Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.edathess.gr/etairiki_dioikhsh/

Aαα μάλιστα... καλώς τους. 💣

Άμα ζητήσουν τίποτα...  "Ντάνιελ, Ηλίας... τα'χα όλα τακτοποιημένα στο υπόγειο και πλυμμήριζαν ρε παιδί μου. Ανωτέρα βία."

Ας ψάξουν μόνοι τους να βρούνε τα όποια έγγραφα είχαν κατατεθεί το 2006.

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

1 hour ago, johnnyman said:

Καλημέρα παιδιά. 

Σήμερα ήρθε αυτό το μνμ στο viber.

Τι ακριβώς ειναι αυτό? 

Έχει έρθει σε κανέναν άλλο?

Το σπίτι το νοικιάζω.

Μένω Θεσσαλονίκη συκιές. 

Screenshot_20240610_115637_Viber.jpg

Το β είναι η ετήσια συντήρηση του λέβητα (εννοείται με απόδειξη). Ο συντηρητής εκδίδει και το φύλλο ελέγχου καυσαερίων.

Το α (Πιστοποιητικό Ελέγχου Στεγανότητας) κοστίζει κάνα 25άρι και έχει ισχύ 4 χρόνια. Εμένα μου το βγάζει ένας μηχανολόγος μηχανικός. Αν δε ξέρεις κάποιον που να ασχολείται με τέτοια, ζήταν απ'τον συντηρητή να σου συστήσει κάποιον.

Το καλό είναι ότι δε ζήτησαν αντίγραφο της αρχικής έναυσης που συζητήσουμε το περασμένο μήνα για τους Αθηναίους.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Το β είναι η ετήσια συντήρηση του λέβητα (εννοείται με απόδειξη). Ο συντηρητής εκδίδει και το φύλλο ελέγχου καυσαερίων.

Το α (Πιστοποιητικό Ελέγχου Στεγανότητας) κοστίζει κάνα 25άρι και έχει ισχύ 4 χρόνια. Εμένα μου το βγάζει ένας μηχανολόγος μηχανικός. Αν δε ξέρεις κάποιον που να ασχολείται με τέτοια, ζήταν απ'τον συντηρητή να σου συστήσει κάποιον.

Το καλό είναι ότι δε ζήτησαν αντίγραφο της αρχικής έναυσης που συζητήσουμε το περασμένο μήνα για τους Αθηναίους.

Το α είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη?

Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, johnnyman said:

Το α είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη?

Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Και τα δυο είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, εκτός κι αν αναγράφεται ρητώς στο μισθωτήριο ότι ο ενοικιαστής θα αναλάβει το κόστος.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Και τα δυο είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, εκτός κι αν αναγράφεται ρητώς στο μισθωτήριο ότι ο ενοικιαστής θα αναλάβει το κόστος.

Δεν αναγράφει κάτι τέτοιο στο συμβόλαιο. 

Μόλις το είδα.

Δημοσ.
Just now, johnnyman said:

Δεν αναγράφει κάτι τέτοιο στο συμβόλαιο. 

Μόλις το είδα.

Θα προτεινα να μη του κάνεις κουβέντα, γιατί μπορεί μελλοντικά να σου αυξήσει το ενοίκιο. Κάνε τη πάπια... είναι εξαιρετικά απίθανο να περάσει η ΕΔΑ για έλεγχο. Αν είσαι γκαντέμης και περάσουν πες ότι λείπει ο ιδιοκτήτης, ζήτα μερικές μέρες περιθώριο να τα φτιάξετε.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Θα προτεινα να μη του κάνεις κουβέντα, γιατί μπορεί μελλοντικά να σου αυξήσει το ενοίκιο. Κάνε τη πάπια... είναι εξαιρετικά απίθανο να περάσει η ΕΔΑ για έλεγχο. Αν είσαι γκαντέμης και περάσουν πες ότι λείπει ο ιδιοκτήτης, ζήτα μερικές μέρες περιθώριο να τα φτιάξετε.

Το ενοίκιο το αύξησε ήδη πέρσι 100 ευρώ 😆

Μένω 15 χρόνια σε αυτό το σπίτι και υπάρχει συνεννόηση. 

Το θέμα είναι ότι και το διπλανό σπίτι είναι δικό της και από βλακεια του λογιστή πέρασε στο συμβόλαιο τα στοιχεία του δικό μας σπιτιού στον διπλα ενοικιαστή και μου είχε πάρει την παροχή ρεύματος στο ονόματο του..

Την ξαναπηρα πίσω αλλά θέλει νέα υδε τώρα.

Οπότε εκκρεμεί και αυτό.

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 10/6/2024 στις 1:45 ΜΜ, ekrepali είπε

εχω την εντυπωση οτι ειναι ευθυνη του ενοικιαστη  οτιδηποτε εχει σχεση με συντηρηση.

Αν χαλασει ειναι ευθυνη του ιδιοκτητη.

Δημοσ.
Στις 10/6/2024 στις 2:11 ΜΜ, ekrepali είπε

είναι εξαιρετικά απίθανο να περάσει η ΕΔΑ για έλεγχο

Η Enaon Eda πλέον δεν περνάει για έλεγχο. Ζητάει τα όποια πιστοποιητικά λείπουν (4έτιας ) και αν δεν προσκομιστούν σφραγίζει τον μετρητή (απομακρυσμένα αν πρόκειται για smart), ή με βάνα ασφαλείας πριν τον μετρητή, ή τον ρυθμιστή αν πρόκειται για παροχή με έναν πελάτη και για να ανοίξει πληρώνεις και πρόστιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, tuxpower said:

Η Enaon Eda πλέον δεν περνάει για έλεγχο. Ζητάει τα όποια πιστοποιητικά λείπουν (4έτιας ) και αν δεν προσκομιστούν σφραγίζει τον μετρητή (απομακρυσμένα αν πρόκειται για smart), ή με βάνα ασφαλείας πριν τον μετρητή, ή τον ρυθμιστή αν πρόκειται για παροχή με έναν πελάτη και για να ανοίξει πληρώνεις και πρόστιμο.

Στο SMS (ανέβασε φωτογραφίες ο συμφορουμήτης) έλεγε για επιτόπιους ελέγχους (φαντάζομαι τυχαίους). Δεν έλεγε να σταλούν τα πιστοποιητικά με mail.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Μπορείς να τα προσκομίσεις στα κατα τόπους γραφεία. Αν τα έχεις (και δεν έλαβες sms) πιθανόν να τα κατέθεσε ο μηχανικός σου, στο online σύστημα που υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, tuxpower said:

Μπορείς να τα προσκομίσεις στα κατα τόπους γραφεία. Αν τα έχεις (και δεν έλαβες sms) πιθανόν να τα κατέθεσε ο μηχανικός σου, στο online σύστημα που υπάρχει.

Δε μιλάμε για την αρχική έναυση... αυτό είναι άλλο φρούτο που ζητάνε στην Αττική.

Στη Θεσσαλία/Θεσσαλονίκη μέχρι στιγμής σε μερικούς έχουν ζητήσει αυτά. Δική μας ευθύνη είναι, όχι του μηχανικού.

Screenshot_20240610_115637_Viber.webp.c625c527b3a57311bf3940be9f7c6167.webp

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

επιβεβαιωνω και σε εμενα οτι ηρθε.

οντως ενας καλος συντηρητης κανει και ελεγχο καυσαεριων. 

το θεμα ειναι οτι πατανε ενδεχομενως στην αγνοια μας και τον ελεγχο καυσαεριων μαζι με την συντηρηση + ελεγχο στεγανοτητας ξεπερνανε τα 100ευρ μαζι με το φπα , εκτος αν σας ακουγεται λογικο ποσο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostakiss είπε

επιβεβαιωνω και σε εμενα οτι ηρθε.

οντως ενας καλος συντηρητης κανει και ελεγχο καυσαεριων. 

το θεμα ειναι οτι πατανε ενδεχομενως στην αγνοια μας και τον ελεγχο καυσαεριων μαζι με την συντηρηση + ελεγχο στεγανοτητας ξεπερνανε τα 100ευρ μαζι με το φπα , εκτος αν σας ακουγεται λογικο ποσο.

Σε ποια περιοχή εσύ είσαι φίλε μου κ σου ήρθε ίδια ειδοποίηση?

Εγώ συκιές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...