Προς το περιεχόμενο

Bmw m3 e46

Alx1998

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
20 λεπτά πριν, NT1G είπε

Ναι η M316i καρακιτσος tuning σίγουρα είχε όλα τα ίδια συστήματα ασφαλείας με την κανονική M3.

ΟΛΕΣ οι εκδόσεις σειρας 3 Ε46,είχαν αυτά που ανέφερα.Ακομα και η ταπεινή 316.Ψαξτο αν δεν πιστεύεις.Τα οποία δεν τα λες και λίγα για αμάξι 20+ ετών.Προφανως η γνήσια Μ3 Ε 46 είχε και άλλα.

24 λεπτά πριν, NT1G είπε

Anyway, το θέμα ξεκίνησε απλά γιατί αυτός που το ξεκίνησε θέλει απλά επιβεβαίωση για να προχωρήσει σε αυτό που σκέφτεται, όχι για συμβουλές.

Και μια ειλικρινή απορία, το 2024 με τιμή βενζίνης στα 2 € που λέει ο λόγος , πως αποφασίζει κάποιος να πάρει κάτι τέτοιο και τόσο παλιό ; Εκτός και αν θέλει απλά να κάνει 50 km τον μήνα για τον βλέπει η γειτονιά.

Σε αυτο συμφωνώ και εγώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

43 λεπτά πριν, NT1G είπε

Και μια ειλικρινή απορία, το 2024 με τιμή βενζίνης στα 2 € που λέει ο λόγος , πως αποφασίζει κάποιος να πάρει κάτι τέτοιο και τόσο παλιό ; Εκτός και αν θέλει απλά να κάνει 50 km τον μήνα για τον βλέπει η γειτονιά.

Θα σου πω ατάκα φίλου από το μακρινό 2004...

"Ο Πυργιώτης μπορεί να μην έχει 2ο βρακί να φορέσει, αλλά η BMW, BMW"...

Όπου Πυργιώτης, βάλε ότι νομίζεις...!!!

• Like 2

Είναι και η παθητική ασφάλεια.

Έβλεπα ένα βίντεο στο youtube τις προάλες που έδειχνε ότι στην Αμερική οι ασφαλιστικές ανάγκασαν τους κατασκευαστές κάπου στο 2005-2010(?) να κάνουν κάποιες αλλαγές στο αμάξωμα γιατί σε πλαγιωμετωπικές συγκρούσεις είχανε θύματα και θανάτους.

Αν όταν  γίνει το μοιραίο (ατύχημα) είχα την επιλογή να βρίσκομαι σε μία E46 ή σε ένα Megane 2002 που έχω αντί για ένα ολοκαίνουργιο fiat 500 πχ, θα διάλεγα πάντα την επιλογή E46/Megane.

Το γεγονός ότι ένα αμάξι είναι καινούργιο, δεν το κάνει αυτόματα ασφαλέστερο από ένα σοβαρό παλιότερο.

Αυτό που θέλω να πώ, είναι ότι παίζει ρόλο και η κατηγορία (segment) του αυτοκινήτου.

Αν συγκρίνουμε το 106 με το fiat τότε το fiat είναι ασφαλέστερο. Αν συγκρίνουμε το 605 με το fiat, απλά δεν υπάρχει σύγκριση.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν μετρήσεις στο internet από την euroncap, για να κάνει ο καθένας τις συγκρίσεις του.

• Confused 1

4 ώρες πριν, Silverage είπε

Εντάξει, τρελανετέ μας τώρα ότι ένα αυτοκίνητο 20ετιας έχει την ίδια ασφάλεια με τα σημερινά.

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει.

Ολα τα m3 δεν φημιζονται για την ασφαλεια τους αλλα αυτο δεν ειναι αποτρεπτικος λογος αγορας .

Ειναι σα να λεμε τωρα r1,r6 (εντελως τυχαιες επιλογες) δεν παρεχουν ασφαλεια.

Δεν παρεχουν ασφαλεια οντως, αλλα δεν φτιαχτηκαν γιαυτο.μπαινεις πιστα κ ξεδινεις απλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θέλω να σου πω να δώσεις προσοχή σε όλα τα υπόλοιπα θέματα, το αν θα σε σταματήσει η αστυνομία και σου κατάσχουν το αμάξι είναι το λιγότερο. Αν δεν είχες ξανά στην κατοχή σου τέτοιου είδους αυτοκίνητο να κάτσεις να σκεφτείς καλά τα κόστη. Μπορεί τώρα να το αγοράζεις με 10-13K (για παραπάνω ούτε καν μετατροπή), αλλά οι απαιτήσεις του συνεχίζουν να είναι αυτοκινήτου 100Κ και ακόμα περισσότερο λόγω παλαιότητας. Αν δεν είσαι άνετος να το πάρεις και το σκέφτεσαι μόνο και μόνο επειδή είναι σε καλή τιμή λόγω φίλου και μετατροπής, 100% δεν μπορείς και να το συντηρήσεις. Δεν μας είπες βέβαια και πόσο στο δίνει λες και είναι μυστικό, αν στο δίνει πχ 5Κ αλλάζει το πράγμα, το παίρνεις και κάνεις την πλάκα σου όσο αντέχεις. Αν δεν το είπες γιατί ζητάει 20Κ, πάλι αλλάζει το πράγμα ανάποδα. 

Τέλος να γνωρίζεις πως σωστή μετατροπή Μ3 σε Ε46 δεν υπάρχει. Και ο λόγος είναι πως πρέπει να πάρεις το μισό αμάξι (πίσω μέρος) και να το κολλήσεις στο άλλο για να είναι πλήρης η μετατροπή, βέβαια τότε δεν είναι καθόλου σωστή. Γι' αυτό όπως σου είπαν κόβουν πάτωμα (εδώ κόβουν τα original, φαντάσου αυτά), και αν ο μαστροΜήτσος έχει ενισχύσει τα κλασσικά σημεία ακόμα περισσότερη προσοχή γιατί τα φορτία μεταφέρονται αλλού και κόβει σε λιγότερο ευδιάκριτα σημεία.

Αυτά ;)

Επεξ/σία από konc
  • Like 1

Έφυγαν τα τρολ και η συζήτηση έγινε πολύ ωραία ,petrolhead , δεν είναι ότι είμαι απενταρος και κοιτάω να πάρω ένα Μ3 ,ξέρω για την κατανάλωση και για την συντήρηση του το θέμα μου είναι ότι δεν γουστάρω να διαθέτω σε φόρους στο κράτος 2.000€+ σε ηλίθιους φόρους . Το αμάξι θα έβγαινε έξω για μια βραδινή βόλτα κάνα σκ κτλ δεν θα ήταν καθημερινό αλλά όπως και να έχει έφυγε το πρώτο κύμα κ@υλας και το σκέφτομαι πιο σοβαρά τώρα ίσως να το κρατούσα για 2 ή 4 ή 6 χρόνια πάντως εν κατακλείδι μια να είναι η κακη ημέρα σε αυτά τα χρόνια την έχεις πατήσει άσχημα ακόμα και να μην συμβεί δεν νομίζω ότι θα το ευχαριστηθω όπως θέλω εγώ . Κάτι τελευταίο επειδή αναφέρθηκε η ασφάλεια , το κόστος η κατανάλωση και η δύναμη , θα σας πω ότι το τέλειο αυτοκίνητο δεν υπάρχει , αν θες δύναμη θα έχεις αυξημένη συντήρηση και κατανάλωση είτε μιλάμε για ένα αμάξι 5ετιας( που θα έχει πιο φιλική κατανάλωση) είτε για μια γριά 20ετιας δεν γίνεται να πάρεις σπορ αμάξι και να έχει φτηνή συντήρηση όλα επάνω είναι ακριβά και πρέπει να είναι γιατί η ποιότητα είναι υψηλότερη σε σχέση με ένα Hyundai i10 ξέρεις τι παίρνεις και αν έχεις τα "χέρια" που λέμε είσαι πιο ασφαλής θεωρώ, αυτό με το πιο καινούργιο δεν θεωρώ ότι ισχύει στο έπακρο , σίγουρα ένα smart του 2020 θα είναι πιο ασφαλή από ένα φιατ τσικουενσετο αλλά θα είναι από μια bmw εφταρα του 2006; 

αποτι καταλαβα δε διαφερεις με αυτους που εχουν τα ιστορικα αυτοκινητα..

Αυτο σημαινει οτι δεν εισαι ο μονος με καψουρα, δεκαδες αν οχι εκατονταδες υπαρχουν

Η μονη διαφορα ειναι οτι εχεις αδηλωτο κινητηρα που ειναι ενα θεμα αν προχωρησεις στην αγορα

53 λεπτά πριν, Alx1998 είπε

Έφυγαν τα τρολ και η συζήτηση έγινε πολύ ωραία ,petrolhead , δεν είναι ότι είμαι απενταρος και κοιτάω να πάρω ένα Μ3 ,ξέρω για την κατανάλωση και για την συντήρηση του το θέμα μου είναι ότι δεν γουστάρω να διαθέτω σε φόρους στο κράτος 2.000€+ σε ηλίθιους φόρους . Το αμάξι θα έβγαινε έξω για μια βραδινή βόλτα κάνα σκ κτλ δεν θα ήταν καθημερινό αλλά όπως και να έχει έφυγε το πρώτο κύμα κ@υλας και το σκέφτομαι πιο σοβαρά τώρα ίσως να το κρατούσα για 2 ή 4 ή 6 χρόνια πάντως εν κατακλείδι μια να είναι η κακη ημέρα σε αυτά τα χρόνια την έχεις πατήσει άσχημα ακόμα και να μην συμβεί δεν νομίζω ότι θα το ευχαριστηθω όπως θέλω εγώ . Κάτι τελευταίο επειδή αναφέρθηκε η ασφάλεια , το κόστος η κατανάλωση και η δύναμη , θα σας πω ότι το τέλειο αυτοκίνητο δεν υπάρχει , αν θες δύναμη θα έχεις αυξημένη συντήρηση και κατανάλωση είτε μιλάμε για ένα αμάξι 5ετιας( που θα έχει πιο φιλική κατανάλωση) είτε για μια γριά 20ετιας δεν γίνεται να πάρεις σπορ αμάξι και να έχει φτηνή συντήρηση όλα επάνω είναι ακριβά και πρέπει να είναι γιατί η ποιότητα είναι υψηλότερη σε σχέση με ένα Hyundai i10 ξέρεις τι παίρνεις και αν έχεις τα "χέρια" που λέμε είσαι πιο ασφαλής θεωρώ, αυτό με το πιο καινούργιο δεν θεωρώ ότι ισχύει στο έπακρο , σίγουρα ένα smart του 2020 θα είναι πιο ασφαλή από ένα φιατ τσικουενσετο αλλά θα είναι από μια bmw εφταρα του 2006; 

Eχεις άλλο αμάξι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Eχεις άλλο αμάξι;

Ναι 

43 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

αποτι καταλαβα δε διαφερεις με αυτους που εχουν τα ιστορικα αυτοκινητα..

Αυτο σημαινει οτι δεν εισαι ο μονος με καψουρα, δεκαδες αν οχι εκατονταδες υπαρχουν

Η μονη διαφορα ειναι οτι εχεις αδηλωτο κινητηρα που ειναι ενα θεμα αν προχωρησεις στην αγορα

Ε ναι κάπως έτσι είναι φίλε μου η καψούρα δεν φεύγει ποτέ απλά θεωρώ ότι ως ενήλικας πρέπει να έχεις και το μυαλό και να ζυγίζεις καταστάσεις , το να δουλεύεις για το αμάξι δεν μου αρέσει , ξέρω κόσμο που το κάνει και δεν τον κρίνω ότι θέλει κάνει ο καθένας. Πόσο μάλλον να θες 2000+ όπως ανέφερα πιο πάνω για να έχεις ένα δεύτερο αμάξι πολλά χρήματα για την σήμερον εποχή που δεν ξέρεις τι ξημερώνει , αλλά οι επιλογές σε σπορ αυτοκίνητα με ουσία με νορμάλ συντήρηση , ικανοποιητική δύναμη και λίγα κυβικά είναι μετρημένες και πανάκριβες στην αγορά για αυτόν τον λόγο, μιλάω για αυτοκίνητα με κόστος αγοράς 30.000+ . Το γράφω όλο αυτό σε περίπτωση που κάποιος με παρεξήγησε . Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο είμαι ανοιχτος σε προτάσεις 😆😆 

Επεξ/σία από Alx1998

Οπως ελεγε ενας καθηγητης μου αν ερθει ο αλλος και πεσει πανω σου, διχως αυριο, θα σου πω που θα πανε τα αστερια euroncap και η ασφαλεια. Μην γινει το κακο, απλα.

Η 335 6κυλινδρη με την Μ3 εχουν μεγαλες διαφορες; 

• Like 1

Για να μην ανοίξω άλλο τοπικ και επιστρέψουν οι κανίβαλοι , είχα μια ιδέα που μου ήρθε από έναν φίλο από εδώ μέσα που μου πρότεινε την Ζ3 , αν έπαιρνα ένα Ζ3 από ότι βλέπω στο car.gr είναι όλα 1.8 και 1.9 , αν το έπαιρνα και το δηλωνα δίλιτρο και του έβαζα επάνω τον 3.0 λέτε να είχα θέμα ; Τώρα θα μου πείτε εσύ δεν μαθαίνεις με τίποτα αλλά τεσπά ακούω απόψεις 😁

• Confused 2

3 λεπτά πριν, Alx1998 είπε

Για να μην ανοίξω άλλο τοπικ και επιστρέψουν οι κανίβαλοι , είχα μια ιδέα που μου ήρθε από έναν φίλο από εδώ μέσα που μου πρότεινε την Ζ3 , αν έπαιρνα ένα Ζ3 από ότι βλέπω στο car.gr είναι όλα 1.8 και 1.9 , αν το έπαιρνα και το δηλωνα δίλιτρο και του έβαζα επάνω τον 3.0 λέτε να είχα θέμα ; Τώρα θα μου πείτε εσύ δεν μαθαίνεις με τίποτα αλλά τεσπά ακούω απόψεις 😁

Γιατί να το δηλώσεις 2λιτρο και να βάλεις επάνω τον 3λιτρο;Πάλι παράνομος θα είσαι και θα πληρώνεις και πιο ακριβά τέλη.

57 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Οπως ελεγε ενας καθηγητης μου αν ερθει ο αλλος και πεσει πανω σου, διχως αυριο, θα σου πω που θα πανε τα αστερια euroncap και η ασφαλεια. Μην γινει το κακο, απλα.

Φαντάζομαι θα έχει αλλά δεν νομίζω μεγάλη δεν το έχω οδηγήσει το 335 αλλά δεν πάρω του φίλου ψήθηκα για Ζ3 😝

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Δεν βγήκε 335 Ε46.

Στην επόμενη γενιά,Ε90,υπήρχε η 335 και η διαφορά με την Μ3 Ε46 ήταν 40 αλογα και 350 κυβικά λιγότερα η 335.Με την Μ3 Ε90,110 άλογα και 1000 κυβικά παραπάνω η Μ3.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...