Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

31 λεπτά πριν, trelomam είπε

κυριως για ψυξη το θελω

Αν δεν έλεγες Νότιος προσανατολισμός και ημιυπαιθριο θα ήμουν πιο άνετος.

Πάντως το νούμερο που λες αν το κάνεις μετατροπή σε BTUs, είναι καθαρό 12αρι.

Από εκεί και πέρα... εμείς είμαστε εδώ στον καναπέ μας, εσύ ξέρεις τον χώρο καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, trelomam είπε

image.png.2fe6f72365f166450468c17c85c1f92c.png

Με αυτες τις απωλειες σε δωμάτιο 4 ορόφου 13μ2 απο πάνω έχει και άλλο διαμέρισμα και έχει νοτιο προσανατολισμο(ημιυπαιθριος) θα είναι οκ καποιο 9000 btu?

4ος όροφος με διαμέρισμα από πάνω, εκτός αν είναι κατασκευής πριν από το 1980, πολλές μου φαίνονται οι θερμικές απώλειες στα 274W/m2, λογικά πρέπει να είσαι κάτω από 200W/m2, ανέβασε όλη τη σελίδα με τους υπολογισμούς να δούμε τι έχεις επιλέξει.. το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ξύλινα κουφώματα με μονό τζάμι να σε ανεβάζουν τόσο πολύ..

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Screenshot_390.png.9a4047489876c97c49daafc44ceed12e.png

25Α ασφάλεια αναφέρει ο κατασκευαστής... και όχι απλή ασφάλεια όπως βλέπεις.

Δεν έχει σημασία τι έχει ο πίνακας, δεν υπάρχει πρίζα 25Α σε οικιακή εγκατάσταση. Αυτό που πρότεινε είναι εγκληματικό.

Αναγκαστικά θα πληρώσει το επιπλέον κόστος που δεν θα είναι και μικρό.

Αν μπορεί ας βρει από κάπου τα μέγιστα Α που τραβάει το μηχάνημα.., ο πίνακας αυτός είναι απλά από ξένη μετάφραση που χρησιμοποιούν άλλα πρότυπα ασφαλειών και καλωδίων. Αποκλείεται 24αρι μηχάνημα να χρειάζεται 25Α ασφάλεια, που συνεπάγεται σε 6αρι καλώδιο.., ούτε στην κλέμμα του δεν θα χωρέσει να βιδωθεί.. λογικά θα είναι κάπου στα 15-16Α τα μέγιστα του μηχανήματος (οπότε πάει σε 2.5αρι καλώδιο με διπολική C16 (L+N) στον πίνακα

Spoiler

image.png.e4cabe2602bdf04f2ec2fa87c80b6a0e.png

Από τον πίνακα στο δεξιό μέρος βλέπουμε πως μέγιστη ισχύς το μηχάνημα έχει 3.000W (13Α περίπου), κάτω κάτω αναφέρει ασφάλεια 20A (αλλά λογικά είναι απλή μετάφραση από ξένο κατάλογο θέλοντας 2.5mm2/20A), οπότε θα έλεγα πως με 2.5αρι καλώδιο και 16Α θα είναι εντάξει.. αν τώρα θέλει να το πάει by the book, 4αρι καλώδιο και 20Α στον πίνακα

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1

3 ώρες πριν, Klausx είπε

Screenshot_390.png.9a4047489876c97c49daafc44ceed12e.png

25Α ασφάλεια αναφέρει ο κατασκευαστής... και όχι απλή ασφάλεια όπως βλέπεις.

Επειδή και εγω το 24αρι toyotomi (gree) που έχω λέει για 25A ασφαλεια, ενδεχομένως αυτή η οδηγία να έχει μείνει από πολύ παλιά.

εγω βασίστηκα στο ταμπελάκι του που λέει μέχρι 13Α και το έβαλα σε πρίζα του είναι ξεχωριστή κατευθείαν στον πίνακα μόνο για το κλιματιστικό.

Επιπροσθετως πλέον τα περισσότερα ινβερτερ, αν όχι όλα, ξεκινούν ομαλά και όχι απότομα όπως τα παλιά on/off που μπορεί στιγμιαία να ζητούσαν περισσότερο ρεύμα.

IMG_8991.jpeg

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για ποιο λόγο θες να βγάλεις αυτά τα... Πτερύγια; Το καταλαβαίνεις ότι για να υπάρχουν εκεί εξυπηρετούν κάτι, αλλιώς ο κατασκευαστής δεν θα τα έβαζε , μήπως θες να βγάλεις τα φίλτρα και νομίζεις ότι είναι εκεί μέσα;

Επεξ/σία από devilaki
  • Thanks 1

μαλλον θελει να καθαρισει τον ανεμιστηρα που θα εχει μπιχλιάσει.

θελει λυσιμο ολο για να βγει υποθετω. ξεκινα να βγαζεις οτι βλέπεις με τη μοναδα εκτος ρευματος.

• Like 1

21 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Επειδή και εγω το 24αρι toyotomi (gree) που έχω λέει για 25A ασφαλεια, ενδεχομένως αυτή η οδηγία να έχει μείνει από πολύ παλιά.

Κι εγώ αυτό υποθέτω. Τα 24000BTU ισοδυναμούν με 7kW (30Α) που σημαίνει ότι σε μια απλή οικιακή εγκατάσταση των 8kW είναι αδύνατον να δουλεύει το κλιματιστικό και παράλληλα η νοικοκυρά να χρησιμοποιεί κάποια άλλη ενεργοβόρα συσκευή (πλυντήριο, θερμοσίφωνα, κουζίνα κλπ).

Προφανέστατα ισχύει το ταμπελάκι της συσκευής που στο δικό σου τα 13Α κατανάλωση μεταφράζονται σε 3kW, οπότε η απόδοση είναι x8.

14 λεπτά πριν, tu-luba είπε

εγω βασίστηκα στο ταμπελάκι του που λέει μέχρι 13Α και το έβαλα σε πρίζα του είναι ξεχωριστή κατευθείαν στον πίνακα μόνο για το κλιματιστικό.

Επιπροσθετως πλέον τα περισσότερα ινβερτερ, αν όχι όλα, ξεκινούν ομαλά και όχι απότομα όπως τα παλιά on/off που μπορεί στιγμιαία να ζητούσαν περισσότερο ρεύμα.

Όπως βλέπεις ο πίνακας αναφέρει σωστή ασφάλεια για 18αρι.

32073 Btu/h το μέγιστο στην θέρμανση, κάνε το σε kW, μια χαρά τα λέει ο κατασκευαστής τώρα τι κάνει ο καθένας είναι επιλογή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε δει αρκετά καμμένα καλώδια σε 24αρια.

Βασίζεσαι στο ότι ρίχνει στροφές σύντομα σε μία οικία (με δικό σου ρίσκο, ένας τεχνικός που υπογράφει και δεν είναι πλανόδιος δεν μπορεί να κάνει τέτοια), σε επαγγελματικούς χώρους μαζί με τα βουλωμένα φίλτρα κτλ κτλ...

5 λεπτά πριν, Klausx είπε

32073 Btu/h το μέγιστο στην θέρμανση, κάνε το σε kW, μια χαρά τα λέει ο κατασκευαστής τώρα τι κάνει ο καθένας είναι επιλογή του.

Άλλο πράγμα η απόδοση του μηχανήματος σε BTU και εντελώς διαφορετικό η κατανάλωση. Με το σκεπτικό σου, καμιά οικιακή εγκατάσταση των 8KVA (35Α) δεν μπορεί να έχει κλιματιστικό 24άρι. Δεν είναι έτσι πράγματα.

• Like 1

20220131132819_41858d2c.jpg.61f89b89209d06f9fa95b1ce31040816.jpg

Mε επιφύλαξη γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ μόνος μου...

νομίζω ότι πρώτα αφαιρείς τον μεσαίο πύρο, πιέζοντας από αριστερά προς δεξιά με το δάχτυλο.

Αφού απελευθερωθεί η περσίδα απ'το κέντρο, τότε στέκεται μόνο δεξιά και αριστερά στα ποδαράκια...

Προσπαθείς λοιπόν να βγάλεις ένα ποδαράκι απ'την εγκοπή του, δινοντας στη περσίδα μια ελαφριά καμπύλη.

Εδώ υπάρχει ένα βίντεο, όπου νομίζω πως λανθασμένα έκανε τα βήματα ανάποδα.

• Thanks 1

Σωστά, αφαιρείς πρώτα το μεσαίο (άμα πας κοντά με σκάλα θα καταλάβεις προς τα που θες να σπρώξεις) και μετά τα 2 ακριανα. Αν το θες για καθάρισμα φτερωτής κτλ, καλύτερα φέρε τεχνικό. Σε μεγάλη πόλη και με 15 ευρώ ίσως βρεις, μέχρι 40 οπουδήποτε. Θα το κάνουν με πειστικό και ελεφαντάκι (για να μαζεύει τα νερά) για να φύγουν και οι οσμες. Την φτερωτή δεν θα καταφέρεις να την καθαρίσεις με τα χέρια απο εκείνη την εγκοπή. Ψιλό εγγυημένα. 

46 λεπτά πριν, devilaki είπε

Και για ποιο λόγο θες να βγάλεις αυτά τα... Πτερύγια; Το καταλαβαίνεις ότι για να υπάρχουν εκεί εξυπηρετούν κάτι, αλλιώς ο κατασκευαστής δεν θα τα έβαζε , μήπως θες να βγάλεις τα φίλτρα και νομίζεις ότι είναι εκεί μέσα;

Αυτό που θεωρούμε ό,τι θέλουμε.... 

• Thanks 1

16 λεπτά πριν, ekrepali είπε

20220131132819_41858d2c.jpg.61f89b89209d06f9fa95b1ce31040816.jpg

Mε επιφύλαξη γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ μόνος μου...

νομίζω ότι πρώτα αφαιρείς τον μεσαίο πύρο, πιέζοντας από αριστερά προς δεξιά με το δάχτυλο.

Αφού απελευθερωθεί η περσίδα απ'το κέντρο, τότε στέκεται μόνο δεξιά και αριστερά στα ποδαράκια...

Προσπαθείς λοιπόν να βγάλεις ένα ποδαράκι απ'την εγκοπή του, δινοντας στη περσίδα μια ελαφριά καμπύλη.

Εδώ υπάρχει ένα βίντεο, όπου νομίζω πως λανθασμένα έκανε τα βήματα ανάποδα.

στο δικο μου αλλης μαρκας παντως, ενω φαινεται οτι βγαινει ετσι, δεν βγαινει και πρεπει να βγει η προσοψη. βεβαια ουτως η αλλως αν θελει να καθαρισει μεσα θα πρεπει να ξυλωσει πολλα ακομα.

13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Σωστά, αφαιρείς πρώτα το μεσαίο (άμα πας κοντά με σκάλα θα καταλάβεις προς τα που θες να σπρώξεις) και μετά τα 2 ακριανα. Αν το θες για καθάρισμα φτερωτής κτλ, καλύτερα φέρε τεχνικό. Σε μεγάλη πόλη και με 15 ευρώ ίσως βρεις, μέχρι 40 οπουδήποτε. Θα το κάνουν με πειστικό και ελεφαντάκι (για να μαζεύει τα νερά) για να φύγουν και οι οσμες. Την φτερωτή δεν θα καταφέρεις να την καθαρίσεις με τα χέρια απο εκείνη την εγκοπή. Ψιλό εγγυημένα. 

Αυτό που θεωρούμε ό,τι θέλουμε.... 

15 ευρω για καθαρισμα δεν παιζει στην αθηνα ειδικα με ελεφαντακι. εκτος αν ειναι κανενας μασκαρας που ερχετε και στο φυσαει. καθαρισμα παει 30 με 50 φετινες τιμες εκτός αν εχεις 2-3 μοναδες και κάνεις καλυτερη τιμη. και στα 30 παντως δυσκολα θα βρεις ελεφαντακι, εγω δεν εχω παρει ποτε τετοια τιμη. 

9 minutes ago, basilis_k6 said:

15 ευρω για καθαρισμα δεν παιζει στην αθηνα ειδικα με ελεφαντακι. εκτος αν ειναι κανενας μασκαρας που ερχετε και στο φυσαει. καθαρισμα παει 30 με 50 φετινες τιμες εκτός αν εχεις 2-3 μοναδες και κάνεις καλυτερη τιμη. και στα 30 παντως δυσκολα θα βρεις ελεφαντακι, εγω δεν εχω παρει ποτε τετοια τιμη. 

Επαρχία με ελεφαντάκι, καλό service όχι μασκαριλίκια... 35 ευρώ. Απόδειξη έκοψε 10 ευρώ.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...