Προς το περιεχόμενο

Αυτοκόλλητο Κτεο

b00mb00m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέρασα το αυτοκίνητο κτεο και πρώτη φορά αντί για το αυτοκόλλητο στην πινακίδα, που κολλήσαν ένα στο παρμπρίζ από μέσα.

Το θέμα είναι ότι εμένα με χαλάει αυτό, δε μπορώ να το βλέπω. Πάει το μάτι επάνω και χαλιέμαι οπότε λέω να το βγάλω.

Ξέρω ότι τα αυτοκόλλητα στην πινακίδα και να φύγουν δε τρέχει κάτι. Δεν είναι υποχρεωτικά. Να φανταστώ το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση;

Και 2ο, έχω φιμέ μεβράνες, Παίζει να γίνει ζημιά αν το ξεκολλήσω, πρέπει να προσέχω κάτι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αυτοκόλλητο που βάζουν στο παρμπρίζ είναι καθαρά ενημερωτικό, για να ξέρεις εσύ πότε πρέπει να ξαναπεράσεις από έλεγχο.

• Like 1

3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το αυτοκόλλητο που βάζουν στο παρμπρίζ είναι καθαρά ενημερωτικό, για να ξέρεις εσύ πότε πρέπει να ξαναπεράσεις από έλεγχο.

εμένα με χαλάει. δε γουστάρω να έχω κάθε είδους αυτοκόλλητα στο αυτοκίνητα.

Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι αν λόγω της μεμβράνης πρέπει να βγει με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν έχω προσπαθήσει καν, ίσως να βγαίνει και πανεύκολα. Αλλά μου φαίνεται πρέπει να έχει κολλήσει καλά. οπότε είπα να ρωτήσω εδώ πριν προσπαθήσω 

Just now, b00mb00m said:

εμένα με χαλάει. δε γουστάρω να έχω κάθε είδους αυτοκόλλητα στο αυτοκίνητα.

Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι αν λόγω της μεμβράνης πρέπει να βγει με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν έχω προσπαθήσει καν, ίσως να βγαίνει και πανεύκολα. Αλλά μου φαίνεται πρέπει να έχει κολλήσει καλά. οπότε είπα να ρωτήσω εδώ πριν προσπαθήσω 

Αυτό δεν το γνωρίζω, αν ήταν απευθείας πάνω στο τζάμι θα σου έλεγα πως βγαίνει πανεύκολα με μια ξύστρα τζαμιών από Jumbo με 99 λεπτά, μήπως να ρωτούσες εκεί που σου τοποθέτησαν την μεμβράνη? Ή ακόμα καλύτερα μήπως να ζητούσες να στο βγάλουν αυτοί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, b00mb00m said:

Πέρασα το αυτοκίνητο κτεο και πρώτη φορά αντί για το αυτοκόλλητο στην πινακίδα, που κολλήσαν ένα στο παρμπρίζ από μέσα.

Το θέμα είναι ότι εμένα με χαλάει αυτό, δε μπορώ να το βλέπω. Πάει το μάτι επάνω και χαλιέμαι οπότε λέω να το βγάλω.

Ξέρω ότι τα αυτοκόλλητα στην πινακίδα και να φύγουν δε τρέχει κάτι. Δεν είναι υποχρεωτικά. Να φανταστώ το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση;

Και 2ο, έχω φιμέ μεβράνες, Παίζει να γίνει ζημιά αν το ξεκολλήσω, πρέπει να προσέχω κάτι;

ναι παιζει ζημια αν ειναι απο μεσα και εχεις φιμε στο παμπριζ. Αν το βγαλεις τη πρωτη ημερα δε θα συναντησεις δυσκολια. Οσο περναει ο καιρος με ηλιο και υγρασια γινεται τσιμεντο και μετα θες θερμομπιστολο/μπιστολακι και υπομονη..

Επεξ/σία από vamvakoolas

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Αφου οι ηλίθιοι ένα μήνα περίπου πριν τη λήξη πάντα στέλνουν μηνυμα στο κινητό γιατί κάνουν ζημιά στον κάθε οδηγό. Μου θυμίζουν τα τέλη κυκλοφορίας πριν 20 χρόνια που τα κολλούσαμε στο παμπρίζ ένα  πάνω από το άλλο και μετά δεν ξεκολούσαν με τίποτε.

Κάποιοι τα έχουν ακόμη κολλημένα🤣

• Like 1
  • Haha 3

37 minutes ago, papoys1 said:

Αφου οι ηλίθιοι ένα μήνα περίπου πριν τη λήξη πάντα στέλνουν μηνυμα στο κινητό γιατί κάνουν ζημιά στον κάθε οδηγό. Μου θυμίζουν τα τέλη κυκλοφορίας πριν 20 χρόνια που τα κολλούσαμε στο παμπρίζ ένα  πάνω από το άλλο και μετά δεν ξεκολούσαν με τίποτε.

Κάποιοι τα έχουν ακόμη κολλημένα🤣

Ε όποιον τον ενοχλούν τα αυτοκόλλητα ας το ξεκολλήσει την ίδια μέρα που βγαίνει εύκολα, ή ας πει στον ελεγκτή πως δεν θέλει.

αν σε παρηγορει, οταν εβαλα φιμε τζαμια ο τυπος μου εβαλε αυτοκολλητο του μαγαζιου του στο πισω μερος εκει που λεει μαρκα κτλπ το ειδα μετα απο μερες ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΩ ΣΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ακομα και τωρα με νευριασε ενα χρονο μετα ΤΙ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΝΤΕ ΚΑΙ .. δεν συνεχιζω θα φαω μπαν

• Like 4

Kανονικά δεν επιτρέπεται να έχει φιμε στο παρμπριζ.Λογικά δεν σου έχουν κολλήσει το στρογγυλό που ειναι για την πινακίδα αλλά κάποια υπενθύμιση ,βάλε το καλοριφέρ στο παρμπριζ στο τερμα ζεστό να αναλιγώσει  η κόλλα και ξεκόλλησε το.

• Like 1

Μόλις τώρα, korakios είπε

πάνω απο 75% είναι νόμιμο

Δεν έγραψα γενικά για μεμβράνη αλλά για φιμέ .Το φιμέ σκουραίνει το τζάμι. 

2. Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού, η επικόλληση μεμβρανών οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης φωτός των εδαφίων (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας

https://www.gocar.gr/useful/law/32115,Fime_tzamia_Ti_leei_o_nomos.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

2. Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού, η επικόλληση μεμβρανών οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης φωτός των εδαφίων (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας

https://www.gocar.gr/useful/law/32115,Fime_tzamia_Ti_leei_o_nomos.html

έχει αλλάξει η νομοθεσία εδώ και πολλάαααααα χρόνια

75% μπροστά παρμπρίζ , 70% οδηγού/συνοδηγού και μέχρι κατράμι/πίσσα τα υπόλοιπα

10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

μεμβράνη=φιμέ στην αργκό . Ακόμα και έτσι όπως το διαχωρίζεις οι μεμβράνες σκουραίνουν το τζάμι

Επεξ/σία από korakios

2 λεπτά πριν, korakios είπε

έχει αλλάξει η νομοθεσία εδώ και πολλάαααααα χρόνια

75% μπροστά παρμπρίζ , 70% οδηγού/συνοδηγού και μέχρι κατράμι/πίσσα τα υπόλοιπα

Απο το λινκ που έβαλα , του  10.04.2024

Τα όρια συντελεστών για τα φιμέ τζάμια 

1. Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.

75% είναι ελάχιστα πιο σκούρο απο το διαφανο ( που εδώ που τα λέμε και τα εργοστασιακά παρμπριζ δεν ειναι τελειώς διάφανα ),φιμέ είναι αρκετά πιο σκούρο

https://www.carglass.gr/blog/φιμέ-τζάμια-ο-απόλυτος-οδηγός-αποχρώσεων  fime-tzamia.png

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Απο το λινκ που έβαλα , του  10.04.2024

Τα όρια συντελεστών για τα φιμέ τζάμια 

1. Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.

75% είναι ελάχιστα πιο σκούρο απο το διαφανο ( που εδώ που τα λέμε και τα εργοστασιακά παρμπριζ δεν ειναι τελειώς διάφανα ),φιμέ είναι αρκετά πιο σκούρο

https://www.carglass.gr/blog/φιμέ-τζάμια-ο-απόλυτος-οδηγός-αποχρώσεων  fime-tzamia.png

το ίδιο λέμε , δεν υπάρχει απαγόρευση

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

φιμέ είναι αρκετά πιο σκούρο

συμπλήρωσα το προηγούμενο ποστ , μάλλον δεν το είδες , απλά κολλάς στην ορολογία (κακώς) .

Τεσπα , ναι , πιο σκούρο απο τα παραπάνω δεν επιτρέπεται , δεν ξέρεις όμως τι έχει βάλει το άλλο μέλος .

4 λεπτά πριν, korakios είπε

το ίδιο λέμε , δεν υπάρχει απαγόρευση

συμπλήρωσα το προηγούμενο ποστ , μάλλον δεν το είδες , απλά κολλάς στην ορολογία (κακώς) .

Τεσπα , ναι , πιο σκούρο απο τα παραπάνω δεν επιτρέπεται , δεν ξέρεις όμως τι έχει βάλει το άλλο μέλος .

Γραφει ότι έχει φιμέ μεμβράνες,αυτό μου κάνει για σκούρο .Θα μου πεις αν ήταν παράνομα δεν θα πέρναγε KTEO ( εδώ γελάμε)

8 ώρες πριν, b00mb00m είπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...