AtiX Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, SeaLion είπε ...η οποία βέβαια είναι και κανονικά στο (αμερικάνικο μόνο για την ώρα) App Store, το επίσημο της Apple, μια και δεν απαγορεύονται πλέον οι emulators. Ε; Πώς προκύπτει αυτό; Οι clipboard managers θεωρούνται γενικώς spyware? 🫠 Πόσο μάλλον όταν ξέρεις τι εγκαθιστάς... Κάπου έχετε χάσει μάλλον το κομμάτι που η ίδια η Apple εγκρίνει τα stores, απαιτεί εγγυήσεις, και θέτει και τους όρους ύπαρξής τους. Οι εποχές που οι αιτιολογήσεις τύπου μικρή υπολογιστική ισχύς, λίγη ram, διάρκεια μπαταρίας κτλ που κάπως δικαιολογούσαν τους περιορισμούς και τον απόλυτο έλεγχο της Apple είναι πλέον κάπως παρωχημένες. Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω ποιόν "πολεμάτε" στο θέμα sideloading, alternative stores etc. Στο iOS 17.5 έρχεται και η εγκατάσταση από το website του developer, χωρίς καν ανάγκη για εναλλακτικά stores. Με το χέρι στην καρδιά, θα εγκαθιστούσες το AltStore PAL??? Επεξ/σία 19 Απριλίου από AtiX 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Macosj Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου Γενικά είναι πολύ δύσκολο να εισβάλει κακόβουλο λογισμικό στα android και νομίζω και στο IOS. Ο μόνος λογικός λόγος να φοβάται η apple είναι ότι δεν έχει δημιουργήσει αρκετά εργαλεία για να προστατέψει το λογισμικό από εφαρμογές που δεν έχει ελέγξει. Στο android υπάρχει μεγάλη προστασία, εγώ 10+ χρόνια έχω κατεβάσει ότι apk υπάρχει, ακόμα και mod, hack root, κτλ, ποτέ δεν έχει κολλήσει κάτι το κινητό. Πως είναι δυνατόν να φοβούνται ένα emulator οι iphone users? Δεν ήξερα ότι στο IOS η κάθε εφαρμογή έχει πρόσβαση στο σύστημα, διότι στο android δεν γίνεται αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 10 ώρες πριν, AtiX είπε Γιατί για να υπάρχουν εναλλακτικά καταστήματα που να λειτουργούν σωστά και να μην φιλοξενούν κακόβουλες εφαρμογές, θα πρέπει από κάπου να βγάλουν τα έξοδα τους… οπότε ή θα πάνε σε χρεώσεις αντίστοιχες με το App Store ή θα πουλάνε προσωποποιημένες διαφημίσεις έχοντας πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα ή θα χρεώνουν τους χρήστες… όσο και να ακούγεται ειδυλλιακό και αλτρουιστικό, η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι τα εναλλακτικά stores το μόνο που προσφερθούν είναι σπασμένες και κακόβουλες εφαρμογές κατά το 95% και κανένα όφελος τελικά για τους χρήστες ως προς τον ανταγωνισμό ή για καλύτερες εφαρμογές ή για φθηνότερες… Για αυτό και τα επίπεδα ασφαλείας δεν είναι τα ίδια… To Huwaei Store ή το Galaxy Store ή ακομα και το F-Droid φιλοξενουν κακοβουλες εφαρμογες; Εχεις δει τις απαιτησεις της Apple για να στηθει ενα alt app store; Σπασμενες εφαρμογες θα βρεις σε jailbreak καταστασεις, που ουτως ή αλλως υπηρχαν - ή το αγνοεις μηπως; Οποτε αφου τα νομιμα alt store θα εχουν γινει vetted απο την Apple για να μπορεσουν να λειτουργησουν και ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ εθελοντικα, αν θελει ο αλλος βαζει καποιο αν δε θελει μενει το official store, ΓΙΑΤΙ θες να ψοφησει η κατσικα του γειτονα; 2 ώρες πριν, Haldol είπε Δεν είναι δυνατότητα «επιλογής». Στην πραγματικότητα, είναι το ακριβώς αντίθετο: επιβολή της λογικής του 'droid μέσω πανευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η επιλογή θα ήταν να μπορεί ο καθένας να διαλέξει το λειτουργικό που τον εξυπηρετεί και οι αρχές να σέβονται τη διαφορετικότητα, όχι να τα κάνουν όλα με το ζόρι ίδια. Ο γείτονας που θέλει alt store, ήδη έχει λειτουργικό και πλατφόρμα να διαλέξει που να ικανοποιεί αυτή του την ανάγκη. Εμείς πάλι που δε το θέλουμε, αυτή τη στιγμή φοβόμαστε το infiltration της πλατφόρμας από όσους έχουν τα μέσα (π.χ. Netflix - Spotify) και επιθυμούν ν' αποφύγουν τους όρους της Apple για δικό τους όφελος. Εχεις μετοχες στην Apple και φοβασαι να αποφυγουν οι εταιριες τους ορους της Apple για δικο τους οφελος; 90 δις ηταν ο τζιρος περσι του App Store, ειναι τρομακτικο το ποσο για να υπαρχει σε μονοπωλιο, αν δεν εισαι μετοχος απορω πραγματικα γιατι να σε ενοχλει να υπαρχει δυνατοτητα να σπασει αυτη η πιτα και σε αλλους παιχτες 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 45 λεπτά πριν, Macosj είπε Γενικά είναι πολύ δύσκολο να εισβάλει κακόβουλο λογισμικό στα android και νομίζω και στο IOS. Ο μόνος λογικός λόγος να φοβάται η apple είναι ότι δεν έχει δημιουργήσει αρκετά εργαλεία για να προστατέψει το λογισμικό από εφαρμογές που δεν έχει ελέγξει. Στο android υπάρχει μεγάλη προστασία, εγώ 10+ χρόνια έχω κατεβάσει ότι apk υπάρχει, ακόμα και mod, hack root, κτλ, ποτέ δεν έχει κολλήσει κάτι το κινητό. Πως είναι δυνατόν να φοβούνται ένα emulator οι iphone users? Δεν ήξερα ότι στο IOS η κάθε εφαρμογή έχει πρόσβαση στο σύστημα, διότι στο android δεν γίνεται αυτό. H Ασφάλεια στο Android είναι το κλείδωμενό BootLoader και το Google Play Protect. Με το που βάζει 3rd party app store ή SideLoading με APK ή ξεκλειδώσει τον Bootloader/root/custom rom έχεις αμέσως ρισκάρει. Επίσης οι περισσότεροι Vendor σε Android εδίναν 1-2 χρόνια Updates και μετά ούτε security updates (εξαίρεση τα Samsung Flagship που έδιναν 3-4 χρόνια Security Updates) . Αυτό από μόνο του, χωρίς ευθύνη της Google, αφήνει κενά ασφαλείας. Αντίθετα στο iOS ακόμα και το iPhone 6s (2015) να έχεις θα πάρεις security Updates (15.8.2 March 2024). Ευτυχώς χάρη στον ανταγωνισμό με την Apple αυτό αλλάζει και δίνουν πλέον περισσότερα χρόνια αλλά κυρίως στα Flagship. Πως το ξέρεις ότι δεν έχει κολλήσει κάτι; Έτσι νόμιζαν και όσοι τους φύτεψαν το Predator (Δεν μιλάω μόνο για το Android αλλά για το κατά πόσο γνωρίζουμε) Όλα είναι βασισμένα πάνω στο Trust μέχρι να καταρρεύσει αν δεν ισχύει. πχ H Google είναι μια εταιρία που δεν το κρύβει ότι πουλάει τα Data σου. Αν είσαι οκ με αυτό καλά κανείς και παίρνεις Android. Δεν χαλάει το Trust. H Apple σου λέει τι κρατάει (πιο λίγα) και μπορείς να τα κλείσεις σε τρομερά μεγάλο βαθμό. Αν αποδειχτεί το αντίθετο θα χάσει την αξιοπιστία της άρα και πολλά δις. Επίσης αν χάσει την αξιοπιστία της ασφάλειας πάλι θα χάσει πολλά δις. Αυτό δημιουργεί την εμπιστοσύνη. Δες πόσο ασχολήθηκαν με τα Data στην κυβέρνηση των ΗΠΑ όταν το έκανε η Apple σε σχέση με MS/Google που το κάναν κι αυτοί. Αν δώσεις δικαιώματα σε Clipboard ή κάμερα ή μικρόφωνο φυσικά και θα έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. Το καλό είναι ότι σε ρωτάει πριν δώσεις. Κάτι που νομίζω το κάνει και το Android πια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 11 minutes ago, asmilon said: Εχεις μετοχες στην Apple και φοβασαι να αποφυγουν οι εταιριες τους ορους της Apple για δικο τους οφελος; 90 δις ηταν ο τζιρος περσι του App Store, ειναι τρομακτικο το ποσο για να υπαρχει σε μονοπωλιο, αν δεν εισαι μετοχος απορω πραγματικα γιατι να σε ενοχλει να υπαρχει δυνατοτητα να σπασει αυτη η πιτα και σε αλλους παιχτες Έχω, και δίνει και μέρισμα η μετοχή της Apple, αλλά μιλάω ως χρήστης. Το θέμα αφορά το αντίκτυπο στην πλατφόρμα, όχι στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Δεν βλέπω ΈΝΑΝ λόγο να με συμφέρει (ως χρήστη) η απελευθέρωση της πλατφόρμας. Φαντάζομαι ότι αν το έβλεπα ως κάτι θετικό, μπορεί και να μην είχα επιλέξει iPhone για κινητό τα τελευταία... 15 χρόνια σερί. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 10 λεπτά πριν, asmilon είπε To Huwaei Store ή το Galaxy Store ή ακομα και το F-Droid φιλοξενουν κακοβουλες εφαρμογες; Εχεις δει τις απαιτησεις της Apple για να στηθει ενα alt app store; Σπασμενες εφαρμογες θα βρεις σε jailbreak καταστασεις, που ουτως ή αλλως υπηρχαν - ή το αγνοεις μηπως; Κοιτά σε βάθος χρόνου. Η Apple για να τα κάνει όλα αυτά έχει κόστος και εφαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική (Ναι είναι πολλά). Η ΕΕ δεν της αρέσει η τιμολογιακή πολιτική της Apple (ανεξάρτητα από ποσοστά) και αντί να της πει μείωσε το Apple Tax θα της πει αφαίρεσε αυτούς τους όρους. Στο τέλος η Apple θα πρέπει: Α) Να μετακυλήσει το επιπλέον κόστος στους καταναλωτές Αυτό θα δημιουργήσει μειονέκτημα και θα πέσουν οι πωλήσεις. Β) Να επωμιστεί η ίδια το κόστος της ασφάλειας/ελέγχου Ακόμα και αν μετακυλήσει στους καταναλωτές μέρος του κόστους, αυτό θα έκανε έξαλλους τους μετόχους που δεν θέλουν να χάσουν ευρώ και δεν κοιτάνε μακροπρόθεσμα. Κανένας CEO δεν θα παίξει το κεφάλι του.... Γ) αν θα αφήσει τα Alt Stores ελεύθερα με δική τους ευθύνη . Θα γίνει το iOS σαν το Android. Αρέσει ή όχι το Android για τον καταναλωτή είναι κακό. Χάνεις ένα σημαντικό λόγο να πάρεις iPhone. Και στην ουσία δεν υπάρχει διαφοροποίηση των 2 λειτουργικών σε ένα τομέα ακόμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 22 λεπτά πριν, asmilon είπε To Huwaei Store ή το Galaxy Store ή ακομα και το F-Droid φιλοξενουν κακοβουλες εφαρμογες; Εχεις δει τις απαιτησεις της Apple για να στηθει ενα alt app store; Σπασμενες εφαρμογες θα βρεις σε jailbreak καταστασεις, που ουτως ή αλλως υπηρχαν - ή το αγνοεις μηπως; Οποτε αφου τα νομιμα alt store θα εχουν γινει vetted απο την Apple για να μπορεσουν να λειτουργησουν και ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ εθελοντικα, αν θελει ο αλλος βαζει καποιο αν δε θελει μενει το official store, ΓΙΑΤΙ θες να ψοφησει η κατσικα του γειτονα; Ας το πάμε ανάποδα, δεν θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, θέλω ο γείτονας να μην μου πουλάει τον λύκο για κατσίκα… από εκεί και πέρα όπως ρώτησα και παραπάνω, εσύ θα εγκαθιστούσες το AltStorePAL στο κινητό σου??? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Volga Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 3 ώρες πριν, Tlykog είπε Τι εννοείς; Στο επίσημο AppStore υπάρχουν για κατέβασμα και οι γνωστοί browsers εδώ και πολύ καιρό. Οχι. Υπάρχουν frontend του Safari με περιτύλιγμα (Chrome, Firefox, Edge Κλπ). H Apple δεν επιτρέπει άλλες rendering engines. Μόνο το User Interface αλλάζει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πράγματα που πρρακτικά υποστηρίζονται τεχνικά από τον Chrome πχ να μην τρέχουν στο iOS αν και θα έπρεπε. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 9 λεπτά πριν, AtiX είπε Ας το πάμε ανάποδα, δεν θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, θέλω ο γείτονας να μην μου πουλάει τον λύκο για κατσίκα… από εκεί και πέρα όπως ρώτησα και παραπάνω, εσύ θα εγκαθιστούσες το AltStorePAL στο κινητό σου??? Ποιος σου πουλησε λυκο, κοινως ποιος σε εβαλε να εγκαταστησεις alt store αν δε το θες στην δικη σου συσκευη; Για τα store που ανεφερα μηπως εχεις να πεις ενα δειγμα κακοβουλου λογισμικου που βρεθηκε; Το PAL δεν θα το βαλω επειδη δεν εχει κατι που ενδιαφερει, αλλο Alt Store αν εχει κατι που με ενδιαφερει σαφως και θα το κατεβασω τωρα που εχω την επιλογη. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cat1967 Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου Οποιος πιστευει οτι η αππλε τα κανει ολα αυτα γιατι ενδιαφερεται για την ασφαλεια σας, θα ανοιξει και την πορτα στην παρεα απο τη ΔΕΗ. Εξαλλου οι απατες γυρω μας γινονται με εφαρμογες που θα ανεβουν σε ενα εναλλακτικο store η σε καποια εφαρμογη. Η η NSA προσπαθει να διαβασει τα μυνηματα του jimmys223344 στο ινσομνια. Και μετα πας στο αλλο θεμα και βλεπεις ποσα χιλιαρικα εστειλαν στην Αμαζον Λαρισης και τα εχασαν. Ποση προβατιλα να αντεξει κανεις;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 6 λεπτά πριν, Volga είπε Οχι. Υπάρχουν frontend του Safari με περιτύλιγμα (Chrome, Firefox, Edge Κλπ). H Apple δεν επιτρέπει άλλες rendering engines. Μόνο το User Interface αλλάζει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πράγματα που πρρακτικά υποστηρίζονται τεχνικά από τον Chrome πχ να μην τρέχουν στο iOS αν και θα έπρεπε. Τα έχεις μπλέξει λίγο. Όταν αφήσει τα διαφορετικά Browser Engines η Apple (Λόγω ΕΕ) θα ισχύει και για το App Store. Παρόλα αυτά δηλαδή ο Edge είναι περιτύλιγμα του Chrome; Δεν ισχύει. πχ Η διαχείριση μνήμης του Edge είναι τρομέρη σε σχέση με τον Chrome. To Profiling γίνεται με MS Αccount. To Performance μου αρέσει πιο πολύ στον Edge. Το αντίστοιχο ισχύει και στο iOS. Το WebKit (Browser Engine) είναι κοινό η εμπειρία χρήσης και τα features είναι διαφορετικά. Γιατί να θέλει η Αpple μόνο webkit πέρα από το σωστό επιχείρημα περί ασφάλειας. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι επειδή όλοι έχουν WebKit δεν χρησιμοποιούν άλλους browser. Αυτό είναι λάθος κατά την γνώμη μου. Ακόμα και διαφορά σε performance να είχαν τα 2 engines λίγο ενδιαφέρει τον μέσο χρήστη. πχ ;Eχω Edge στο iPad μιας και δουλεύω Windows και με βολεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2 λεπτά πριν, asmilon είπε Ποιος σου πουλησε λυκο, κοινως ποιος σε εβαλε να εγκαταστησεις alt store αν δε το θες στην δικη σου συσκευη; Για τα store που ανεφερα μηπως εχεις να πεις ενα δειγμα κακοβουλου λογισμικου που βρεθηκε; Το PAL δεν θα το βαλω επειδη δεν εχει κατι που ενδιαφερει, αλλο Alt Store αν εχει κατι που με ενδιαφερει σαφως και θα το κατεβασω τωρα που εχω την επιλογη. Στοχεύεις σε λάθος αντεπιχειρήματα… πχ ,τι διαφορετικό έχει το play store από το αντίστοιχο της Samsung? Τίποτα, έχει τις ίδιες εφαρμογές, στις ίδιες τιμές… Το F-Droid από την άλλη, το οποίο το υποστηρίζω γιατί είναι η ουσία του Android και του open source software… Δυστηχώς όμως είναι το μόνο που λειτουργεί αξιοπρεπέστατα και αυτό γιατί υπάρχουν ακόμα εθελοντές που πιστεύουν σε αυτό… καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην βασιζόμαστε στις εξαιρέσεις για να επιχειρηματολογήσουμε και να μην δημιουργούμε την ψευδαίσθηση της επιλογής για πράγματα που ουσιαστικά δεν ισχύουν… μελλοντικά, και θα το δεις, θα εμφανιστούν δεκάδες altstores στο iOS, από τα οποία τα περισσότερα θα έχουν επικίνδυνο και παράνομο υλικό με τους χρήστες όχι απλά να ταλαιπωρούνται, να παρακολουθούνται και τρώνε στην μάπα διαφημίσεις στην κεντρική οθόνη* αλλά να χάνουν και χρήματα… τα πέντε - έξη stores πιθανόν από MS, Google, Meta, Epic κλπ που θα εμφανιστούν, θα κοροϊδεύουν τους χρήστες τους μιας και ουσιαστικά θα κατεβάζουν τις ίδιες εφαρμογές που θα κατέβαζαν και από το App Store και αντί τα χρήματα τους να πηγαίνουν στην Apple θα πηγαίνουν σε αυτές, κοινώς μηδέν κέρδος για εμάς τους χρήστες… σε όλην αυτή την κατάντια, θα έχεις ένα άντε δυο stores που όντως θα προσφέρουν κάτι στον χρήστη, το κακό σε αυτά είναι ότι δεν θα κερδίζει τίποτα ο developer, συνήθως νέος και άπειρος, ο οποίος μετά το training θα μετακομίσει σε stores που πληρώνουν, γιατί καλή η εθελοντική δουλειά αλλά πρέπει ζήσει και αυτός με αξιοπρέπεια… καλό είναι και υποστηρίζω όλη αυτή την υπεραισιόδοξη και ωραιοποιημένη στάση απέναντι στις “επιλογές”, αλλά μήπως από την πολύ ωραιοποίηση ξεχνάμε τι καταστάσεις ζήσαμε στο Android? * μου έτυχε πριν λίγες βδομάδες σε κινητό Android εκ Κίνας… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 13 hours ago, AtiX said: App Store με δυο εφαρμογές που η μια είναι για να παίζεις παράνομες roms Τα roms / isos καθεαυτου δεν ειναι παρανομα, ουτε στη χρηση ουτε στη μεταπωληση τους, οπως αποφασισε δικαστηριο της ΕΕ. https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/CJE_12_94 Φυσικα υφιστανται και παρανομα roms / isos. Αλλα αυτο δεν καθιστα την τεχνολογια / χρηση καθεαυτου παρανομη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeaLion Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 3 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Οι clipboard managers πλην ενσωματωμένων πχ στα windows γενικά είναι ύποπτες εφαρμογές. Λυπάμαι, αλλά είναι εντελώς αβάσιμο αυτό. Είναι πεποίθησή σου μάλλον, από άγνοια ίσως, και δεν έχεις να το στηρίξεις κάπου... Χαρακτηρίζεις ολόκληρη κατηγορία εφαρμογών, ενώ στην ουσία όλες οι εφαρμογές μπορούν να διαβάσουν το clipboard! Clipboard managers υπάρχουν κανονικά στο Mac App Store αλλά και στο App Store. Μας λες πως η Apple αφήνει "ύποπτες εφαρμογές" να κλέβουν δεδομένα χρηστών; Δεν τους ξέφυγε κάτι, υπάρχουν πολλαπλές εφαρμογές με αυτή την λειτουργικότητα. Εγώ δεν χρησιμοποιώ κάποια τέτοια εφαρμογή, αλλά έχω μια άλλη για να αλλάζω κάποια keys από το πληκτρολόγιό μου. Παρόμοια περίπτωση θα έλεγε κανείς, αλλά εγώ έχω κρίνει πως την χρειάζομαι, έχω επιλέξει να την εγκαταστήσω και έχω επιλέξει να δώσω τα σχετικά δικαιώματα στο macOS, τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα από την Apple για να έχει τον έλεγχο ο χρήστης κι να μην αναγκάζεται να χακάρει το σύστημα για να κάνει την δουλειά του. 4 ώρες πριν, Haldol είπε Δεν είναι δυνατότητα «επιλογής». Στην πραγματικότητα, είναι το ακριβώς αντίθετο: επιβολή της λογικής του 'droid μέσω πανευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η επιλογή θα ήταν να μπορεί ο καθένας να διαλέξει το λειτουργικό που τον εξυπηρετεί και οι αρχές να σέβονται τη διαφορετικότητα, όχι να τα κάνουν όλα με το ζόρι ίδια. Ο γείτονας που θέλει alt store, ήδη έχει λειτουργικό και πλατφόρμα να διαλέξει που να ικανοποιεί αυτή του την ανάγκη. Εμείς πάλι που δε το θέλουμε, αυτή τη στιγμή φοβόμαστε το infiltration της πλατφόρμας από όσους έχουν τα μέσα (π.χ. Netflix - Spotify) και επιθυμούν ν' αποφύγουν τους όρους της Apple για δικό τους όφελος. 3 ώρες πριν, Tlykog είπε Έχουμε που έχουμε ΜΟΝΟ 2 λειτουργικά σε κινητά, είναι λάθος να μην έχουμε πραγματική επιλογή ούτε καν με αυτά. Σχεδόν σύνδρομο της Στοκχόλμης η κατάσταση! Δεν είναι προφανές πως επειδή επιτράπηκε σε 2 εταιρίες να λειτουργήσουν χωρίς κανέναν περιορισμό τελικά δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή; Και δεν έχουμε και καμία ελπίδα στο άμεσο μέλλον να ασχοληθεί με την ανάπτυξη άλλης επιλογής! Πρέπει να καταλάβετε πως τα λειτουργικά αυτά τα χρησιμοποιούν εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών που είναι απίθανο να έχουν όλοι τις ίδιες ακριβώς ανάγκες και επιθυμίες. Φυσικά και δεν θέλω να βάλω Android για να έχω 3 εφαρμογές που δεν τις εγκρίνει η Apple ή που ο developer έχει κρίνει πως το οικονομικό μοντέλο που επιθυμεί είναι διαφορετικό! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 19 Απριλίου Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Τα roms / isos καθεαυτου δεν ειναι παρανομα, ουτε στη χρηση ουτε στη μεταπωληση τους, οπως αποφασισε δικαστηριο της ΕΕ. https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/CJE_12_94 Φυσικα υφιστανται και παρανομα roms / isos. Αλλα αυτο δεν καθιστα την τεχνολογια / χρηση καθεαυτου παρανομη. Οι roms των παιχνιδιών της Nintendo είναι παράνομη? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα