mMary Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Καλησπέρα, σε αναζητηση νέου πλυντηρίου καθώς χάλασε αυτό που είχαμε έπειτα από 15 χρόνια (Siemens) κοιτάμε και πάλι αυτή την εταιρεία. Το ερώτημα πρώτον είναι ότι το παρακάτω μοντέλο έχει μια μεγάλη διαφορά τιμης από τα μαγαζιά Σκρουτζ, που οφείλετε αυτό? Δεν είναι μηπως made in Germany? Είναι εκθεσιακά κομμάτια? Έχουν κάποιο ελλατωμα? Δείτε στα λινκ: https://www.plaisio.gr/frontida-spitiou/plisi-rouxon/plintiria-rouxon/siemens-wm14vgh9gr-plintirio-rouxon-9-00-kg_3700887?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5v2wBhBrEiwAXDDoJcF2tp8BRzfX1HCr6fGyfLde9_wA8PdZJrEfKkeCSM-S9v3voEASWRoCoWMQAvD_BwE https://www.skroutz.gr/s/28191676/Siemens-WM14VGH9GR-Plyntirio-Rouchon-9kg-1400-Strofon.html Έχει μια μεγάλη διαφορά τιμής! αν έχετε κάποιο κι είστε πλήρως ευχαριστημένοι γράψτε το μου, (αν έχει και εσωτερικό φωτισμό ακόμα καλύτερα). βεβαια τι αλλά χαρακτηριστικά κοιτάμε σε ένα πλυντήριο?
chrisgav Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Αν πατησεις εξελιξη τιμης στο site του πλαισιου, θα δεις οτι εκανε οσο και στο skroutz μεχρι πριν 4 μερες. Λογικα θα ξαναπεσει σε λιγο καιρο στα ιδια λεφτα αν θες τοσο πολυ να το παρεις απο το πλαισιο. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2024 από chrisgav
mMary Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, chrisgav είπε Αν πατησεις εξελιξη τιμης στο site του πλαισιου, θα δεις οτι εκανε οσο και στο skroutz μεχρι πριν 4 μερες. Λογικα θα ξαναπεσει σε λιγο καιρο στα ιδια λεφτα αν θες τοσο πολυ να το παρεις απο το πλαισιο. Ναι το ειδα μόλις λίγες μέρες πριν κιόλας!! Θα περιμένω λίγο αν και είμαστε χωρίς πλυντήριο
ekrepali Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Προσοχή γιατί έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία 15 χρόνια. Υπάρχει το κλασικό ζήτημα ενεργειακής κλάσης / εξοικονόμησης σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... που έχει ωθήσει όλους τους κατασκευαστές να προγραμματίζουν τα προγράμματα να λειτουργούν "με ρέγουλα" για να μη τραβάνε πολύ ισχύ. Ως αποτέλεσμα τα προγράμματα των 60 βαθμών έχουν γίνει 3ωρα. Το παρακάτω είναι απ'τη σελίδα 84 του PDF το οποίο επισυνάπτω. Θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο την αντιπροσωπεία και να ρωτήσεις αν για παράδειγμα στο πρόγραμμα "Ανάμεικτα 40" υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις θερμοκρασία 60 αντί για 40 (κι αν ναι πόσο αυξάνεται το πρόγραμμα σε διάρκεια) ή αν τα προγράμματα είναι προεπιλεγμένα και η θερμοκρασία δεν αλλάζει. Δε νομίζω να σου απαντήσουν βέβαια... σιγά μη ξέρουν. Θα σου πρότεινα να πας σε κατάστημα και να ζητήσεις τον πωλητή να το βάλει στη πρίζα, ώστε να γυρίζεις τη ροδέλα των προγραμμάτων για να βλέπεις πόση ώρα είναι το καθένα, καθώς και ποια προγράμματα γίνεται να αλλάξεις θερμοκρασία ή στροφές και ποια είναι κλειδωμένα. Τόσα λεφτά πληρώνουμε, αν είναι δυνατόν να ψωνίζουμε στα τυφλά κάτι που πιθανώς θα μας παιδεύει πάνω από μια 10ετία. Spoiler Η μοναδική εταιρία που ξέρω σίγουρα ότι ακομα διαθέτει προγράμματα 60 λεπτών σε 60 βαθμούς, είναι η LG... έχουν το χαρακτηριστικό TurboWash™ (59'). Kι επειδή καίνεόσο ρεύμα καίγανε και τα παλιά μας πλυντήρια, σύμφωνα με τις νέες προδιαφραφές είναι πλέον ενεργειακής κλάσης D, Ε, G. Ενώ πριν πριν 10 χρόνια ήταν Α+++. Tυχαία παράδειγμα που βρήκα, αυτό το πληντύριο - στεγνωτήριο. Spoiler Βέβαια κοιτώντας τις κριτικές τα τελευταία 2 χρόνια, πρέπει να έχει πέσει κατακόρυφα η ποιότητα των LG... απ'τα 5 αστέρια, όλοι πλέον βάζουν 1 αστέρι. Άντε βγάλε άκρη... Siemens WM14VGH9GR Washing Machinefd.pdf 1
Jimis202 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 6 ώρες πριν, mMary είπε Καλησπέρα, σε αναζητηση νέου πλυντηρίου καθώς χάλασε αυτό που είχαμε έπειτα από 15 χρόνια (Siemens) κοιτάμε και πάλι αυτή την εταιρεία. Το ερώτημα πρώτον είναι ότι το παρακάτω μοντέλο έχει μια μεγάλη διαφορά τιμης από τα μαγαζιά Σκρουτζ, που οφείλετε αυτό? Δεν είναι μηπως made in Germany? Είναι εκθεσιακά κομμάτια? Έχουν κάποιο ελλατωμα? Δείτε στα λινκ: https://www.plaisio.gr/frontida-spitiou/plisi-rouxon/plintiria-rouxon/siemens-wm14vgh9gr-plintirio-rouxon-9-00-kg_3700887?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5v2wBhBrEiwAXDDoJcF2tp8BRzfX1HCr6fGyfLde9_wA8PdZJrEfKkeCSM-S9v3voEASWRoCoWMQAvD_BwE https://www.skroutz.gr/s/28191676/Siemens-WM14VGH9GR-Plyntirio-Rouchon-9kg-1400-Strofon.html Έχει μια μεγάλη διαφορά τιμής! αν έχετε κάποιο κι είστε πλήρως ευχαριστημένοι γράψτε το μου, (αν έχει και εσωτερικό φωτισμό ακόμα καλύτερα). βεβαια τι αλλά χαρακτηριστικά κοιτάμε σε ένα πλυντήριο? Για τη Siemens θα σου πω 1. 'Οσο περνάνε τα χρόνια, η ποιότητα όλων των πλυντηρίων έχει πάρει τον κατήφορο. Ακόμα και τα φτηνότερα που έχει η Miele έχουν πλαστική σφραγισμένη και μη επισκευαζόμενη δεξαμενή του κάδου. 2. Τα Siemens που ήξερες πάνε. Μέχρι και η εταιρεία που τα κατασκευάζει δεν είναι η ίδια, πλέον η Siemens έχει αποχωρήσει από τον όμιλο BSH και έχει αφήσει την Bosch να κολλάει τη στάμπα Siemens στις συσκευές που φτιάχνει ο όμιλος. Για αυτό και στα εγχειρίδια και στα φυλλάδια των συσκευών με το όνομα της Siemens θα δεις το «περίεργο» αλλά εξηγήσιμο μήνυμα Αναφορά σε κείμενο Κατασκευάζεται από τη BSH Hausgeräte GmbH υπό την άδεια εμπορικού σήματος της Siemens AG 3.Η χώρα κατασκευής δεν πάει με το κατάστημα που σου φέρνει το μοντέλο, αλλά με το ίδιο το μοντέλο του πλυντηρίου. Made in Germany που λες, φτιάχνει ο όμιλος BSH αλλά συνήθως πρόκειται για συγκεκριμένες σειρές και μάλλον ακριβές. Κατά κανόνα όταν είναι Made in Germany το διαφημίζουν κιόλας, δεν στο κρύβουν. Το διαφημίζουν από την ιστοσελίδα μέχρι τα εκθεσιακά αυτοκόλλητα. Εκεί που στο κρύβουν, εκεί να υποψιάζεσαι. Τα περισσότερα φτηνότερα μοντέλα πλυντηρίων του ομίλου BSH φτιάχνονται στην Ευρώπη Αλλά φτιάχνονται και στην Κίνα. Ναι, και όμως. Bosch και Siemens πλυντήρια Made in China. 4. Πλέον αν θες Siemens, κοίτα καλύτερα και στα Bosch για το λόγο ότι είναι πια η μητρική και έχει πολύ περισσότερη ποικιλία και αυτή την περίοδο στα πλυντήρια ειδικά μπορεί να βρεις πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά ίσως από τα ομόσταυλα Siemens. 3
ekrepali Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Jimis202 said: Ακόμα και τα φτηνότερα που έχει η Miele έχουν πλαστική σφραγισμένη και μη επισκευαζόμενη δεξαμενή του κάδου. Δεν είναι η μοναδική... έχει γίνει μόδα αυτό. Σφραγισμένος κάδος και δήθεν 10 χρόνια εγγύηση στο μοτέρ... αλλά αν χαλάσει το ρουλεμάν, κλάφτα Χαράλαμπε. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2024 από ekrepali
mariosnik_ Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Siemens Bosch και Pitsos, παράγονται από τις ίδιες μονάδες παραγωγής, όλα made in Turkey. Σε whirlpool 3ετιας το πρόγραμμα των 60 έχει 2.5ωρες. Ανάμικτα με 60 δεν υπάρχει, μέγιστο οι 40. Άμα πήγαν τώρα 3 ώρες για 60 βαθμούς κλάψτα. 1
Jimis202 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Siemens Bosch και Pitsos, παράγονται από τις ίδιες μονάδες παραγωγής, όλα made in Turkey. Δεν είναι αλήθεια για όλα αυτό, ούτε συγκεκριμένα για Τουρκία μόνο. Μπορεί να είναι Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία κλπ για αυτό σου λέει Made in Europe αλλά γενικά παράγονται Siemens Bosch από Γερμανία μέχρι Κίνα αναλόγως το μοντέλο ή τη σειρά καλύτερα. Θέλει ψάξιμο να βρεις ποιά είναι τα Made in Germany Siemens Bosch και δεν είναι δύσκολο, τα διαφημίζουν ότι είναι γερμανικής κατασκευής όταν πρόκειται για τέτοια. παράδειγμα ______________________________________________ Σου το διαφημίζει «Made in Germany» : SIEMENS BOSCH ______________________________________________ Δε σου διαφημίζει Made in Germany, σου διαφημίζει «Made in Europe» : SIEMENS BOSCH ______________________________________________ Δε σου διαφημίζει τίποτε. Καταλαβαίνεις. SIEMENS BOSCH ______________________________________________ Και Miele να κοιτάξεις, δεν είναι μόνο Made in Germany, είναι και Made in Europe (Τσεχία κλπ). ακόμα και στην Κίνα έχουν εργοστάσιο Miele που δεν ξέρω αν τα φέρνουν και στα μέρη μας. 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Δεν είναι η μοναδική... έχει γίνει μόδα αυτό. Σφραγισμένος κάδος και δήθεν 10 χρόνια εγγύηση στο μοτέρ... αλλά αν χαλάσει το ρουλεμάν, κλάφτα Χαράλαμπε. Επειδή τα λένε υπερπχιοτικά κι αθάνατα. Ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι ούτε με τυφλά μάτια. Εκεί πήγαινε αυτό. Προφανώς έχει γίνει μόδα. Από τότε που κατέκλυσαν την αγορά κυριολεκτικές σαβούρες, τα επώνυμα έπρεπε να ακολουθήσουν στην κάτω βόλτα για να ανταγωνιστούν τα χαμένα μερίδια. Κι ενώ κάποια στιγμή έβαζαν την πλαστική δεξαμενή αλλά τουλάχιστον επισκευάσιμη και ανοιγόμενη, τελικά κατέληξαν όλοι (ακόμα κι οι υποτιθέμενοι ...αθάνατοι στα φτηνά τους προς το παρόν) να βάζουν μη ανοιγόμενη και πλαστική δεξαμενή. Προφανώς η αναλωσιμότητα πάει σύννεφο. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2024 από Jimis202 3
mMary Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ekrepali είπε Δε νομίζω να σου απαντήσουν βέβαια... σιγά μη ξέρουν. Θα σου πρότεινα να πας σε κατάστημα και να ζητήσεις τον πωλητή να το βάλει στη πρίζα, ώστε να γυρίζεις τη ροδέλα των προγραμμάτων για να βλέπεις πόση ώρα είναι το καθένα, καθώς και ποια προγράμματα γίνεται να αλλάξεις θερμοκρασία ή στροφές και ποια είναι κλειδωμένα. Τόσα λεφτά πληρώνουμε, αν είναι δυνατόν να ψωνίζουμε στα τυφλά κάτι που πιθανώς θα μας παιδεύει πάνω από μια 10ετία. Δυστυχώς το μοντέλο που ανέφερα παραπάνω δεν το έχουν πουθενά να το δω (στα μεγάλα καταστήματα τουλάχιστον) δυο βρήκα και είναι αυτά WM14VM79GR , WG56B2AIDN 2 ώρες πριν, Jimis202 είπε Για τη Siemens θα σου πω 1. 'Οσο περνάνε τα χρόνια, η ποιότητα όλων των πλυντηρίων έχει πάρει τον κατήφορο. Ακόμα και τα φτηνότερα που έχει η Miele έχουν πλαστική σφραγισμένη και μη επισκευαζόμενη δεξαμενή του κάδου. 2. Τα Siemens που ήξερες πάνε. Μέχρι και η εταιρεία που τα κατασκευάζει δεν είναι η ίδια, πλέον η Siemens έχει αποχωρήσει από τον όμιλο BSH και έχει αφήσει την Bosch να κολλάει τη στάμπα Siemens στις συσκευές που φτιάχνει ο όμιλος. Για αυτό και στα εγχειρίδια και στα φυλλάδια των συσκευών με το όνομα της Siemens θα δεις το «περίεργο» αλλά εξηγήσιμο μήνυμα 3.Η χώρα κατασκευής δεν πάει με το κατάστημα που σου φέρνει το μοντέλο, αλλά με το ίδιο το μοντέλο του πλυντηρίου. Made in Germany που λες, φτιάχνει ο όμιλος BSH αλλά συνήθως πρόκειται για συγκεκριμένες σειρές και μάλλον ακριβές. Κατά κανόνα όταν είναι Made in Germany το διαφημίζουν κιόλας, δεν στο κρύβουν. Το διαφημίζουν από την ιστοσελίδα μέχρι τα εκθεσιακά αυτοκόλλητα. Εκεί που στο κρύβουν, εκεί να υποψιάζεσαι. Τα περισσότερα φτηνότερα μοντέλα πλυντηρίων του ομίλου BSH φτιάχνονται στην Ευρώπη Αλλά φτιάχνονται και στην Κίνα. Ναι, και όμως. Bosch και Siemens πλυντήρια Made in China. 4. Πλέον αν θες Siemens, κοίτα καλύτερα και στα Bosch για το λόγο ότι είναι πια η μητρική και έχει πολύ περισσότερη ποικιλία και αυτή την περίοδο στα πλυντήρια ειδικά μπορεί να βρεις πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά ίσως από τα ομόσταυλα Siemens. Κοιτάω αγορά από μεγάλο κατάστημα, δεν έχουν πουθενά ταμπελάκια made in Germany η Europe στις φωτό παρα μόνο πάνω στο πλυντήριο αν κοιτάξει καποιος προσεκτικά εκτός κι αν σε όλα γράφει έτσι. Ωστόσο από κοντά ίσως έχει, βέβαια αν ρωτήσω και μου πουν ότι είναι made in Germany εγώ πως θα πειστώ? Μην μου πουν και ψέματα δηλαδή. Και Bosch μου άρεσαν αλλά βλέπω μόνο αφής είναι τα νέα μοντέλα, δεν θα υπάρξει θέμα με την πάροδο του χρόνου? με νοιάζει πάντως να κρατήσει 10χρονια σίγουρα. Παροχή νερού κάποια βλέπω έχουν διπλή, χρειάζεται η δεν είναι απαραίτητο να έχει ? Επεξ/σία 18 Απριλίου 2024 από mMary
mariosnik_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mMary είπε Δυστυχώς το μοντέλο που ανέφερα παραπάνω δεν το έχουν πουθενά να το δω (στα μεγάλα καταστήματα τουλάχιστον) δυο βρήκα και είναι αυτά WM14VM79GR , WG56B2AIDN Κοιτάω αγορά από μεγάλο κατάστημα, δεν έχουν πουθενά ταμπελάκια made in Germany η Europe στις φωτό παρα μόνο πάνω στο πλυντήριο αν κοιτάξει καποιος προσεκτικά εκτός κι αν σε όλα γράφει έτσι. Ωστόσο από κοντά ίσως έχει, βέβαια αν ρωτήσω και μου πουν ότι είναι made in Germany εγώ πως θα πειστώ? Μην μου πουν και ψέματα δηλαδή. Και Bosch μου άρεσαν αλλά βλέπω μόνο αφής είναι τα νέα μοντέλα, δεν θα υπάρξει θέμα με την πάροδο του χρόνου? με νοιάζει πάντως να κρατήσει 10χρονια σίγουρα. Παροχή νερού κάποια βλέπω έχουν διπλή, χρειάζεται η δεν είναι απαραίτητο να έχει ? Ποτέ δεν βασίζεσαι τι λέει ο πωλητής. Προσπάθησε είτε να κοιτάξεις από πισω το ταμπελακι του κατασκευαστή στο πλυντήριο η προσπάθησε να ψάξεις ότι μπορείς στο intenet. Τώρα που κάθισα και το έψαξα. Για το μοντέλο που σε νοιάζει βρίσκω από κάποιες ιστοσελίδες ότι είναι made in Germany. Κάποια άλλη πηγή επαλήθευσης δεν υπάρχει. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2024 από mariosnik_ 1
ekrepali Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 Κοιτάξτε και στο αυτοκόλληλο όταν ανοίγεις τη πόρτα, εκεί που γράφει το μοντέλο και το serial number του πληντυρίου. Συνήθως γράφει και που είναι κατασκευασμένα. 1
mMary Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 Ευχαριστώ! Ελπίζω να έχει κάποιο αυτοκόλλητο από κοντά. Θα επανέλθω αν χρειαστεί να ρωτήσω κάτι!!
Jimis202 Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 10 ώρες πριν, mMary είπε Δυστυχώς το μοντέλο που ανέφερα παραπάνω δεν το έχουν πουθενά να το δω (στα μεγάλα καταστήματα τουλάχιστον) δυο βρήκα και είναι αυτά WM14VM79GR , WG56B2AIDN Κοιτάω αγορά από μεγάλο κατάστημα, δεν έχουν πουθενά ταμπελάκια made in Germany η Europe στις φωτό παρα μόνο πάνω στο πλυντήριο αν κοιτάξει καποιος προσεκτικά εκτός κι αν σε όλα γράφει έτσι. Ωστόσο από κοντά ίσως έχει, βέβαια αν ρωτήσω και μου πουν ότι είναι made in Germany εγώ πως θα πειστώ? Μην μου πουν και ψέματα δηλαδή. Και Bosch μου άρεσαν αλλά βλέπω μόνο αφής είναι τα νέα μοντέλα, δεν θα υπάρξει θέμα με την πάροδο του χρόνου? με νοιάζει πάντως να κρατήσει 10χρονια σίγουρα. Παροχή νερού κάποια βλέπω έχουν διπλή, χρειάζεται η δεν είναι απαραίτητο να έχει ? Από τα μοντέλα που έβαλες έχω την αίσθηση πως το WG56B2AIDN μπορεί να είναι γερμανικής κατασκευής ενώ το WM14VM79GR όχι. Πριν μερικές βδομάδες που πήγα σε καταστήματα της μεγαλύτερης αλυσίδας υπήρχαν σε ορισμένα εκθεσιακά πλυντήρια αυτοκόλλητα που διαφήμιζαν τη γερμανική κατασκευή, αλλά η μόνη σίγουρη μέθοδος να το διαπιστώσεις είναι το εργοστασιακό ταμπελάκι στην πλάτη που γράφει τη χώρα κατασκευής, όπως σου είπαν και παραπάνω. Οι πωλητές συνήθως είτε δε θέλουν να ασχοληθούν να σου πουν, είτε δεν ξέρουν, είτε θα σε παραπλανήσουν. εσκεμμένα. Αν κάποιος κάνει το μεγάλο κόπο να σου απαντήσει, θα πρέπει να κοιτάξει την πλάτη του πλυντηρίου για το εργοστασιακό ταμπελάκι όπου σίγουρα γράφει τη χώρα κατασκευής και να σου μεταφέρει αυτό που όντως διάβασε. Μόνη σου τα βλέπεις καλύτερα αυτά τα πράγματα. Και τα δύο πάντως πρέπει να έχουν πλαστική δεξαμενή του κάδου όπως πιθανότατα και το Siemens 15ετίας που είχες (οπότε μάλλον δε σου κάνει διαφορά το θέμα το συγκεκριμένο), αλλά πλέον αυτή είναι και σφραγισμένη για να μην μπορείς να την επισκευάσεις εύκολα ή και καθόλου. WG56B2AIDN WM14VM79GR Bosch και Siemens πλυντήρια είναι το ίδιο πράγμα, ίσα ίσα που η Bosch πια είναι η μητρική όπως σου είπα, αφού η Siemens αποχώρησε από την κοινοπραξία και άφησε το όνομά της πίσω να το διαχειρίζεται ο πρώην συνέταιρος. Ίσα ίσα που Βosch θα βρεις μεγαλύτερη ποικιλία και θα αυξήσεις τις επιλογές σου σε τιμές. Οπότε θα τα κοίταζα και τα δυο, αν με ενδιέφερε να παραμείνω πελάτης της μάρκας. Αφής βγάζει και η Siemens. Έχοντας μεγαλώσει με τηλεόραση που είχε πλήκτρα αφής πριν δεκαετίες, έχοντας πλυντήριο (πιάτων) με πλήκτρα αφής μόνο εδώ και 7-8 χρόνια, έχοντας τόσες συσκευές αφής (όπως touchpad στο laptop) χωρίς ποτέ να υπάρξει πρόβλημα, θα σου πω ότι όλα είναι μια ιδέα. Δε θα χαλάσει επειδή είναι αφής, σίγουρα μεν η αφή είναι μια πολυπλοκότητα, αλλά αν είναι να χαλάσει το ηλεκτρονικό εξάρτημα θα πρόκειται για την κακή του κατασκευή. Η κακή κατασκευή χαλάει τις συσκευές και υπάρχουν ποιότητες. Από την κακή κατασκευή θα χαλάσει μια πλακέτα κι ας μην είναι αφής. Μια καλής καστασκευής πλακέτα δε θα χαλάσει. Το μόνο πρόβλημα με τα αφής είναι ότι καμιά φορά πατιούνται χωρίς να το θες, αλλά θα το καταλάβεις αν ακούσεις το ηχητικό σήμα που συνοδεύει το πάτημα. Περί διπλής παροχής, είναι χρήσιμη αν έχεις τώρα ή μελλοντικά, φτηνό ζεστό νερό πχ ηλιακός. Το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης ενέργειας της πλύσης είναι η αντίσταση και όχι οι 3 ώρες που γυρνά ο κάδος. Αν σου λέει πλένεις σε χαμηλές θερμοκρασίες όπως σου διαφημίζουν κάποια απορρυπαντικά, κάνεις οικονομία γιατί δεν ανάβει η αντίσταση του πλυντηρίου. Αν το πλυντήριο έχει παροχή ζεστού, πάλι δε θα ανάβει τόσο η αντίσταση αλλά θα πλένει και σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς κόστος. Αυτά τα μετράς και βλέπεις. 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 17 ώρες πριν, ekrepali είπε Η μοναδική εταιρία που ξέρω σίγουρα ότι ακομα διαθέτει προγράμματα 60 λεπτών σε 60 βαθμούς, είναι η LG... έχουν το χαρακτηριστικό TurboWash™ (59'). Ισχυει οτι εχει το turbowash που παει μεχρι 60 βαθμους, αλλα στο 9κιλο πλυντηριο που εχω το μεγιστο επιτρεπόμενο σε αυτο το προγραμμα ειναι 5κιλα μονο! Οποτε αν θες να γεμισεις και να πλυνεις 60βαθμους πρεπει να πας σε 3ωρο προγραμμα Eco. Στον φιλο που ψαχνει να αγορασει, κανε μια γυρα στα τοπικα καταστηματα. Εμενα μου εκαναν price match τιμες skroutz χωρις να το ζητησω και μαλιστα καποιος εδινε και κουπονι για επεκταση εγγυησης σε AEG εκεινη την περιοδο, αλλα ηθελα LG. Εγω ψωνισα απο apothema που ειδα οτι ηταν επισημος εισαγωγεας LG.
ekrepali Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 1 hour ago, SagoniasSlutRos said: Ισχυει οτι εχει το turbowash που παει μεχρι 60 βαθμους, αλλα στο 9κιλο πλυντηριο που εχω το μεγιστο επιτρεπόμενο σε αυτο το προγραμμα ειναι 5κιλα μονο!Οποτε αν θες να γεμισεις και να πλυνεις 60βαθμους πρεπει να πας σε 3ωρο προγραμμα Eco. Nαι όντως είναι μέχρι 5g. Στα μικρότερα LG ίσως είναι 4g αυτή η πλύση. Όμως μαζεύεις λίγα μαύρα, λίγα χρωματιστά, λίγα λευκά... βάζεις 3 πλύσεις και τελειώνεις τσακ-μπαμ. Αλλιώς στο άλλο πρόγραμμα είτε τρως τζάμπα το χρόνο σου, είτε γεμίζει το καλάθι μέχρι πάνω. Τα παλαιότερα LG (2015-2016) είχαν πρόγραμμα που λεγόταν Ενταντικό 60 (Intensive 60).Tο ίδιο πρόγραμμα είναι το turbowarsh, με τη διαφορά ότι έχει εξελιχτεί η τεχνολογία στους ψεκαστήρες. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω... μήπως έχεις εγκατεστημένη την εφαρμογή thinq; Εμένα το πληντύριο δεν έχει ούτε wifi ούτε QR οπότε δε μπορώ να μπω στην εφαρμογή. Θέλω να μου πεις αν μπορείς... υπάρχει μέσα στο thinq το Turbowash 59' ή το Intensive 60'; Διότι υπάρχουν πολλά πληντύρια LG τα οποία δεν έχουν τέτοιο πρόγραμμα ως προεπιλογή, αλλά έχουν επιλογή 'download cycle'.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα