Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Πέρασα την Cosmote vdsl 100 σε ένα fritzbox 7581.

Όλα δουλεύουν μια χαρά αλλά αντιμετωπίζω το εξής παράδοξο:

Στην ip του router έχω ip από cosmote:

100.69.x.x

Και όταν κάνω what's my ip (δηλαδή την public προς τα εξω):

31.217.x.x

Μπαίνοντας στο fritz.net με το account μου παίρνω αυτό :

IPv4 address:100.69.x.x (cannot be accessed from the internet)

Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δω από μακρυά το router μου.

Έχει τύχει σε κάποιον και αν ναι τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις?

:  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, elio_1 είπε

Σε έχουν βάλει σε cgnat.

Πάρε τηλέφωνο στο 13788 και πες ότι έχεις cameres και θέλεις να τις βλέπεις απομακρυσμένα

Καλημέρα.

Πήρα τηλέφωνο και το φτιάξαμε. Έπρεπε να δηλώσω στοιχεία username και pwd στην dsl που στείλανε και να αλλάξουν αυτοί από nat σε public.

Ελπίζω να βοηθήσει κάποιον που έχει το ίδιο πρόβλημα.

Τέλος καλό όλα καλά.

Καλή συνέχεια.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ανασταίνω για να μην ανοίγω καινούριο θρεντ:

Όλα δούλευαν ρολόι, VNC, custom ports που άνοιγα, πέννα.

Σε κάποια φάση κόβονται, ψάχνομαι, βλέπω ότι είμαι πίσω από CGNAT.

Παίρνω τώρα τηλ την κοσμοτέ, το σηκώνει μια κοπελιά, της λέω το και το, με βάζει σε αναμονή για να ρωτήσει μάλλον τι είναι αυτό που της λέω, μου λέει δε γίνεται να σας το αλλάξουμε αυτό.

Δηλαδή αναγκαστικά θα μαι πίσω απ' τον πάροχο; Ναι, μου λέει, και ότι πόρτα θέλετε την ανοίγουμε εμείς.

Τις λέω 2 πόρτες για τη φάση που όντως θέλω, σκεπτόμενος ότι αφού έτσι θέλετε θα σας πρήζω κάθε 3 μέρες μέχρι να το πάρετε απόφαση.

Μου τις "ανοίγει", δλδ μπαίνει στο ρούτερ και απλά τις προσθέτει και τις ρίχνει στη συσκευή που θέλω, παπάρια, αυτό το 'χα κάνει κι εγώ.

Της λέω ότι δεν, μου λέει εδώ φαίνονται ανοιχτές, να το δηλώσουμε βλάβη. Φυσικά εγώ δε λέω όχι στον άδικο κόπο των άλλων, της λέω βεβαίως.

Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο ρε παιδιά; Να ξαναπάρω αύριο μπας και πετύχω κάνα άλλο τυπάκι που θα ξέρει; Υπάρχει ενδεχόμενο να μη με αφήνουν όντως να βγω από το γκνατ όπως το κκε παλιά;

Έχω απορίες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lucifer είπε

Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο ρε παιδιά; Να ξαναπάρω αύριο μπας και πετύχω κάνα άλλο τυπάκι που θα ξέρει; Υπάρχει ενδεχόμενο να μη με αφήνουν όντως να βγω από το γκνατ όπως το κκε παλιά;

Έχω απορίες

Εάν είναι η πολιτική τους δεν παίζει να σε βγάλουν ποτέ από γκνατ. Εκτός και αν ζητήσεις public ip γιατί πχ έχεις κάμερες και θέλεις να τις βλέπεις , οπότε έχεις βάσιμη δικαιολογία για να σε βγάλουν, εκτός και εάν άλλαξε κάτι τελευταία...παλιότερα πάντως έπιανε.

Και κάτι ακόμα: παίζει να τον πίνει πανηγυρικά το firewall τους και να σου κόβει τις ανοιχτές πόρτες σε ανώτατο επίπεδο ακόμα και εάν είναι ανοιχτές με κανόνα στο ρουτεράκι σου, οπότε εάν έχεις δικό σου firewall μπορείς να τους ζητήσεις απλά να κλείσουν το δικό τους firewall (αυξημένης προστασίας) για να αναλάβει το δικό σου και να μην σου πρήζουν.

Επεξ/σία από Ne0n
Δημοσ.

Λοιπόν κάλεσα πρωί πρωί στο 13788, της είπα για τις κάμερες και μου το άλλαξε αμέσως χωρίς ερωτήσεις.

Μου είπε ότι και καλά είναι τυχαίο αν πάρει ip 100. και αν ξαναγίνει να τους ξαναπάρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...