Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχώ (έμεσα) το εξης πρόβλημα, αν ξέρει κάποιος να με κατατοπίσει.

Η Γιαγία μου είναι 80 χρονών και πέρνει σύνταξη 400 ευρώ. Ο γιός της, ο θειος μου, που είναι εντελως αχρηστος ανθρωπός γενικά, είχε αγοράσει ενα αυτοκίνητο στο όνομα του πατέρα του (του παππού μου).

Δεν ειχε πληρώσει 2-3 χρόνια τελη κυκλοφορίας, (2010-2012), και στο τέλος του 13 το αυτοκίνητο καταστραφήκε ολοκληρωτικά σε πυρκαγια απο τρακάρισμα.

2 μήνες πρίν ηρθε δωράκι απο την εφορία στην γιαγιά μου οτι ο παππους μου εχει 5000 ευρώ χρέος, απο απλήρωτα τελη 2010-2013. 

1ο φαουλ, οτι αυτο δεν εχει παει στους υπολοιπους κληρονομους (τον θειο μου και την μάνα μου), αλλα αυτό δεν είναι το άμεσο θέμα.

2ο φαουλ είναι οτι το αμάξι φαινοταν ακόμα στην κυκλοφορία, δηλαδη εκτός απο τα τέλη του 13 που δεν επρεπε να έρθουν, θα ερθουν και αλλα δωράκι.

Και εκει ξεκίνησε ενας γολγοθας απο μένα να δω τι απεγινε το αυτοκίνητο και πως να το διαγράψω, για να διαγραφούν τουλαχιστον τα 13 και οτι έπετε, και να την βοήθησω μετα να τα πληρώσει.

Για να μην μακριγορω, η εφορια θέλει χαρτι διαγραφής από το υπουργείο συγκοινωνιών, και μετα θα διαγράψει κάποια απο τα χρέη.

Μετα κόπων και βασάνων βρήκα και πήρα το χαρτι της πυροσβεστικής που λεει οτι το αμαξι καταστράφηκε. Παω στο υπουργείο συγκοινωνιών και μου λέει ενας (καθόλου βοήθητικος) εκει οτι μονο ο μαντράς που ανακυκλωσε το αυτοκίνητο μπορεί να το διαγράψει.

Δεύτερος γολγοθας, και μετα απο αιτήσεις παίρνω το χαρτί απο την τροχαία  οτι «λόγω ελλειξης ενδιαφεροντος για την παραλαβή του οχήματος εγιναν οι ενεργιες για να παει στις εγκαταστασεις της Δ/νσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού»

Οπότε το ερώτημα είναι:

Ξέρει κανένας τι πρεπεί να κάνω τώρα; Πάω στο ΔΔΔΥ; Παω στο υπουργείο το χαρτί της τροχαίας; Μένω και μόνιμα κυπρο και εχω αγανακτήσει, εχω ερθει και εχω κάτσει 1 μηνα ελλάδα και δουλειά ακόμα δεν εχω κάνει.

(Οχι δεν υπάρχει καμια βοήθεια η επικοινωνια με τον θείο μου, και ούτε πρόκειτε να ασχολήθει)

Επεξ/σία από darklegato
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, darklegato είπε

1ο φαουλ, οτι αυτο δεν εχει παει στους υπολοιπους κληρονομους (τον θειο μου και την μάνα μου), αλλα αυτό δεν είναι το άμεσο θέμα.

Μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη, αν υπάρχει σύζυγος εν ζωή, το αυτοκίνητο δεν είναι αντικείμενο της κληρονομιάς αλλά πάει στον επιζώντα σύζυγο.

2ο φαουλ είναι οτι το αμάξι φαινοταν ακόμα στην κυκλοφορία, δηλαδη εκτός απο τα τέλη του 13 + 14 που δεν επρεπε να έρθουν, θα ερθουν και αλλα δωράκι.

Αν δεν πήγε κανείς να το διαγράψει, ή έστω να το θέσει σε ακινησία, η εφορία δεν μπορεί να γίνει μάντης για το τι απέγινε το αυτοκίνητο, επομένως χρησιμοποιεί ό,τι ήξερε τελευταίο (δηλαδή ότι το αυτοκίνητο υπάρχει και κυκλοφορεί).

Ξέρει κανένας τι πρεπεί να κάνω τώρα; Πάω στο ΔΔΔΥ; Παω στο υπουργείο το χαρτί της τροχαίας; Μένω και μόνιμα κυπρο και εχω αγανακτήσει, εχω ερθει και εχω κάτσει 1 μηνα ελλάδα και δουλειά ακόμα δεν εχω κάνει.

(Οχι δεν υπάρχει καμια βοήθεια η επικοινωνια με τον θείο μου, και ούτε πρόκειτε να ασχολήθει)

Αν δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ζητάς βοήθεια από κάποιον επαγγελματία πιο σχετικό. Μπορείς να δοκιμάσεις να πας σε κάποιον διεκπεραιωτή ή σε δάσκαλο οδήγησης και αυτοί ίσως μπορούν να σου πουν τι ελπίδες έχεις (αν έχεις) και είτε να το αναλάβουν είτε να σου υποδείξουν ποιος πιθανόν θα μπορούσε να το αναλάβει. 

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.

Προφανος. Δεν κατηγορώ την εφορία, και δεν είναι αυτο το θέμα μου. Αυτά είναι κινήσεις που έπρεπε να κάνει ο θειος μου πριν απο 12 χρόνια, αλλα εδώ οπως είπα δεν πλήρωνε τα τέλη, για αυτο θα ενδιαφερόταν;

Το θέμα είναι, απο το σημειό που είμαι πως να το διαγραψώ τώρα για να την βοήθησω. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtzgr είπε

Αν δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ζητάς βοήθεια από κάποιον επαγγελματία πιο σχετικό. Μπορείς να δοκιμάσεις να πας σε κάποιον διεκπεραιωτή ή σε δάσκαλο οδήγησης και αυτοί ίσως μπορούν να σου πουν τι ελπίδες έχεις (αν έχεις) και είτε να το αναλάβουν είτε να σου υποδείξουν ποιος πιθανόν θα μπορούσε να το αναλάβει. 

Αυτο.

Προσωπικα βοηθαω μια φιλη με πολυ πιο περιπλοκα προβληματα,δηλαδη @ρχιδια την βοηθαω εχουμε περασει τον ενα χρονο και ακομα δεν τα εχουμε καταφερει.

Γιατι οταν υπαρχουν αδιαφορα ατομα που εχουν προκαλεσει το χαος και δεν κανουν τιποτα γι αυτο,εσυ ως καποιος που μπαινει ξαφνικα στην εικονα,δεν βγαζεις ακρη με τιποτα.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα κάτι, για απλήρωτα τέλη 4 ετών, γιατί 4000 ευρώ; είναι με προσαυξήσεις; 

μηπως ειναι για απλήρωτα τέλη 14 ετών;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Δεν κατάλαβα κάτι, για απλήρωτα τέλη 4 ετών, γιατί 4000 ευρώ; είναι με προσαυξήσεις; 

μηπως ειναι για απλήρωτα τέλη 14 ετών;

απο το χαρτι των χρεων είναι 600 καθε χρόνο * το διπλασιο απο προσαυξησεις. Αν ερθουν αλλα 10 χρονια καταλαβαίνεις. . Τωρα γιατι ενα αυτοκίνητο 1600κ φαίνεται να εχει 600 ευρώ τελη κυκλοφορίας δεν είμαι σίγουρος. Καποιος φόρος πολύτελειας; ενα αλφα ρομεο ήταν μη χεσω

1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Αυτο.

Προσωπικα βοηθαω μια φιλη με πολυ πιο περιπλοκα προβληματα,δηλαδη @ρχιδια την βοηθαω εχουμε περασει τον ενα χρονο και ακομα δεν τα εχουμε καταφερει.

Γιατι οταν υπαρχουν αδιαφορα ατομα που εχουν προκαλεσει το χαος και δεν κανουν τιποτα γι αυτο,εσυ ως καποιος που μπαινει ξαφνικα στην εικονα,δεν βγαζεις ακρη με τιποτα.

Εχέτε δίκιο, επικοινωνησα με ενα γραφειο διεκπεραιώσεων για αυτοκίνητα και μου είπαν οτι θα το αναλάβουν. 

Επεξ/σία από darklegato
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σχέση έχει ο φόρος πολυτελείας με τα τέλη; 

Αλλά, οκ, καταλαβαίνω νεύρα, απο το πουθενά προβλήματα. Έχει κανένα πρόβλημα υγείας ο θείος σου; Εμένα π.χ ο πατέρας μου απο τότε που ξεκίνησε να κάνει ινσουλίνη επειδή είχε διαβήτη, έφραγμα και μινι εγκεφαλικό τα τελευταια 15 χρόνια, και να πέρνει πολλά χάπια λόγω αυτών των προβλημάτων, κάνει λάθη, ξεχνάει πραγματα, που πριν 15-17 χρόνια δεν θα τα έκανε. Γιαυτό πλέον τα πάντα τα κανω εγω.

Επεξ/σία από Manefs23
Δημοσ.
1 hour ago, darklegato said:

απο το χαρτι των χρεων είναι 600 καθε χρόνο * το διπλασιο απο προσαυξησεις. Αν ερθουν αλλα 10 χρονια καταλαβαίνεις. . Τωρα γιατι ενα αυτοκίνητο 1600κ φαίνεται να εχει 600 ευρώ τελη κυκλοφορίας δεν είμαι σίγουρος. Καποιος φόρος πολύτελειας; ενα αλφα ρομεο ήταν μη χεσω

600€ τέλη κυκλοφορίας δεν παίζει να είχε, το 2010 πχ τα 1600άρια ακόμα και στη μεγαλύτερη κλάση (πρώτη άδεια πριν το 1995) 350€ είχαν. Φόρο πολυτελείας επίσης δεν παίζει, μόνο από δίλιτρα και πάνω αφορούσε. Ίσως τα χρέη να είναι και κάτι άλλο εκτός από τέλη κυκλοφορίας.

1 hour ago, Manefs23 said:

Η σχέση τους είναι ότι χρεώνονται/πληρώνονται μαζί. Όπου προβλέπεται φυσικά, γιατί στο αυτοκίνητο που περιγράφει ο ts δεν παίζει το ενδεχόμενο φόρου πολυτελείας.

Δημοσ.

300€ και πάνε 600€ με το που περάσει η προθεσμία.Στην εφορία πάνε κατευθείαν διπλασιασμένα.

Κάποια στιγμή διέγραψαν τα παλιά που δεν είχαν ήδη περαστεί στην εφορία και κρατησαν της τελευταίας 5ετίας.Για αυτό κάθε χρόνο τέλος Νοέμβρη στέλνουν ραβασάκια ώστε να μην διαγραφούν αυτόματα.

Λογικά έχετε φάει και πρόστιμο για ανασφάλιστο αλλά και για ΚΤΕΟ.Πρέπει να έχουν ελέγξει 2 φορες τα τελευταία χρόνια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς παίδια δεν ξέρω. Πάντως το αμάξι φαίνεται σαν 1599 κυβικά. Θα κάνω και μια αίτηση στην εφορία να ρωτήσω πως μπορεί να εχει προκείψει αυτό το ποσό. . Εdit o φιλος Ukforthemoment το ξεκαθάρισε

image.png.64252a9949d868daeb1a92d0f0be18c0.png

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

300€ και πάνε 600€ με το που περάσει η προθεσμία.Στην εφορία πάνε κατευθείαν διπλασιασμένα.

Κάποια στιγμή διέγραψαν τα παλιά που δεν είχαν ήδη περαστεί στην εφορία και κρατησαν της τελευταίας 5ετίας.Για αυτό κάθε χρόνο τέλος Νοέμβρη στέλνουν ραβασάκια ώστε να μην διαγραφούν αυτόματα.

Λογικά έχετε φάει και πρόστιμο για ανασφάλιστο αλλά και για ΚΤΕΟ.Πρέπει να έχουν ελέγξει 2 φορες τα τελευταία χρόνια.

Α μάλιστα, αυτό το εξηγεί. Σε ευχαριστώ. 

1 ώρα πριν, Manefs23 είπε

Αλλά, οκ, καταλαβαίνω νεύρα, απο το πουθενά προβλήματα. Έχει κανένα πρόβλημα υγείας ο θείος σου; Εμένα π.χ ο πατέρας μου απο τότε που ξεκίνησε να κάνει ινσουλίνη επειδή είχε διαβήτη, έφραγμα και μινι εγκεφαλικό τα τελευταια 15 χρόνια, και να πέρνει πολλά χάπια λόγω αυτών των προβλημάτων, κάνει λάθη, ξεχνάει πραγματα, που πριν 15-17 χρόνια δεν θα τα έκανε. Γιαυτό πλέον τα πάντα τα κανω εγω.

Δύστυχως απλά μαλακια στον εγκεφαλο, πονεμένη ιστορια γιατί μια ζωή ίδια φάση ήταν. Δανεικα και αγύριστα σε όλους, απλήρωτα γραμμάτια, παθολογικός ψεύτης, και γενικα καμια ευθύνη και υπευθυνοτητα για κανέναν και τίποτα, κτλπ. Σε εισαγωγικα πάντα, μακάρι να ήταν απο πρόβλημα υγειας γιατί τουλάχιστον εκεί θα είχα ενα πάτημα να δικαιολογίσω την ακατανοήτη συμπερίφορα που εχει γενικά. 

Λυπάμαι για τον πατέρα σου :(

Επεξ/σία από darklegato
  • Sad 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ετσι για την ιστορία σε οποιον είχε απαντήσει. Εβαλα εναν απο το diekperaiosi.gr και εκανε την διαγραφή απο το υπουργειο σε μια μέρα. Ο αχρηστος απο το υπουργειο συγκοινωνιων που μου ειχε πει μονο η μαντρα κανει την διαγραφή απλα βαριοταν να δουλεψει. 

Μετα πήγα απο το ΔΟΥ / αυτοκίνητα στο αιγάλεω που μου ειπα να κανω,  αιτηση στο ΔΟΥ στην κατηγορια αυτοκινητων ηλεκτρονικα με τα απαραίτητα δικαιολογητικα. Περναει απο καποιον προύσταμενο και διαγραφετε απο το συστημα μια εβδομαδα μετα, και διαγραφονται και οποιαδηποτε χρέη. 

Το γράφω μηπως βοήθησω καποιον στο μελλον, αν και είδη οι πληροφοριες είναι outdated μια και εκλεισαν ολες οι εφοριες. 

Ευχαριστώ οποιον απάντησε

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...