Προς το περιεχόμενο

Ext3/4 read/write στα Windows?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω λιωσει να γκοογκλαρ και να βλεπω βιντεακια απο το πρωι. Εστω οτι εχω ενα δισκο με ext3/ext4 filesystem που ειναι για linux και nas Μηχανακια. Μπορω να τον διαβασω και ιδανικα να γραψω σε αυτον μεσα απο Windows.

Βρισκω κατι linix reader / ftk imager τα οποια κανουν απλη αναγνωση και μετα βλεπω κατι για Mount μεσα απο Poweshell αλλα εκει χανω τη μπαλα

Εν τελη με λιγα λογια μπορω με καποιο utility με γραφικο περιβαλλον να μη γραφω εντολες να βλεπω αλλα και να γραφω Linux partitions?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε αυτο , με δικη σου ευθυνη. Επισης απεφυγε να γραψεις απο τα windows σε ext4 partition μιας και θα γινει λιγο κωλος η δουλεια με τα user/groups/permissions. Για αυτο αλλωστε τα περισσοτερα utilities αυτου του ειδους , δινουν μονο read-only προσβαση στους ext4 pattitions/δισκους.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

Το δοκιμασα αυτο, το ανεφερα και πανω. Δεν λεει κατι απλα βλεπει το filesystem και ναι οκ, τετοιες λυσεις ειναι απλα για να παρεις αρχεια απο τετοιους δισκους. Εγω ελπιζω κατι που δινει πληρη εξουσια σε read/write για να μπορουσα να γραψω μεσα και αρχεια...

2 hours ago, therock said:

Εγω ελπιζω κατι που δινει πληρη εξουσια σε read/write για να μπορουσα να γραψω μεσα και αρχεια...

2 hours ago, mphxths said:

θα γινει λιγο κωλος η δουλεια με τα user/groups/permissions.

Στην τελικη στησε ενα VM με λινουξ , και κανε μεταφορα αρχειων μεσω αυτου.

Έκανα ένα δεύτερο partition σε ένα στικάκι που έχω και το φορέματα σαν ext4 με minitool partition manager. Πέρασα και το paragon να το δοκιμάσω και λέει ότι δε βρίσκει κάποιο volume... Γιατί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, therock είπε

Έκανα ένα δεύτερο partition σε ένα στικάκι που έχω και το φορέματα σαν ext4 με minitool partition manager. Πέρασα και το paragon να το δοκιμάσω και λέει ότι δε βρίσκει κάποιο volume... Γιατί?

Εισαι σιγουρος οτι το mini tool έφτιαξε σωστό ext4 partition? Το Δοκιμασες σε ένα Linux μηχάνημα και το κάνει mount και το paragon ούτε καν το βλέπει? Στο diskmanagment του windows πως εμφανίζεται?

by the way το paragon μπορεί να κάνει και format ένα partition σε extfs 

Επεξ/σία από atheatos

12 hours ago, atheatos said:

Εισαι σιγουρος οτι το mini tool έφτιαξε σωστό ext4 partition? Το Δοκιμασες σε ένα Linux μηχάνημα και το κάνει mount και το paragon ούτε καν το βλέπει? Στο diskmanagment του windows πως εμφανίζεται?

by the way το paragon μπορεί να κάνει και format ένα partition σε extfs 

Τι να πω, υποτιθεται το Minitool κανει σωστα αυτη ειναι η δουλεια του.

Τωρα παντως που εκανα ενα αλλο στικακι φορματ μεσα απο paragon πετυχε. αλλα το θεμα ειναι να βλεπει τα παντα. πχ αν βαλω κανα δισκο που εχω απο nas, να τον δει, μη λεει παλι δεν τον αναγνωριζει. Δεν θα χει νοημα να κανω φορματ απο κει μεσα εναν δισκο που εχει ηδη δεδομενα και θελω να διαβασωγραψω

42 λεπτά πριν, therock είπε

Τι να πω, υποτιθεται το Minitool κανει σωστα αυτη ειναι η δουλεια του.

Τωρα παντως που εκανα ενα αλλο στικακι φορματ μεσα απο paragon πετυχε. αλλα το θεμα ειναι να βλεπει τα παντα. πχ αν βαλω κανα δισκο που εχω απο nas, να τον δει, μη λεει παλι δεν τον αναγνωριζει. Δεν θα χει νοημα να κανω φορματ απο κει μεσα εναν δισκο που εχει ηδη δεδομενα και θελω να διαβασωγραψω

Το minitool έχει κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις για να κάνει το partition σωστα. Η free έκδοση που είχα δοκιμάσει και εγώ παλιά του minitool μου έκανε έκανε παρόμοια προβλήματα με το extfs. 

Δοκίμασες να βάλεις δίσκο από NAS και δεν στον διαβάζει το paragon? 

Ευχαριστω και για τη νεα προταση. Το προηγουμενο δουλεψε παντως. Επρεπε να κανω reload service απο το μενου του για να δει το volume. Ασχετο με το παρον αλλα εψαχνα τροπο να το φορτωσω επειτα και σε android (που ειναι ηδη Linux λειτουργικο) αλλα διαβασα δεν γινεται σε Non-root συσκευες γιατι θες root access. Θα ταν χρησιμω αν μπορω sd καρτουλες και usb Με ext4 να τα βλεπα και σε android. Εχει η paragon module Που σου δινει access σε exfat/ntfs αλλα δε βρηκα κατι για ext4..

Χωρίς να καταλαβαίνω απόλυτα το topic πιστεύω πώς η προφανής λύση είναι ένα linux live usb.  Νομίζω ότι το virtual linux δε μπορεί να γράψει σε ext4.

2 minutes ago, KyrGR said:

Νομίζω ότι το virtual linux δε μπορεί να γράψει σε ext4.

Και σε τι μπορει να γραψει αν οχι σε ext4 ? Ασε που δεν καταλαβαινω τι ειναι το ... virtual linux...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...