Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 minutes ago, georgiosmag said:

Όταν φτιάχνουν windows lite, lineage, σπάνε DRM, κλπ, τι πουλάνε; τι κερδίζουν; τίποτα, για το μεράκι το κάνουν και για το stick it to the man. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, georgiosmag είπε

αδερφέ ψάχνω μόνος μου.. το είπα πιο πάνω... ψάχνω και βρίσκω... αλλά κάποιες φορές είτε το κατάστημα δεν είναι στο skroutz είτε βαριέμαι να αρχίσω να ψάχνω για ψύλλου πήδημα για προϊόντα κάτω των 100 ευρώ ε οκ και μου διαφεύγει... και τσουπ μου έρχεται η διαφήμιση.. δεν είναι και τόσο τραγικό.. τώρα αν θεωρείς ότι μας ελέγχει η google και η κάθε google τι να σου πω... ο καθένας έχει την άποψη του άσχετα σε κάποιους αυτή η άποψη φαντάζει γελοία... 

Και καταλάβετε το... ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ δουλειά τσάμπα... είναι τόσο απλό.. είναι ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ... 

πιο αναλυτικά παρακαλώ

Συμφωνώ εν μέρη αλλά προσωπικά είμαι πολύ αυστηρός βασικά γιατί το λίγο ξαφνικά γίνεται πολύ.. Οπότε καθόλου δεν κοιτάω.. Και έχουν φάει οτι adblock υπάρχει. Και σε οτι συσκευή υπάρχει στο σπιτι. Οπότε είμαστε ήρεμοι. 

Χθες παρατήρησα οτι το Amazon Prime μου βγάζει διαφημίσεις ενω βλέπω.. Εχει ξεφύγει η κατάσταση εντελως. Σε συνδρομητική υπηρεσία να βλεπω διαφημίσεις και να δειτε που θα ζητάνε παραπάνω συνδρομη για ad-free περιεχόμενο.. Με βλέπω για επιστροφή στον θείο για τα καλά αν συνεχίσουν..

Επεξ/σία από Tablet
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Pitsfitili said:

Bro, ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει... 

Αν θέλει η Google έχει τρόπους να σε κάνει να μην μπορείς να δεις χωρίς διαφημίσεις, όμως αυτό θα είναι σαν να σε σπρώχνει στον ανταγωνιστή της που επιτρέπει να κόβουν τις διαφημίσεις. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν το θέλει, αν σε κρατήσει κάποια στιγμή μπορεί να πληρώσεις.

Spoiler

Αστείο αυτό που γράφεις την εποχή που χρόνια τώρα το FBI δυσκολεύεται να ξεκλειδώσει ένα iphone.

Στο θέμα μας τα data βρίσκονται στο server της google, μίας από τις λίγες εταιρείες που διαμορφώνουν/ελέγχουν/ρυθμίζουν το web. Μόνο μέσα από τη συμβολή της στην εξέλιξη του διαδικτύου, το analytics και το ads η Google έχει αποκτήσει την απόλυτη τεχνογνωσία πάνω στην παρακολούθηση στο web. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχει συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία επί χρόνια με τις υπηρεσίες επιβολής νόμου.

Όταν βάζεις το VPN σου και τον privacy browser με τα 10 privacy plugins μπορεί να νομίζεις ότι κάτι άλλαξε όμως στην πραγματικότητα το αποτύπωμα σου συνεχίζει να είναι πεντακάθαρο ακόμα και για ένα αρχάριο. Aν προσπαθήσεις πιο επιθετικά να μειώσεις το αποτύπωμα σου τότε όλες αυτές οι δωρεάν υπηρεσίες που είναι όλοι εξαρτημένοι (όπως το youtube, τα social media κλπ) δεν θα δουλεύουν. Μόλις καταφέρεις να βρεις τη χρυσή τομή για την κάθε υπηρεσία (να δουλεύει χωρίς να αφήνεις ανιχνεύσιμο αποτύπωμα) τότε αρχίζουν και πυκνώνουν τα captcha μέχρι που σε κάποια φάση σε μπλοκάρει με captcha loop.

Όπως και στο Brave "The default settings does not block all fingerprinting scripts; more aggressive settings can break websites". Για τη Google είσαι πχ ο user με το τάδε id που πριν είχες μπει από την κανονική σου σύνδεση και τώρα αποφάσισες να μπεις από το VPN και χρησιμοποιείς το x browser με τα y plugins που κόβουν τις διαφημίσεις, αυτά τα fonts, τάδε ανάλυση οθόνης, αυτό το hash από το μοναδικό αποτύπωμα της GPU μέσω canvas κλπ.

Τέλος αν έχεις προσέξει υπάρχουν πολλά site που σου βγάζουν μήνυμα να κλείσεις τον adblocker σου για να δουλέψουν, τι πιο εύκολο για την Google να παρακολουθούσε όλους τους adblocker και να έκανε disable το youtube μέχρι να τους απενεργοποιήσεις.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpenor είπε

Τέλος αν έχεις προσέξει υπάρχουν πολλά site που σου βγάζουν μήνυμα να κλείσεις τον adblocker σου για να δουλέψουν, τι πιο εύκολο για την Google να παρακολουθούσε όλους τους adblocker και να έκανε disable το youtube μέχρι να τους απενεργοποιήσεις.

θυμάσαι τι έχει γίνει;

Δημοσ.
5 hours ago, elpenor said:

Ξέρεις όλα αυτά αλλά νομίζεις πως η κυβέρνηση δεν έχει πρόσβαση στο iPhone; πως θα σε παρακολουθεί η google, αν δεν χρησιμοποιείς google; ο πάροχος δεν ξέρει πολλά περισσότερα; αν μπορεί να τα βλέπει όλα αυτά, γιατί στο Twitter κάνανε αυτά που κάνανε και δεν έκανε κανείς τίποτα; Άσε που η λύση είναι πανεύκολη, 5-10 δευτερόλεπτα διαφήμιση στην αρχή του βίντεο όπως κάνουν άλλοι, κανείς δε θα ασχοληθεί με ad blocker. Απλά η απληστία οδηγεί τα πράγματα μέχρι να σπάσει κάτι. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Τι έχει γίνει;

Θα εκπλαγείς ενδεχομένως, αλλά αυτό ακριβώς που περιγράφεις έγινε. Το YT προσπάθησε να διακόψει την αναπαραγωγή σε κόσμο που δεν απενεργοποιούσε τους adblockers.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Lucifer said:

Θα εκπλαγείς ενδεχομένως, αλλά αυτό ακριβώς που περιγράφεις έγινε. Το YT προσπάθησε να διακόψει την αναπαραγωγή σε κόσμο που δεν απενεργοποιούσε τους adblockers.

Εγώ κάτι θυμάμαι, to 2010 έκανε την πρώτη προσπάθεια η Google με το να "ενοχλεί λιγότερο" με τις διαφημίσεις ώστε να μην έχουν λόγο να χρησιμοποιούν adblockers. Αφού αυτό δεν δούλεψε μετά το 2015 ξεκίνησε να είναι πιο επιθετική με τους adblockers και κορυφώθηκε το 2018. Υπήρχε πολύ pushback από online communities, πολλά νέα adblocker projects, μεγάλη άυξηση στις συνδρομές premium αλλά ταυτόχρονα πολύ αρνητική δημοσιότητα με άπειρα flame posts.

Για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα βλέπουν με cost-benefit analysis ότι τα πιθανά μέτρα κατά της πειρατείας έχουν μεγαλύτερο κόστος από το αποτέλεσμα που φέρνουν και όχι ότι έχουν παραιτηθεί γιατί "ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει" όπως γράφτηκε.

9 hours ago, Shinji ikari said:

Ξέρεις όλα αυτά αλλά νομίζεις πως η κυβέρνηση δεν έχει πρόσβαση στο iPhone;

Αν τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα με ένα μεγάλο κλειδί και σύγχρονους αλγόριθμους κωδικοποίησης μετά το μόνο attack surface είναι οι αδυναμίες στους ίδιους τους αλγόριθμους. Να θυμήσω εδώ ότι οι αλγόριθμοι είναι open source και τους έχει κάνει audit η κάθε επίδοξη εταιρεία security και ότι πχ στον AES δεν έχει βρεθεί ούτε μία σοβαρή αδυναμία τα τελευταία 23 χρόνια.

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στα δεδομένα θέλεις το κλειδί όποιος και να είσαι, για αυτό και η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να περιορίσει την πρόσβαση του κόσμου σε ασφαλής αλγόριθμους. Ψάξε online "crypto wars" κοντά στο 1990 όπου η Αμερική απαγόρευε την εξαγωγή τέτοιο αλγορίθμων. Μετά από κάποια χρόνια ο Κλίντον χαλάρωσε τα μέτρα και μετά το 2000 αποσύρθηκαν εντελώς. Σήμερα έχουμε πρόσβαση σε αλγόριθμους που απλά δεν σπάνε.

πως θα σε παρακολουθεί η google, αν δεν χρησιμοποιείς google;

Το θέμα αναφέρεται σε αυτούς που χρησιμοποιούν το youtube και εγώ συζητάω συγκεκριμένα αν θα μπορεί ο server της να ξέρει πόση ώρα είσαι συνδεδεμένος, τι έχεις δει και αν κάνεις block τις διαφημίσεις.

ο πάροχος δεν ξέρει πολλά περισσότερα;

Λόγο του SSL ο πάροχος ξέρει μόνο τα site που επισκέπτεσαι και τίποτα παραπάνω, με το VPN δεν ξέρει απολύτως τίποτα.

Άσε που η λύση είναι πανεύκολη, 5-10 δευτερόλεπτα διαφήμιση στην αρχή του βίντεο όπως κάνουν άλλοι, κανείς δε θα ασχοληθεί με ad blocker. Απλά η απληστία οδηγεί τα πράγματα μέχρι να σπάσει κάτι. 

Εγώ συμφωνώ μαζί σου αλλά οι εργαζόμενοι της Google έχουν μοναδική υποχρέωση να φέρουν το μέγιστο κέρδος στους μετόχους χωρίς να τους νοιάζει τίποτα άλλο.

Επεξ/σία από elpenor
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εγώ κάτι θυμάμαι, to 2010 έκανε την πρώτη προσπάθεια η Google με το να "ενοχλεί λιγότερο" με τις διαφημίσεις ώστε να μην έχουν λόγο να χρησιμοποιούν adblockers. Αφού αυτό δεν δούλεψε μετά το 2015 ξεκίνησε να είναι πιο επιθετική με τους adblockers και κορυφώθηκε το 2018. Υπήρχε πολύ pushback από online communities, πολλά νέα adblocker projects, μεγάλη άυξηση στις συνδρομές premium αλλά ταυτόχρονα πολύ αρνητική δημοσιότητα με άπειρα flame posts.

5 χρόνια μετά το 2018:

Το YouTube επεκτείνει σε παγκόσμιο επίπεδο την απαγόρευση χρήσης ad blockers για την υπηρεσία του

Χιλιάδες χρήστες εγκαθιστούν καλύτερους ad blockers μετά την αλλαγή πολιτικής του YouTube

Το YouTube αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες "παρακολούθησης" στην ΕΕ για τη στόχευση των ad blockers

YouTube: Οι ad blockers φταίνε για τους αργούς χρόνους φόρτωσης και όχι ο browser σας

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, elpenor said:

Σήμερα έχουμε πρόσβαση σε αλγόριθμους που απλά δεν σπάνε.

Δεν ξέρω, η λέξη στο δρόμο είναι πως η "εταιρεία" έχει πρόσβαση στα πάντα, Εκτός από αυτά που έχει πει ο σνοουντεν, Ο τακερ καρλσον είπε πως του βλέπανε τα πάντα στο Signal. Σε βρίσκουν και σε υποχρεώνουν να βάλεις πίσω πόρτα, αλλιώς... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 16/04/2024 at 16:37, Dennis077 said:

...ο κάθε creator μπορεί να βάλει συνδρομή για extra περιεχόμενο ...

έχουν patreon ή άλλη πλατφόρμα όπως πχ curiosity και nebula, θα υπάρχουν και άλλες.
Για μουσική είχα tidal, τώρα με 10.99 € / month το σκέφτομαι.

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ.
Στις 16/4/2024 στις 6:13 ΜΜ, kinitos είπε

Πρέπει να πάμε σε άλλη πλατφόρμα εχθές. Αλλά δεν βλέπω κίνηση από αυτούς που ανεβάζουν

Και ναι ξέρω ότι όταν μεγαλώσει η επόμενη πλατφόρμα θα κάνει το ίδιο αλλά δεν παλεύεται το yt σε 10 λεπτά βίντεο είναι χειρότερο από αμτ1 και σταρ σε μπλοκ μπάστερ ταινιες

Εγώ σε τέτοια είμαι μέσα όπως και με το viber που το παράτησα και έχω το telegram που είναι κλάσης ανώτερο και έχω τραβήξει και άτομα εκεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...