Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, liakjim said:

Φυσικά ιδανικά να πάει σε toshiba, daikin αν πετύχει το deal.

Μετα απο οσα εχω αντιμετωπισει, δεν ρισκαρω τιποτε. Δηλαδη το TCL δεν μπορεσα να το στρωσω σε συμπεριφορα σε θερμανση κ ας μην το χρειαζομουν οποτε ιδιως σε μικρο χωρο/υπνοδωματιο το αποκλειω. Για εναν φρεσκο αερα το κραταω…να με σωζει τα καλοκαιρια απο τους βασανιστες θορυβοποιους την νυχτα. 

• Like 2
  • Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Specs είπε

Μετα απο οσα εχω αντιμετωπισει, δεν ρισκαρω τιποτε. Δηλαδη το TCL δεν μπορεσα να το στρωσω σε συμπεριφορα σε θερμανση κ ας μην το χρειαζομουν οποτε ιδιως σε μικρο χωρο/υπνοδωματιο το αποκλειω. Για εναν φρεσκο αερα το κραταω…να με σωζει τα καλοκαιρια απο τους βασανιστες θορυβοποιους την νυχτα. 

Με λίγα λόγια λες ή toshiba/daikin ή τίποτα, σωστά;

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, liakjim said:

Με λίγα λόγια λες ή toshiba/daikin ή τίποτα, σωστά;

Ναι, κ τελικα δεν ειναι αυτα ακριβα κ τα αλλα φτηνοτερα. Τα αλλα, ειναι πανακριβα γιαυτο που προσφερουν σε βαθος χρονου. Κ οπως παντα, σωστη εγκατασταση γιατι αλλιως ολα ιδια θα ειναι με μια λαθος εγκατασταση. 

• Like 3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, definitio είπε

To Ariston Alys από Πράκτικερ το έχει δοκιμάσει κανείς;

...οικονομικά πολύ συμφέρον (στο αρχικό κόστος τουλάχιστον)

https://www.praktiker.gr/p/ariston-alys-r32-35-mudo-klimatistiko-inverter-12000btu-95004

...Πολύ δύσκολο να ανέβω στα 750€+ για Daikin / Toshiba...

Το τηλεκοντρόλ του μοιάζει για TCL.

Έχε τον νου σου για προσφορές, μπορεί να τα βρεις αρκετά πιο χαμηλά τα Daikin/Toshiba.

Δημοσ.
13 hours ago, liakjim said:

Βρε εδώ μιλάμε ότι έχουν μηδενικό στοκ. Σε πλακέτα τωρινού μοντέλου. Τρατζικ

Σωστα ισχυει ομως αυτο που ανεφερα. Εφοσον το μοντελο ειναι τωρινο απο αποψη πιθανοτητων ο κατασκευαστης/εισαγωγεας θεωρει το ενδεχομενο τετοιας βλαβης μικρο αρα διατηρει ελαχιστο αποθεμα το οποιο φαγωθηκε γιατι τελικα εσκασαν βλαβες και δεν ηρθε ακομα το νεο ή καθολου αποθεμα καθως νεο=σιγα μην παθει κατι.

Δεν λεω οτι ειναι σωστη προσεγγιση ειναι ομως προσεγγιση για ελαχιστοποιηση του στοκ και διατηρηση χαμηλων εξοδων.

Δημοσ.

Ας γίνει άμεση αντικατάσταση με νέα μονάδα εφόσον δε γίνεται επισκευή της (αδιάφορο για τον καταναλωτή ο λόγος που δε γίνεται άμεσα) .

Το "εύλογο" χρονικό περιθώριο που έχει το κατάστημα (ο καταναλωτής δεν ασχολείται με τον αντιπρόσωπο) , είναι υποκειμενικό , οπότε στη θέση του θα πίεζα . ( @marioboni )

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

Ας γίνει άμεση αντικατάσταση με νέα μονάδα εφόσον δε γίνεται επισκευή της (αδιάφορο για τον καταναλωτή ο λόγος που δε γίνεται άμεσα) .

Το "εύλογο" χρονικό περιθώριο που έχει το κατάστημα (ο καταναλωτής δεν ασχολείται με τον αντιπρόσωπο) , είναι υποκειμενικό , οπότε στη θέση του θα πίεζα . ( @marioboni )

δεν το γράφει κανένας όρος αυτό νομίζω 

δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός γιατί αν ήθελα θα μάλωνα κάθε μέρα 

εφόσον δεν τον πιέζει ο καιρός θα περιμένω ακόμη λίγο, στο ενδιάμεσο θα όμως θα κάνω τηλέφωνο να δω την εξέλιξη 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, marioboni είπε

δεν το γράφει κανένας όρος αυτό νομίζω 

νομοθεσία , απευθύνεσαι στο Συνήγορο του Καταναλωτή κατά καταστήματος που αγόρασες το κλιματιστικό αν περνά ο καιρός

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα! Είναι να παραλάβω ένα μικρό τριάρι  διαμέρισμα κατασκευής 2001 που το είχα νοικιάσει και σκέφτομαι να βάλω 2 κλιματιστικά ένα των 12.000       btu και ένα εννιάρι. Το πρόβλημα είναι αν αξίζει να περιμένω το πρόγραμμα που ακούγεται ότι θα ισχύσει για έξυπνες συσκευές - στη περίπτωση μας wi-fi - ή να το κάνω τώρα. Στην πολυκατοικία υπάρχει καλοριφέρ αλλά το υπολειτουργούν οπότε πάμε στα δύσκολα, πρέπει να δω αρκετά καλό μηχάνημα. 

Διάβασα λίγα πράγματα στο forum και ομολογώ ότι αρκετά δεν τα ήξερα αφού δεν είμαι και πολύ του κλιματισμού. Έχω μείνει στο σπίτι που μένω με ένα παλιό 24άρι Panasonic που λυπάμαι να το αλλάξω. Οι Κινέζοι είδα πως κι εδώ έχουν κάνει άλματα και θυμάμαι που πριν μερικά χρόνια ένας γνωστός μου ηλεκτρονικός μου έδειξε ένα TCL που είχε βάλει στο μαγαζί και είχε πάθει πλάκα που δεν καταλαβαινες αν δούλευε ή όχι. Εντελώς αθόρυβο!

Είδα πριν λίγο στον Τουρνικιώτη αυτό :https://nittoelectric.gr/product/klimatistiko-sorano-tp11-9000btu-h/

10 χρόνια εγγύηση, wi-fi, κλπ.

Το έχει βάλει κάποιος;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, BigJim34 είπε

Καλησπέρα στην παρέα! Είναι να παραλάβω ένα μικρό τριάρι  διαμέρισμα κατασκευής 2001 που το είχα νοικιάσει και σκέφτομαι να βάλω 2 κλιματιστικά ένα των 12.000       btu και ένα εννιάρι. Το πρόβλημα είναι αν αξίζει να περιμένω το πρόγραμμα που ακούγεται ότι θα ισχύσει για έξυπνες συσκευές - στη περίπτωση μας wi-fi - ή να το κάνω τώρα. Στην πολυκατοικία υπάρχει καλοριφέρ αλλά το υπολειτουργούν οπότε πάμε στα δύσκολα, πρέπει να δω αρκετά καλό μηχάνημα. 

Διάβασα λίγα πράγματα στο forum και ομολογώ ότι αρκετά δεν τα ήξερα αφού δεν είμαι και πολύ του κλιματισμού. Έχω μείνει στο σπίτι που μένω με ένα παλιό 24άρι Panasonic που λυπάμαι να το αλλάξω. Οι Κινέζοι είδα πως κι εδώ έχουν κάνει άλματα και θυμάμαι που πριν μερικά χρόνια ένας γνωστός μου ηλεκτρονικός μου έδειξε ένα TCL που είχε βάλει στο μαγαζί και είχε πάθει πλάκα που δεν καταλαβαινες αν δούλευε ή όχι. Εντελώς αθόρυβο!

Είδα πριν λίγο στον Τουρνικιώτη αυτό :https://nittoelectric.gr/product/klimatistiko-sorano-tp11-9000btu-h/

10 χρόνια εγγύηση, wi-fi, κλπ.

Το έχει βάλει κάποιος;

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το έκανα αλλά είμαι εκτός τώρα και δεν έχω πρόσβαση στον υπολογιστή. Θυμάμαι ότι δεν έχω απώλειες...το σπίτι είναι στον δεύτερο όροφο και διαμπερές Ανατολή- δύση. Βόρεια και νότια είναι άλλα θερμαινόμενα διαμερίσματα. Είναι τόσο καλή η κατασκευή που ο πρώτος μου νοικιάρης δεν άναβε το χειμώνα το καλοριφέρ και δεν είχε βάλει ούτε a/c. Πρόσφατα οι επόμενοι έβαλαν στη σαλοτραπεζαρία (28τ.μ.) ένα 24άρι!! Το είδα κι έπαθα σοκ. Ήθελαν μάλιστα να το αφήσουν αλλά δεν το δέχτηκα.

Δημοσ.

Είναι νορμάλ, όταν πλησιάζεις το αφτί σου στις ψύκτρες της εξωτερικής μονάδας, να ακούς ήχο που μοιάζει με ροή του ψυκτικού υγρού;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MiJ16 είπε

Είναι νορμάλ, όταν πλησιάζεις το αφτί σου στις ψύκτρες της εξωτερικής μονάδας, να ακούς ήχο που μοιάζει με ροή του ψυκτικού υγρού;

Ναι.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...