Krusty Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ο ΕΝΦΙΑ πληρώνεται σε έως 12 ισόποσες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι κάτω των 10 ευρώ. Η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Ο ΕΝΦΙΑ του έτους 2024, πληρώνεται σε 11 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη πληρώθηκε μέχρι και την 30ή Απριλίου 2024 (άρθρο 55 ν. 5087/2024). Άρα για εφάπαξ πληρωμή τώρα θα έχεις λίγο τόκο υπερημερίας. Θα δεις εκεί που ανέφερε ο ekrepali, έχει οδηγίες. Επεξ/σία 15 Ιουλίου από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Boubis1411 Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου Διάβασα το θέμα πριν λίγες σελίδες και ας απαντήσει παρακαλώ κάποιος υπεύθυνα, κάνουμε ανανέωση συμβολαίου η γίνεται όντως αορίστου; Εμένα λήγει αρχές του έτους γιαυτό ρωτάω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Login στο taxis https://login.gsis.gr/mylogin/login.jsp Προσωπική πληροφόρηση Οφειλές εκτός ρύθμισης και πληρωμής Κάτω κάτω θα δεις το δοσολόγιο 11 δόσεις ήταν φέτος... κάθε δόση που μένει απλήρωτη μπαίνει προσαύξηση στην επόμενη. Ο ΕΝΦΙΑ βγαίνει μια φορά το έτος ένα ποσό και τέλος ή ανά εξάμηνο είναι νέος φόρος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 47 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Διάβασα το θέμα πριν λίγες σελίδες και ας απαντήσει παρακαλώ κάποιος υπεύθυνα, κάνουμε ανανέωση συμβολαίου η γίνεται όντως αορίστου; Εμένα λήγει αρχές του έτους γιαυτό ρωτάω. Αν το χρειάζεσαι για το επίδομα ενοικίου είναι μονόδρομος. Αν δεν τσιμπάς το επίδομα, υπάρχουν ΑΛΛΑ σύν και πλην 2 ώρες πριν, Balrog είπε Όχι ακόμα, σύντομα ευελπιστώ. Και έλεγα, αφού η εφορία νομίζει ότι έχω π.χ. 30K διαθέσιμο για ανάλωση όλα αυτά τα χρόνια (τα οποία τα έχω φάει προ πολλού φυσικά), μήπως μπορούσα κάπως να το αξιοποιήσω αυτό για να δικαιολογήσω πόθεν ἔσχον και να κάνω μια μεγαλύτερη αγορά. Αλλά ήταν μάλλον άτοπη σκέψη, αφού για να γίνει η οποιαδήποτε αγορά πρέπει να εμφανιστούν τα λεφτά σε κάποιον λογαριασμό και να καταθέσω στα ξαφνικά ένα μεγάλο ποσό σε λογαριασμό μου δεν γίνεται, γιατί δεν θα με αφήσει η τράπεζα. Μόνο αν βάζω ένα χιλιάρικο την ημέρα και πάλι με κίνδυνο να χτυπήσει κανένα καμπανάκι. Οπότε κοιτάζω τη λύση της γονικής παροχής κινητών ηλεκτρονικά, αλλά και εκεί υποθέτω θα πρέπει ο παρέχων να τα έχει στο λογαριασμό του τα λεφτά, γιατί θέλει μέσω ΙΒΑΝ να γίνει η δουλειά. ΝΑΙ. Να τα έχει στην τράπεζα ήδη. 3 ώρες πριν, Krusty είπε Παρέθεσα την σχετική σελίδα στο σχετικό αρχείο που δίνει η ΑΑΔΕ. Όταν πας του χρόνου να συμπληρώσεις το Ε2, εκεί θα πεταχτεί μήνυμα pop up που θα σου λέει τί εισόδημα είχες από ενοίκια. Εκεί θα λείπουν προφανώς οι μήνες και οι μέρες που ανέφερες. Αν δεν σου έχουν στείλει το πρόστιμο μέχρι τότε, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να προκαλέσεις τον έλεγχο. Ο ενοικιαστής από την άλλη θα δηλώσει όλους τους μήνες. Ο ενοικιαστής δεν τρώει ποτέ πρόστιμο από εκπρόθεσμες λήξεις ή τροποποιήσεις. Γιατί θα λείπουν οι μήνες???? Έχει κάνει ΛΗΞΗ ???? 15 ώρες πριν, Balrog είπε Εάν βάλουμε στον κωδικό της ανάλωσης κεφαλαίου αρχικά ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό και μετά κάνουμε δοκιμές μειώνοντάς το σταδιακά, μπορούμε να μάθουμε στο περίπου τι ποσό θεωρεί η εφορία ότι έχουμε στην άκρη, σωστά; Το ερώτημά μου είναι αν μπορεί όλο αυτό το ποσό να γίνει γονική παροχή μετρητών ή πρέπει υποχρεωτικά να προέρχεται από πώληση περιουσιακού στοιχείου για λόγους πόθεν έσχες. ΠΙΝΑΚΑ ανάλωσης κεφαλαίου θα φτιάξεις. Και να 'δεχθεί' το σύστημα το μεγάλο ποσό ΔΕΝ σημαίνει τίποτα όσο αφορά τα περαιτέρω 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Boubis1411 Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 53 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αν το χρειάζεσαι για το επίδομα ενοικίου είναι μονόδρομος. Αν δεν τσιμπάς το επίδομα, υπάρχουν ΑΛΛΑ σύν και πλην ΝΑΙ. Να τα έχει στην τράπεζα ήδη. Γιατί θα λείπουν οι μήνες???? Έχει κάνει ΛΗΞΗ ???? ΠΙΝΑΚΑ ανάλωσης κεφαλαίου θα φτιάξεις. Και να 'δεχθεί' το σύστημα το μεγάλο ποσό ΔΕΝ σημαίνει τίποτα όσο αφορά τα περαιτέρω Παίρνω επίδομα ναι, οπότε αρχές του έτους νέο συμβόλαιο αναγκαστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2 hours ago, sonikk said: Ο ΕΝΦΙΑ βγαίνει μια φορά το έτος ένα ποσό και τέλος ή ανά εξάμηνο είναι νέος φόρος; Mια φορά το έτος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Γιατί θα λείπουν οι μήνες???? Έχει κάνει ΛΗΞΗ ???? Από την στιγμή που παρέθεσα το αρχείο της ΑΑΔΕ και γράφει ρητά ότι όλα όσα έγραφες ήταν του κεφαλιού σου, δεν θα κάτσω πολύ ώρα να αντιδικώ μαζί σου. Δεν είσαι πάνω από την ΑΑΔΕ. Ένας λόγος που δεν θέλω να πληρώνω άλλο λογιστές είναι γιατί πουλάν τρέλα κατάμουτρα. Γιατί να αγοράζω κι από εσένα; Μακάρι να γίνει νόμος η ευθύνη των λογιστών και για τις δηλώσεις των απλών πολιτών. Εκεί να σε δω να πουλάς τρέλα, όταν θα φορτώνεστε εσείς τα πρόστιμα ή θα ωθείτε τους πελάτες να κάνουν τις δηλώσεις μόνοι τους. Και στην τελική αν είσαι τόσο σίγουρος γιατί δεν λες 'αν δεις ποτέ πρόστιμο με αυτά που σου έγραψα να κάνεις, φέρτο να στο πλήρωσω εγώ!'; Επεξ/σία 16 Ιουλίου από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 31 λεπτά πριν, Krusty είπε Από την στιγμή που παρέθεσα το αρχείο της ΑΑΔΕ και γράφει ρητά ότι όλα όσα έγραφες ήταν του κεφαλιού σου, δεν θα κάτσω πολύ ώρα να αντιδικώ μαζί σου. Δεν είσαι πάνω από την ΑΑΔΕ. Ένας λόγος που δεν θέλω να πληρώνω άλλο λογιστές είναι γιατί πουλάν τρέλα κατάμουτρα. Γιατί να αγοράζω κι από εσένα; Μακάρι να γίνει νόμος η ευθύνη των λογιστών και για τις δηλώσεις των απλών πολιτών. Εκεί να σε δω να πουλάς τρέλα, όταν θα φορτώνεστε εσείς τα πρόστιμα ή θα ωθείτε τους πελάτες να κάνουν τις δηλώσεις μόνοι τους. Και στην τελική αν είσαι τόσο σίγουρος γιατί δεν λες 'αν δεις ποτέ πρόστιμο με αυτά που σου έγραψα να κάνεις, φέρτο να στο πλήρωσω εγώ!'; Δεν απάντησες. Τι προτείνεις στον φίλο? Να κάνει τροποποίηση από 01 Φεβρουαρίου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν απάντησες. Τι προτείνεις στον φίλο? Να κάνει τροποποίηση από 01 Φεβρουαρίου? Εσύ απάντησες ας πούμε για το Ε2; Σύμφωνα με όσα γράφεις θα πρέπει να του συμπληρωθεί κανονικά το ποσό των εσόδων χωρίς κενούς μήνες, αφού πάει αυτόματα αορίστου χρόνου. Θα ήθελα ο άνθρωπος που ρώτησε για το κατάστημα @hamer να έρθει του χρόνου και να μας πει τί έγινε. Αν μπει πιο νωρίς το πρόστιμο ας μας το αναφέρει. Είναι θέμα χρόνου. Αν είσαι λάθος, αφού επέμενες από εγωισμό στο λάθος σου σημαίνει πολλά. Επειδή είσαι και επαγγελματίας όμως, θα σημαίνει ότι είσαι και επικίνδυνος για τον κόσμο. Ο εκμισθωτής σχεδόν παραδέχεται ότι πήγε με την άποψη σου εκ του πονηρού, γιατί νομίζει οτι θα γλιτώσει το πρόστιμο. Ο διάλογος που έκανε με τον μισθωτή είναι προφανώς για να δει τις προθέσεις του, αφού είναι στα χέρια του και μάλιστα είναι και το νόμιμο να μην πληρώσει καθόλου ενοίκιο για τους κενούς μήνες μετά την προσυμφωνημένη λήξη του μισθωτηρίου, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ. Αν πάρει χρήματα για τους κενούς μήνες θα είναι μαύρα για τον εκμισθωτή σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια και προφανώς θα τα δηλώσει ο μισθωτής! Στον δεύτερο που συμβούλεψες, τί συμβουλή είναι αυτή; Μην κάνετε τροποποίηση γιατί ισχύει το αορίστου, αλλά αν παίρνεις επίδομα ενοικίου κάνε; Ισχύει το αορίστου ή δεν ισχύει; Ή μήπως εκεί που πιάνεσαι κατευθείαν από την ΑΑΔΕ δεν ισχύει; Το ξαναλέω, μακάρι να νομοθετηθεί περί ευθύνης λογιστή και κάθε δήλωση ή/και μισθωτήριο, τροποποίηση Ε9 κά να έχει την υπογραφή σας, αν δεν γίνεται από τον κάτοχο του κλειδαρίθμου. Επεξ/σία 16 Ιουλίου από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 8 ώρες πριν, Krusty είπε Εσύ απάντησες ας πούμε για το Ε2; Σύμφωνα με όσα γράφεις θα πρέπει να του συμπληρωθεί κανονικά το ποσό των εσόδων χωρίς κενούς μήνες, αφού πάει αυτόματα αορίστου χρόνου. Θα ήθελα ο άνθρωπος που ρώτησε για το κατάστημα @hamer να έρθει του χρόνου και να μας πει τί έγινε. Αν μπει πιο νωρίς το πρόστιμο ας μας το αναφέρει. Είναι θέμα χρόνου. Αν είσαι λάθος, αφού επέμενες από εγωισμό στο λάθος σου σημαίνει πολλά. Επειδή είσαι και επαγγελματίας όμως, θα σημαίνει ότι είσαι και επικίνδυνος για τον κόσμο. Ο εκμισθωτής σχεδόν παραδέχεται ότι πήγε με την άποψη σου εκ του πονηρού, γιατί νομίζει οτι θα γλιτώσει το πρόστιμο. Ο διάλογος που έκανε με τον μισθωτή είναι προφανώς για να δει τις προθέσεις του, αφού είναι στα χέρια του και μάλιστα είναι και το νόμιμο να μην πληρώσει καθόλου ενοίκιο για τους κενούς μήνες μετά την προσυμφωνημένη λήξη του μισθωτηρίου, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ. Αν πάρει χρήματα για τους κενούς μήνες θα είναι μαύρα για τον εκμισθωτή σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια και προφανώς θα τα δηλώσει ο μισθωτής! Στον δεύτερο που συμβούλεψες, τί συμβουλή είναι αυτή; Μην κάνετε τροποποίηση γιατί ισχύει το αορίστου, αλλά αν παίρνεις επίδομα ενοικίου κάνε; Ισχύει το αορίστου ή δεν ισχύει; Ή μήπως εκεί που πιάνεσαι κατευθείαν από την ΑΑΔΕ δεν ισχύει; Το ξαναλέω, μακάρι να νομοθετηθεί περί ευθύνης λογιστή και κάθε δήλωση ή/και μισθωτήριο, τροποποίηση Ε9 κά να έχει την υπογραφή σας, αν δεν γίνεται από τον κάτοχο του κλειδαρίθμου. Στην περίπτωση του φίλου που ξέχασε να ανανεώσει, που φταίει ο λογιστής? Ποιός σου είπε ότι ΔΕΝ υπάρχει ευθύνη λογιστή!!! Υπάρχει κανονικά όπως και για υδραυλικο ιατρό κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Στην περίπτωση του φίλου που ξέχασε να ανανεώσει, που φταίει ο λογιστής? Ποιός σου είπε ότι ΔΕΝ υπάρχει ευθύνη λογιστή!!! Υπάρχει κανονικά όπως και για υδραυλικο ιατρό κτλ Του είπες ξεκάθαρα οτι ισχύει επ αορίστου χρόνου μετά την λήξη, άρα τον ωθείς να το ξανακάνει και όλα τα μέλη που θα σε πιστέψουν. Επομένως αν έρθουν πρόστιμα γι' αυτόν τον λόγο θα φταις εσύ. Αν έχει πρόστιμο κι ο μισθωτής με τον τρόπο που έγραψες, έπρεπε να είναι όλο δικό σου. Ο εφοριακός μπορεί να καταλάβει τί αποδέχθηκε ο μισθωτής και γιατί. Ο μισθωτής θα δηλώσει από την μία όλους τους μήνες στο Ε1 και από την άλλη συνένεσε για κενούς μήνες. Κανένας λογιστής δεν έχει υπογράψει την δήλωση μου και των γονιών μου εδώ και χρόνια. Στο Ε2 κιόλας έχει ειδικό πεδίο νομίζω για τα στοιχεία του λογιστή. Και φόρος εισοδήματος υπάρχει για τους ελ. επαγγελματίες λογιστές, αλλά δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου απόδειξη λογιστή. ************* Με ενημέρωσαν από την ΔΟΥ ότι το ηλεκτρονικό μισθωτήριο που είχαν η μητέρα μου με τον θανόντα πατέρα μου θα εμφανίζεται ενεργό για πάντα, παρόλο που η μητέρα μου υπέβαλλε λύση χειρόγραφα για τον θανόντα, με ημερομηνία λύσης την ημέρα του θανάτου. Επεξ/σία 16 Ιουλίου από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balrog Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου Σχετικά με τα μισθωτήρια, μήπως μπορώ να βοηθήσω με τα δυο μου σεντς. Δεν γνωρίζω υπεύθυνα τι ισχύει σήμερα, αλλά όταν έληξε το δικό μου το ανανεώσαμε στην εφαρμογή του taxis και αφήσαμε κενό το πεδίο "έως". Έχω την εντύπωση ότι όποιο από τα δύο μέρη θελήσει, μπορεί ανά πάσα στίγμη να κάνει λύση της μίσθωσης χωρίς περιορισμούς. Υποτίθεται ότι η δήλωση στο taxis είναι πληροφοριακού χαρακτήρα, που σημαίνει ότι έπεται έγγραφης ή προφορικής συμφωνίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CptBill Δημοσ. 17 Ιουλίου Share Δημοσ. 17 Ιουλίου υπαρχει κανα προγραμμα που να σου βγαζει υπολογισμο φορου πριν κανεις υποβολη αιτησης του Ε1? (περα απο το γνωστο trick του Ε1 που πριν κανεις υποβολη σου βγαζει τον φορο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 17 Ιουλίου Share Δημοσ. 17 Ιουλίου Παιδιά μια βοήθεια παρακαλώ. Γνωρίζει κάποιος/α ποιες κατηγορίες πολιτών απαλλάσσονται από υποβολή φορολογικής δήλωσης; Ξέρω σίγουρα ότι απαλλάσσονται πχ οι κάτω των 18 ετών και αυτοί που μένουν στο εξωτερικό. Εγώ ομως θα ήθελα να μάθω ποιες άλλες κατηγορίες απαλλασσονται που να είναι ενήλικες και να διαμένουν Ελλάδα. Σας ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 17 Ιουλίου Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2 ώρες πριν, sonikk είπε Παιδιά μια βοήθεια παρακαλώ. Γνωρίζει κάποιος/α ποιες κατηγορίες πολιτών απαλλάσσονται από υποβολή φορολογικής δήλωσης; Ξέρω σίγουρα ότι απαλλάσσονται πχ οι κάτω των 18 ετών και αυτοί που μένουν στο εξωτερικό. Εγώ ομως θα ήθελα να μάθω ποιες άλλες κατηγορίες απαλλασσονται που να είναι ενήλικες και να διαμένουν Ελλάδα. Σας ευχαριστώ. ΕΣΥ θα μας πεις σε ποια κατηγορία είσαι και εμείς θα σου πουμε αν απαλλάσσεσαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα