Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σε όλους!

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος κάνει την φορολογική του δήλωση και να έχει τσεκαρει αν οι τόκοι καταθέσεων είναι προσυμπληρωμενοι φέτος με την έννοια ότι έχουν μπει στα αντίστοιχα πεδία και όχι στο πίνακα που ανοίγει και σου λέει μεταφορά στην δήλωση.

Ή είναι όπως πέρυσι όπου ο καθένας έβαζε ότι του αναλογεί κάνοντας μεταφορά στην δήλωση.

Το ρωτάω αυτό γιατί στην δική μου περίπτωση υπάρχουν 4 συνδικαιούχοι.

Eπισης ο αριθμός iban στη δήλωση είναι πλέον υποχρεωτικός;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από sonikk
  • Απαντ. 875
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι ασφαλές να την κάνουμε μόνοι μας; Έχω διαβάσει πως πολλά στοιχεία στις αυτόματα συμπληρωμένες είναι λανθασμένα!

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Είναι ασφαλές να την κάνουμε μόνοι μας; Έχω διαβάσει πως πολλά στοιχεία στις αυτόματα συμπληρωμένες είναι λανθασμένα!

Ενα τρακάρισμα Δεν το γλιτώνεις 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sonikk είπε

Γεια σε όλους!

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος κάνει την φορολογική του δήλωση και να έχει τσεκαρει αν οι τόκοι καταθέσεων είναι προσυμπληρωμενοι φέτος με την έννοια ότι έχουν μπει στα αντίστοιχα πεδία και όχι στο πίνακα που ανοίγει και σου λέει μεταφορά στην δήλωση.

Ή είναι όπως πέρυσι όπου ο καθένας έβαζε ότι του αναλογεί κάνοντας μεταφορά στην δήλωση.

Το ρωτάω αυτό γιατί στην δική μου περίπτωση υπάρχουν 4 συνδικαιούχοι.

Eπισης ο αριθμός iban στη δήλωση είναι πλέον υποχρεωτικός;

Ευχαριστώ.

Οι τοκοι ειναι οπως περυσι.
Για το iban δεν νομιζω αλλα να μη σε γελασω.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε

Εξαρτάται πόσο πολύπλοκη είναι η δήλωσή σου.

Περίμενε ακόμη 1 μήνα να διορθωθούν οι όποιες παραλείξεις (αν υπάρχουν).

• Thanks 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Εξαρτάται πόσο πολύπλοκη είναι η δήλωσή σου.

Περίμενε ακόμη 1 μήνα να διορθωθούν οι όποιες παραλείξεις (αν υπάρχουν).

Εννοείται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Δεν μπορώ να προσθέσω σαν εξαρτώμενο μέλος την ενήλικη φοιτήτρια κόρη μου που εαν δεν κάνει πρώτα δική της φορολογική δήλωση. Όταν δε μπαίνω στην δική της δήλωση μου βγάζει κόκκινο στα πεδία αφου πατήσω υποβολή και δεν προχωράει:

1. να προσθέσω κατοικία

2. δίπλα απο τους κωδικούς 319-320 για εισοδήματα στην αλλοδαπή

Δεν έχει κανένα εισόδημα και μένει μαζί μας. Αν ξέρει κάποιος τι να κάνω ή που να αναζητήσω απάντηση. Ευχαριστώ πολύ.

edit. Τελικά όταν δεν έχεις δηλώσει κατοικία ή φιλοξενία σου βγάζει τους κωδικούς 319-320 οτι είσαι στην αλλοδαπή. Με απλή φιλοξενία και αποδοχή έληξε το θέμα για φέτος.

Επεξ/σία από -dL-
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, -dL- είπε

Καλησπέρα σε όλους. Δεν μπορώ να προσθέσω σαν εξαρτώμενο μέλος την ενήλικη φοιτήτρια κόρη μου που εαν δεν κάνει πρώτα δική της φορολογική δήλωση. Όταν δε μπαίνω στην δική της δήλωση μου βγάζει κόκκινο στα πεδία αφου πατήσω υποβολή και δεν προχωράει:

1. να προσθέσω κατοικία

2. δίπλα απο τους κωδικούς 319-320 για εισοδήματα στην αλλοδαπή

Δεν έχει κανένα εισόδημα και μένει μαζί μας. Αν ξέρει κάποιος τι να κάνω ή που να αναζητήσω απάντηση. Ευχαριστώ πολύ.

Νομίζω έχει πρόβλημα γενικά το taxis σήμερα. Εδώ και μία ώρα στα στοιχεία οφειλών μου βγάζει μήνυμα "Υπάρχει ασυμφωνία στα δεδομένα της οφειλής. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δ.Ο.Υ." 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nefpitou99 είπε

Νομίζω έχει πρόβλημα γενικά το taxis σήμερα. Εδώ και μία ώρα στα στοιχεία οφειλών μου βγάζει μήνυμα "Υπάρχει ασυμφωνία στα δεδομένα της οφειλής. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δ.Ο.Υ." 

Mου το έβγαζε και σε μένα, τώρα έφτιαξε. Απ' ότι είδα μετά από ψάξιμο το βγαζε και σε άλλους σε προηγούμενες χρονιές. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/5/2024 στις 10:35 ΠΜ, ringboy είπε

Οι τοκοι ειναι οπως περυσι.
Για το iban δεν νομιζω αλλα να μη σε γελασω.

Σε ευχαριστώ.

Το έχεις τσεκαρει αυτό;Μπήκες και την έκανες την δήλωση; Όταν λες είναι όπως πέρυσι εννοείς ότι εκεί που είναι οι τόκοι πατάς και σου βγάζει πινακακι με τους τοκους και σου λέει αν θες να κάνεις μεταφορά στην δήλωση για να δηλώσεις ότι σου αναλογεί ή είναι ήδη συμπληρωμένοι στα αντίστοιχα κουτακια και δεν μπορείς να τους αλλάξεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, sonikk είπε

Σε ευχαριστώ.

Το έχεις τσεκαρει αυτό;Μπήκες και την έκανες την δήλωση; Όταν λες είναι όπως πέρυσι εννοείς ότι εκεί που είναι οι τόκοι πατάς και σου βγάζει πινακακι με τους τοκους και σου λέει αν θες να κάνεις μεταφορά στην δήλωση για να δηλώσεις ότι σου αναλογεί ή είναι ήδη συμπληρωμένοι στα αντίστοιχα κουτακια και δεν μπορείς να τους αλλάξεις;

Την εστειλα τη δηλωση.
Φετος αν  θυμαμαι καλα, νομιζω οτι δεν περνουσανε αυτοματα και τους εγραψα χειροκινητα αφου εβγαλε το πινακακι οπου και τους ειδα. 
Μιλαμε για δυο νουμερα της πλακας , το δικο μου και της συζυγου.

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ringboy είπε

Την εστειλα τη δηλωση.
Φετος αν  θυμαμαι καλα, νομιζω οτι δεν περνουσανε αυτοματα και τους εγραψα χειροκινητα αφου εβγαλε το πινακακι οπου και τους ειδα. 
Μιλαμε για δυο νουμερα της πλακας , το δικο μου και της συζυγου.

Ευχαριστώ.Ποτε δεν περνούσαν αυτόματα.Παντα έβγαινε το πινακακι και έπρεπε να γίνει μεταφορά στη δήλωση.

Για φέτος δεν πρόλαβα να κοιτάξω ακόμα.Αλλα από αυτό που μου είπες τώρα καταλαβαίνω ότι είναι το ίδιο με περυσι-προπερσι κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

100% αυτόματα δεν μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις καθώς υπάρχουν συνδικαιούχοι στις καταθέσεις.

Υπάρχει επίσης το ζήτημα με τα μισθωτήρια συμβόλαια τα οποία δεν συνδέονταν ποτέ με το Ε1. Οπότε αν υπάρχουν αλλαγές στο ενοίκιο υπάρχει και αυτό.

Υπάρχει και η δήλωση φιλοξενούμενου, που και αυτό είναι κάτι που αλλάζει συχνά.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πατήσεις «Συνέχεια Υποβολής» εμφανίζει τον φόρο που βγαίνει σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία ή υποβάλει τη δήλωση κατευθείαν; 

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.
10 minutes ago, Kosmas70 said:

Αν πατήσεις «Συνέχεια Υποβολής» εμφανίζει τον φόρο που βγαίνει σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία ή υποβάλει τη δήλωση κατευθείαν; 

πρωτα εμφανιζει τον φορο και μετα γινεται η οριστικη υποβολη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...