Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Πόσα BTU είναι το κλιματιστικό; ποιο μοντέλο ακριβώς; Αυτά τα "ποντιακά" με τις πρίζες έξω, απορώ πού τα σκέφτονται.., πες του να καταργήσει τα στεγανά και τις σούκο έξω (τσάμπα λεφτά) και να τραβήξει απευθείας ένα καλώδιο ΝΥΥ από το μπουάτ, θα ξεβιδώσει το καπάκι της εξωτερικής μονάδας και θα συνδέσει απευθείας τα 3 καλώδια στην κλέμα της, θα δει πως ακριβώς δίπλα θα είναι και το καλώδιο των εντολών (λογικά 4Χ1.5)

Απορώ σκέφτονται πριν τα κάνουν, ή δεν τους ενδιαφέρει;

Δεν τα σκέφτονται μόνοι τους. Εγώ ζήτησα να βάλω πριζάκι για μέτρηση καταναλωσης κι έτσι προέκυψε αυτό. Στην υλοποίηση κάτι πήγε στραβά. Δοκιμασα και χωρίς το πριζάκι και πάλι μου ριχνει τον ηλεκτροπληξίας.

Είναι ένα 9άρι με κάποιο 25 στον κωδικο του. Δεν θυμάμαι ακριβώς.

• Confused 1
  • Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Δεν τα σκέφτονται μόνοι τους. Εγώ ζήτησα να βάλω πριζάκι για μέτρηση καταναλωσης κι έτσι προέκυψε αυτό. Στην υλοποίηση κάτι πήγε στραβά. Δοκιμασα και χωρίς το πριζάκι και πάλι μου ριχνει τον ηλεκτροπληξίας.

Τελικά την ασφάλεια ρίχνει ή το ρελε;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BigBlack είπε

Τελικά την ασφάλεια ρίχνει ή το ρελε;

Το ηλεκτροπληξίας ρίχνει και πέφτει το ρεύμα σε όλο το σπίτι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pantelikas είπε

Το ηλεκτροπληξίας ρίχνει και πέφτει το ρεύμα σε όλο το σπίτι

Έχεις σοβαρότερο πρόβλημα τότε. Ηλεκτρολόγο επειγόντως να κάνει αυτά που λέει ο φίλος kozanitis και γενικότερο έλεγχο στο συγκεκριμένο κύκλωμα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pantelikas είπε

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία από την ηλεκτρολογική σύνδεση της εξωτερικής μονάδας; Δεν ξέρω πόσο στεγανές είναι οι πρίζες εκτός σπιτιού. Στη δική μου περίπτωση, έβαλα τον μετρητή σε κουτάκι, παρεμβάλοντάς τον στο καλώδιο της εξωτερικής μονάδας. Εδώ και 5 χρόνια παίζει τζι τζι. 

0-02-05-fd11310056698248bd3351db3c08c750

Δημοσ.
Στις 29/4/2024 στις 11:06 ΜΜ, liakjim είπε

Κάνω tag ένα μέλος που χρησιμοποιεί και τα 2 . @apostolisep3

το electric ειναι πλεον στο χωριο και δουλευει απροβληματιστο μετα τους κανιβαλισμους που υπεστει απο μερους μου.

σαν αποδοση το SRK80 ειναι πολλα σταδια πανω απο το ΑΡ71 αλλα το ΑΡ71 ταιριαζε καλυτερα στον χωρο μου χωρις τα κλασσικα ον/οφ, το Heavy industries ειναι οπως το λεει ακριβως η περιγραφη... ΑΝ το παρεις για την Κρητη θα παει τσαμπα, ΑΝ το παρεις για την Φλωρινα θα σε δικαιωσει και με το παραπανω.

το εχω τεσταρει πλεον και σε ζορικο χειμωνα και σε light καταστασεις οπως φετος... του SRK του αρεσουν τα ζορια... ειναι μαζοχες εκει στην μιτσου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μέτρηση κατανάλωσης σε 18αρι παίζει κάτι να μπαίνει κατευθείαν στην πρίζα και να αντέχει τα φορτία?

Πόσα  A πρέπει να είναι?

Επεξ/σία από Damned7
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Damned7 είπε

Για μέτρηση κατανάλωσης σε 18αρι παίζει κάτι να μπαίνει κατευθείαν στην πρίζα και να αντέχει τα φορτία?

Πόσα  A πρέπει να είναι?

Χωρίς πρίζες και μπορεί να σε βολεύει στην περίπτωση σου είναι το sonoff pow r3.  Μεγάλο safety margin μιας και σηκώνει 25Α

Σε πριζακια πολλοί από εμάς έχουμε το tapo p110. Έχω βάλει ένα τέτοιο σε 24αρι. Προς το παρόν είναι οκ. Σε 18αρι τύπου Toshiba θα είναι λογικά άνετο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Damned7 είπε

Πόσα  A πρέπει να είναι?

Σύγχρονα 18άρια δεν πάνε πάνω από 9-15Α το πάρα πολύ. Τα ΤΑΡΟ 110 είναι σχεδιασμένα για μέχρι 16Α. Πληροφορίες για το δικό σου μηχάνημα θα δεις στο αυτοκόλλητο στο πλάι της εξωτερικής μονάδας ή αν το αναφέρει σαφώς το manual (όχι γενικόλογες οδηγίες αντιπροσωπείας).

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα.Ψαχνω για τεχνικο ή εταιρεια που κανει καθαρισμο air condition που χρησιμοποιουνται μονο για ψυξη.Αν εχετε καποιον που εχετε μενει ικανοποιημενοι στειλτε μου ενα pm.

ευχαριστω

Δημοσ.
18 ώρες πριν, liakjim είπε

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία από την ηλεκτρολογική σύνδεση της εξωτερικής μονάδας; Δεν ξέρω πόσο στεγανές είναι οι πρίζες εκτός σπιτιού. Στη δική μου περίπτωση, έβαλα τον μετρητή σε κουτάκι, παρεμβάλοντάς τον στο καλώδιο της εξωτερικής μονάδας. Εδώ και 5 χρόνια παίζει τζι τζι. 

0-02-05-fd11310056698248bd3351db3c08c750

Παρόμοιο κουτί έχω αλλά μεγαλύτερο για να χωράει μέσα το tapo p110. Ίδιας ποιότητας με λάστιχα και λόγω θέσης αποκλείεται να έρχεται σε επαφή με νερά.  Σ ευχαριστώ κι εσένα για τον κόπο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Παρόμοιο κουτί έχω αλλά μεγαλύτερο για να χωράει μέσα το tapo p110. Ίδιας ποιότητας με λάστιχα και λόγω θέσης αποκλείεται να έρχεται σε επαφή με νερά.  Σ ευχαριστώ κι εσένα για τον κόπο

Α οκ, άρα έχεις βάλει το φις, την πρίζα και την tapo μέσα σε ένα τέτοιο κουτί; Επίσης μπαίνουν όλα τα καλώδια από την κάτω μεριά;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Α οκ, άρα έχεις βάλει το φις, την πρίζα και την tapo μέσα σε ένα τέτοιο κουτί; Επίσης μπαίνουν όλα τα καλώδια από την κάτω μεριά;

Μπαίνουν από την μία και βγαίνουν από την άλλη για να μην τσακίζουν. Περιμένω να έρθει πάλι ο ηλεκτρολόγος (μετά το Πάσχα) για έλεγχο. Δεν βάζω χέρι σε ρεύματα εγώ.

Είχα δοκιμάσει και με άλλο smart plug αλλά και χωρίς smart plug. Μου έριξε το ρεύμα ενώ έλειπα και πέταξα τα πάντα από το ψυγείο

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Μου έριξε το ρεύμα ενώ έλειπα και πέταξα τα πάντα από το ψυγείο

Spoiler

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν θα πρότεινα ποτέ πριζάκι σε ψυγείο (εξαίρεση τα τύπου shelly em ή παρεμφερή τα οποία δεν επεμβαίνουν στο κύκλωμα).

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν θα πρότεινα ποτέ πριζάκι σε ψυγείο (εξαίρεση τα τύπου shelly em ή παρεμφερή τα οποία δεν επεμβαίνουν στο κύκλωμα).

Μου ρίχνει τον ηλεκτροπληξίας και ρίχνει όλο το σπίτι. Δεν πέφτει του ψυγείου.  Στο ψυγείο που είχα ένα tuya ποτέ δεν με πρόδωσε. Μετά από έναν χρόνο που έκανα καταγραφή και ξέρω τι παρίπου καίει το αφαίρεσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...