GREGORYMO Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 1 λεπτό πριν, Addicted_21 είπε Αύγουστο. Είναι πολλά θέματα και δεν έχω όλα τα στοιχεία. Θα στο πω όμως απλά: δεν έχει καμιά σχέση η δήλωση φόρου κληρονομιάς με το Ε9. Τι εννοώ: κατ αρχήν δεν ξέρω τι κληρονομιά είναι. 1 σπίτι η παραπάνω? Σε κάθε περίπτωση ΕΣΥ τον Σεπτέμβρη του 23, έμενες η ΟΧΙ στο σπίτι? Διαχείριζοσουν η όχι την κληρονομιά? Έλεγες θα περιμένω την δήλωση και ΜΕΤΑ? Προφανώς και ΟΧΙ. Είτε με διαθήκη είτε ΟΧΙ προφανώς από τον Σεπτέμβριο του 23 είσαι κάτοχος της κληρονομιάς, είτε εξ αδιαιρέτου είτε με διαθήκη.
jimsomebody Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Επί την ευκαιρία γιατί δεν έχω λογιστή και με έχει φάει η αγωνία.... Να σας ρωτήσω όποιον ξέρει, έχω ένα ενοίκιο να λαμβάνω από χωράφι εδώ και ένα χρόνο με 700€ το έτος. Αυτός δεν σκοπεύει να με πληρώσει και ποτέ από ότι βλέπω αλλά εντάξει το περίμενα (μεγάλη ιστορία). Το θέμα μου είναι θα πληρώσω εφορία στο ενοίκιο αν δεν μου το βάζει ή τη γλιτώνω μέχρι να με πληρώσει ??? Μη μπω και μέσα δηλαδή ... (Μην συζητήσουμε το πώς θα πάρω τα λεφτά μου είναι άλλη υπόθεση αυτό).
GREGORYMO Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 8 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Αύγουστο. 6 ΜΗΝΕΣ δεν είναι η δήλωση φόρου κληρονομιάς ? Είπες για ΕΠΡΟΘΕΣΜΗ
Addicted_21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Συμβολαιογράφος την έκανε και είπε για 9 μήνες. 2 οικόπεδα είναι
GREGORYMO Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Μόλις τώρα, jimsomebody είπε Επί την ευκαιρία γιατί δεν έχω λογιστή και με έχει φάει η αγωνία.... Να σας ρωτήσω όποιον ξέρει, έχω ένα ενοίκιο να λαμβάνω από χωράφι εδώ και ένα χρόνο με 700€ το έτος. Αυτός δεν σκοπεύει να με πληρώσει και ποτέ από ότι βλέπω αλλά εντάξει το περίμενα (μεγάλη ιστορία). Το θέμα μου είναι θα πληρώσω εφορία στο ενοίκιο αν δεν μου το βάζει ή τη γλιτώνω μέχρι να με πληρώσει ??? Μη μπω και μέσα δηλαδή ... (Μην συζητήσουμε το πώς θα πάρω τα λεφτά μου είναι άλλη υπόθεση αυτό). Είσαι 'αναγκασμένος' να το δήλωσεις εκτός αν κάνεις τουλάχιστον διαταγή πληρωμής. Βέβαια, αν δεν έχεις άλλα ΕΝΟΙΚΙΑ ο φόρος για τα 700€ είναι 100€. 1 λεπτό πριν, Addicted_21 είπε Συμβολαιογράφος την έκανε και είπε για 9 μήνες. 2 οικόπεδα είναι Κάτοικος εξωτερικού κτλ . Είδες που λείπουν δεδομένα κτλ ? 2 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Συμβολαιογράφος την έκανε και είπε για 9 μήνες. 2 οικόπεδα είναι Εξ αδιαιρέτου η διαθήκη? 2 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Συμβολαιογράφος την έκανε και είπε για 9 μήνες. 2 οικόπεδα είναι Φαντάζομαι γνώριζες ότι υπάρχει το τετράμηνο της αποποίησης. Άρα, 8 και 4 , τον Δεκέμβριο του 23 ήσουν ιδιοκτήτης η έστω συνιδιοκτήτης των οικοπέδων. Στο Ε9 δηλώνεται η ιδιοκτησία άσχετα πότε θα κάνουμε δήλωση φόρου κληρονομιάς
GREGORYMO Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 7 λεπτά πριν, jimsomebody είπε Επί την ευκαιρία γιατί δεν έχω λογιστή και με έχει φάει η αγωνία.... Να σας ρωτήσω όποιον ξέρει, έχω ένα ενοίκιο να λαμβάνω από χωράφι εδώ και ένα χρόνο με 700€ το έτος. Αυτός δεν σκοπεύει να με πληρώσει και ποτέ από ότι βλέπω αλλά εντάξει το περίμενα (μεγάλη ιστορία). Το θέμα μου είναι θα πληρώσω εφορία στο ενοίκιο αν δεν μου το βάζει ή τη γλιτώνω μέχρι να με πληρώσει ??? Μη μπω και μέσα δηλαδή ... (Μην συζητήσουμε το πώς θα πάρω τα λεφτά μου είναι άλλη υπόθεση αυτό). Έτσι που το λές, το θέμα ΔΕΝ είναι φορολογικο. Κινδυνεύεις σε βάθος χρόνου από χρησικτησία! 1 λεπτό πριν, Addicted_21 είπε Όχι κάτοικος εξωτερικού, εξ αδιαιρέτου Φόρος να πληρωθεί, βγήκε?
alx301 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, jimsomebody said: Επί την ευκαιρία γιατί δεν έχω λογιστή και με έχει φάει η αγωνία.... Να σας ρωτήσω όποιον ξέρει, έχω ένα ενοίκιο να λαμβάνω από χωράφι εδώ και ένα χρόνο με 700€ το έτος. Αυτός δεν σκοπεύει να με πληρώσει και ποτέ από ότι βλέπω αλλά εντάξει το περίμενα (μεγάλη ιστορία). Το θέμα μου είναι θα πληρώσω εφορία στο ενοίκιο αν δεν μου το βάζει ή τη γλιτώνω μέχρι να με πληρώσει ??? Μη μπω και μέσα δηλαδή ... (Μην συζητήσουμε το πώς θα πάρω τα λεφτά μου είναι άλλη υπόθεση αυτό). https://www.ot.gr/2024/02/14/forologia/forologia-eidiseis/aneisprakta-enoikia-pos-glitonoun-ti-forologiki-pagida-oi-idioktites-akiniton-2/ μεσα θα μπεις αν τον αφησεις να αλωνιζει Επεξ/σία 23 Μαΐου 2024 από alx301 1
GREGORYMO Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 3 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Όχι κάτοικος εξωτερικού, εξ αδιαιρέτου Αν ο φόρος των οικοπέδων ήταν κάτω από το αφορολογητο, θα μπορούσε η δήλωση φόρου κληρονομιάς που λέει ο λόγος να γίνεται και το 2026 !! 1
Addicted_21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Φόρος να πληρωθεί, βγήκε? Όχι, δεν έχει ερθει κάποια ειδοποίηση για φόρο. Η μητέρα μου πλήρωνε ελάχιστο ενφια αν θυμάμαι καλά.
GREGORYMO Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Μόλις τώρα, Addicted_21 είπε Όχι, δεν έχει ερθει κάποια ειδοποίηση για φόρο. Η μητέρα μου πλήρωνε ελάχιστο ενφια αν θυμάμαι καλά. ΔΕΝ έρχεται κάποια ειδοποίηση!! Όταν κάνεις την δήλωση φόρου κληρονομιάς αυτόματα σου ζητούν να πληρώσεις, είτε εφάπαξ είτε δόσεις. Το Δία ταύτα: Από ΛΑΘΟΣ δεν ρωτήσατε λογιστή και ΚΑΚΩΣ δεν δηλώθηκαν στο Ε9 τα 2 οικόπεδα. Στην πιο κρίσιμη ερώτηση, τι γίνεται ΤΩΡΑ και πως μπορουν να προστεθουν, δεν ξέρω να απαντήσω. Η λύση είναι λογιστής. 4 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Όχι, δεν έχει ερθει κάποια ειδοποίηση για φόρο. Η μητέρα μου πλήρωνε ελάχιστο ενφια αν θυμάμαι καλά. Γράφεις ελάχιστο ΕΝΦΙΑ. ΜΗΠΩΣ μιλάμε για ΧΩΡΑΦΙΑ και ΟΧΙ οικόπεδα που γράφεις ? Τα χωράφια έχουν πχ φόρο 3€ ενώ τα οικόπεδα 1.000€ !!
Addicted_21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΔΕΝ έρχεται κάποια ειδοποίηση!! Όταν κάνεις την δήλωση φόρου κληρονομιάς αυτόματα σου ζητούν να πληρώσεις, είτε εφάπαξ είτε δόσεις. Το Δία ταύτα: Από ΛΑΘΟΣ δεν ρωτήσατε λογιστή και ΚΑΚΩΣ δεν δηλώθηκαν στο Ε9 τα 2 οικόπεδα. Στην πιο κρίσιμη ερώτηση, τι γίνεται ΤΩΡΑ και πως μπορουν να προστεθουν, δεν ξέρω να απαντήσω. Η λύση είναι λογιστής. Παρανόησα, όχι 0 φόρος βγήκε από την δήλωση φόρου κληρονομιάς. Για τα υπόλοιπα θα απευθυνθώ σε λογιστή, αν και κάτι έκανε η λογίστρια στο δίμηνο περίπου από τον θάνατο, θα την ρωτήσω αύριο. Ευχαριστώ για το χρόνο σου. 6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Γράφεις ελάχιστο ΕΝΦΙΑ. ΜΗΠΩΣ μιλάμε για ΧΩΡΑΦΙΑ και ΟΧΙ οικόπεδα που γράφεις ? Τα χωράφια έχουν πχ φόρο 3€ ενώ τα οικόπεδα 1.000€ !! Σίγουρα οικόπεδα εντός σχεδίου, όχι πλήρωνε πολύ λίγο. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2024 από Addicted_21
lak10 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Παιδια βοηθεια για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Εχουμε μια ατομικη επιχειρηση και θελω να πουλησω ενα επαγγελματικο κλουβακι κατα την αγορα πληρωθηκε κανονικα ο ΦΠΑ. Θα πουληθει σε εταιρια για επαγγελματικη χρηση επισης εγω στο τιμολογιο πωλησης που θα κοψω θα βλαω ΦΠΑ η οχι?
theopan Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Εξ αδιαιρέτου η διαθήκη? Εξ΄αδιαθέτου λέγεται η διαδοχή. Το "εξ' αδιαιρέτου" είναι άλλο. 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Έτσι που το λές, το θέμα ΔΕΝ είναι φορολογικο. Κινδυνεύεις σε βάθος χρόνου από χρησικτησία! Φόρος να πληρωθεί, βγήκε? Έλα τώρα μην σπέρνεις τον πανικό με ανυπόστατα σενάρια. Τι δουλεια έχει η χρησικτησία σε τέτοιο θέμα... Μισθωτήριο έχουν κάνει (προφανώς για να συζητάει για φόρο). Ανέχεται το "πιστόλι" ή εκχωρεί τα οφειλόμενα μισθώματα στην Εφορία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον μισθωτή και φυσικά δεν περιμένει να τα πάρει ποτέ. 2
GREGORYMO Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 6 ώρες πριν, lak10 είπε Παιδια βοηθεια για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Εχουμε μια ατομικη επιχειρηση και θελω να πουλησω ενα επαγγελματικο κλουβακι κατα την αγορα πληρωθηκε κανονικα ο ΦΠΑ. Θα πουληθει σε εταιρια για επαγγελματικη χρηση επισης εγω στο τιμολογιο πωλησης που θα κοψω θα βλαω ΦΠΑ η οχι? Λογιστή ΔΕΝ έχει η επιχείρηση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα