GREGORYMO Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, panosno1com είπε Να δηλωσω στον 722 κωδικό το ποσο που πλήρωσα σε δοσεις καταναλωτικου δάνειου ή αρκει να συμπληρωσω στο κατω μέρος στον 049 ? (Εκει που ανοιγει και βλεπεις τι πληρωμες εχεις κανει απο τις τραπεζες) 722. 0 049 είναι για άλλη δουλειά 1
panosno1com Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 29 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε 722. 0 049 είναι για άλλη δουλειά Σ ευχαριστώ... Το βαλα εκει απλα ειπα να ρωτησω. Επειδη ανοιγωντας το 049 στο κατω μερος μετα τις δαπανες λεει για φορο εισοδηματος και δάνεια. Εκτος αν το πηρε αυτοματα απ το 722. Μου δινει δυνατοτητα για edit, να το σβησω λες? Ευχαριστώ!
Krusty Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Στις 4/6/2024 στις 4:11 ΜΜ, Kosmas70 είπε Σε περίπτωση που κάποιος αλλοδαπός διαμένει και εργάζεται ως μισθωτός στην Ελλάδα οφείλει να κάνει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα σωστά; Ο πατέρας μου είχε παλιά Αλβανό μισθωτή. Μου είχε πει ότι επειδή εργαζόταν μαύρα και είχε μείνει και μερικούς μήνες άνεργος, έπρεπε να μαγειρέψει με τον λογιστή του τα εισοδήματα του, γιατί αν δεν εμφάνιζε εισοδήματα ή οτι δουλεύει, υπήρχε νόμος για απέλαση. Πολύ παλιά, πριν την Εργάνη.
Krusty Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Στις 11/6/2024 στις 10:13 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα Όταν κάποιος έχει ιδιωτική ασφάλεια υγειας, και έχει πληρώσει ετήσια ασφάλιστρα για αυτό, σε ποιο κωδικό του Ε1 θα τα βάλει? Ο πίνακας 4Α ασχολείται με ασφάλειες συντάξης και υγείας. Στην ερώτηση 9 όμως γράφει για υποχρεωτική ασφάλιση. Από 1-1-2024 και μετά, εξαιρούνται της φορολογίας οι εισφορές και τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται από τον εργαζόμενο ή και τον εργοδότη για λογαριασμό του εργαζόμενου για λογαριασμό του εργαζομένου σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης προαιρετικής ασφάλισης και για ασφαλιστήριο συμβόλαιο του προσωπικού (αθροιστικά, για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομιακή κάλυψη του εργαζομένου ή για την κάλυψη του κινδύνου ζωής ή ανικανότητας του, μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ετησίως, ανά εργαζόμενο (άρθρο 106 ν. 5078/2023).
d_gkal Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Υποβολή δήλωσης και χρεωστικό πχ 150€ τα οποία ήδη έχουν πληρώθει. Μπορεί να γίνει τροποποίηση εφόσον έχει ήδη πληρωθεί; Αν ναι και εν τέλη βγει μηδενική η πιστωτικό τι γίνεται; Επιστρέφεται το ποσό που ήδη έχει πληρωθεί;
Krusty Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Στις 1/5/2024 στις 10:57 ΜΜ, tedybear είπε Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει χρήση «ανάλωσης κεφαλαίου» το ποσό που γράφει στο σχετικό κωδικό περνά πάντα από έλεγχο (= πρέπει να στέλνεις χαρτούρα στην εφορία για να γίνει η εκκαθάριση) ή κάνω κάτι στραβά; Μου βγάζει μήνυμα ότι «δεν προκύπτει από τα στοιχεία μας ποσό προς ανάλωση» ενώ έσοδα – τεκμήρια (του 2022 που θέλω να χρησιμοποιήσω) αφήνουν το σχετικό ποσό που θέλω να επικαλεστώ. Ο φορολογούμενος πρέπει να έχει στοιχεία και να αποδείξει όσα επικαλείται (ΠΟΛ 1076/2015). Είναι απαραίτητο, αν κάποιος επικαλεστεί ανάλωση εισοδήματος από προηγούμενες χρονιές, να έχει συμπληρώσει μια κατάσταση που να αναφέρει αναλυτικά, από ποιες χρονιές προέρχεται το εισόδημα που επικαλείται (ΠΟΛ 1040/2001). Τα εκκαθαριστικά των προηγούμενων ετών αποτελούν αποδειξη (ΠΟΛ 1076/2015).
Krusty Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Στις 7/6/2024 στις 10:02 ΠΜ, geosoftgr είπε Είμαι εξαρτώμενο μέλος που έχω υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης με 1200 ευρώ εισόδημα, o γονέας μου με δήλωσε στο πίνακα 8 σαν εξαρτώμενο μέλος. Εγώ στην δίκια μου δήλωση που δηλώνω ότι φιλοξενούμε η δεν το γραφώ πουθενά; Μπορεί να γίνομαι κουραστικός, αλλά από την πλευρά το γονέα δεν υποχρεωτική η συμπλήρωση του κωδικού 007-008 όταν έχει δηλωθεί στον πίνακα 8 το εξαρτόμενο μέλος. Τα είχα πει αλλιώς πριν, αλλά στο αρχείο FAQs_E1_2024.pdf στην ερώτηση 36 αυτό αναφέρει. Φυσικά για εσένα ισχύει οτι είχα πει και το γράφει και στην ερώτηση 34.
agn0spt93 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία που μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να εξουσιοδοτήσει έναν λογιστή για να κάνει την φορολογική δήλωση χωρίς να χρειάζεται να δώσουμε κωδικούς taxisnet;
geosoftgr Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 4 ώρες πριν, Krusty είπε Μπορεί να γίνομαι κουραστικός, αλλά από την πλευρά το γονέα δεν υποχρεωτική η συμπλήρωση του κωδικού 007-008 όταν έχει δηλωθεί στον πίνακα 8 το εξαρτόμενο μέλος. Τα είχα πει αλλιώς πριν, αλλά στο αρχείο FAQs_E1_2024.pdf στην ερώτηση 36 αυτό αναφέρει. Φυσικά για εσένα ισχύει οτι είχα πει και το γράφει και στην ερώτηση 34. Τέλεια ευχαριστώ πάρα πολύ για την λεπτομερή απάντηση γιατί.
panosno1com Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 5 ώρες πριν, agn0spt93 είπε Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία που μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να εξουσιοδοτήσει έναν λογιστή για να κάνει την φορολογική δήλωση χωρίς να χρειάζεται να δώσουμε κωδικούς taxisnet; https://www.taxlive.gr/13584-2/ Κάτι τετοιο εννοεις νομιζω?
AGGFORCE Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ξέρουμε αν οι φοιτητές που έχουν τραπεζικό λογαριασμό (και κατ επέκταση τραπεζικους τόκους),αν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δηλωση η οποία θα περιλαμβανει μονο τοκους και φορο τοκων(μιας και δεν υπάρχει κατι αλλο προς δήλωση),έφοσον είναι εξαρτώμενα μελη απο τους γονείς? Επεξ/σία 16 Ιουνίου από AGGFORCE
Krusty Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Ερώτηση 54 στο αρχείο FAQs_E1_2024.pdf Πάντως έγινε κουβέντα πριν και αρκετές τράπεζες ίσως δίνουν 0 τόκους στις καταθέσεις. 1
sonikk Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Θα ήθελα να ρωτήσω μια απορία που με έχει μπερδεψει σχετικά με το υποχρεωτικό iban στην φορολογική δήλωση που ζητάνε. Εγώ από πολύ παλιά το 2008 δήλωναν iban στη φορολογική δήλωση γιατί κάθε χρόνο είχα επιστροφή φόρου και οι δηλώσεις τότε είχαν και κουτάκι που το έβαζες το iban. Στις τελευταίες χρονιές αν θυμάμαι καλά γιατί έχουν αλλάξει την σχεδίαση του εντύπου Ε1 το κουτάκι αυτό με το iban εξαφανίστηκε και επειδή δεν είχα και επιστροφή φόρου δεν έβαζα κάτι από iban. Τώρα πρέπει να πάω εκεί που λένε στο μητρώο και επικοινωνία να δηλώσω iban αλλιώς δεν προχωράει η δήλωση μου ή έχει κρατηθεί το iban που έβαζα παλιά από το 2008 έως το 2017 και δεν χρειάζεται να δηλώσω iban πάλι; Αυτό το iban που δήλωνα παλιά φαίνεται κάπου ή ήταν μόνο για κάθε χρονιά που υποβάλαμε δήλωση; Εννοώ στο παλιό έντυπο Ε1 που είχε κουτάκι που έβαζα iban.Οποτε ήταν μόνο για διάρκεια μιας φορολογικής χρονιάς και μέρα εξαφανιζόταν ουσιαστικά; Και μια ακόμη απορία.Στο κουτάκι 049 με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις αν βάλουμε παραπάνω σαν ποσό και τις χάρτινες δηλαδή αποδείξεις είναι λάθος; Ευχαριστώ!
Krusty Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) @sonikk Θα πας στο Μητρώο όπως ήδη ξες και θα δεις αν υπάρχει το IBAN που έβαζες παλιά. Αν όχι το ξαναπερνάς. Νομίζω και στον αδελφό μου είχα δηλώσει παλιά το IBAN του και φέτος ξαναχρειάστηκε να το δήλωσω στο Μητρώο. Οι χάρτινες αποδείξεις δεν μετράνε πουθενά. Δεν ξέρω αν οι άνω των 70 ετών, που δεν υποχρεούνται σε ηλεκτρονικές πληρωμές τις χρειάζονται. Επεξ/σία 16 Ιουνίου από Krusty 1
sonikk Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Krusty είπε @sonikk Θα πας στο Μητρώο όπως ήδη ξες και θα δεις αν υπάρχει το IBAN που έβαζες παλιά. Αν όχι το ξαναπερνάς. Νομίζω και στον αδελφό μου είχα δηλώσει παλιά το IBAN του και φέτος ξαναχρειάστηκε να το δήλωσω στο Μητρώο. Οι χάρτινες αποδείξεις δεν μετράνε πουθενά. Δεν ξέρω αν οι άνω των 70 ετών, που δεν υποχρεούνται σε ηλεκτρονικές πληρωμές τις χρειάζονται. Για τις αποδείξεις που λες μάλλον οι άνω των 70 τις χάρτινες δεν τις χρειάζονται. Το κατάλαβα από την δήλωση των δικών μου όπου είναι άνω των 70 και έγινε προεκκαθαριση φόρου με εισόδημα 11800. Είχαν βάλει ηλεκτρονικές αποδείξεις μόνο 50 ευρώ. Άρα εφόσον προεκκαθαριστηκε αυτόματα όπως έλεγαν για συνταξιούχους δεν χρειάζεται να έχουν το 30% των αποδείξεων για να μην πληρώσουν φόρο. Οι άνω των 70 εξαιρούνται των ηλεκτρονικών αποδείξεων. Εγώ σκέφτηκα μήπως στο κουτάκι 049 έβαζα αποδείξεις πχ 3500 χιλιάδες αλλά αυτό το κουτάκι λέει ότι είναι μόνο για ηλεκτρονικές αποδείξεις και επίσης φοβήθηκα μήπως δεν συμφωνεί με την προεκκαθαριση τους και βγάλει ξέρω γω κάνα έλεγχο. Αν βάλω στο 049 αποδείξεις χάρτινες και αντί τα 50 ευρώ σε ηλεκτρονικές αποδειξεις που λένε αυτοί βάλω 3500 χιλιάδες για παν ενδεχομενο λες να υπάρχει πρόβλημα; Σε ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα