Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συν ότι αν το θελήσεις για περιστασιακή θέρμανση στη Καστοριά, με τα άλλα 18αρια θα στριγκλιζεις  ενώ με αυτό θα είσαι με το φανελάκι 😉 (εννοώ με το SRK63ZR-W)

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1
  • Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσθεσα κάποια mitusbishi στα 18άρια.

Το αρχείο θα το βρείτε στο τέλος του sticky.

image.png.4f6e1382b0fe477c97d35c22fb487175.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο για συμβουλή αγοράς κλιματιστικού.

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 550-600 (με την εγκατάσταση)
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):  Δέν έχω πρόβλημα
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Ψύξη 90%-Θέρμανση 10%
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Κατά κύριο λόγω για τους καύσωνες του καλοκαιριού 
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Φυσικό Αέριο, Αυτόνομη θέρμανση
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο 
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αγία Παρασκευή, Αττική. Υψόμετρο (~180μ)
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβο, χαμηλή κατανάλωση.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Νεόκτιστη πολυκατοικία με εξωτερική θερμομόνωση και ενεργειακά κουφώματα. Βόρειος προσανατολισμός, ελεύθερο από δύο μεριές (ΒΑ). Δεν υπάρχουν τέντες.
    Προεγκατάσταση σωληνώσεων 3/8"x1/4"
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ .  Με επιθυμητή θερμοκρασία 22C και τα στοιχεία για τα δύο δωμάτια και το διάδρομο βγάζει (2209.49Watt, 1900.16kCal/h, 69.05Watt/m2, 59.38kCal/h/m2)

Έλεγα για 9αρι. Καμία πρόταση;

Επεξ/σία από Vancas
Δημοσ.
23 hours ago, MikhailBakurin said:

Έτυχε να φιλοξενηθώ σε σπίτι με αυτό εδώ το μοντέλο εγκατεστημένο πριν 1 χρόνο: https://www.skroutz.gr/s/41190151/Toshiba-Edge-RAS-B24G3KVSG-E-RAS-24J2AVSG-E-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-White.html

Εκπληκτικό ως προς το θόρυβό του, σε θέρμανση και ψύξη παρήγαγε τόση φασαρία, όση ένα 12άρι daikin siesta sensira που έχω.

Δυστυχώς, κάνει μερικά τακ-τακ διαστολών και συστολών.

Γενικά, φοβερό, όλεθρος.

Και παρα πολυ ακριβο ομως.

1500 ευρω για 24αρι κλιματιστικο? Εξωφρενικα χρηματα.

Ειχα αγορασει το μικρο αδερφακι την 1η γενια τελη του 2019 το 10αρι στα παρα κατι 400 ευρω με εγκατασταση δωρο και δωρεαν απομακρυνση του παλιου και δωροεπιταγη 50 ευρω για το παλιο. Και πλεον βλεπω κατι 500αρια και 600αρια και απογοητευομαι.

Ισως τελικα η λυση ειναι κατι Τεσλα με τα μισα λεφτα και 10χρονια εγγυηση και οσο αντεξουν. Στην τελικη αν το προσεχεις και το συντηρεις (μονος σου) 2 φορες ετησιως το μεσα και 1 φορα ετησιως εξωτερικη μοναδα θα αντεξει αρκετα με εξαιρεση τυχον ηλεκτρονικη απροβλεπτη βλαβη που και αυτη αν εχεις ενα καλο surge protector στην πριζα λχ κανα APC με 10ευρω μειωνεις αρκετα τις πιθανοτητες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πήρατε πρέφα ότι βγήκε νέο daisekai; Το λέει 10.  Και μάλιστα πλέον έχει 18άρι μοντέλο αντί για 16άρι.

001-klimatistiko-daisekai-wood-toshiba-5

Με την ευκαιρία, πρόσθεσα τα daisekai 9 και 10 στα διαγράμματα των seer.

image.png.ba1f2133da59fea9ebb1b8c741285960.png

image.png.d4bfe4591d61a6629d9c848bbb3b5f90.png

image.png.d598e89df5890319e78246770f4878a2.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το πήρατε πρέφα ότι βγήκε νέο daisekai; Το λέει 10.  Και μάλιστα πλέον έχει 18άρι μοντέλο αντί για 16άρι.

001-klimatistiko-daisekai-wood-toshiba-5

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως παγκάκι;😄

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Πολύ δροσερό και ακριβό παγκάκι...

20 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Βγαίνει και σε λευκό https://www.skroutz.gr/s/51923624/Toshiba-Daisekai-10-RAS-18S4AVPG-E-RAS-B18S4KVPG-E-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγήκε νέο Sensira

ATXD-A

https://www.daikin.gr/el_gr/products/product.html/ATXD-A.html

https://www.eurovent-certification.com/en/catalog/program/certificate/participant/model/show/202060582

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/301132-a-c-in9btu-daikin-atxd25a-siesta

Edit: Φαίνεται να έχει ενσωματωμένο wifi και περισσότερες σκάλες στον ανεμιστήρα.

Επεξ/σία από Grim Ripper
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

8.5 seer και 900€ το 9αρι; Είμαστε σίγουροι ότι αντικαθιστά το atxc;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

8.5 seer και 900€ το 9αρι; Είμαστε σίγουροι ότι αντικαθιστά το atxc;

Τι να σου πω, δεν ξέρω. Μήπως είναι το atxf που αν δεν κάνω λάθος υποτίθεται είναι το Sensira Pro.

Μου έκανε εντύπωση και η τιμή και το seer είναι η αλήθεια.

Δημοσ.

Καλησπερα, υπάρχει καποιο αξιοπρεπές κλιματιστιμό 22000-24000btu με πλατος μέχρι 80 εκατοστά και τιμή μέχρι 1300 ευρώ; Τα περισσοτερα που βρίσκω ειναι 80 εκατοστα στα 18000btu και μετα ξεφεύγουν. Έχω πρόβλημα χώρου, γι αυτό θέλω συγκεκριμενο πλατος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλησπερα, υπάρχει καποιο αξιοπρεπές κλιματιστιμό 22000-24000btu με πλατος μέχρι 80 εκατοστά και τιμή μέχρι 1300 ευρώ; Τα περισσοτερα που βρίσκω ειναι 80 εκατοστα στα 18000btu και μετα ξεφεύγουν. Έχω πρόβλημα χώρου, γι αυτό θέλω συγκεκριμενο πλατος.

asyg071klca

53 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Τι να σου πω, δεν ξέρω. Μήπως είναι το atxf που αν δεν κάνω λάθος υποτίθεται είναι το Sensira Pro.

Μου έκανε εντύπωση και η τιμή και το seer είναι η αλήθεια.

Ξεπερνάει το perfera

image.png.1b196f785cc5767ffe7fec0bd496716d.png

10 ώρες πριν, Vancas είπε

Καλημέρα,

Συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο για συμβουλή αγοράς κλιματιστικού.

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 550-600 (με την εγκατάσταση)
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):  Δέν έχω πρόβλημα
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Ψύξη 90%-Θέρμανση 10%
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Κατά κύριο λόγω για τους καύσωνες του καλοκαιριού 
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Φυσικό Αέριο, Αυτόνομη θέρμανση
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο 
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αγία Παρασκευή, Αττική. Υψόμετρο (~180μ)
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβο, χαμηλή κατανάλωση.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Νεόκτιστη πολυκατοικία με εξωτερική θερμομόνωση και ενεργειακά κουφώματα. Βόρειος προσανατολισμός, ελεύθερο από δύο μεριές (ΒΑ). Δεν υπάρχουν τέντες.
    Προεγκατάσταση σωληνώσεων 3/8"x1/4"
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ .  Με επιθυμητή θερμοκρασία 22C και τα στοιχεία για τα δύο δωμάτια και το διάδρομο βγάζει (2209.49Watt, 1900.16kCal/h, 69.05Watt/m2, 59.38kCal/h/m2)

Έλεγα για 9αρι. Καμία πρόταση;

Δες το διάγραμμα και πήγαινε σε όσο υψηλότερο seer μπορέσεις χρηματικά και με τους περιορισμούς της διάστασης των σωληνώσεων.

Πιθανή πρόταση το midea AEP2-09NXD6

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, liakjim είπε

asyg071klca

Ευχαριστω! Καλο φαίνεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Το σπίτι που θα γίνει η τοποθέτηση είναι στην Αθήνα. Ξερουμε μεχρι πόσα watt κατεβαίνει και αν κανει πολλά on off; 

Επίσης, εκει που θα μπει εχει πρίζα. Πρέπει να ελεγξω κατι για να δω αν το σηκωνει; Πχ αν ειναι τα καλωδια 2.5αρια ή κατι άλλο;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Ευχαριστω! Καλο φαίνεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Το σπίτι που θα γίνει η τοποθέτηση είναι στην Αθήνα. Ξερουμε μεχρι πόσα watt κατεβαίνει και αν κανει πολλά on off; 

Επίσης, εκει που θα μπει εχει πρίζα. Πρέπει να ελεγξω κατι για να δω αν το σηκωνει; Πχ αν ειναι τα καλωδια 2.5αρια ή κατι άλλο;

Σε ψύξη θα πρέπει να είναι το 24άρι που κατεβαίνει πιο χαμηλά από κάθε άλλο 24αρι. Είχα το asyg24klca και το είδα κάτω από 100W. Βασικά κατεβαίνει τόσο χαμηλά που στο τέλος γίνεται προβληματικό μιας και δεν γίνεται αφύγρανση. Προσωπικά για αυτόν τον λόγο το είχα σε λειτουργία αφύγρανσης αντί ψύξης. Το ίδιο κάνω και με το τωρινό asyg24kmta.

Με τα ηλεκτρολογικά δεν το έχω να σου πω αλλά νομίζω ότι αρκούν τα 2.5άρια καλώδια με την αντίστοιχη ασφάλεια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...