infini Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, σκέφτομαι να παρακολουθήσω ένα από τα προγράμματα elearning του ΕΚΠΑ και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το ποιο να επιλέξω. Είμαι ανάμεσα σε αυτό http://elearningekpa.gr/courses/data-science-with-python και σε κάποιο σχετικά με web development http://elearningekpa.gr/categories/web-development. Δεν θα το κάνω για χόμπυ, θα προσπαθήσω να είναι η μελλοντική μου εργασία η οποία και θέλω να είναι εξ' αποστάσεως επειδή μένω σε μικρή επαρχιακή πόλη, δούλευα πριν αρκετά χρόνια ως τεχνικός υπολογιστών. Για το data science με προβληματίζει οτι στον οδηγό σπουδών γράφει οτι είναι για απόφοιτους Πανεπιστημίου/ΤΕΙ και για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή στο αντικείμενο εργασιακή εμπειρία. Κάτι αντίστοιχο γράφει στα περισσότερα του web development, με εξαίρεση το back end developer. Επίσης στο 2ο μάθημα αναφέρει για statistics και probability τα οποία ίσως να είναι αρκετά προχωρημένα και μάλλονθα έχει και αρκετά μαθηματικά. Ποιο θα μου προτείνατε να επιλέξω; Επεξ/σία 18 Απριλίου από infini
Moderators Kercyn Δημοσ. 18 Απριλίου Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου Δεν ξέρω για το data science, αλλά τα web development είναι αστεία. Καμία συνοχή, μαθήματα άσχετα μεταξύ τους και άσχετα με το αντικείμενο του course, παλιές τεχνολογίες (όχι όλες) και γενικότερα μου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν σχεδιαστεί από ανθρώπους που δεν πολυέχουν σχέση με το χώρο. Καλύτερα να κάνεις κάποια σοβαρά courses σε Udemy ή Coursera ή YouTube που θα σου βγει και πιο φθηνά ή τζάμπα για να δεις αρχικά αν σου αρέσει και θα ήθελες να το κάνεις ως δουλειά. Στη συνέχεια θα μπορούσες να δεις για κάποιο bootcamp, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα. ΥΓ. Αν δεν έχεις καλό υπόβαθρο σε μαθηματικά και σε τρομάζουν, μην το σκέφτεσαι καν για data science. 1
infini Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου Επειδή ο τίτλος του θέματος είναι μισός, πως μπορώ να τον αλλάξω;
Moderators Kercyn Δημοσ. 18 Απριλίου Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου Έχω την εντύπωση ότι αν πας να κάνεις edit το αρχικό ποστ σε αφήνει να αλλάξεις και τίτλο. Αλλιώς, στείλε μου pm να τον αλλάξω εγώ.
infini Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου Έχει και αυτά http://elearningekpa.gr/categories/texniti-noimosuni-ai για τεχνητή νοημοσύνη. Γενικά η ύλη των προγραμμάτων είναι λίγο από όλα και ο χρόνος (περίπου 4-5 μήνες) που διαρκούν μάλλον δεν επαρκεί.
Moderators Kercyn Δημοσ. 18 Απριλίου Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου Εσένα ποιος ακριβώς είναι ο στόχος σου; Γιατί αυτοί οι 3 κλάδοι που γράφεις δεν έχουν και πολλή σχέση μεταξύ τους. Από τη στιγμή που, όπως είπες, δεν τα πας καλά με τα μαθηματικά, ξεχνάς και ό,τι έχει να κάνει με AI/ML.
infini Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου Τα μαθηματικά μου είναι επιπέδου λυκείου, γενικά δεν ήμουν και πολύ καλός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα