Προς το περιεχόμενο

Φορολογικές δηλώσεις 2024

ProponitisTouKanape

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 820
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/7/2024 στις 9:00 ΠΜ, Ton_Berns είπε

Σε ευχαριστώ,

αυτό έκανα τελικά, δήλωσα τη γυναίκα μου φιλοξενούμενη αφού λογικά δεν μας επηρεάζει κάπου(νομίζω) για το 2023 και από του χρόνου θα γίνει σωστά.

Ακόμα πάντως μου είναι ασαφές τι κινήσεις θα έπρεπε να είχα κάνει μετά το σύμφωνο καθώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι ονλαιν. Οικογενειακή κατάσταση και ληξιαρχικες πράξεις έβγαιναν κανονικά!

Επικοινωνία με το φορολογικό μητρώο. Εκεί θα σου έλεγαν τί δικαιολογητικά ήθελαν για να σας δικαιολογήσουν ότι είχατε σύμφωνο συμβίωσης. Τότε ίσως σας ενημέρωνε για εκπρόθεσμο αν γινόταν τώρα και πιθανά δύο πρόστιμα. Εμένα που πέθανε ο πατέρας μου, έπρεπε να ενημερώσω έγκαιρα το μητρώο ότι πέθανε και δήλωση κληρωνόνων Α210. Και εκεί υπάρχει πρόστιμο για εκπρόθεσμο. Ενημέρωσε η λογιστρια μου το φορολογικό μητρώο μέσω 'τα αιτήματα μου' στο myaade.

Σίγουρα θα έχετε 3000 τεκμαρτό εισόδημα, αντί 2.500 που έχει το κάθε μέλος του ζευγαριού ως τεκμήριο διαβίωσης. Αν το πραγματικό σας ξεπερνά το τεκμαρτό, το παραπάνω δεν σημαίνει τίποτα. Ακόμα και αν δεν έχετε πολλά τεκμήρια, πάλι το ίδιο.

Πάντως πιστεύω καλά χειριστήκατε τις δηλώσεις σας.

Εγώ το αποφάσισα ότι από εδώ και πέρα θα κάνω οτιδήποτε να γλιτώνω τα πρόστιμα, ακόμα και αν γράφω παράλογα στην δήλωση.

Εδώ δει δικαστικές αποφάσεις που αφορούν πρόστιμα για εκπρόθεσμες τροποποιητικές, ενώ μπορούσαν οι άνθρωποι απλώς να εκμεταλλευτούν τις τρύπες του συστήματος. Ούτε εμένα η λογιστρια μου, μου είπε κακώς παραδέχθηκες το ληξιοπρόθεσμο μισθωτήριο, αφού υπάρχει κι ο άλλος τρόπος. Κι ο εφοριακός ενώ ξέρει για το αορίστου χρόνου, μου το έβαλε το πρόστιμο χωρίς να έχω κρύψει ευρώ εισόδημα και δεν άλλαξα το μίσθωμα.

Τώρα πάω για δεύτερο πρόστιμο για ληξιπρόθεσμο (λήξη αυτήν την φορά), ενώ είχα λογιστρια. Ήθελα να είναι καθαρό το Ε2 της μητέρας μου στο μέλλον, αλλά παλι δεν έγινε τίποτα!

ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Γάμος, διαζύγιο, απώλεια.

Το Φορολογικό Μητρώο ενημερώνεται οίκοθεν (απευθείας), χωρίς την υποβολή δήλωσης του φορολογούμενου, μέσω διασύνδεσης με το μητρώο πολιτών του υπουργείου εσωτερικών για μεταβολές στα στοιχεία φορολογουμένων που αφορούν τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου, της λύσης αυτού, της σύναψης και της λύσης συμφώνου συμβίωσης και του θανάτου.

Αν τυχόν για οποιονδήποτε λόγο δεν εμφανίζονται αυτές οι μεταβολές, πρέπει να μεριμνήσει αναλόγως ο φορολογούμενος (Α 1164/2019, Ε 2132/2019 ΑΑΔΕ)

Αν δεν δηλώθηκε ο γάμος.

Όταν δεν έχει δηλωθεί ο γάμος, είτε από την αρμόδια υπηρεσία είτε από εμάς, στον πίνακα 1 της ηλεκτρονικής υποβολής δεν θα εμφανίζεται η σύζυγος. Πριν την ''επιβεβαίωση'' των στοιχείων πρέπει να ενημερωθεί το τμήμα μητρώου της ΔΟΥ για τον γάμο.

Θα επιλέξετε την ένδειξη ''ΕΓΓΑΜΟΣ'', θα πληκτρολογήσετε τον ΑΦΜ της συζύγου και μετά θα προχωρήσετε στην επιβεβαίωση των στοιχείων.

Επεξ/σία από Krusty
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχθες πληρωσα την εφορια απο την εφαρμογη της Πειραως, εβαλα 11 δοσεις. Αλλα στο gsis μου βγαζει ακομα οτι δεν εχω πληρωσει. Θελει καποιες ημρες για να ενημερωθει;

Προσπαθουσα να πληρωσω μεσα απο την σελιδα του gsis, αλλα εβγαζε προβλημα, οτι η συναλλαγη απορριφθηκε.

44 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Εχθες πληρωσα την εφορια απο την εφαρμογη της Πειραως, εβαλα 11 δοσεις. Αλλα στο gsis μου βγαζει ακομα οτι δεν εχω πληρωσει. Θελει καποιες ημρες για να ενημερωθει;

Προσπαθουσα να πληρωσω μεσα απο την σελιδα του gsis, αλλα εβγαζε προβλημα, οτι η συναλλαγη απορριφθηκε.

2-3 εργάσιμες 

• Like 1

Συγγενείς κατιόντες α βαθμού εξ αγχιστείας θεωρούνται η πεθερα με τη νύφη ?

(Ρωτάω για δωρεαν παραχώρηση , να μπει 50-50 στο ζευγάρι)

21 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Συγγενείς κατιόντες α βαθμού εξ αγχιστείας θεωρούνται η πεθερα με τη νύφη ?

(Ρωτάω για δωρεαν παραχώρηση , να μπει 50-50 στο ζευγάρι)

Μονο η πεθερά 

22 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μονο η πεθερά 

Δηλαδη η πεθερά είναι συγγενης εξ αγχιστειας με τη νύφη ενω η νυφη δεν ειναι?

Επειδή θελει να βαλει ενα σπιτι δωρεαν παραχωρηση στο γιο της και να μπει και η γυναικα του μαζι.* Η το παντρεμενο ζευγαρι θεωρειται δεδομενο οτι μενουν μαζι ? (Εγω δεν ειμαι παντρεμενος και δεν ξερω :lol: 😜)

*απο μανα σε παιδι και αντιστροφα δεν υπαρχει φορος απ οτι googleαρισα , αλλα κατι λεει για συγγενεις εξ αγχιστείας και εχω μπερδευτει :P

Στο Ε9 που ειδα  δεν εχει δηλωμενο τον αριθμο παροχης ρευματος (απο το 2013 ειδα λεει οτι εγινε υποχρεωτικο οταν κανεις δηλωση να το δηλωνεις)

Απο τοτε δεν ειχε καμια μεταβολη οποτε δεν εχει γινει τα τελευταια χρονια δηλωση

Καμια χρονια να κανω μονο για να βαλω το ρευμα?

1 ώρα πριν, panosno1com είπε

Δηλαδη η πεθερά είναι συγγενης εξ αγχιστειας με τη νύφη ενω η νυφη δεν ειναι?

Επειδή θελει να βαλει ενα σπιτι δωρεαν παραχωρηση στο γιο της και να μπει και η γυναικα του μαζι.* Η το παντρεμενο ζευγαρι θεωρειται δεδομενο οτι μενουν μαζι ? (Εγω δεν ειμαι παντρεμενος και δεν ξερω :lol: 😜)

*απο μανα σε παιδι και αντιστροφα δεν υπαρχει φορος απ οτι googleαρισα , αλλα κατι λεει για συγγενεις εξ αγχιστείας και εχω μπερδευτει :P

Η πεθερά είναι Α βαθμού ενώ η νύφη Β βαθμού και ΔΕΝ μπορεί να γίνει δωρεάν παραχώρηση.

• Thanks 1
  • Confused 1

Παιδες στους μηνες ιδιοκατοικησης βλεπω οτι ο λογιστης μου δηλωσε για τη κυρια κατοικια και για πρωτη δευτερουσα  κατοικια, ιδιoυς μηνες (12)  και για τις 2 κατοικιες.

Ενω στην ουσια στη δευτερουσα μενω περιπου 3 μηνες. 
Παιζουν καποιο σημαντικο ρολο οι μηνες ιδιοκατοικησης ή απλα το αγνοω?

Καλησπέρα σας,

Γνωρίζει κάποιος μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί η ΔΟΥ για την φορολογική δήλωση που κάναμε φέτος; Ξέρω ότι αν επιλέξει κάποιος δόσεις πρέπει η πρώτη να πληρωθεί έως 31/07, αλλά αν πληρωθεί εφάπαξ; Είναι και αυτό μέχρι τέλος Ιούλη; Το ποσό είναι πολύ μικρό.

Προσπαθώ να πληρώσω τον φόρο εισοδήματος από το taxinet με χρεωστική κάρτα της τράπεζας ΧΑΝΙΩΝ και το απορρίπτει.

ΜΗΠΩΣ δεν μετέχει η συγκεκριμένη τράπεζα στην διαδικασία αυτή?

Καλησπέρα,

Προσπαθώ να κάνω τροποποιητική για αναδρομικά που αφορούν το έτος 2022, αλλά ενώ αλλάζω το έτος και πατάω "ενημέρωση εισοδημάτων-δαπανών υποχρέου", δεν βλέπω το συγκεκριμένο ποσό. Επίσης πατάω "υποβολή τροποποιητικής", μου ανοίγει η δήλωση, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω κάποιο ποσό. Την αρχική δήλωση Ε1 την έκανα στις 22/05, αλλά όσες φορές κι αν προσπάθησα από τότε, ποτέ δεν μπόρεσα να κάνω κάτι.

Θα περιμένω κι άλλο ή υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω και το αγνοώ; Τι προθεσμία έχω για την τροποιητική;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, CptBill είπε

Παιδες στους μηνες ιδιοκατοικησης βλεπω οτι ο λογιστης μου δηλωσε για τη κυρια κατοικια και για πρωτη δευτερουσα  κατοικια, ιδιoυς μηνες (12)  και για τις 2 κατοικιες.

Ενω στην ουσια στη δευτερουσα μενω περιπου 3 μηνες. 
Παιζουν καποιο σημαντικο ρολο οι μηνες ιδιοκατοικησης ή απλα το αγνοω?

Εδω και αρκετά χρόνια έχει αλλάξει και στην δευτερεύουσα  κατοικία μπαίνει όλος ο χρόνος   και όχι οι μήνες που γίνεται χρήση, Η μόνη περίπτωση που μπαίνει μικρότερο χρονικό διάστημα είναι να είναι ενοικιαζόμενη και να την έχεις μισθώσει για λιγότερους μήνες η  να  εχει γίνει μεταβίβαση  και  να μην είναι στην κατοχή σου όλο τον χρόνο. 

Απο τους μήνες ιδιοκατοίκησης υπολογίζεται το τεκμήριο της κάθε κατοικίας.... και να μεν αν έχεις ικανα εισοδήματα μπορεί να μην σε επηρεάζει.... αλλά αν είσαι οριακά στην κάλυψη των τεμηρίων μπορει και να επιφέρουν περισσότερο φόρο.

Επεξ/σία από teot
  • Like 1

8 ώρες πριν, vsk είπε

Καλησπέρα,

Προσπαθώ να κάνω τροποποιητική για αναδρομικά που αφορούν το έτος 2022, αλλά ενώ αλλάζω το έτος και πατάω "ενημέρωση εισοδημάτων-δαπανών υποχρέου", δεν βλέπω το συγκεκριμένο ποσό. Επίσης πατάω "υποβολή τροποποιητικής", μου ανοίγει η δήλωση, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω κάποιο ποσό. Την αρχική δήλωση Ε1 την έκανα στις 22/05, αλλά όσες φορές κι αν προσπάθησα από τότε, ποτέ δεν μπόρεσα να κάνω κάτι.

Θα περιμένω κι άλλο ή υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω και το αγνοώ; Τι προθεσμία έχω για την τροποιητική;

Δεν χρειάζεται να κάνεις Ενημέρωση Εισοδημάτων. Από τη στιγμή που σου επιτρέπει να κάνεις τροποποιητική εισάγει αυτόματα τα νέα εισοδήματα και μπορείς απλά να τα δεις χωρίς να τα αλλάξεις και να την υποβάλεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...