Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spirosR7 είπε

Καλησπέρα θέλω 12αρι για το σαλόνι. Με ενδιαφέρει να είναι οικονομικό και σε ψύξη και σε θέρμανση. Είδα το midea xtreme save στα 650 στο public υπάρχει κάποιο άλλο λίγο φτηνότερο να έχω υπόψιν μου? Είδα και κάτι equation στα leroy merlin πολύ φτηνά αλλά νομίζω δεν έχουν ιονιστη. Λέτε να αξίζουν?

Πόσο το βιάζεσαι;

Περίμενε για προσφορές σε Daikin ATXC35D και Toshiba Yukai/Arata 13.

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, spirosR7 είπε

Καλησπέρα θέλω 12αρι για το σαλόνι. Με ενδιαφέρει να είναι οικονομικό και σε ψύξη και σε θέρμανση. Είδα το midea xtreme save στα 650 στο public υπάρχει κάποιο άλλο λίγο φτηνότερο να έχω υπόψιν μου? Είδα και κάτι equation στα leroy merlin πολύ φτηνά αλλά νομίζω δεν έχουν ιονιστη. Λέτε να αξίζουν?

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

7 ώρες πριν, definitio είπε

Αν και ο συλλογισμός σου φαίνεται σωστός, οι μετρήσεις Eurovent δείχνουν ότι συνολικά είναι πιο οικονομικό και στη θέρμανση...

...οπότε είτε οι μετρήσεις Eurovent έχουν περιορισμένη αξία είτε το Midea, κι αν λειτουργεί όπως λες, συνολικά είναι πιο οικονομικό, ακόμη και στη θέρμανση.

Εγώ πάντως είμαι Θεσσαλονίκη...αν και είχαμε πολύ ήπιους χειμώνες τελευταία - ειδικά πέρυσι - δεν νομίζω ότι μας αφορά εδώ τόσο η πρώτη στήλη.

Η Θεσσαλονίκη όντως φαίνεται να είναι στο average ->

image.png.6a3db47612da71dd7fa78d1ff3dc5b7e.png

Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος.

Αν θέλεις να είσαι σίγουρος, στείλε μου με αρχείο excel (ή όποιος άλλος μπορεί) τις εξωτερικές θερμοκρασίες της Θεσσαλονίκης και θα υπολογίσω τι είστε.

Το είχαμε κάνει για τα Ιωάννινα και είναι καρφί average ->

Εγώ μένω Ωρωπό Αττικής, αρκετά πιο κρύο μέρος από την Αθήνα.

Έκανα τέτοιον υπολογισμό ->

όπως βλέπεις το πχ asyg24klca έδωσε 5.71. Ούτε 6.4 του θερμού, αλλά μακριά από το 4 του average.

6 ώρες πριν, agnostos99 είπε

Καλησπέρα. Υπάρχει αναγκη για τοποθετηση ενός 12ριου κλιματιστικου σε σπιτι σε νησί με χαμηλό μπατζετ 400+- καθως θα χρησιμοποιηθεί απλα περιστασιακά και για ψυξη 90%. Το βασικό μέλημα είναι αξιοπιστία όσο είναι δυνατόν σε αυτό το επίπεδο τιμής οπότε να μην εχει κακό ιστορικό βλαβών και πιθανόν να έχει ανταλλακτικά αν χρειαστεί κάτι.

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Βλέπει κανείς τους όρους εγγύησης των aux;

https://auxsolutions.gr

Είναι ανταγωνιστικά σε seer/ευρώ .

Η εγγύηση που δίνει η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα είναι 3 χρόνια γενικά και 5 χρόνια στο συμπιεστή με την υποχρέωση ετήσιων service. Μου το ανέφεραν τηλεφωνικά και ισχύουν τα γνωστά για το e-shop που κάνει δικές του εισαγωγές, εξ ού και η διετής εγγύηση.

Τι λέτε αξίζει η αγορά;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BigJim34 είπε

Η εγγύηση που δίνει η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα είναι 3 χρόνια γενικά και 5 χρόνια στο συμπιεστή με την υποχρέωση ετήσιων service. Μου το ανέφεραν τηλεφωνικά και ισχύουν τα γνωστά για το e-shop που κάνει δικές του εισαγωγές, εξ ού και η διετής εγγύηση.

Τι λέτε αξίζει η αγορά;

Με τα midea ,  inventor, TCL στα 10 χρόνια, τα Fujitsu, Toshiba στα 7, θα πρέπει να τα ζυγίσεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ψάχνω κλιματιστικό για Ρόδο για ψύξη κατά κυριο λόγο με max τα 700 ευρω για δωμάτιο 16 τετραγωνικά σε δεύτερο όροφο μεζονέτας χωρις μόνωση στην ταράτσα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, silencer181 είπε

Καλησπέρα σε όλους ψάχνω κλιματιστικό για Ρόδο για ψύξη κατά κυριο λόγο με max τα 700 ευρω για δωμάτιο 16 τετραγωνικά σε δεύτερο όροφο μεζονέτας χωρις μόνωση στην ταράτσα.

Δημοσ.

Να το θέσω αλλιώς λοιπόν το ερώτημα αν και οι απαντησεις ηταν στο ποστ.

Ποιες από τις φθηνές μάρκες κλιματιστικών που κυκλοφορούν θεωρούνται πιο αξιόπιστες από θεμα βλαβών και ανταλλακτικών?

Δημοσ.

Η κόρη μου θέλει ένα κλιματιστικό χαμηλού θορύβου 12.000 BTU και βρήκε αυτό

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/inventor-neo-eco-necuvi-12wfi-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-ionisti-kai-wifi-standard/1897863

Η τιμή περιλαμβάνει εγκατάσταση.

Βλέπετε κανένα πιό φτηνό (αλλά χαμηλού θορύβου γιατί είναι για επαγγελματικό χώρο)???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν τα εκανα σωστα:

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 700

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: νεα αγορα

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): αδιάφορο

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση):  90% ψυξη / 10% θέρμανση χρηση ολο το βραδυ για ψυξη και χρηση το πολυ μια ωρα για θέρμανση 

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης

Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. οχι

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : υπνοδωμάτιο

Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Ροδος στο κεντρο μακρια απο θάλασσα μονιμα με υγρασία χειμώνα καλοκαίρι η μοναδα θα ειναι στην ταρατσα

Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). 
Δεν υπαρχει μονωση στην ταρατσα το δωματιο βλεπει ανατολή, μεζονετα με αλουμινίου κουφώματα με την μεριά της δυσης μεσοτοιχια.

4327.31
Watt
3721.49
KCal/h
270.46
Watt/m2
232.59
KCal/h/m2

3 ώρες πριν, liakjim είπε

στις ερωτήσεις απαντάω για όλο το σπιτι η μόνο για το δωματιο?

Επεξ/σία από silencer181
Δημοσ.

για χωρο 35τμ ανατολικοδυτικο με 2 μπαλκονοπορτες με διπλα τζαμια και ενα μικρο παραθυρο.Στη Δυση υπαρχουν τεντες οπου δεν το χτυπαει καθολου ο ηλιος,και στην ανατολη για λιγες ωρες το χτυπαει ο ηλιος(11-14,00) λογω αλλου κτισματος.

Μονο ψυξη θα δουλευει.Τα προηγουμενα 20 χρονια ειχαμε ενα 14αρι General ,οπου κυριολεκτικα το παγωνε τον χωρο.

70 ευρω τοποθετηση,και 25 απεγκατασταση του παλιου το συγκεκιμενο μαγαζι ,οποτε με 430 εισαι ετοιμος.

υπαρχει κατι καλυτερη/προτιμοτερη προταση σε αυτα τα χρηματα,η καπου εκει κοντα?

https://mpakis.gr/product/klimatistika/tcl-elite-tac-12chsa-xa41-κλιματιστικό-τοίχου-inverter-12-000-btu-a-19db-με-wifi/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...