Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/5/2023 στις 1:18 ΜΜ, liakjim είπε

Όπως όλα τα toshiba , 2μ ελάχιστο. Σελ 15 -> https://file.io/Ig7pHBVippjs

Μια χαρά το heavy.

Έχεις όμως 3 χρόνια εγγύηση, οπότε αν θέλεις παραπάνω, ίσως να κοίταγες αγορά από αλυσίδα με επέκταση εγγύησης. Παράδειγμα (και με την εγκατάσταση στην τιμή): https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/mitsubishi-heavy-srksrc-63zr-w-22000-btu-aa-klimatistiko-inverter/1684511

Τελικά παράγγειλα το heavy. Μίλησα με τον τεχνικό χθες μέσω τηλεφώνου και δεν του άρεσε που του έλεγα τεχνικές λεπτομέρειες, και με έλεγε πως είναι αυτός ο ειδικός, επίσης να μην μπλέκομαι στην δουλειά του. Του μίλησα για αντλία κενού και με απάντησε πως εδώ και 40 χρόνια όλοι με αντλία κενού περνάνε οι εξουσιοδοτημένοι εννοείται, πως περνά 2 μέτρα χαλκοσωλήνα για μιτσουμπίσι (παρότι του είπα για 3 μέτρα), και γενικά είχε δυσανασχετήσει που του έλεγα τεχνικές λεπτομέρειες, παρότι του είπα πως μίλησα με την αντιπροσωπεία (που όντως έκανα) και με είπαν και εκείνοι τι να προσέξω όσο αυτό γίνεται.
Κλείσαμε εντέλει και θα έρθει μεθαύριο αλλά πως το κόβετε, θα βγει άκρη, επειδή δεν ξεκίνησε καλά το πράμα;
Επίσης το θέμα μου είναι πως πρέπει να είναι πιστοποιημένος και περιοχή Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε και αν πρέπει να συνεργάζεται με το κατάστημα που παίρνω το κλιματιστικό, επειδή δεν νομίζω να έχουν άλλον. Γενικά πως βρίσκουμε κάποιον πραγματικά καλό εγκαταστάτη για παν ενδεχόμενο;

Επεξ/σία από oleff
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

12 λεπτά πριν, oleff είπε

Τελικά παράγγειλα το heavy. Μίλησα με τον τεχνικό χθες μέσω τηλεφώνου και δεν του άρεσε που του έλεγα τεχνικές λεπτομέρειες, και με έλεγε πως είναι αυτός ο ειδικός, επίσης να μην μπλέκομαι στην δουλειά του. Του μίλησα για αντλία κενού και με απάντησε πως εδώ και 40 χρόνια όλοι με αντλία κενού περνάνε οι εξουσιοδοτημένοι εννοείται, πως περνά 2 μέτρα χαλκοσωλήνα για μιτσουμπίσι, και γενικά είχε δυσανασχετήσει που του έλεγα τεχνικές λεπτομέρειες, παρότι του είπα πως μίλησα με την αντιπροσωπεία που όντως έκανα και με είπαν και εκείνοι τι να προσέξω όσο αυτό γίνεται.
Κλείσαμε εντέλει και θα έρθει μεθαύριο αλλά πως το κόβετε, θα βγει άκρη, επειδή δεν ξεκίνησε καλά το πράμα;

Ωχ αντι να σε καθυσηχαζει ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει λεει τα δικά του.

γνωμη μου κοιτά για κανέναν άλλο.

8 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε

Τα inventor legend kai dark από άποψη θορύβου εξωτερικής - εσωτερικής μονάδας έχουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με toshiba arata- yukai ή daikin;

Αν σε βοηθάει πριν 5 ημέρες έβαλα το legend  18 ήθελα κλιματιστικό καθαρά για ψύξη, ποιότητα κατασκευής είναι μια χαρά ειδικά η εξωτερική μονάδα είναι τούμπανο. Λίγο που το δούλεψα από άποψη θορύβου η εξωτερική κάνει λίγο κάποιες φορές δεν ξέρω αν σταματάει μετά από κάποια ώρα δεν το έχω δουλέψει πολύ,η εσωτερική πέρα από τον ανεμιστήρα δεν ακούγεται τίποτα (δηλαδή περίεργει θόρυβοι) ειδικά μέχρι και το 20% δεν ακούγεται καθόλου όχι ότι μετά είναι ενοχλητικό σε καμία περίπτωση,επίσης είναι αρκετά δυνατό και με πολλά χαρακτηριστικά.

Αυτο που μου έκανε εντύπωση πολύ θετική πάντως είναι η εφαρμογή της συσκευής όχι ότι είναι κάτι που ήταν στα κριτήρια μου αλλά είναι πολύ ευχάριστη προσθήκη,είναι εξαιρετική δουλεύει χωρίς καθόλου θέματα και έχεις τον πλήρη έλεγχο με υποστήριξη google home και άπειρα smart σεναρια 

• Like 1

2 ώρες πριν, Kirmike είπε

Καλησπέρα και πάλι. Βλέπω στη σελίδα της mitsubishi έχει άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που έχει στα site το heavy 63. Και μου φαίνεται καλυτερο από το legend. Κάνω κάπου λάθος?

Εξήγησε λίγο καλύτερα τι είναι αυτό που βλέπεις.

51 λεπτά πριν, oleff είπε

Τελικά παράγγειλα το heavy. Μίλησα με τον τεχνικό χθες μέσω τηλεφώνου και δεν του άρεσε που του έλεγα τεχνικές λεπτομέρειες, και με έλεγε πως είναι αυτός ο ειδικός, επίσης να μην μπλέκομαι στην δουλειά του. Του μίλησα για αντλία κενού και με απάντησε πως εδώ και 40 χρόνια όλοι με αντλία κενού περνάνε οι εξουσιοδοτημένοι εννοείται, πως περνά 2 μέτρα χαλκοσωλήνα για μιτσουμπίσι (παρότι του είπα για 3 μέτρα), και γενικά είχε δυσανασχετήσει που του έλεγα τεχνικές λεπτομέρειες, παρότι του είπα πως μίλησα με την αντιπροσωπεία (που όντως έκανα) και με είπαν και εκείνοι τι να προσέξω όσο αυτό γίνεται.
Επίσης το θέμα μου είναι πως πρέπει να είναι πιστοποιημένος και περιοχή Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε και αν πρέπει να συνεργάζεται με το κατάστημα που παίρνω το κλιματιστικό, επειδή δεν νομίζω να έχουν άλλον. Γενικά πως βρίσκουμε κάποιον πραγματικά καλό εγκαταστάτη για παν ενδεχόμενο;

Πάτωμα θα το βάλεις; Αν ναι, το μήκος θα προκύψει μόνο του. Αν όχι, θα έστελνα γραπτά (με email) στον Τουρνικιώτη για διευκρινήσεις για το ελάχιστο αποδεκτό μήκος του μοντέλου σου και θα του το έδειχνα όταν ερχόταν. Στο πρώτο μα μου, τον διώχνεις και καλείς την αντιπροσωπία να φέρουν έναν δικό τους ή βρες έναν οποιονδήποτε άλλον.

5 ώρες πριν, BLiTzER είπε

Καλησπέρα σας,

Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού 18.000btu και έχω περάσει άπειρες ώρες διαβάζοντας τα σχετικά νήματα και τους γνώστες του χώρου εδώ. Ενώ μέχρι σήμερα είχα καταλήξει σε TCL, θέλοντας να διατηρήσω το κόστος χαμηλά, συνεχίζοντας να διαβάζω το παρόν νήμα προβληματίστηκα περισσότερο και άρχισα να ξανασκέφτομαι τα γιαπωνέζικα (αλλά δεν πολυψήνομαι να ξεπεράσω το χιλιάρικο). Παραθέτω τις απαντήσεις μου προς αναζήτηση βοήθειας και ευχαριστώ προκαταβολικά:

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 800-1000€ (όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα - δεν έχω επιδότηση - συζητάω μια υπέρβαση για κάτι εξαιρετικό).
  2. Νέα αγορά.
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Αδιάφορο. Αν περιλαμβάνει και καλή εγκατάσταση, το προτιμώ.
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο: Ας πούμε 90% ψύξη / 10% θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή θέρμανσης.
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης: υπάρχει λέβητας πετρελαίου, ο οποίος εννοείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποκλειστική πηγή θέρμανσης αν συμφέρει οικονομικά.
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος: Ενιαίος χώρος ~45τμ σαλόνι/τραπεζαρία/κουζίνα, με ένα άνοιγμα προς διάδρομο (δεν έχει πόρτα).
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Ραφήνα - Θερμοκρασίες: από 5C έως 31C (https://penteli.meteo.gr/stations/rafina/) - επίπεδο θάλασσας, ~1200m από τη θάλασσα, η εξωτερική μονάδα τοποθετημένη βορειοανατολική γωνία (μπροστά θα βλέπει Ανατολή, πλάι Βορρά).
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features: Θέλω wifi, δε θέλω ιονιστή, όλα τα άλλα είναι ευπρόσδεκτα μπόνους (προφανώς δε θέλω να ακούγεται σαν ελικόπτερο, ούτε να το πετάξω στα 5 χρόνια, νορμάλ πράγματα).
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλή μόνωση, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, ανατολικός προσανατολισμός, αλλά το δωμάτιο έχει 2,5 εξωτερικούς τοίχους (ανατολικά, βόρεια και μισό δυτικά).
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας: 
    4189.30 Watt
    3602.79 KCal/h
    93.10 Watt/m2
    80.06 KCal/h/m2
    για 19C

Toshiba Edge White RAS-B16G3KVSG-E/RAS-16J2AVSG

Toshiba Haori RAS-16J2AVSG-E1/RAS-B16N4KVRG

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, oleff είπε

@oleff

Λοιπόν πάμε άλλη μια φορά, μπας και γλιτώσουμε έστω και έναν άνθρωπο από σκάσιμο και κατάρες..

Θα του πεις να βάλει 3 μέτρα σωληνώσεις (η ΚΑΘΕ ΜΙΑ), εσύ πληρώνεις, όσο γουστάρεις βάζεις..

Η εξωτερική πού θα μπει; (πάτωμα/ταράτσα/τοίχο)

Να χρησιμοποιήσει αντλία κενού για 10+ λεπτά ώστε να γίνει σωστό κενό (λογικά θα γίνει από τα πρώτα 3-4 λεπτά, αναλόγως φυσικά την αντλία)

Αυτά θα τα πεις πριν ξεκινήσει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εργασία, αν σου πει μα το ένα δεν θέλει και εγώ ξέρω 200 χρόνια τη δουλειά μου και τίποτα δεν έπαθε κανένα εδώ και 200 χρόνια και μα και μου, του λες τα μαζεύεις και φεύγεις, θα φέρω άλλον να το τοποθετήσει, ευγενικά και κοφτά!

Αυτό το λέω γιατί ανεβάζετε πολλοί τις *****εγκαταστάσεις που κάνουν κάποιοι και μετά λέτε α είναι εντάξει ή να αλλάξει κάτι;;; Τι θες να αλλάξεις αφού μπήκε το μηχάνημα;

Επίσης ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΛΟΙ "ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ" ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΠΕΛΑΤΗ...

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια μικρη δοκιμαστικη στο υπερδιαστασιολογημενο μου Τoshiba edge 24 σε ψυξη........απο εξαιρετικο μαστορα με αντλια κενου και 3 μετρα σωληνα .......28 εξω.......27 μεσα ........υπεροχη ατμοσφαιρα !!!!

ΥΓ.  ΜΗΝ μασατε......εσεις πληρωνετε,εσεις θα απολαυσετε το κλιματιστικο που αγορασατε και εσεις βαζετε τους ορους.....σε οποιον αρεσουν....οποιος δεν θελει.....σπιτακι του!!!!

Screenshot_20230608-214510.png

Επεξ/σία από marmaris

40 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

@oleff

Να χρησιμοποιήσει αντλία κενού για 10+ λεπτά ώστε να γίνει σωστό κενό (λογικά θα γίνει από τα πρώτα 3-4 λεπτά, αναλόγως φυσικά την αντλία)

Σε 10 λεπτά κενό δεν γίνεται εκτός και αν έχει πολύ εξειδικευμένα εργαλεία.

1 ώρα πριν, tollisth είπε

Αν σε βοηθάει πριν 5 ημέρες έβαλα το legend  18 ήθελα κλιματιστικό καθαρά για ψύξη, ποιότητα κατασκευής είναι μια χαρά ειδικά η εξωτερική μονάδα είναι τούμπανο. Λίγο που το δούλεψα από άποψη θορύβου η εξωτερική κάνει λίγο κάποιες φορές δεν ξέρω αν σταματάει μετά από κάποια ώρα δεν το έχω δουλέψει πολύ,η εσωτερική πέρα από τον ανεμιστήρα δεν ακούγεται τίποτα (δηλαδή περίεργει θόρυβοι) ειδικά μέχρι και το 20% δεν ακούγεται καθόλου όχι ότι μετά είναι ενοχλητικό σε καμία περίπτωση,επίσης είναι αρκετά δυνατό και με πολλά χαρακτηριστικά.

Αυτο που μου έκανε εντύπωση πολύ θετική πάντως είναι η εφαρμογή της συσκευής όχι ότι είναι κάτι που ήταν στα κριτήρια μου αλλά είναι πολύ ευχάριστη προσθήκη,είναι εξαιρετική δουλεύει χωρίς καθόλου θέματα και έχεις τον πλήρη έλεγχο με υποστήριξη google home και άπειρα smart σεναρια 

Ευχαριστώ, ο θόρυβος της εξωτερικής είναι δόνηση - σφύριγμα; τον καταλαβαίνεις από μέσα δλδ όταν στροφάρει τέρμα; Σου έβαλαν προβλεπόμενο μήκος σωλήνας κλπ;

μια απορια !!!....σε ολα τα κλιματιστικα εχω tapo p110.....τελειωνει το κλιματιστικο ,κανει και τον κυκλο στεγνωματος......του κλεινω την παροχη απο το tapo? .....ή το αφηνω στο ρευμα αν δεν εχω σκοπο να το δουλεψω για καποιο χρονικο διαστημα?

17 λεπτά πριν, leonrs82 είπε

Σε 10 λεπτά κενό δεν γίνεται εκτός και αν έχει πολύ εξειδικευμένα εργαλεία.

γίνεται, εδώ σε ένα manual toshiba που είχα διαβάσει έλεγε ότι με 15' με την αντλία δημιουργείται κενό σε σωλήνα 30 μέτρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε

Ευχαριστώ, ο θόρυβος της εξωτερικής είναι δόνηση - σφύριγμα; τον καταλαβαίνεις από μέσα δλδ όταν στροφάρει τέρμα; Σου έβαλαν προβλεπόμενο μήκος σωλήνας κλπ;

εχω το legend 12  σε υπνοδωματιο παιδικο ......καταπληκτικη ατμοσφαιρα ,αθορυβη λειτουργια.....εγκατασταση με ΟΛΑ τα προβλεπομενα......(αντλια κενου και σωληνα 3 μετρα)

Επεξ/σία από marmaris

31 λεπτά πριν, marmaris είπε

μια μικρη δοκιμαστικη στο υπερδιαστασιολογημενο μου Τoshiba edge 24 σε ψυξη........απο εξαιρετικο μαστορα με αντλια κενου και 3 μετρα σωληνα .......28 εξω.......27 μεσα ........υπεροχη ατμοσφαιρα !!!!

ΥΓ.  ΜΗΝ μασατε......εσεις πληρωνετε,εσεις θα απολαυσετε το κλιματιστικο που αγορασατε και εσεις βαζετε τους ορους.....σε οποιον αρεσουν....οποιος δεν θελει.....σπιτακι του!!!!

Screenshot_20230608-214510.png

Αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι ως επιθυμητή θερμοκρασία έβαλες -1 από την εξωτερική κι είσαι τόσο ικανοποιημένος από την ατμόσφαιρα στο σπίτι;

Αν τις χαμηλε΄ς καταναλώσεις τις πιάνουν στις πιο προνομιακές ρυθμίσεις ελάχιστου φορτίου, τί να το κάνει κανείς; Να κοιτάζει τη κατανάλωση και να χαίρεται με μόλις -1C από την εξωτερική;

Δεν θέλω να φανώ εριστικός, αλλά να καταλάβω πώς εν τέλει κρίνουμε τα κλιματιστικά στη πράξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, liakjim είπε

Πάτωμα θα το βάλεις; Αν ναι, το μήκος θα προκύψει μόνο του. Αν όχι, θα έστελνα γραπτά (με email) στον Τουρνικιώτη για διευκρινήσεις για το ελάχιστο αποδεκτό μήκος του μοντέλου σου και θα του το έδειχνα όταν ερχόταν. Στο πρώτο μα μου, τον διώχνεις και καλείς την αντιπροσωπία να φέρουν έναν δικό τους ή βρες έναν οποιονδήποτε άλλον.

Ναι στο πάτωμα θα μπει με κάποια βάση θεωρώ. Ετσί όπως το μέτρησα κοντά στα 3 μέτρα είναι έτσι κι αλλιώς.
Βεβαία είναι κι άλλα πράγματα όπως διαβάζω στο forum και από όσα με είπε στο τηλ η αντιπροσωπεία πριν 1 βδομάδα. Σκοπός από όσο έχω καταλάβει είναι να μην ξεκινήσει την διαδικασία και αρχίσει τα "εσύ δεν ξέρεις".

15 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

@oleff

Λοιπόν πάμε άλλη μια φορά, μπας και γλιτώσουμε έστω και έναν άνθρωπο από σκάσιμο και κατάρες..

Θα του πεις να βάλει 3 μέτρα σωληνώσεις (η ΚΑΘΕ ΜΙΑ), εσύ πληρώνεις, όσο γουστάρεις βάζεις..

Η εξωτερική πού θα μπει; (πάτωμα/ταράτσα/τοίχο)

Αυτά θα τα πεις πριν ξεκινήσει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εργασία, αν σου πει μα το ένα δεν θέλει και εγώ ξέρω 200 χρόνια τη δουλειά μου και τίποτα δεν έπαθε κανένα εδώ και 200 χρόνια και μα και μου, του λες τα μαζεύεις και φεύγεις, θα φέρω άλλον να το τοποθετήσει, ευγενικά και κοφτά!

Αυτό το λέω γιατί ανεβάζετε πολλοί τις *****εγκαταστάσεις που κάνουν κάποιοι και μετά λέτε α είναι εντάξει ή να αλλάξει κάτι;;; Τι θες να αλλάξεις αφού μπήκε το μηχάνημα;

Επίσης ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΛΟΙ "ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ" ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΠΕΛΑΤΗ...

Και από την αντιπροσωπεία αυτό με τις σωληνώσεις με το ανέφεραν πρώτο πρώτο!
Η εξωτερική θα μπει πάτωμα με την πλάτη σε τοίχο.
Αυτό που λες για την δουλειά και ότι δουλεύει τόσα πολλά χρόνια ήδη με το είπε τηλεφωνικώς. Το "κορυφαίο" που με είπε είναι πέρα από την αγανάκτηση του που τον ρωτούσα για πράγματα πάνω στην εργασία και ήξερα να κάνω συζήτηση ακόμα και για τεχνικά θέματα, ήταν γιατί δεν το πήρα το κλιματιστικό από την αντιπροσωπεία απευθείας αφού θέλω συγκεκριμένα πράγματα αλλά προτίμησα κατάστημα αλυσίδας. Τόσο κακό ήταν που ήμουν ενημερωμένος και όσο μπόρεσα το έψαξα; Ελπίζω μπας και από κοντά δεν είναι εριστικός και ειρωνικός, αλλά συνεννοηθούμε.

Επεξ/σία από oleff

Καλησπέρα!

Στο σπίτι (σε ισόγειο οικοδομής, 60 τμ) υπάρχει ένα κλιματιστικό 20+ετίας το οποίο με αφορμή το γνωστό πρόγραμμα είπαμε να αντικατασταθεί. Είναι σε χώρο ~25 τμ και θα εστιάσουμε κυρίως στη θέρμανση.Παμε σε κάποιο με 13k θέρμανση και ποιο ?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ακολουθεί το ερωτηματολόγιο με επιθυμητή θερμοκρασία 20 βαθμ.

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού :

Spoiler

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό:

1.  900 - 1000 ευρώ συνολικά, μαζί με εγκατάσταση.

Spoiler

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές:

2.  Αντικατάσταση παλιού (12k/13k  Samsung 20ετιας) μάλλον επαρκές αν και δεν χρησιμοποιούνταν πολύ.

Spoiler

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): 

3.  Μεγάλη αλυσίδα μάλλον 

Spoiler

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση):

4.  70% θέρμανση / 30% ψύξη.

Spoiler

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: 

5.  Μέχρι τώρα περιστασιακή χρήση θέρμανσης και λιγότερη χρήση ψύξης.Πιθανον να δοκιμαστεί ανάλογα τις συνθήκες το χειμώνα σε θέρμανση μαζί με πετρέλαιο 

Spoiler

Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. 

6.  Υπάρχει λέβητας πετρελαίου (2 σώματα στον συγκεκριμένο χώρο).

Spoiler

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :

7.  Ενιαίος χωρος σαλονι-κουζίνα ~ 25 τμ. Τώρα είναι τοποθετημένο πάνω από την είσοδο.

Spoiler

Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ):

8.  Χανιά, 20 μ υψόμετρο, 2 km από θάλασσα, στα όρια του αστικού ιστού, υγρασία κάποιες εποχές.  Χειμώνας με ελάχιστες συνήθως 8 με 12, καλοκαίρι μέγιστες συνήθως 30 με 36 (σε ψυχρές εισβολές πάει μέχρι 3 η 4 και σε καύσωνες  μέχρι 40+). 

https://penteli.meteo.gr/stations/souda/?CFID=681e810a-f546-49c1-a97d-8a8c0f333416&CFTOKEN=0 )

Spoiler

Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: 

9.  Όσο λιγότερος θόρυβος τόσο το καλύτερο, wifi καλοδεχούμενο, εγγύηση οκ αρκεί να μην καταληγει δεύτερος ...ενφια. 

Spoiler

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). 

10.  Το δωμάτιο έχει τοίχους δυτικά,όπου υπάρχει και πόρτα, και νότια. Η είσοδος είναι εκτεθειμένη στον καιρό(Δ/ΒΔ) και γενικά υπάρχει θέμα το χειμώνα.

Βόρεια υπάρχει διαμπερής χώρος + λέβητας,  αποθήκη.

Ανατολικά υπάρχουν δύο μικρά υπνοδωμάτια. Πάνω έχει άλλο διαμέρισμα

Το καλοκαίρι γενικά δεν έχει ζέστη, μόνο λίγο το απόγευμα, υπάρχει φυσική σκίαση από το επάνω μπαλκόνι, δέντρα και τέντα.Μονωση υπάρχει ανάμεσα στα διπλά τούβλα, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι,σε δε πάτωμα και ταβάνι,όχι.Κουφωματα αλουμινίου με διπλά τζάμια. Κτήριο του 2001 περίπου.

Spoiler

Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

11.   Θερμικές Απώλειες

3742.54 Watt

3218.58 KCal/h

149.70 Watt/m2

128.74 KCal/h/m2

με ζητούμενη 20 βαθμ.

5 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε

Όχι δεν ακούγεται μέσα στο σπίτι σε καμία περίπτωση,δεν έχω τέτοιους θορυβους, είναι ο θόρυβος καθαρά όταν δουλεύει δεν μιλάμε για χαλασμό ούτε κάτι ενοχλητικό απλά δεν το λες αθόρυβο,ίσως μετά από κάποια ώρα αν πιάσει τις στροφές να είναι καλύτερα απλά λόγω καιρικών συνθηκών δεν το έχω δουλέψει αρκετά για να έχω καλύτερη άποψη,ναι όλα έγιναν προβλεπόμενα 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...