Fan Δημοσ. 22 Απριλίου 2024 Δημοσ. 22 Απριλίου 2024 Έχει ο αδερφός μου και η γυναίκα του ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια σε μικρή επαρχιακή πόλη, που δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ μέχρι τώρα. Είναι στον τρίτο και έχει πολύ ωραία θέα. Σκέφτονται να το ανακαινίσουν και να το δώσουν για ενοικίαση ή για airbnb. Το θέμα είναι τι αξίζει τελικά. Σε ερώτηση που έκαναν σε μεσίτες τους είπαν ότι μπορεί να ενοικιαστεί άνετα 300 έως 350 ευρώ, εφόσον ανακαινιστεί. Τα airbnb στην πόλη παίζουν 50-70 ευρώ. Ένα γραφείο που διαχειρίζεται σπίτια airbnb τους ζήτησε 20% από τις εισπράξεις και πρέπει να υπολογίσουν και όλα τα μηναία έξοδα του σπιτιού.
Skrobo Δημοσ. 22 Απριλίου 2024 Δημοσ. 22 Απριλίου 2024 5 minutes ago, Fan said: Ενα γραφείο που διαχειρίζεται σπίτια airbnb τους ζήτησε 20% από τις εισπράξεις και πρέπει να υπολογίσουν και όλα τα μηναία έξοδα του σπιτιού. Το γραφείο πόσο καιρό τον μήνα δεσμεύεται ότι θα νοικιάζετε το σπίτι; Τι ρήτρες έχουν; Σε περίπτωση ζημιάς αναλαμβάνουν αυτοί την διευθέτηση; Τακτικής συντήρησης και καθαριότητας;
Fan Δημοσ. 22 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, Skrobo είπε Το γραφείο πόσο καιρό τον μήνα δεσμεύεται ότι θα νοικιάζετε το σπίτι; Τι ρήτρες έχουν; Σε περίπτωση ζημιάς αναλαμβάνουν αυτοί την διευθέτηση; Τακτικής συντήρησης και καθαριότητας; Δεν έχει ρήτρες, αναλαμβάνουν τα πάντα από προβολή, βοήθεια στον ένοικο, καθαριότητα κτλ. Τιμή που θα το βάλουν είπαν ότι θα πούνε, όταν το δούνε μετά την ανακαίνιση. Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες. Συνήθως πόσες ημέρες τον μήνα νοικιάζεται ένα airbnb σε μη τουριστική περιοχή; Εάν είναι κάτω από 10 ημέρες τότε δεν νομίζω ότι αξίζει. 1
m3ltd0wn Δημοσ. 23 Απριλίου 2024 Δημοσ. 23 Απριλίου 2024 Εγώ θα έλεγα να κάνουν μια μικρότερης κλίμακας ανακαίνιση. Να είναι αξιοπρεπές να μείνει κάποιος μέσα και να το νοικιασουν σε καμία οικογένεια που θα τους ξέρουν κιόλας λογικά και θα παίρνουν τα ενοίκια τους και θα είναι και ήσυχοι.
vagos789 Δημοσ. 23 Απριλίου 2024 Δημοσ. 23 Απριλίου 2024 Αν εχουν ενα σπιτι μονο,δεν σιγουρα δεν συμφερει να το δωσουν σε γραφειο airbnb που θα παιρνει το 20% Αν θελουν airbnb πρεπει να το τρεξουν μονοι τους με μοναδικο εξτρα κοστος μια καθαριστρια (συχνα θα κανουν και μονοι τους την δουλεια). Το απλο ενοικιο με το μηνα ειναι καλυτερη ισως επιλογη,με δεδομενο φυσικα οτι δεν θα πεσουν σε.... πιστολερο,και παλι ομως πρεπει να δει κανεις τα κοστη,γιατι αν η ανακαινιση στοιχισει 30 χιλιαρικα και το ενοικιο προ φορων ειναι 300 ευρω...do the maths.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα