Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν αλλάζει κάτι, το ίδιο είναι.

Δεν κατάλαβα. Αν εννοείς λινκ του καταστήματος, εννοείται ότι μπορείς.

https://www.kazanas.gr/product/19164-klimatistiko-msz-muz-hr71vf-e3-eswt-mitsubishi 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

39 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Τα πεθερικά μου έχουν την παρακάτω επιδότηση για 2 κλιματιστικά.

1927754042_.jpg.7ae4a14abcfa05e0deceb37b2b760d84.jpg

Στην σύνοψη της αίτησης κάπου γράφει και «Ποσοστό επιδότησης 45,00%»

Πως ακριβώς λειτουργεί αυτό;
Αν π.χ. το νέο A/C κάνει 800€ το ένα, θα πληρώσουν 161€ για την αγορά του καθενός;
Ή από τα 800€ θα πληρώσουν το 55%;

Ψάχνουν να αντικαταστήσουν δύο παλιά λειτουργικά 12άρια με νέα A/C.
Πολύ σημαντικό από εκεί που θα γίνει η αγορά, να προχωρήσουν σε ξήλωμα και παραλαβή των παλιών και παράλληλα εγκατάσταση των νέων, δωρεάν όλα τα παραπάνω αν γίνεται.

Τα καπάκια των εσωτερικών μονάδων είναι ξηλωμένα και μάλλον δεν υπάρχουν.
Θα υπάρξει πρόβλημα με το πρόγραμμα επιδότησης;

1. Ότι πιο VFM με έμφαση στην οικονομία ρεύματος.
    Αν καταλάβω πως λειτουργεί ακριβώς η επιδότηση, θα μπορώ να γράψω και ένα ποσό στο περίπου.
  2. Νέα αγορά και αντικατάσταση παλιών (λειτουργούν κανονικά).
    Μοντέλα παλιών δεν γνωρίζω. Είναι ξηλωμένα και τα καπάκια τους.
  3. Δωρεάν απεγκατάσταση, παραλαβή και ανακύκλωση παλιών κλιματιστικών
    Δωρεάν μεταφορά και εγκατάσταση των νέων.
  4. Ψύξη και θέρμανση.
  5. Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης.
    Για ψύξη και θέρμανση, το ενδιαφέρον είναι κυρίως για το σαλόνι και το 1 υπνοδωμάτιο μαζί με το χωλ.
  6. Υπάρχει λέβητας πετρελαίου που δεν χρησιμοποιείται χρόνια και μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά.
  7. Ένα στο σαλόνι
    Ένα στο χωλ 
  8. Παλλήνη Αττικής 
  9. Features αδιάφορα
  10. 1ος όροφος, διαμπερές διαμέρισμα 90τ.μ. με προσανατολισμό βορράς-νότος, κουφώματα συρταρωτά αυτά τα παλιά τα καφέ όχι σε πολύ καλή κατάσταση.
  11. Θερμικές Απώλειες
    16779.95 Watt
    14430.75 KCal/h
    169.49 Watt/m2
    145.77 KCal/h/m2

Από τα 800€ θα έχουν έκπτωση 45% και θα πληρώσουν το 55%. Εξάλλου σου λέει με αστερίσκο μέγιστο ποσό επιδότησης τα 639€. 

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν την εγκατάσταση μέσα. 

Τα καπάκια που λες εννοείς τις προσόψεις τους που φαίνονται τα φίλτρα? Που πήγαν αυτά? 

Εγώ τα δικά μου τα είχα ξηλώσει νωρίτερα γιατί έβαψα το σπίτι και δεν ήμουν δικαιούχος εκείνη την περίοδο. Μάλιστα το ένα το έδωσα του μπογιατζή να το πάει στην ανακύκλωση. Όταν έγινα έδωσα το ένα που είχα κρατήσει αλλά δεν είχα δεύτερο. Πήρα ένα από την ανακύκλωση το οποίο του έλειπαν οι σωληνώσεις. Ψώνισα από πρακτικερ και τους πήγα τα παλιά εγώ και πήρα τα καινούργια. Αυτά τα έγραψα γιατί πχ το πρακτικερ δεν είχε πρόβλημα. Για άλλες αλυσίδες έχω ακούσει διαβάσει διάφορα. Ψαξτο λίγο. 

Για την επιλογή κλιματιστικών θα σου προτείνουν οι έμπειροι. 

• Like 1

56 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Τα πεθερικά μου έχουν την παρακάτω επιδότηση για 2 κλιματιστικά.

1927754042_.jpg.7ae4a14abcfa05e0deceb37b2b760d84.jpg

Στην σύνοψη της αίτησης κάπου γράφει και «Ποσοστό επιδότησης 45,00%»

Πως ακριβώς λειτουργεί αυτό;
Αν π.χ. το νέο A/C κάνει 800€ το ένα, θα πληρώσουν 161€ για την αγορά του καθενός;
Ή από τα 800€ θα πληρώσουν το 55%;

Ψάχνουν να αντικαταστήσουν δύο παλιά λειτουργικά 12άρια με νέα A/C.
Πολύ σημαντικό από εκεί που θα γίνει η αγορά, να προχωρήσουν σε ξήλωμα και παραλαβή των παλιών και παράλληλα εγκατάσταση των νέων, δωρεάν όλα τα παραπάνω αν γίνεται.

Τα καπάκια των εσωτερικών μονάδων είναι ξηλωμένα και μάλλον δεν υπάρχουν.
Θα υπάρξει πρόβλημα με το πρόγραμμα επιδότησης;

1. Ότι πιο VFM με έμφαση στην οικονομία ρεύματος.
    Αν καταλάβω πως λειτουργεί ακριβώς η επιδότηση, θα μπορώ να γράψω και ένα ποσό στο περίπου.
  2. Νέα αγορά και αντικατάσταση παλιών (λειτουργούν κανονικά).
    Μοντέλα παλιών δεν γνωρίζω. Είναι ξηλωμένα και τα καπάκια τους.
  3. Δωρεάν απεγκατάσταση, παραλαβή και ανακύκλωση παλιών κλιματιστικών
    Δωρεάν μεταφορά και εγκατάσταση των νέων.
  4. Ψύξη και θέρμανση.
  5. Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης.
    Για ψύξη και θέρμανση, το ενδιαφέρον είναι κυρίως για το σαλόνι και το 1 υπνοδωμάτιο μαζί με το χωλ.
  6. Υπάρχει λέβητας πετρελαίου που δεν χρησιμοποιείται χρόνια και μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά.
  7. Ένα στο σαλόνι
    Ένα στο χωλ 
  8. Παλλήνη Αττικής 
  9. Features αδιάφορα
  10. 1ος όροφος, διαμπερές διαμέρισμα 90τ.μ. με προσανατολισμό βορράς-νότος, κουφώματα συρταρωτά αυτά τα παλιά τα καφέ όχι σε πολύ καλή κατάσταση.
  11. Θερμικές Απώλειες
    16779.95 Watt
    14430.75 KCal/h
    169.49 Watt/m2
    145.77 KCal/h/m2

Αν τα παλιά ήταν επαρκή, κοίτα για 13άρια yukai/arata ή daikin atxc35-d.  Στο 11ο ερώτημα θέλουμε απώλειες των χώρων που θα καλύψουν, όχι όλο το σπίτι.

6 λεπτά πριν, Kirmike είπε

https://www.kazanas.gr/product/413268-klimatistiko-srk-src-71zr-w-mitsubishi

https://www.kazanas.gr/product/19164-klimatistiko-msz-muz-hr71vf-e3-eswt-mitsubishi

https://www.kazanas.gr/product/412914-klimatistiko-24-asyg071klca-aoyg071klca--inverter-fujitsu

https://www.kazanas.gr/product/411284-klimatistiko--srk-src-63zr-w-inverter-eswt-mitsubishi-heavy

Αν σε βγάζει από θέμα απωλειών το 63άρι, θα το προτιμούσα.

Εναλλακτικά μιας και είσαι σε μεγάλη πόλη, δες και αυτό μόνο και μόνο για την εγγύηση https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252398-a-c-in24-toshiba-ras24cavg-e-24ckvg-e

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, notist είπε

Τα καπάκια που λες εννοείς τις προσόψεις τους που φαίνονται τα φίλτρα? Που πήγαν αυτά? 

Εγώ τα δικά μου τα είχα ξηλώσει νωρίτερα γιατί έβαψα το σπίτι και δεν ήμουν δικαιούχος εκείνη την περίοδο. Μάλιστα το ένα το έδωσα του μπογιατζή να το πάει στην ανακύκλωση. Όταν έγινα έδωσα το ένα που είχα κρατήσει αλλά δεν είχα δεύτερο. Πήρα ένα από την ανακύκλωση το οποίο του έλειπαν οι σωληνώσεις. Ψώνισα από πρακτικερ και τους πήγα τα παλιά εγώ και πήρα τα καινούργια. Αυτά τα έγραψα γιατί πχ το πρακτικερ δεν είχε πρόβλημα. Για άλλες αλυσίδες έχω ακούσει διαβάσει διάφορα. Ψαξτο λίγο. 

Ναι, αυτά.

Μου είπαν ότι έλιωσαν/διαλύθηκαν, οπότε τα πέταξε.

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν τα παλιά ήταν επαρκή, κοίτα για 13άρια yukai/arata ή daikin atxc35-d.  Στο 11ο ερώτημα θέλουμε απώλειες των χώρων που θα καλύψουν, όχι όλο το σπίτι.

Η πρόταση για yukai/arata, daikin είναι λόγω χρήσης και για ψύξη και για θέρμανση;

Αυτά πόσα χρόνια εγγύηση έχουν;

Επεξ/σία από Aurumnus

3 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Η πρόταση για yukai/arata, daikin είναι λόγω χρήσης και για ψύξη και για θέρμανση;

Αυτά πόσα χρόνια εγγύηση έχουν;

Ναι.

Τα toshiba 7. Τα daikin 3 (πάνε στα συνολικά 10 χρόνια με έξτρα 99€ στη daikin).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι.

Τα toshiba 7. Τα daikin 3 (πάνε στα συνολικά 10 χρόνια με έξτρα 99€ στη daikin).

Τα Toshiba δεν κάνουν για θέρμανση;

18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στο 11ο ερώτημα θέλουμε απώλειες των χώρων που θα καλύψουν, όχι όλο το σπίτι.

ΟΚ, θα επανέλθω τις επόμενες ημέρες με τα τετραγωνικά των χώρων ενδιαφέροντος.

Επεξ/σία από Aurumnus

5 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Τώρα πρόσεξα ότι τα yukai/arata είναι μοντέλα της Toshiba.

Είναι ουσιαστικά το ίδιο μοντέλο με άλλο όνομα το 2ο αποκλειστικά για τον κώτσο/

• Like 1

52 λεπτά πριν, liakjim είπε

https://www.kazanas.gr/product/413268-klimatistiko-srk-src-71zr-w-mitsubishi

https://www.kazanas.gr/product/412914-klimatistiko-24-asyg071klca-aoyg071klca--inverter-fujitsu

https://www.kazanas.gr/product/411284-klimatistiko--srk-src-63zr-w-inverter-eswt-mitsubishi-heavy

Αν σε βγάζει από θέμα απωλειών το 63άρι, θα το προτιμούσα.

Εναλλακτικά μιας και είσαι σε μεγάλη πόλη, δες και αυτό μόνο και μόνο για την εγγύηση https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252398-a-c-in24-toshiba-ras24cavg-e-24ckvg-e

Έχω μπερδευτεί και δε μπορώ να επιλέξω μου άρεσε πολύ το invertor legend μου έβαλες όμως στο παιχνίδι και το fujitsu asyg24kmte ξεφεύγει λίγο στην τιμή αλλά μπορώ να το πάρω. Ίσως μακροχρόνια αποδειχτεί καλύτερο και καλύψει την διαφορά τιμής όσο αφορά την οικονομία στη θέρμανση. Η κάποιο από τα mitsubishi? Αν μπορείς πάρε μια τελική απόφαση για μένα γιατί δε μπορώ. Ευχαριστώ για όλη την βοήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Kirmike είπε

Έχω μπερδευτεί και δε μπορώ να επιλέξω μου άρεσε πολύ το invertor legend μου έβαλες όμως στο παιχνίδι και το fujitsu asyg24kmte ξεφεύγει λίγο στην τιμή αλλά μπορώ να το πάρω. Ίσως μακροχρόνια αποδειχτεί καλύτερο και καλύψει την διαφορά τιμής όσο αφορά την οικονομία στη θέρμανση. Η κάποιο από τα mitsubishi? Αν μπορείς πάρε μια τελική απόφαση για μένα γιατί δε μπορώ. Ευχαριστώ για όλη την βοήθεια.

Σου έγραψα πιο πάνω τα κριτήρια.

Αν μόνο ψύξη -> legend.

Αν θα παίξει και αρκετή χρήση θέρμανση, απορρίπτεται εκτός και αν θέλεις τα 10 χρόνια εγγύηση και δεν σε ενοχλεί να κάψεις λίγο παραπάνω ρεύμα (μη με ρωτήσεις πόσο, ίσως 500-600€ παραπάνω στην 5ετία και ανάλογα τη χρήση, τις απώλειες , την τιμή ρεύματος κτλ).

Μετά το κάθε κλιματιστικό έχει τα υπέρ και τα κατά. Mitsubishi και Fujitsu παίζουν εγγύηση μόλις 3 χρόνια. Προσωπικά πήρα το asyg24kmta αλλά έβαλα επέκταση στα 5.

Αν σε καλύπτει το 22άρι, το heavy 63 είναι μια καλή επιλογή.

Το kmte θα παίζει με τρελή οικονομία σε θέρμανση (το έχω πετύχει 165W ελάχιστη τιμή).

Προσωπικά στη θέση σου θα έψαχνα το toshiba RAS-24E2KVG-E / RAS-24E2AVG-E. Δεν θα έχει την απόδοση του fujitsu, θα καίει λίγο παραπάνω (μη με ρωτήσεις πόσο, θα έλεγα λίγο), αλλά θα είναι αθόρυβο και έχει εγγύηση.

Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο. Θα πρέπει να τα ζυγίσεις.

Επεξ/σία από liakjim

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σου έγραψα πιο πάνω τα κριτήρια.

Αν μόνο ψύξη -> legend.

Αν θα παίξει και αρκετή χρήση θέρμανση, απορρίπτεται εκτός και αν θέλεις τα 10 χρόνια εγγύηση και δεν σε ενοχλεί να κάψεις λίγο παραπάνω ρεύμα (μη με ρωτήσεις πόσο, ίσως 500-600€ παραπάνω στην 5ετία και ανάλογα τη χρήση, τις απώλειες , την τιμή ρεύματος κτλ).

Μετά το κάθε κλιματιστικό έχει τα υπέρ και τα κατά. Mitsubishi και Fujitsu παίζουν εγγύηση μόλις 3 χρόνια. Προσωπικά πήρα το asyg24kmta αλλά έβαλα επέκταση στα 5.

Αν σε καλύπτει το 22άρι, το heavy 63 είναι μια καλή επιλογή.

Το kmte θα παίζει με τρελή οικονομία σε θέρμανση (το έχω πετύχει 165W ελάχιστη τιμή).

Προσωπικά στη θέση σου θα έψαχνα το toshiba RAS-24E2KVG-E / RAS-24E2AVG-E. Δεν θα έχει την απόδοση του fujitsu, θα καίει λίγο παραπάνω (μη με ρωτήσει πόσο, θα έλεγα λίγο), αλλά θα είναι αθόρυβο και έχει εγγύηση.

Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο. Θα πρέπει να τα ζυγίσεις.

Ευχαριστώ πολύ  για την βοήθεια!

6 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε

Τα inventor legend kai dark από άποψη θορύβου εξωτερικής - εσωτερικής μονάδας έχουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με toshiba arata- yukai ή daikin;

Τα toshiba/daikin θα πρέπει να είναι (στην πράξη) ελαφρώς πιο αθόρυβα. Κάπου έχω διαβάσει κριτική εδώ μέσα για legend, κάνε ένα search.

• Like 1

Αναζήτηση (για χαβαλέ) ελάχιστων watts σε ψύξη του asyg24kmta. Εξωτερική 25.5C, μέσα 25, ζήτηση 24.

Θα έλεγα ότι θα πρέπει να μην πέφτει κάτω από τα 175W. Δεν είναι asyg24klca το οποίο το έβλεπα πιο κάτω σε τέτοιες συνθήκες (κοντά 100-110W), αλλά και πάλι εξαιρετική τιμή για 24άρι. Έτσι και αλλιώς το καλοκαίρι παίζει συνήθως σε αφύγρανση οπότε πάει λίγο πιο ψηλά (τα τόσο χαμηλά watts του klca ήταν λίγο προβληματικά μιας και ανέβαζαν την υγρασία στον χώρο = μυρωδιές).  Πρέπει να φτιάξω το διάγραμμα με τα πρόσημα σε ψύξη 😛

image.png.c61bf27c156a2ef176ec849dc0fccaeb.png

η εξωτερική μονάδα παντελώς αθόρυβη:

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...