγχο. Αν βάλω στο 049 αποδείξεις χάρτινες και αντί τα 50 ευρώ σε ηλεκτρονικές αποδειξεις που λένε αυτοί βάλω 3500 χιλιάδες για παν ενδεχομενο λες να υπάρχει πρόβλημα; Σε ευχαριστώ. Νομίζω ότι απάντησες μόνος σου ότι δεν χρειάζεται να βάλεις χάρτινες αποδείξεις στο κελί που είναι μόνο για ηλεκτρονικές αγορές. Εξάλλου δεν κερδίζεις τίποτα. Οτιδήποτε δεν συμφωνεί με την αυτόματη προσυμπλήρωση μπορεί να προκαλέσει έλεγχο απο ανθρώπινο μάτι. Ειδικά αυτό το κελί που βγάζει φόρο σε όσους δεν έκαναν ηλεκτρονικές δαπάνες. 1 1
sonikk Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, Krusty είπε Όλοι οι αλλοδαποί που είναι πάνω από 18 ετών, το 2023 έμεναν στην Ελλάδα και απέκτησαν οποιοδήποτε εισόδημα, υποχρεώνονται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση (άρθρο 67 ν. 4172/2013). Νομίζω ότι απάντησες μόνος σου ότι δεν χρειάζεται να βάλεις χάρτινες αποδείξεις στο κελί που είναι μόνο για ηλεκτρονικές αγορές. Εξάλλου δεν κερδίζεις τίποτα. Οτιδήποτε δεν συμφωνεί με την αυτόματη προσυμπλήρωση μπορεί να προκαλέσει έλεγχο απο ανθρώπινο μάτι. Ειδικά αυτό το κελί που βγάζει φόρο σε όσους δεν έκαναν ηλεκτρονικές δαπάνες. Ναι έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες. Βέβαια και στο κουτάκι με τόκους καταθέσεων είχαν βάλει ένα ποσό το οποίο το έσβησα τελείως γιατί δεν είναι δικοί τους οι τόκοι απλά είναι συνδικαιουχοι. Στην προεκκαθαριση τους είδα ότι οι τόκοι δεν υπηρχαν καν κιόλας ενώ οι ηλεκτρονικές αποδείξεις υπήρχαν.Οποτε τους τόκους τους έσβησα. Καλά δεν έκανα; Αφού δεν είναι δικοί τους και αυτοί έβαλαν ότι ήθελαν.
agn0spt93 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 16 ώρες πριν, panosno1com είπε https://www.taxlive.gr/13584-2/ Κάτι τετοιο εννοεις νομιζω? Νομίζω ότι το βρήκα. Μέσω του menu του taxisnet, Εξουσιοδοτήσεις και στη συνέχεια Δηλώσεις Φόρου εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1,Ε2,Ε3 και Νέα. Στη συνέχεια δηλώνεις το ΑΦΜ του λογιστή.
AGGFORCE Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 14 ώρες πριν, Krusty είπε Ερώτηση 54 στο αρχείο FAQs_E1_2024.pdf Πάντως έγινε κουβέντα πριν και αρκετές τράπεζες ίσως δίνουν 0 τόκους στις καταθέσεις. Διαβασα το αρθρο που αναφερεις,αλλα 2 λογιστες που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται να κανει,επειδη οι τοκοι εχουν φορολογηθει με τον φορο τοκων που κραταει ουτως η' αλλως η τραπεζα και λογω του οτι δεν εχει αλλα εισοδηματα ή ακινητα οντας προστατευομενο μελος. Το θεμα ειναι οτι ολα τα αρθρα στο διαδικτυο που διαβασα,αναφερουν πως πρεπει να γινει δηλωση εστω και για 1 ευρω τοκο απο προστατευομενα μελη....
Krusty Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sonikk είπε Ναι έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες. Βέβαια και στο κουτάκι με τόκους καταθέσεων είχαν βάλει ένα ποσό το οποίο το έσβησα τελείως γιατί δεν είναι δικοί τους οι τόκοι απλά είναι συνδικαιουχοι. Στην προεκκαθαριση τους είδα ότι οι τόκοι δεν υπηρχαν καν κιόλας ενώ οι ηλεκτρονικές αποδείξεις υπήρχαν.Οποτε τους τόκους τους έσβησα. Καλά δεν έκανα; Αφού δεν είναι δικοί τους και αυτοί έβαλαν ότι ήθελαν. Αφού είναι συνδικαιούχοι θα μπορούσαν να μπουν και σ' αυτούς οι τόκοι. Αν τους έσβησες, τουλάχιστον πρέπει να τους βάλεις σε κάποιον άλλον συνδικαιούχο. Το ίδιο έκανα και εγώ στην ξαδέλφη μου. Φόρτωσα όμως τον μικρό τόκο πάνω στον πατέρα της. Μερικοί εδώ γράψαν και για διαμοιρασμό τόκων στους συνδικαιούχος. Έτσι κι αλλιώς, φόρος κάτω από 30 ευρώ μηδενίζεται στο εκκαθαριστικό και οι τόκοι έχουν ήδη φορολογηθεί και είναι κοντά στο μηδέν. Επεξ/σία 16 Ιουνίου από Krusty 1
The_Judas Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου παιζει σημαντικο ρολο η διευθυνση κατοικιας στο ε1; αν ειναι δ/ση σε αλλη πολη απο αυτη που μενει καποιος ειναι προβλημα;
xxatziva Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 24 λεπτά πριν, The_Judas είπε παιζει σημαντικο ρολο η διευθυνση κατοικιας στο ε1; αν ειναι δ/ση σε αλλη πολη απο αυτη που μενει καποιος ειναι προβλημα; η κατοικια που δηλωνεις μετραει στα τεκμηρια με τ.μ-παλαιοτητα-οροφο-τιμη ζωνης κλπ. οποτε αν δηλωσεις κατι μπορει να αυξησει τα τεκμηρια ή να μειωσει. καλυτερα σε λογιστη. επισης αλλη κατοικια (ιδιοκτητης-δωρεαν παραχωρηση-ενοικιο) πως θα δηλωθει? θες και αφμ ιδιοκτητα για δωρεαν παραχωρηση ή ενοικιο. αν γινεται για επιδομα να παρεις, τοτε δες τι προυποθεσεις εχει και αν σε πιανει με την τελευταια φορολογικη πριν την κανεις οριστικη ομως. δηλαδη στο περιπου τι ζητα και τι δηλωνεις. μετα δεν εχει αλλαγη εκτος αν προκειται να κανεις τροποποιηση για εισοδημα αναδρομικά.
The_Judas Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 1 ώρα πριν, xxatziva είπε η κατοικια που δηλωνεις μετραει στα τεκμηρια με τ.μ-παλαιοτητα-οροφο-τιμη ζωνης κλπ. οποτε αν δηλωσεις κατι μπορει να αυξησει τα τεκμηρια ή να μειωσει. καλυτερα σε λογιστη. επισης αλλη κατοικια (ιδιοκτητης-δωρεαν παραχωρηση-ενοικιο) πως θα δηλωθει? θες και αφμ ιδιοκτητα για δωρεαν παραχωρηση ή ενοικιο. αν γινεται για επιδομα να παρεις, τοτε δες τι προυποθεσεις εχει και αν σε πιανει με την τελευταια φορολογικη πριν την κανεις οριστικη ομως. δηλαδη στο περιπου τι ζητα και τι δηλωνεις. μετα δεν εχει αλλαγη εκτος αν προκειται να κανεις τροποποιηση για εισοδημα αναδρομικά. εννοουσα την διευθυνσης επικοινωνιας στην αρχη. δεν σε μπλοκαρει μετα να δηλωσεις δωρεαν παραχωρηση ή φιλοξενια σε αλλη διευθυνση το συστημα.
xxatziva Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 18 λεπτά πριν, The_Judas είπε εννοουσα την διευθυνσης επικοινωνιας στην αρχη. δεν σε μπλοκαρει μετα να δηλωσεις δωρεαν παραχωρηση ή φιλοξενια σε αλλη διευθυνση το συστημα. https://www.protothema.gr/economy/article/1170235/metakomisi-pos-na-dilosete-tin-nea-sas-dieuthunsi-stin-eforia-me-liga-klik/ 23 λεπτά πριν, The_Judas είπε εννοουσα την διευθυνσης επικοινωνιας στην αρχη. δεν σε μπλοκαρει μετα να δηλωσεις δωρεαν παραχωρηση ή φιλοξενια σε αλλη διευθυνση το συστημα. https://www.powergame.gr/forologia/653770/forologikes-diloseis-diefkriniseis-aade-gia-22-zitimata/ 23 λεπτά πριν, The_Judas είπε εννοουσα την διευθυνσης επικοινωνιας στην αρχη. δεν σε μπλοκαρει μετα να δηλωσεις δωρεαν παραχωρηση ή φιλοξενια σε αλλη διευθυνση το συστημα. πρακτικα σωστο ειναι η διευθυνση που θα βαλεις ειναι η τελευταια. ωστε να εισαι οκ να μπορεις να δηλωσεις οτι μενεις σε αυτη παρακατω στα ακινητα. αλωστε η εντοπιοτητα ή βεβαιωση κατοικιας τραβαει στοιχεια απο ταξις μεσα. 1
chemkyr Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου καλησπερα ο γιος μου δουλεψε περυσι σεζον στη γαλλια. θα πρεπει να το δηλωσει στο ε1? εχει το συμβολαιο που υπεγραψε με την εταιρια ευρεσης εργασιας. χρειαζονται και άλλα εγγραφα?
runner69 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Στις 15/6/2024 στις 4:25 ΜΜ, agn0spt93 είπε Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία που μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να εξουσιοδοτήσει έναν λογιστή για να κάνει την φορολογική δήλωση χωρίς να χρειάζεται να δώσουμε κωδικούς taxisnet; 10 ώρες πριν, agn0spt93 είπε Νομίζω ότι το βρήκα. Μέσω του menu του taxisnet, Εξουσιοδοτήσεις και στη συνέχεια Δηλώσεις Φόρου εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1,Ε2,Ε3 και Νέα. Στη συνέχεια δηλώνεις το ΑΦΜ του λογιστή. Ακριβως αυτό. Παρακατω σε παει κατευθειαν στις εξουσιοδοτησεις. https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/authorizations.htm 1
Krusty Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 9 ώρες πριν, chemkyr είπε καλησπερα ο γιος μου δουλεψε περυσι σεζον στη γαλλια. θα πρεπει να το δηλωσει στο ε1? εχει το συμβολαιο που υπεγραψε με την εταιρια ευρεσης εργασιας. χρειαζονται και άλλα εγγραφα? Οτάν κάποιος βρίσκεται στην Ελλάδα για διάστημα πάνω από 183 ημέρες, είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος από την πρώτη μέρα παρουσίας του στην Ελλάδα. Οι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό, αν δεν μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία και παραμείνουν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στο εξωτερικό, τα εισοδήματα του εξωτερικού. Θα πρέπει όμως να δηλώσουν και να φορολογηθούν και στην Ελλάδα για όλα τα εισοδήματα που αποκτούν παγκοσμίως (ΠΟΛ 1201/2017, Ε 2064/2023 ΑΑΔΕ). Στην Ελλάδα θα δηλώσουν το συνολικό (παγκόσμιο) εισόδημα τους. Δηλαδή αυτό που αποκτούν στο εξωτερικό και αυτό που τυχόν αποκτούν στην Ελλάδα. Π.χ. αποκτούν μισθούς στο εξωτερικό και ενοίκια στην Ελλάδα.
Krusty Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 10/6/2024 στις 9:55 ΠΜ, kkaragki είπε Καλημέρα, Έχω ένα πρόβλημα με το να δηλώσω το νέο μισθωτήριο (ανανέωση) που σύναψα με τον σπιτονοικοκύρη μου τον Δεκέμβριο. Προσπαθώ να δηλώσω στους 11 μήνες το "παλιό" ενοίκιο και στον 1 μήνα το "καινούργιο" ενοίκιο. Αυτό που μου βγάζει το σύστημα είναι το παρακάτω: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην υπάρχει μια στάνταρ διαδικασία για το συγκεκριμένο θέμα. Όσο κι αν έχω ψάξει, δεν έχω βρει κάπου που να απαντάται ξεκάθαρα. Τελικά η προσυμπλήρωση του τρέχοντος Ε2 δεν γίνεται αυτόματα από το κράτος βάσει των ενεργών μισθωτηρίων αλλά γίνεται αντιγραφή και επικόλληση σύμφωνα με την περσινή δήλωση. Έτσι λοιπόν ενώ η μητέρα μου ενώ είχε δύο διαφορετικούς ενοικιαστές στην ίδια τιμή, έβαλε η λογιστρια απο 1/6 την ενοικίαση, μέχρι και 31/12. Πριν τίποτα για τον προηγούμενο ενοικιαστή. Σαν μήνες όμως έβαλε 12 και έτσι το ετήσιο άθροισμα του εισοδήματος ήταν σωστό. Μάλλον θα αντιμετόπισε το ίδιο πρόβλημα με εσένα και δεν την άφηνε το συστημα δύο εγγραφές για το ίδιο ακίνητο. Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά τώρα κατάλαβα ότο η προσυμπλήρωση του Ε2 είναι αντιγραφή-επικόλληση της περσινής και όχι υπολογισμός βάσει των ενεργών μισθωτηρίων στην ΑΑΔΕ. Επεξ/σία 17 Ιουνίου από Krusty 1
sonikk Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, Krusty είπε Τελικά η προσυμπλήρωση του τρέχοντος Ε2 δεν γίνεται αυτόματα από το κράτος βάσει των ενεργών μισθωτηρίων αλλά γίνεται αντιγραφή και επικόλληση σύμφωνα με την περσινή δήλωση. Έτσι λοιπόν ενώ η μητέρα μου ενώ είχε δύο διαφορετικούς ενοικιαστές στην ίδια τιμή, έβαλε απο 1/6 την ενοικίαση, μέχρι και 31/12. Πριν τίποτα για τον προηγούμενο ενοικιαστή. Σαν μήνες όμως έβαλε 12 η λογίστρια και έτσι το ετήσιο άθροισμα του εισοδήματος ήταν σωστό. Μάλλον θα αντιμετόπισε το ίδιο πρόβλημα με εσένα και δεν την άφηνε το συστημα δύο εγγραφές για το ίδιο ακίνητο. Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά τώρα κατάλαβα ότο η προσυμπλήρωση του Ε2 είναι αντιγραφή-επικόλληση της περσινής και όχι υπολογισμός βάσει των ενεργών συμβολαίων στην ΑΑΔΕ. Αν κάποιος κάνει φορολογική δήλωση για συνταξιούχο και δεν έχει τίποτα από το Ε2 φέτος αυτόματα μαζί με το Ε1 δεν γίνεται η υποβολή; Σε όλους δεν ισχύει αυτό που δεν έχουν τίποτα στο Ε2; Σε ευχαριστώ Krusty.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα