iratus7 Δημοσ. 18 Απριλίου Share Δημοσ. 18 Απριλίου Καλημερα σε ολους. Εχω στησει εναν server(Mqtt broker Mosquitto) σε ενα pc. Αυτο ειναι συνδεδεμενο σε μια vdsl απο ενα router speedport plus(το κλασικο του ΟΤΕ). Με την external ip του router μπορω να δω το server απο συσκευες που ειναι στο δικτυο του router. Το προβλημα ειναι οτι δε μπορω να δω το server απο το internet απο αλλο δικτυο. Πχ απο το router του σπιτιου μου. Παιρνω timeout. Στο router που ειναι ο server εχω κανει port forward, DMZ,IP filtering αλλα τπτ δεν εχει πιασει. Ακομα εχω απενεργοποιησει το firewall των windows στο pc που ειναι στημενος ο server. Ξερει κανεις τι μπορω να κανω?Δινω και καποια screenshots απο το router. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 18 Απριλίου Share Δημοσ. 18 Απριλίου Τσέκαρε μέσα από το router την WAN IP Address που έχει πάρει και αν είναι 100.xxx.xxx.xxx μίλα με την Cosmote για να σου απενεργοποιήσουν το CGNAT για τη σύνδεσή σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iratus7 Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) ειναι 94.67.65.ΧΧΧ. Μηπως μπορω να δω το server χρησιμοποιωντας την ip v6? Επεξ/σία 18 Απριλίου από iratus7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 18 Απριλίου Share Δημοσ. 18 Απριλίου Αν την βλέπεις μέσα από το router και όχι σε κάποια online σελίδα, τότε είναι οκ δεν είναι θέμα NAT. Μπορείς επίσης από το mycosmote να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις την αυξημένη προστασία στη γραμμή σου που κόβει κάποια ports, αν και νομίζω το 1883 δεν περιλαμβάνεται σε αυτά. Με IPv6 θα πρέπει να παίζει αλλά τσέκαρε πρώτα αν έχει κάποιο rule το Speedport που κόβει όλα τα IPv6 inbound connections. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iratus7 Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) τον server τον βλεπω απο οποιοδηποτε pc ειναι στο δικτυο του ιδιου router μεσω της external ip. Αλλα οχι απο το internet απο αλλο δικτυο. Η πορτα 1883 φαινεται κλειστη παροτι εχω κανει portforward στο speedport Επεξ/σία 18 Απριλίου από iratus7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 18 Απριλίου Share Δημοσ. 18 Απριλίου Ναι, μέσα από το ίδιο δίκτυο είναι λογικό γιατί δεν βγαίνει καν προς το Internet το request (NAT Loopback λέγεται και είσαι τυχερός γιατί πολλά router δεν το κάνουν αυτό και θα έπρεπε να χρησιμοποιείς μόνο το 192.168.1.7 τοπικά, δεν θα μπορούσες με την external IP 😛 ). Το "δύσκολο" είναι να είναι προσβάσιμο και απ' έξω. Πάντως αυτό που εννοούσα πριν είναι αν τη διεύθυνση 94.67.65.ΧΧΧ την είδες μέσα από το router. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iratus7 Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου την ειδα μεσα στο router που ειναι ο server και εκανα και what is my ip απο ενα pc σε αυτο το router. Αυτο εννοεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 18 Απριλίου Share Δημοσ. 18 Απριλίου Ναι ναι, σωστά. Δυστυχώς δεν μου έρχεται κάποια άλλη σκέψη για το τι μπορεί να φταίει και οι ρυθμίσεις σου φαίνονται σωστές 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gogotsa Δημοσ. 22 Απριλίου Share Δημοσ. 22 Απριλίου Για να το βλεπεις μεσα απο το δικτυο σου, θες επιπλεον hairpin nat, αλλιως δεν....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 22 Απριλίου Share Δημοσ. 22 Απριλίου Μέσα από το δίκτυο έγραψε ότι δεν έχει θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα