nala2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Γεια σας, είμαι υιοθετημένη από τη μητέρα μου εντός γάμου έχοντας το επίθετό της και στη συνέχεια προστέθηκε το πατρώνυμο του άντρα της (πατέρα μου) από το δήμο, δεν έχει γίνει όμως αναγνώριση από πλευράς του πατέρα μου ο οποίος έχει πεθάνει, η δικηγόρος είπε πως δεν χρειάζεται να κάνω αποποίηση κληρονομιάς διότι δεν έχω το επίθετο του, αυτό ισχύει ή όχι ;! Δηλαδή αν υπάρχει κάποιο χρέος σε δημόσιο ή τράπεζα υπάρχει η πιθανότητα να κυνηγάνε εμένα ;! Επίσης η προσθήκη πατρονίμου είναι σαν αναγνώριση τέκνου ή όχι ;!
greekfragma Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Τα χρέη είναι στο πατέρα αποκλειστικά ή εχει μπει εγγυήτρια πουθενά και η μητέρα;
mariosnik_ Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Δύσκολο νομικό ζήτημα, χρειάζεται η συμβολή δικηγόρου. Αν υπάρχουν άλλα τέκνα βιολογικά των γονέων σου και κάνουν δικαστήρια για την κληρονομιά μπλέκετε άσχημα με χρόνια δικαστηρίων. Το μόνο που σου ξεκαθαρίζω σίγουρα από τώρα, είναι πως αν κληρονομήσεις την περιουσία, περνάνε σε εσένα και τα χρέη. Θα κυνηγάνε εσένα λοιπον μαζί με οποίους αλλούς κληρονομησουν.
nala2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε Τα χρέη είναι στο πατέρα αποκλειστικά ή εχει μπει εγγυήτρια πουθενά και η μητέρα; Δεν παίζει δηλαδή να την γλυτώνω από την στιγμή που δεν έχω το επίθετο του και δεν έχει γίνει αναγνωρίσιμη τέκνου ;
greekfragma Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Just now, nala2017 said: Δεν παίζει δηλαδή να την γλυτώνω από την στιγμή που δεν έχω το επίθετο του και δεν έχει γίνει αναγνωρίσιμη τέκνου ; σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο για τη μητέρα. θες να το απαντήσεις;
nala2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Μόλις τώρα, greekfragma είπε σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο για τη μητέρα. θες να το απαντήσεις; Η μητέρα μου ήταν εγγυήτρια σε δάνεια τα οποία εμπλεκόταν ο πατέρας μου και έχουν μεταφερθεί τα χρέη σε αυτήν, γνωρίζω πως μετά πάνε σε εμένα, για χρέη σε δημόσιο για λογαριασμό του πατέρα μου στα οποία να εμπλέκεται η μητέρα μου δεν το γνωρίζω.
greekfragma Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Just now, nala2017 said: Η μητέρα μου ήταν εγγυήτρια σε δάνεια τα οποία εμπλεκόταν ο πατέρας μου και έχουν μεταφερθεί τα χρέη σε αυτήν, γνωρίζω πως μετά πάνε σε εμένα, για χρέη σε δημόσιο για λογαριασμό του πατέρα μου στα οποία να εμπλέκεται η μητέρα μου δεν το γνωρίζω. να το μάθεις τότε γιατί αν εμπλέκεται η μητέρα σου εμπλέκεσαι και εσύ ασχέτως αν σε αναγνώρισε ως τέκνο ή έχεις και πατρώνυμο.
nala2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Μόλις τώρα, greekfragma είπε να το μάθεις τότε γιατί αν εμπλέκεται η μητέρα σου εμπλέκεσαι και εσύ ασχέτως αν σε αναγνώρισε ως τέκνο ή έχεις και πατρώνυμο. Οπότε από την στιγμή που περνάνε αυτόματα τα χρέη στην μητέρα μου είτε είναι από τράπεζα είτε από δημόσιο πάνε και σε εμένα άσχετα αν ο πατέρας μου δεν με είχε αναγνωρίσει ως τέκνο του. Η δικηγόρος όμως γιατί είπε πως δεν χρειάζεται να κάνω αποποίηση κληρονομιάς την οποία κιόλας δεν έχω κάνει ;!
greekfragma Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 3 minutes ago, nala2017 said: Οπότε από την στιγμή που περνάνε αυτόματα τα χρέη στην μητέρα μου είτε είναι από τράπεζα είτε από δημόσιο πάνε και σε εμένα άσχετα αν ο πατέρας μου δεν με είχε αναγνωρίσει ως τέκνο του. Η δικηγόρος όμως γιατί είπε πως δεν χρειάζεται να κάνω αποποίηση κληρονομιάς την οποία κιόλας δεν έχω κάνει ;! ο συνδετικός κρίκος για τις δικές σου υποχρεώσεις είναι η μητέρα σου, σου άσχετα αν έγινε σύνδεση ή όχι του πατέρα με εσένα (άρα και των υποχρεώσεών του) ότι υποχρέωση περάσει στη μητέρα θα περάσει και σε σένα. η αποποίηση είναι περιττή γι αυτό και σου είπε οτι σου είπε η δικηγόρος. τσάμπα θα την κάνεις, δεν αλλάζει κάτι.
nala2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Μόλις τώρα, greekfragma είπε ο συνδετικός κρίκος για τις δικές σου υποχρεώσεις είναι η μητέρα σου, σου άσχετα αν έγινε σύνδεση ή όχι του πατέρα με εσένα (άρα και των υποχρεώσεών του) ότι υποχρέωση περάσει στη μητέρα θα περάσει και σε σένα. η αποποίηση είναι περιττή γι αυτό και σου είπε οτι σου είπε η δικηγόρος. τσάμπα θα την κάνεις, δεν αλλάζει κάτι. Κατάλαβα, η μήτρα μου όμως έχει κάνει αποποίηση κληρονομιάς.
greekfragma Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Just now, nala2017 said: Κατάλαβα, η μήτρα μου όμως έχει κάνει αποποίηση κληρονομιάς. έχει κάτι άλλο που ξέχασες να μας γράψεις; κάνε και συ μια αποποίηση στη μητέρα σου και ξεκίνα από το μηδέν.
nala2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Μόλις τώρα, greekfragma είπε έχει κάτι άλλο που ξέχασες να μας γράψεις; κάνε και συ μια αποποίηση στη μητέρα σου και ξεκίνα από το μηδέν. Δεν μου διαφεύγει κάτι μόνο αν υπάρχει κάτι το οποίο δεν γνωρίζω, ευχαριστώ πολύ.
greekfragma Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 1 minute ago, nala2017 said: Δεν μου διαφεύγει κάτι μόνο αν υπάρχει κάτι το οποίο δεν γνωρίζω, ευχαριστώ πολύ. μητέρα σου είναι, να φροντίσεις να ξέρεις επακριβώς τα πάντα πάνω σε οικονομικά ζητήματα χωρίς ερωτηματικά. καλή τύχη.
LabrakisG1992 Δημοσ. 23 Απριλίου 2024 Δημοσ. 23 Απριλίου 2024 Στις 19/4/2024 στις 4:14 ΜΜ, nala2017 είπε Κατάλαβα, η μήτρα μου όμως έχει κάνει αποποίηση κληρονομιάς. παρακαλω θερμα προσεξτε τις εκφρασεις σας, ειμαστε εδω για να βοηθησουμε 🙂 1
andreas1gr Δημοσ. 23 Απριλίου 2024 Δημοσ. 23 Απριλίου 2024 Στις 19/4/2024 στις 4:48 ΜΜ, nala2017 είπε η δικηγόρος είπε πως δεν χρειάζεται να κάνω αποποίηση κληρονομιάς Στις 19/4/2024 στις 4:56 ΜΜ, mariosnik_ είπε χρειάζεται η συμβολή δικηγόρου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα