Denmark1 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου μέχρι να " ευχαριστηθεί" κάποιος την απλοποίηση κάποιων κωδικών, γεννιούνται νέες απορίες που μας βάζουν πάλι σε σκέψεις και μπελάδες. Όσοι πάντως εχουν έστω κι ενα απλό μαγαζάκι ακόμα και σε χωριά..πέφτει τσεκούρι!!! Απορώ πως δεν είναι πρώτο θέμα παντού το ότι: μαγαζί σε μεγαλούπολη και μαγαζί σε χωριό άνω των 500 κατοίκων εξισώνονται φορολογικά εντελώς.Απόλυτα.Χωρίς καμία μα καμία διαφορά. 1
sonikk Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Eπειδη αφορά ένα μπάρμπα μου η ερώτηση που είναι 80 ετών και έχει αγχωθει και θέλω να τον βοηθήσω για το τι φόρο θα πληρωσει και είμαι άσχετος μήπως κάποιος γνωριζει για εισόδημα που έχει γύρω στα 10800 ευρώ χωρίς κανενα αλλο πόρο παρά μόνο μια συνταξη που λαμβάνει τί φόρος προκύπτει; Ζει μόνο με την θεία μου που κάνουν κοινή δήλωση και αυτή είναι επίσης μεγάλης ηλικίας και δεν λαμβάνει εκείνη τίποτα. Και γενικά δεν έχουν άλλους πόρους και εισοδήματα παρά μόνο την μια σύνταξη με το προαναφερόμενο πόσο.Μενουν σε ένα μικρό σπίτι ιδιόκτητο παλιο και δεν διαθέτουν αυτοκίνητο κλπ.Περυσι μου ειπε δεν πλήρωσαν φόρο αλλά ήταν μικρότερη η σύνταξη κατά 100 ευρώ περίπου.Υπερηλικο το ζευγάρι χωρίς τέκνα Ευχαριστώ.
xraxra Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Καλημέρα KΩΔΙΚΟΣ 781 στο Ε1. Μπαίνει εκει το μεταφορικο ισοδύναμο? Των ιδιωτών μιλάμε πάντα.
GREGORYMO Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 3 ώρες πριν, sonikk είπε Eπειδη αφορά ένα μπάρμπα μου η ερώτηση που είναι 80 ετών και έχει αγχωθει και θέλω να τον βοηθήσω για το τι φόρο θα πληρωσει και είμαι άσχετος μήπως κάποιος γνωριζει για εισόδημα που έχει γύρω στα 10800 ευρώ χωρίς κανενα αλλο πόρο παρά μόνο μια συνταξη που λαμβάνει τί φόρος προκύπτει; Ζει μόνο με την θεία μου που κάνουν κοινή δήλωση και αυτή είναι επίσης μεγάλης ηλικίας και δεν λαμβάνει εκείνη τίποτα. Και γενικά δεν έχουν άλλους πόρους και εισοδήματα παρά μόνο την μια σύνταξη με το προαναφερόμενο πόσο.Μενουν σε ένα μικρό σπίτι ιδιόκτητο παλιο και δεν διαθέτουν αυτοκίνητο κλπ.Περυσι μου ειπε δεν πλήρωσαν φόρο αλλά ήταν μικρότερη η σύνταξη κατά 100 ευρώ περίπου.Υπερηλικο το ζευγάρι χωρίς τέκνα Ευχαριστώ. Δεν πληρώνει κάτι. Πότε θα πάει στο λογιστή? 1
Krusty Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 25/5/2024 στις 12:53 ΠΜ, sonikk είπε Γεια σε όλους! Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος κάνει την φορολογική του δήλωση και να έχει τσεκαρει αν οι τόκοι καταθέσεων είναι προσυμπληρωμενοι φέτος με την έννοια ότι έχουν μπει στα αντίστοιχα πεδία και όχι στο πίνακα που ανοίγει και σου λέει μεταφορά στην δήλωση. Ή είναι όπως πέρυσι όπου ο καθένας έβαζε ότι του αναλογεί κάνοντας μεταφορά στην δήλωση. Το ρωτάω αυτό γιατί στην δική μου περίπτωση υπάρχουν 4 συνδικαιούχοι. Eπισης ο αριθμός iban στη δήλωση είναι πλέον υποχρεωτικός; Ευχαριστώ. Λίγη σημασία έχει αυτό που αναφέρεις. Πχ σε κοινό λογαριασμό θείου και ξαδέλφης εμφανίστηκαν οι τόκοι στην κόρη. Εγώ τους έσβησε από την κόρη ως είχα δικαίωμα. Στην δήλωση του πατέρα της δεν εμφανίστηκε ο τόκος αυτόματα. Μόλις κλίματα στο 'εδώ' εμφανίστηκε ο τόκος και οτι είναι ο κύριος-πρωτο όνομα στον λογαριασμό. Νομιζω δεν εμφανίστηκε η επιλογή μεταφορά στην δήλωση ή/και επιστροφή στην δήλωση. Έγραψα με το πληκτρολόγιο τον τόκο που ήδη εμφανιζόταν. Έγραψε και τον φόρο που παρακρατήθηκε. Η κόρη δεν πρέπει να εμφανίζει πολλές καταθέσεις ως δικαιούχος του ελάχιστου εγγυημενου εισοδήματος. Χωρίς ΙΒΑΝ το συστημα δεν επιτρέπει την οριστικοποίηση. Στις 29/5/2024 στις 5:05 ΠΜ, sonikk είπε Eπειδη αφορά ένα μπάρμπα μου η ερώτηση που είναι 80 ετών και έχει αγχωθει και θέλω να τον βοηθήσω για το τι φόρο θα πληρωσει και είμαι άσχετος μήπως κάποιος γνωριζει για εισόδημα που έχει γύρω στα 10800 ευρώ χωρίς κανενα αλλο πόρο παρά μόνο μια συνταξη που λαμβάνει τί φόρος προκύπτει; Ζει μόνο με την θεία μου που κάνουν κοινή δήλωση και αυτή είναι επίσης μεγάλης ηλικίας και δεν λαμβάνει εκείνη τίποτα. Και γενικά δεν έχουν άλλους πόρους και εισοδήματα παρά μόνο την μια σύνταξη με το προαναφερόμενο πόσο.Μενουν σε ένα μικρό σπίτι ιδιόκτητο παλιο και δεν διαθέτουν αυτοκίνητο κλπ.Περυσι μου ειπε δεν πλήρωσαν φόρο αλλά ήταν μικρότερη η σύνταξη κατά 100 ευρώ περίπου.Υπερηλικο το ζευγάρι χωρίς τέκνα Ευχαριστώ. Αφού τικάρεις στο σχετικό πεδίο οτι δεν υποχρεούνται στην συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων μπορείς να οριστικοποιήσεις την δήλωση και να δεις τον φόρο που τους αναλογεί. Μετά απο μια ημερομηνία μπορείς να πας στην λογιστρια να κάνει σωστά την τροποποιητικών δήλωση. Στις 25/5/2024 στις 9:11 ΠΜ, Gatoskylo8 είπε Είναι ασφαλές να την κάνουμε μόνοι μας; Έχω διαβάσει πως πολλά στοιχεία στις αυτόματα συμπληρωμένες είναι λανθασμένα! Το τί προχειροτητες και βλακείες είδα από λογιστές που τελειώνουν μια δήλωση ανέργου σε 5 λεπτά... Στην ερώτηση σου, στην ξαδέλφη μου που δικαιούται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, της ήρθε μύνημα οτι είναι προσυμπληρωμένη. Αν δεν έκανε τίποτα θα πλήρωνε 140 ευρώ φόρο για μη συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων! Δεν είχε τικαριστεί αυτόματα το πεδίο οτι εξαιρείται απο την συλλογή αποδείξεων λόγω ΕΕΕ. Ελπίζω να απάντησα σωστά στο ερώτημα μου παρακάτω Ο ξάδελφος μου ζει στο εξωτερικό. Πώς μπορεί να δημιουργήσει ΙΒΑΝ που ξεκινάει απο GR, ενώ ζει μόνιμα στην Αμερικη; Για φορολογικούς κά άλλους λόγους πρέπει να δηλώνει ότι ζει εδώ. Γίνεται να δηλώσει ότι ζει μόνιμα στην Αμερική και να απαλλαγεί από το ΙΒΑΝ; Στην Αμερική είναι παρανόμως και εάν έλθει ποτέ Ελλάδα δεν θα τον ξαναθεχθούν πίσω τον 'τουρίστα'. Υπάρχει τρόπος μέσω της πολυεθνικής τράπεζας citibank; Μπορεί να δηλώσει το ΙΒΑΝ του πατέρα του; Στις 26/4/2024 στις 8:57 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε Δεν ήταν το αμάξι προσυμπληρωμένο (what the fuck πρώτη φορά συνέβη κάθε χρόνο ήταν συμπληρωμένο), δεν το είδα πάτησα οριστική δηλωση 🤦♂️ Εχεις δικαίωμα για τροποποιητικών απο τον Ιούνιο νομίζω. Στις 29/4/2024 στις 11:48 ΠΜ, ringboy είπε Βρε παιδια θελω να δηλωσω στο ε2 ενα ψωροενοικιο απο χωραφι του πεθερου που απεβιωσε και ολοκληρο νετ δεν βλεπω υπαρχει ουτε ενα υποδειγμα. Μηπως υπαρχει κατι? Ελεος!!!! Πρεπει δλδ οπωσδηποτε να σταξουμε το 50αρικο στο λογιστη? Φιλέ ringboy αν θες να σου στείλω πμ με υπόδειγμα. Αν το χωράφι ήταν εξ αδιαιρέτου με άλλον τοτε είναι πιο πολύπλοκα. Η φορολογική δήλωση θανόντα γίνεται εγγράφως νομίζω ή με ειδική αίτηση στο myaade. Σε έναν μήνα από την δημοσίευση της διαθήκης πρεπει να έχει γίνει λύση του συμβολαίου του θανόντα και δημιουργία νέου στους κληρονόμους. Μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους της δημοσίευσης της διαθήκης πρέπει να έχει γίνει η τροποποίηση των Ε9 των κληρωνόμων, αλλιώς πρόστιμο των 102 ευρώ σε κάθε κληρονόμο. Το πότε θα γίνει η αποδοχή κληρονομιάς σε συμβολαιογράφο δεν παίζει κανέναν ρόλο λογιστικά. Στις 29/4/2024 στις 7:34 ΜΜ, The_Judas είπε Εγώ έχω παντρευτεί στις 30/12/23. Στις 17/1/2024 έχω πάρει μήνυμα ότι ενημερώθηκε το μητρώο της ΔΟΥ. Θα πρέπει να εμφανίζεται στο σύστημα η σύζυγος από φέτος ή στην επόμενη δήλωση ; Οταν πάω στο Ε1 τώρα δεν εμφανίζει στοιχεία συζύγου. https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-01/faqs_xoristes.pdf Δες το ερώτημα 17 αν και δεν είναι ακριβώς η περίπτωση σου. Στις 26/4/2024 στις 11:20 ΜΜ, mindreader είπε Υπαρχει τροπος, στο φετινο συστημα, να καταλαβω αν τρωω πεναλτι-ποινη-φορο, λογω του οτι πιθανως να μην επιασα το πλαφον πληρωμων με ηλεκτρονικα μεσα; Ελπιζω να υπαρχει, γιατι δεν μπορω να το εντοπισω. Όταν ανοίγεις το Ε1 σου εμφανίζει τις πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα. Δεν χρειάζεται να οριστικοποιήσεις. Αν οριστικοποιήσεις θα εμφανιστεί κι ο φόρος. Μετα μονο τον Ιούνιο νομίζω έχεις δικαίωμα τροποποιητικής δήλωσης. Νομίζω και στο βήμα ακριβώς πριν την οριστικοποίηση εμφανίζεται ο φόρος, αλλά πρέπει να έχεις δικαίωμα 4-5 φορές να το κάνεις αυτό. Επεξ/σία 30 Μαϊου από Krusty 3
Krusty Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 30/4/2024 στις 3:31 ΠΜ, Manefs23 είπε Στο Ε2, απο φέτος, αν δεν έχεις κάνει λύση παλιών συμβολαίων απο παλιά ενοίκια στα εμφανίζει ως πιθανά έσοδα απο ενοικια Δεν είχα κάνει κάποια απο το 2015, 2017, τα ακύρωσα και μετά ολα ΟΚ. Γιατι ενα αρχικο ΣΟΚ το έπαθα Φίλε να προσέχεις στα μελλοντικά συμβόλαια να πατάς λύση στο μέλλον. Και η λύση επιτρέπεται να πάει μέχρι 2 μήνες πίσω απο την ημερομηνία που την κάνεις. Στις 30/4/2024 στις 8:19 ΠΜ, vaggelisp17 είπε Καλημερα.Εμενα δεν μου εχει συμπληρωμενο το εισοδημα απο το ΚΕΑ.Το βαζω μονος μου η περιμενω να το βαλουν αυτοι?Επισης δεν εμφανιζονται οι τοκοι απο την τραπεζα για να τους βαλω, και ενα εκπαιδευτικο επιδομα για πρασινες δεξιοτητητες 1000 ευρω που πηρα το 2023 δεν φαινεται πουθενα.Ας περιμενουμε μηπως και τα συμπληρωσουνε αλλιως μας βλεπω σε λογιστη. Στην ξαδέλφη μου πλέον φαίνεται το ΚΕΑ, αλλά όχι η εξαίρεση απο την συλλογή ηλ αποδείξεων. Στις 3/5/2024 στις 7:42 ΜΜ, 1comment είπε Ερώτηση για την αδερφή μου. Από πέρσι μένει σε σπίτι που της έδωσαν οι γονείς μου. Της έδωσαν εννοώ ως ψιλή κυριότητα με την επικαρπία στους γονείς μου. Της έκαναν μισθωτήριο με 0,01€ το μήνα για να πάρει ρεύμα στο όνομά της (τότε ο λογιστής έλεγε ότι έτσι πρέπει να γίνει). Μπήκε σήμερα να κάνει τη δήλωση και δεν βλέπει τίποτα συμπληρωμένο στην κατοικία (στο Ε9 φαίνεται κανονικά). Θέλει χειροκίνητη συμπλήρωση. Η ερώτηση είναι: εκεί που ρωτάει αν η κατοικία είναι δωρεάν παραχωρούμενη ή μισθωμένη τι βάζει; Στο ηλεκ. μισθωτήριο ο λογιστής είχε γράψει στις σημειώσεις δωρεάν παραχώρηση κι αυτό μας μπερδεύει. Για μένα, πρέπει να βάλει μισθωμένη εφόσον υπάρχει μισθωτήριο και το ποσό ενοικίου παρότι είναι 1 λεπτό το μήνα να το γράψει κι αυτό. Εννοείται πάντως ότι αν είναι να συμπληρωθεί Ε2, πρώτα οριστικοποιήται αυτό και μετα το Ε1. Επεξ/σία 30 Μαϊου από Krusty
Krusty Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου Για του δηλωμένους κάτοικους αλλοδαπής που δεν έχουν λαμβάνειν επιτρέπεται η μη δήλωση ΙΒΑΝ https://businessvoice.gr/oikonomia/746120/ypochreotiki-i-dilosi-ivan-gia-tin-ypovoli-e1-stis-forologikes-diloseis/
Krusty Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στο Ε2 αν το μίσθωμα άλλαξε πχ τον Ιούνιο, τοτε πατάω στο κουμπί για εγγραφή νέου ακινήτου και βάζω το ίδιο ακίνητο για τους υπόλοιπους μήνες; @Dark_Nightfall 'από την Τρίτη 2/7 μέχρι την Παρασκευή 26/7/2024 μπορείτε να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης).' Επεξ/σία 30 Μαϊου από Krusty 1 1
1comment Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 5 ώρες πριν, Krusty είπε Εννοείται πάντως ότι αν είναι να συμπληρωθεί Ε2, πρώτα οριστικοποιήται αυτό και μετα το Ε1. Ε2 κάνει ο ενοικιαστής ή ο ιδιοκτήτης; Εγώ ήξερα ο ιδιοκτήτης. Η αδερφή μου είναι "ενοικιάστρια" και η μάνα μου ιδιοκτήτρια. Εκτός αν εννοείς ότι πρώτα πρέπει να κάνει ε2 η ιδιοκτήτρια ώστε να εμφανιστεί η κατοικία στο ε1 του ενοικιαστή (που τώρα δεν φαίνεται).
Krusty Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) @1comment O ιδιοκτήτης κάνει, όντως σε μπέρδεψα λίγο. Σε μια περίπτωση στο 5.1.α) δεν βγήκε αυτόματα η φιλοξενία ή ενοικίαση, αλλά στον πίνακα 6.10 μόλις κλίκαρα σχετικα βγήκε η φιλοξενία ή η ενοικίαση από τον φιλοξενούμενο. Εννοείται οτι πρώτα ο ιδιοκτήτης είχε ενημερώσει ποιον φιλοξενεί. Μου φαίνεται πολλοί από εμάς μετά και τις 'προσυμπληρωμένες δηλώσεις' είμαστε για εδώ! https://www.skroutz.gr/s/53420063/I-Forologiki-Mou-Dilosi-2024.html https://www.skroutz.gr/c/4481/oikonomika.html?keyphrase=φορολογική https://www.skroutz.gr/s/41970726/Odigos-Forologikon-Diloseon-2023-A-Tomos.html https://www.taxheaven.gr/circulars/46928/bibliaraki-odhgiwn-symplhrwshs-dhlwshs-forologias-eisodhmatos-fysikwn-proswpwn-forologikoy-etoys-2023 Επεξ/σία 30 Μαϊου από Krusty
1comment Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Krusty είπε @1comment O ιδιοκτήτης κάνει, όντως σε μπέρδεψα λίγο. Σε μια περίπτωση στο 5.1.α) δεν βγήκε αυτόματα η φιλοξενία ή ενοικίαση, αλλά στον πίνακα 6.10 μόλις κλίκαρα σχετικα βγήκε η φιλοξενία ή η ενοικίαση από τον φιλοξενούμενο. Μου φαίνεται πολλοί από εμάς μετά και τις 'προσυμπληρωμένες δηλώσεις' είμαστε για εδώ! https://www.skroutz.gr/s/53420063/I-Forologiki-Mou-Dilosi-2024.html https://www.skroutz.gr/c/4481/oikonomika.html?keyphrase=φορολογική https://www.skroutz.gr/s/41970726/Odigos-Forologikon-Diloseon-2023-A-Tomos.html Εγώ βλέπω μπάχαλο σε πολύ κόσμο. Η αδερφή μου τσιγκουνεύεται να πάει στο λογιστή παρότι δεν υπάρχει η κατοικία στον πίνακα. Θέλει να της το φτιάξω εγώ, που μέχρι πέρσι της το έκανα αλλά δεν είχε κατοικία και ήταν εύκολη η δήλωση. Τώρα πραγματικά φοβάμαι μην της κάνω λάθος. Π.χ. το πρώτο που ρωτάει για την κατοικία είναι αν είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη. Δεν ξέρω τι να βάλω γιατί στο μισθωτήριο ο λογιστής έχει γράψει παρατήρηση δωρεάν παραχώρηση αλλά μισθωτήριο υπάρχει με 0,01Ε. Η μητέρα μου έχει κάνει την παραχώρηση κρατώντας την επικαρπία. Το μισθωτήριο έγινε για να πάρει ρεύμα στο όνομά της. Επεξ/σία 30 Μαϊου από 1comment
Krusty Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) @1comment Ακούγεται κάπως αντιφατικό ο λογιστής της μητέρας σου και να έγραψε-τίκαρε παραχώρηση και να συμπλήρωσε Ε2 για την μητέρα σου. Από την άλλη και η ΔΕΗ ας πούμε δεν έπρεπε να ζητάει ηλεκτρονικό μισθωτήριο από την αδελφή σου, αφού έχει ήδη συμβόλαιο με την ψιλή κυριότητα, άρα και χρήσης του διαμερίσματος. Επεξ/σία 30 Μαϊου από Krusty
sonikk Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 9 ώρες πριν, Krusty είπε Λίγη σημασία έχει αυτό που αναφέρεις. Πχ σε κοινό λογαριασμό θείου και ξαδέλφης εμφανίστηκαν οι τόκοι στην κόρη. Εγώ τους έσβησε από την κόρη ως είχα δικαίωμα. Στην δήλωση του πατέρα της δεν εμφανίστηκε ο τόκος αυτόματα. Μόλις κλίματα στο 'εδώ' εμφανίστηκε ο τόκος και οτι είναι ο κύριος-πρωτο όνομα στον λογαριασμό. Νομιζω δεν εμφανίστηκε η επιλογή μεταφορά στην δήλωση ή/και επιστροφή στην δήλωση. Έγραψα με το πληκτρολόγιο τον τόκο που ήδη εμφανιζόταν. Έγραψε και τον φόρο που παρακρατήθηκε. Η κόρη δεν πρέπει να εμφανίζει πολλές καταθέσεις ως δικαιούχος του ελάχιστου εγγυημενου εισοδήματος. Χωρίς ΙΒΑΝ το συστημα δεν επιτρέπει την οριστικοποίηση. Αφού τικάρεις στο σχετικό πεδίο οτι δεν υποχρεούνται στην συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων μπορείς να οριστικοποιήσεις την δήλωση και να δεις τον φόρο που τους αναλογεί. Μετά απο μια ημερομηνία μπορείς να πας στην λογιστρια να κάνει σωστά την τροποποιητικών δήλωση. Το τί προχειροτητες και βλακείες είδα από λογιστές που τελειώνουν μια δήλωση ανέργου σε 5 λεπτά... Στην ερώτηση σου, στην ξαδέλφη μου που δικαιούται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, της ήρθε μύνημα οτι είναι προσυμπληρωμένη. Αν δεν έκανε τίποτα θα πλήρωνε 140 ευρώ φόρο για μη συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων! Δεν είχε τικαριστεί αυτόματα το πεδίο οτι εξαιρείται απο την συλλογή αποδείξεων λόγω ΕΕΕ. Ελπίζω να απάντησα σωστά στο ερώτημα μου παρακάτω Ο ξάδελφος μου ζει στο εξωτερικό. Πώς μπορεί να δημιουργήσει ΙΒΑΝ που ξεκινάει απο GR, ενώ ζει μόνιμα στην Αμερικη; Για φορολογικούς κά άλλους λόγους πρέπει να δηλώνει ότι ζει εδώ. Γίνεται να δηλώσει ότι ζει μόνιμα στην Αμερική και να απαλλαγεί από το ΙΒΑΝ; Στην Αμερική είναι παρανόμως και εάν έλθει ποτέ Ελλάδα δεν θα τον ξαναθεχθούν πίσω τον 'τουρίστα'. Υπάρχει τρόπος μέσω της πολυεθνικής τράπεζας citibank; Μπορεί να δηλώσει το ΙΒΑΝ του πατέρα του; Εχεις δικαίωμα για τροποποιητικών απο τον Ιούνιο νομίζω. Φιλέ ringboy αν θες να σου στείλω πμ με υπόδειγμα. Αν το χωράφι ήταν εξ αδιαιρέτου με άλλον τοτε είναι πιο πολύπλοκα. Η φορολογική δήλωση θανόντα γίνεται εγγράφως νομίζω ή με ειδική αίτηση στο myaade. Σε έναν μήνα από την δημοσίευση της διαθήκης πρεπει να έχει γίνει λύση του συμβολαίου του θανόντα και δημιουργία νέου στους κληρονόμους. Μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους της δημοσίευσης της διαθήκης πρέπει να έχει γίνει η τροποποίηση των Ε9 των κληρωνόμων, αλλιώς πρόστιμο των 102 ευρώ σε κάθε κληρονόμο. Το πότε θα γίνει η αποδοχή κληρονομιάς σε συμβολαιογράφο δεν παίζει κανέναν ρόλο λογιστικά. https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-01/faqs_xoristes.pdf Δες το ερώτημα 17 αν και δεν είναι ακριβώς η περίπτωση σου. Όταν ανοίγεις το Ε1 σου εμφανίζει τις πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα. Δεν χρειάζεται να οριστικοποιήσεις. Αν οριστικοποιήσεις θα εμφανιστεί κι ο φόρος. Μετα μονο τον Ιούνιο νομίζω έχεις δικαίωμα τροποποιητικής δήλωσης. Νομίζω και στο βήμα ακριβώς πριν την οριστικοποίηση εμφανίζεται ο φόρος, αλλά πρέπει να έχεις δικαίωμα 4-5 φορές να το κάνεις αυτό. Στους συνταξιούχους που είναι προσυμληρωμενη η δήλωση χρειάζεται iban; Διάβασα δύο άρθρα.Το ένα λέει όχι ότι εξαιρούνται δηλαδή οι συνταξιούχοι με προσυμπληρωμένες δηλώσεις και στο άλλο λέει ναι. Τελικά τί ισχύει;;;
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 40 minutes ago, Krusty said: @1comment Ακούγεται κάπως αντιφατικό ο λογιστής της μητέρας σου και να έγραψε-τίκαρε παραχώρηση και να συμπλήρωσε Ε2 για την μητέρα σου. Από την άλλη και η ΔΕΗ ας πούμε δεν έπρεπε να ζητάει ηλεκτρονικό μισθωτήριο από την αδελφή σου, αφού έχει ήδη συμβόλαιο με την ψιλή κυριότητα, άρα και χρήσης του διαμερίσματος. Το δικαίωμα χρήσης ανήκει σε αυτόν που έχει την επικαρπία, και όχι σε αυτόν που έχει την ψιλή κυριότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα