Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Krusty είπε

Σε όσους έχει παραχωρηθει σπίτι ή φιλοξενούνται ειναι αδύνατον σύμφωνα με τον παραπάνω λογιστή να πάρουν ΔΕΗ στο όνομα τους, χωρίς να είναι και μισθωτές.

Άρα έκανε λάθος ο λογιστής. Μας είχε πει ότι πρέπει να γίνει μισθωτήριο έστω με το 0,01Ε για να πάρει το ρεύμα στο όνομά της. Τεσπα τώρα έγινε. Στη δήλωση η αδερφή μου την κατοικία θα την βάλει ως μισθωμένη;

• Απαντ. 928
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@1comment

Aν όντως υπάρχει στο Ε2 η μητέρα σου ως εκμισθωτής και όχι ως άτομο που παραχωρεί δωρεάν και δεν θες να ενοχλήσεις άλλο τον λογιστή, πιστεύω ότι η αδελφή σου με πληκτρολόγιση πρέπει να δηλωθεί στον πίνακα 6.10 ως μισθωτής. Κατά 99.9% και να το ελέγξει κάποιος λόγω του ενός λεπτού το ενοίκιο, θα καταλάβει ότι πρόκειται για σχέση μάνας-κόρης. Και να το δήλωσε κάπου στο Ε1 της μητέρας σου ότι υπάρχει παραχώρηση, αλλά στο Ε2 οτι είναι εκμισθωτής, πιστεύω πιο βαρύ είναι το εκμισθωτής επειδή κανονικά έχει σχέση και με εισόδημα από μίσθιο.

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου έμεινε στην δήλωση του θείου μου μόνο να δηλώσω την πώληση μιας μεταχειρισμένης γουρούνας. Πώς γίνεται αυτό;

https://www.forin.gr/questions/question/7455/agora-metaxeirismenou-autokinhtou-kai-forologikh-dhlwsh

Κωδ 781 απ'όσο καταλαβαίνω, αφού θεωρείται διάθεση και όχι εισόδημα.

'Ως πωλητής, σίγουρα θα ανακουφιστείτε γνωρίζοντας ότι δεν υποχρεούστε να πληρώσετε φόρους κατά την πώληση του μεταχειρισμένου οχήματός σας. Η πώληση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου θεωρείται διάθεση περιουσιακού στοιχείου και όχι δραστηριότητα που παράγει εισόδημα. Κατά συνέπεια, οι πωλητές δεν υπόκεινται σε ειδικές φορολογικές απαιτήσεις ή υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη συναλλαγή.'

https://www.gocar.gr/useful/law/43434,Metavivash_forologia.html

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.

@1comment

Πρόσεχε πότε λήγει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο της μητέρας σου. Αν αργήσει την τροποποίηση-ανανέωση ή την λύση του μισθωτηρίου πέραν του ενός μηνός από το τέλος του μήνα που λήγει το μισθωτήριο, τότε θα έχει 102 ευρώ διοικητικό πρόστιμο. Δεν νομίζω οι λογιστές να ασχολούνται με αυτές τις ειδοποιήσεις.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Krusty είπε

@1comment

Πρόσεχε πότε λήγει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο της μητέρας σου. Αν αργήσει την τροποποίηση-ανανέωση ή την λύση του μισθωτηρίου πέραν του ενός μηνός από το τέλος του μήνα που λήγει το μισθωτήριο, τότε θα έχει 102 ευρώ διοικητικό πρόστιμο. Δεν νομίζω οι λογιστές να ασχολούνται με αυτές τις ειδοποιήσεις.

Άλλο κι αυτό. Μα αφού μπορούσες να μένεις και με ληγμένο συμβόλαιο ως αορίστου. Έτσι ίσχυε πάντα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον κωδικό 781 μπαίνουν απο τον ΟΑΕΔ και τα παρακάτω καθώς δεν αποτελούν σταθερό εισόδημα.

'Εφάπαξ χρηματικη που καταβάλεται από την ΔΥΠΑ σε όσους συντάσουν το Ατομικό Σχέδιο Δράσης 300 ευρώ'

Κάποιο μέλος εδώ ρωτούσε για ΔΥΠΑ, αλλά ήταν για επιδοτούμενο σεμινάριο παρακολούθησης.

@Linuxdude

@kosszz

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/5/2024 στις 9:29 ΠΜ, Dane88 είπε

Καλημέρα σας,

θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια σας για το παρακάτω θέμα. Έγινε γονική παροχή της το 2024 με συμβολαιογραφική πράξη της ψιλής κυριότητας. Έλαβα μήνυμα από ΑΑΔΕ ότι Εκκρεμεί υποβολή δήλωσης Γονικής Παροχής ( Αριθμός Καταχώρησης : xxxxxx

Μπαίνω στο myproperty βρίσκω ότι υπάρχει η δήλωση στο 3ο tab Υποβληθείσες από τους συμβαλλομένους, σε κατάσταση ολοκληρωμένη. Δεν μπορώ να βρω κάποια διαθέσιμη επιλογή να κάνω κάποιο είδος αποδοχής και δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται να κάνω κάποια ενέργεια ή ήταν κάποιο αυτοματοποιημένο μήνυμα. 

Μπορείτε να με βοηθήσετε

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Σε εμένα δεν ξέρω πώς, νομίζω έλαβε ειδοποίηση και η λογιστρια μου και έκανε αυτή αποδοχή χωρίς να ξέρω τίποτα. Ίσως την πήρε τηλέφωνο.

Στις 18/5/2024 στις 12:21 ΜΜ, infini είπε

τελικά οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις είναι ελλειπείς:

1) Στον πίνακα Δ2 στο 1 δεν έχουν συμπληρώσει τα εισοδήματα απο καταστήματα ή κατοικίες ενώ είναι προσυμπληρωμένα στο Ε2.
2) Στον πίνακα 5 λείπουν τα στοιχεία της κύριας κατοικίας.

Πάντως σε όσους έχουν να συμπληρώνουν Ε2, δεν τους έρχεται email ότι η δήλωση τους μπορεί να υποβληθεί αυτόματα, αν δεν κάνω λάθος.

Στις 23/5/2024 στις 9:54 ΜΜ, Addicted_21 είπε

Καλησπέρα. Έχασα την μητέρα μου το 2023 και έκανα την δήλωση φόρου κληρονομιάς το 2024 (εντός προθεσμίας). Θα φανούν στο Ε9 από την φετινή δήλωση, θα τα προσθέσω εγώ από φέτος ή πάει από του χρόνου; Ευχαριστώ.

Φίλε, αν δεν έκανε η λογιστρια σου τροποίηση των Ε9 των κληρονόμων μέχρι τέλος αυτου του Μαίου, θα έχετε από 102 ευρώ πρόστιμο όλοι οι κληρονόμοι. Πλέον η λογιστρια σου μπορεί να κάνει μονο ληξιπρόθεσμη τροποποίηση των Ε9. Τα συμβόλαια δεν παίζουν ρόλο. Η ημερομηνία δημοσίευσης της διαθήκης παιζει ρόλο στον λογιστή. Αν είχε μισθώματα η θανούσα και δεν τα έλυσε εγκαίρως η λογιστρια κι άλλο πρόστιμο. Μόνο στην μεταβίβαση ακινήτου από πώληση ή γονική παροχή έχω διαβάσει ότι ενημερώνονται αυτόματα τα Ε9, αφού έχει παίξει με το myproperty πριν ο συμβολαιογράφος. Εμένα δεν με ενημέρωνε κανείς για τα ληξιπρόθεσμα ενώ ρωτούσα. Βρήκα άκρη στο διαδυκτιο. Αναμένω 1-2 πρόστιμα. Η απάντηση της πρώην λογίστριας μου ηταν οτι έπρεπε να είχε γίνει αυτό κι αυτό... ενώ είχα ενημερώσει για την κατάσταση μία εβδομάδα από τον θάνατο περίπου... Και οι συμβολαιογράφοι πέρα βρέχει αφού το συμβόλαιο είναι ανεξάρτητο με το Ε9 και την τροποποίηση του.

https://taxproperty.gr/?page_id=336

https://taxproperty.gr/?page_id=298

Στις 23/5/2024 στις 10:04 ΜΜ, mindreader είπε

Τι ειναι η 'δηλωση φορου κληρονομιας'; Και πως επηρεαζει το Ε1?

Για το Ε9 ρωτούσε ο φίλος. Ψάξε για myproperty, δουλειά των συμβολαιογράφων. Μερικές φορές όπως έγραψα από πάνω, το myproperty ενημερώνει τα Ε9 διάβασα.

Στις 23/5/2024 στις 10:46 ΜΜ, jimsomebody είπε

Επί την ευκαιρία γιατί δεν έχω λογιστή και με έχει φάει η αγωνία.... Να σας ρωτήσω όποιον ξέρει, έχω ένα ενοίκιο να λαμβάνω από χωράφι εδώ και ένα χρόνο με 700€ το έτος. Αυτός δεν σκοπεύει να με πληρώσει και ποτέ από ότι βλέπω αλλά εντάξει το περίμενα (μεγάλη ιστορία). Το θέμα μου είναι θα πληρώσω εφορία στο ενοίκιο αν δεν μου το βάζει ή τη γλιτώνω μέχρι να με πληρώσει ??? Μη μπω και μέσα δηλαδή ... (Μην συζητήσουμε το πώς θα πάρω τα λεφτά μου είναι άλλη υπόθεση αυτό).

Στο Ε2, στο πεδίο 16 έχει χώρο για ανείσπρακτα εισοδήματα από εκμίσθωση.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω ακούσει οτι αν είσαι μόνιμος κάτοικος δήμου/κοινήτητας με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων, μπορείς να προσκομίσεις και χειρόγραφες αποδείξεις (επιπλέον των ηλεκτρονικών). Ισχύει;

Αν ισχύει πως γίνεται; Γίνεται η δήλωση με επιφύλαξη και στέλνεις email στην εφορία που ανήκεις για κλείσιμο ραντεβού προκειμένου να προσκομίσεις τις αποδείξεις;

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, kostapo είπε

Έχω ακούσει οτι αν είσαι μόνιμος κάτοικος δήμου/κοινήτητας με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων, μπορείς να προσκομίσεις και χειρόγραφες αποδείξεις (επιπλέον των ηλεκτρονικών). Ισχύει;

Αν ισχύει πως γίνεται; Γίνεται η δήλωση με επιφύλαξη και στέλνεις email στην εφορία που ανήκεις για κλείσιμο ραντεβού προκειμένου να προσκομίσεις τις αποδείξεις;

Ότι γράψει ο κωδικός που εξαιρεί της ηλεκτρονικές αποδείξεις. 

Όχι δεν την υποβάλεις με επιφύλαξη. Την υποβάλεις κανονικά και σε περίπτωση ελέγχου τους προσκομίζεις της αποδείξεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 31/5/2024 στις 7:19 ΠΜ, jimsomebody είπε

Έχω τσαντιστει και δεν ξέρω να βρίζω τη κυβέρνηση ή την εταιρεία που δουλεύω.... Πως γίνεται με μοναδικό εισόδημα 12.000€ και αυτά με φουλ νύχτες, Κυριακές  και αργίες και μόνο με ένα αμάξι 1.6 21 ετών στο όνομα μου να πληρώνω κάθε χρόνο 150€ εφορία....!

Aκουσα αυτη τη περιπτωση σε καποιο καναλι. Το εβγαλες και στη τηλεοραση?! 😃👍

Δημοσ.
6 hours ago, dasos2024 said:

Aκουσα αυτη τη περιπτωση σε καποιο καναλι. Το εβγαλες και στη τηλεοραση?! 😃👍

Όχι αλλά κοντεύω με τα νεύρα που έχω.  .... Τώρα που θα αλλάξω λογιστή θα το συζητήσω να μάθω σε όλους τους συναδέλφους μου ισχύει αυτό 

Δημοσ.
Στις 31/5/2024 στις 7:19 ΠΜ, jimsomebody είπε

Έχω τσαντιστει και δεν ξέρω να βρίζω τη κυβέρνηση ή την εταιρεία που δουλεύω.... Πως γίνεται με μοναδικό εισόδημα 12.000€ και αυτά με φουλ νύχτες, Κυριακές  και αργίες και μόνο με ένα αμάξι 1.6 21 ετών στο όνομα μου να πληρώνω κάθε χρόνο 150€ εφορία....! Κάνει ο λογιστής της εταιρείας (με 10.000 άτομα προσωπικό) κάτι λάθος στις κρατήσεις κάθε μήνα? Ή είμαι υψηλομισθος για το κράτος??

Γραψε μας τα ποσα που εχεις στα κουτακια 301 και 315. Πιθανον δεν γινονται σωστες κρατησεις καθε μηνα αν δεν εχεις αλλα εισοδηματα απο νοικια κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

δε ξέρω αν πρέπει να ανοίξω άλλο θέμα.

Η φορολογική μου βγήκε χρεωστική και μου λέει μέχρι 31/7/2024 η πληρωμή.

Αν πληρώσω εφαπαξ όλο το ποσό έχει μια έκπτωση. Εγώ θέλω να το βάλω σε 12 δόσεις με την πιστωτική (eurobank).

Μπαίνω στο ebanking, κάνω τις κινήσεις και στο ποσό, γράφω εγώ το πόσο με την έκπτωση;

Ρωτάω γιατί με τα τέλη κυκλοφορίας αν θυμάμαι καλά, έβαζα τα στοιχεία και μου έβγαζε το ποσό αυτόματα.

Δημοσ.

Στο 049 που κλικαρω  για τις αποδειξεις, μου βγαζει και πιο κατω και ενα πινακακι ''καταβολες φορου εισοδηματος & ΕΝΦΙΑ'' προσυμπληρωμενο ποσο πχ 350ε. Σε αυτο κανω κατι???

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Στο 049 που κλικαρω  για τις αποδειξεις, μου βγαζει και πιο κατω και ενα πινακακι ''καταβολες φορου εισοδηματος & ΕΝΦΙΑ'' προσυμπληρωμενο ποσο πχ 350ε. Σε αυτο κανω κατι???

οχι.

5 ώρες πριν, b00mb00m είπε

δε ξέρω αν πρέπει να ανοίξω άλλο θέμα.

Η φορολογική μου βγήκε χρεωστική και μου λέει μέχρι 31/7/2024 η πληρωμή.

Αν πληρώσω εφαπαξ όλο το ποσό έχει μια έκπτωση. Εγώ θέλω να το βάλω σε 12 δόσεις με την πιστωτική (eurobank).

Μπαίνω στο ebanking, κάνω τις κινήσεις και στο ποσό, γράφω εγώ το πόσο με την έκπτωση;

Ρωτάω γιατί με τα τέλη κυκλοφορίας αν θυμάμαι καλά, έβαζα τα στοιχεία και μου έβγαζε το ποσό αυτόματα.

Το ποσό με έκπτωση. Η τράπεζα το πληρώνει όλο κι εσύ εξοφλείς τη τράπεζα με δόσεις της πιστωτικής.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...