Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρουμε αν οι φοιτητές που έχουν τραπεζικό λογαριασμό για αγορες με καρτα(και κατ επέκταση τραπεζικους τόκους),αν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δηλωση έστω και αν είναι εξαρτώμενα μελη απο τους γονείς?

• Απαντ. 928
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είμαι εξαρτώμενο μέλος που έχω υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης με 1200 ευρώ εισόδημα, o γονέας μου με δήλωσε στο πίνακα 8 σαν εξαρτώμενο μέλος. Εγώ στην δίκια μου δήλωση που δηλώνω ότι φιλοξενούμε η δεν το γραφώ πουθενά;

Δημοσ.

Συγγενικό μου προσωπο ζει μόνιμα στην Κυπρο και εργαζεται εκει τριτη χρονια ως μισθωτός

Περυσι εκανε μεταβολή κι εγινε φορολογικός κατοικος Κυπρου

Υπέβαλε φορολογική δηλωση στην Ελλαδα (ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου)

Στην Ελλαδα το μονο εισόδημα που εχει ειναι 0,03€ από τόκους καταθεσεω. Δεν εχει κανενα περουσιακο στοιχειο

Στην περσινη δηλωση (εισοδηματα 2022) που του εκανε ο λογιστης, συμπληρωσε μονο 3 κωδικους

1. Ενα ΝΑΙ εκει που λεει αν εισαι φορολογικός κατοικος εξωτερικου. 

2. Ενα ΝΑΙ εκει που λεει οτι δεν υποχρεουται να υποβαλλει αποδειξεις καταναλωτικών αγαθων

3. Το ποσό των μισθων του στην Κυπρο, στον κωδικό 657 Εισοδήματα που εξαιρουνται απο φόρο

Φετος επειδη η δηλωση ειναι απλή δοκιμασε να την κανει μονος τους, ιδια με την περσινη

Αλλα δεν υπαρχει ο κωδικός 657

Ξερει καποιος να μας πει σε ποιο κωδικο θα βαλει τις ετησιες αποδοχες του απο μισθο στην Κυπρο;

Δημοσ.

Μεχρι προπερσι ηταν ολα οκ στους Τοκους

Εμφανιζε τα ποσα απο ολους τους λογαριασμους

Περυσι ελειπαν μερικοι λογαριασμοι

Φετος δεν εμφανιζει τοκους απο καμια

Τρομερή βελτιωση το συστημα είναι η "ψηφιακη διακυβερνηση"  γραφουν μεγαλους τιτλους για "προσυμπληρωμενες δηλωσεις και μπλα μπλα"

Και τελικα καθε περυσι και καλυτερα 

Οτι τωρα τι ακριβως περιμενουν να παω σε καθεμια τραπεζα να παρω χαρτι για τοκους κατι 1 ευρω και μισο σεντ?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ant_ είπε

Φετος δεν εμφανιζει τοκους απο καμια

Αυτό μάλλον είναι επειδή δεν πληρώθηκες τόκους από καμία τράπεζα εντός του 2023.

• Like 3
Δημοσ.

Έκανα το λάθος και έστειλα το Ε1 χωρίς να έχω στείλει τα Ε2 δικό μου και συζύγου. Υπάρχει τρόπος να υποβληθούν τώρα εντός της προθεσμίας ή πάμε οπωσδήποτε για δύο πρόστιμα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtzgr είπε

Αυτό μάλλον είναι επειδή δεν πληρώθηκες τόκους από καμία τράπεζα εντός του 2023.

Δεν ισχυει αυτο

Απλα εδω και 1-2 χρονια δεν υπαρχει οπως παλαιοτερα η ενημερωση στο taxis 

Δημοσ.

Έχω ασφαλιστικό συμβόλαιο που είναι συνδεδεμένο με επενδύσεις, τύπου unit linked, και συγκεκριμένα το ultra plan της NN. Ξέρεις κάποιος (εννοείται πως θα ρωτήσω και λογιστή) αν τα μηνιαία ασφάλιστρα που καταβάλλω πρέπει να δηλώνονται σε συγκεκριμένο κωδικό στην δήλωση πέρα από τον κωδικό 049;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/4/2024 στις 8:57 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε

Δεν ήταν το αμάξι προσυμπληρωμένο (what the fuck πρώτη φορά συνέβη κάθε χρόνο ήταν συμπληρωμένο), δεν το είδα πάτησα οριστική δηλωση 🤦‍♂️

Έγινε η τροποιητική και διορθώθηκε , αναφέρει για 1η τροποποιητική , πόσες τροποποιητικές μπορεί να κάνει κάποιος ; 

Δημοσ.
13 hours ago, alfeios said:

Έκανα το λάθος και έστειλα το Ε1 χωρίς να έχω στείλει τα Ε2 δικό μου και συζύγου. Υπάρχει τρόπος να υποβληθούν τώρα εντός της προθεσμίας ή πάμε οπωσδήποτε για δύο πρόστιμα;

Ρώτα λογιστή μη τα κάνεις χειρότερα.

53 minutes ago, Dark_Nightfall said:

Έγινε η τροποιητική και διορθώθηκε , αναφέρει για 1η τροποποιητική , πόσες τροποποιητικές μπορεί να κάνει κάποιος ; 

Όσες θες κάνεις, το θέμα είναι ότι για κάθε τροποποιητική πληρώνεις 100 ευρώ πρόστιμο... εκτός κι αν έχει ανοίξει επισήμως η περίοδος τροποποιητικών (Ιούλιο)

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Όσες θες κάνεις, το θέμα είναι ότι για κάθε τροποποιητική πληρώνεις 100 ευρώ πρόστιμο... εκτός κι αν έχει ανοίξει επισήμως η περίοδος τροποποιητικών (Ιούλιο)

Πρόστιμο εφόσον βεβαιωθεί φόρος που δεν είχε βεβαιωθεί στην αρχική δήλωση ναι , αν βγαίνει μηδενική και στις 2 δηλώσεις τι  πρόστιμο να πληρώσεις ; 

Δημοσ.
4 minutes ago, Dark_Nightfall said:

Πρόστιμο εφόσον βεβαιωθεί φόρος που δεν είχε βεβαιωθεί στην αρχική δήλωση ναι , αν βγαίνει μηδενική και στις 2 δηλώσεις τι  πρόστιμο να πληρώσεις ; 

Έχεις δίκιο... δε γνώριζα ότι κατήργησαν αυτή τη βλακεία που βαρούσαν πρόστιμα 100 ευρώ με το παραμικρό.

https://www.taxheaven.gr/news/58702/xwris-prostimo-oi-ekprooesmes-tropopoihtikes-dhlwseis-otan-to-epipleon-poso-foroy-poy-prokyptei-einai-ews-100-eyrw

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ant_ είπε

Δεν ισχυει αυτο

Απλα εδω και 1-2 χρονια δεν υπαρχει οπως παλαιοτερα η ενημερωση στο taxis 

Σε όλους εμφανίζονται κανονικά οι τόκοι. Εμένα από eurobank, εθνική και πειραιώς. 

Κοίταξε στο ebanking σου αρχικά να δεις αν υπάρχει κάποια βεβαίωση τόκων.

Δημοσ.

Το σε "ολους που προκυπτει" και σε αλλα 2-3 ατομα π ξερω και μπηκαν με τους κωδικους τους μπροστα μου δεν το εμφανιζε

Για την φορολογικη που ηταν περασμενα αυτόματα λεω

Τωρα αν στο ebanking πας στο ταδε μενου και γραφει κατι δεν ξερω

Υποτιθεται οτι γινονται αυτοματα αυτα 

Δημοσ.

Καλησπερα.Ουτε σε εμενα εμφανιζει τοκους.Ενω περυσι τα ειχε κανονικα.Ουτε στην εφαρμογη της τραπεζας υπαρχει βεβαιωση τοκων γιατι μαλλον δεν πηρα τιποτα για το 2023.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...