Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mayhem1999 είπε

Παντως ενα θεμα ειναι οτι, οπως μας ειπε ο ηλεκτρολογος, το σαλονι σηκωνει μεχρι 18αρι. Οποτε κοιταζω το ιδιο σε 18αρι αναγκαστικα.

Πάρε τον τηλέφωνο τι εννοεί σηκώνει μέχρι 18αρι; μήπως είναι 1.5αρι το καλώδιο που θα το τροφοδοτήσεις, όπου έχει ασφάλεια στα 10Α; Με 10,5Α μέγιστο ρεύμα, λογικά θα είσαι εντάξει, δεν θα δουλεύει συνέχεια στο τέρμα, αλλά προσοχή στις συσφίξεις και ενώσεις.., "τραβάνε" και άλλες συσκευές από την ίδια γραμμή; Η 10αρα ασφάλεια στα 10,5Α δεν θα πέσει ποτέ (αν δεν ζεσταθεί), αν όμως έχεις στην ίδια γραμμή τηλεόραση-στέρεο κλπ, ίσως στη ρίξει καμιά φορά..

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και από εμένα,

Κατόπιν εκτενούς έρευνας αλλά και σημαντικότατης βοήθειάς σας, έχουμε καταλήξει στο Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-63ZR-W 22000 BTU για το χώρο μας.

Αυτό για το οποίο θα θέλαμε μια περαιτέρω καθοδήγηση/συμβουλή είναι η επιλογή του καταλληλότερου μαγαζιού αναφορικά με την ΕΓΓΥΗΣΗ (+ επέκταση). Είχα δει παλαιότερα που είχατε ανεβάσει ένα google doc συγκριτικό σχετικά με τις εγγυήσεις αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω πάλι.

Η εικόνα που βρήκα σήμερα είναι η παρακάτω:

1) Τα σκρουτζομάγαζα, που είναι συγκριτικά λίγο φθηνότερα από τις μεγάλες αλυσίδες, προσφέρουν σύμφωνα με τα sites τους 3 έτη για μηχανικά/ηλεκτρικά μέρη & 7 έτη για το συμπιεστή. Αναφορά σε επέκταση εγγύησης μέσω των μαγαζιών αυτών δε γίνεται πουθενά. Υπάρχει μόνο η επιλογή επέκτασης εγγύησης για 3 επιπλέον χρόνια μέσω σκρούτζ (αλλιάνζ πάρτνερς). Οπότε τα έτη της επέκτασης που προστίθενται? Στα 3 έτη, στα 7 έτη?

2)Στις μεγάλες γνωστές αλυσίδες τώρα:

Tο ΠΛΑΙΣΙΟ στην εγγύηση αναφέρει γενικώς "7 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή". Η δυνατότητα επέκτασης εγγύησης είναι για 5 χρόνια. (Δηλαδή 12 χρόνια στο σύνολο? Κάπως απίθανο μάλλον λέω εγώ). Επισυνάπτεται φωτογραφία από το site τους για να είναι απολύτως κατανοητό.

Το ΠΑΜΠΛΙΚ στην εγγύηση αναφέρει 24 μήνες. Η δυνατότητα επέκτασης εγγύησης είναι για 5 χρόνια. (άρα στο σύνολο 7 χρόνια?) Επισυνάπτονται αντίστοιχα 2 screenshots από το site τους για να είναι ξεκάθαρο.

Και στα 2 μεγάλα αυτά μαγαζιά δεν γίνεται πουθενά αναφορά σε μηχανικά/ηλεκτρικά μέρη και σε συμπιεστή για τα έτη της εγγύησης. Αναφέρουν μόνο γενικώς έτη εγγύησης χωρίς κάποια διευκρίνιση.

Επειδή το κομμάτι της εγγύησης είναι λιγάκι γκρίζα ζώνη (ίσως και σκόπιμα από τα μαγαζιά) μπορείτε να με κατατοπίσετε για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την εγγύηση (+την επέκταση) με βάση τα παραπάνω δεδομένα? 

Τέλος, για το συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικού εξοπλισμου για wi-fi. Μπορείτε να μου πείτε τι εξοπλισμός/προιόν είναι αυτό, τιμή αν γνωρίζετε αλλά και αν αξίζει/είναι πρακτικό στο συγκεκριμένο κλιματιστικό?

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, αλλά ήθελα να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται για να έχετε κι εσείς από την πλευρά σας όλα τα δεδομένα.

PLAISIO.png

PUBLIC 1.png

PUBLIC 2.png

Δημοσ.
4 ώρες πριν, objet_la είπε

Toshiba RAS-10GHP-ES2

Screenshot2024-04-18at6_48_34PM.jpg.8f9db9b9eb285dbda0ff08346fdf291d.jpgT9==

Αν είναι On-off, όντως δεν πιάνει καλή θερμοκρασία.

26 λεπτά πριν, Panos0101 είπε

Κατόπιν εκτενούς έρευνας αλλά και σημαντικότατης βοήθειάς σας, έχουμε καταλήξει στο Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-63ZR-W 22000 BTU για το χώρο μας.

Αυτό για το οποίο θα θέλαμε μια περαιτέρω καθοδήγηση/συμβουλή είναι η επιλογή του καταλληλότερου μαγαζιού αναφορικά με την ΕΓΓΥΗΣΗ (+ επέκταση). Είχα δει παλαιότερα που είχατε ανεβάσει ένα google doc συγκριτικό σχετικά με τις εγγυήσεις αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω πάλι.

1) Τα σκρουτζομάγαζα, που είναι συγκριτικά λίγο φθηνότερα από τις μεγάλες αλυσίδες, προσφέρουν σύμφωνα με τα sites τους 3 έτη για μηχανικά/ηλεκτρικά μέρη & 7 έτη για το συμπιεστή. Αναφορά σε επέκταση εγγύησης μέσω των μαγαζιών αυτών δε γίνεται πουθενά. Υπάρχει μόνο η επιλογή επέκτασης εγγύησης για 3 επιπλέον χρόνια μέσω σκρούτζ (αλλιάνζ πάρτνερς). Οπότε τα έτη της επέκτασης που προστίθενται? Στα 3 έτη, στα 7 έτη?

Tο ΠΛΑΙΣΙΟ στην εγγύηση αναφέρει γενικώς "7 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή". Η δυνατότητα επέκτασης εγγύησης είναι για 5 χρόνια. (Δηλαδή 12 χρόνια στο σύνολο? Κάπως απίθανο μάλλον λέω εγώ). Επισυνάπτεται φωτογραφία από το site τους για να είναι απολύτως κατανοητό.

Το ΠΑΜΠΛΙΚ στην εγγύηση αναφέρει 24 μήνες. Η δυνατότητα επέκτασης εγγύησης είναι για 5 χρόνια. (άρα στο σύνολο 7 χρόνια?) Επισυνάπτονται αντίστοιχα 2 screenshots από το site τους για να είναι ξεκάθαρο.

Και στα 2 μεγάλα αυτά μαγαζιά δεν γίνεται πουθενά αναφορά σε μηχανικά/ηλεκτρικά μέρη και σε συμπιεστή για τα έτη της εγγύησης. Αναφέρουν μόνο γενικώς έτη εγγύησης χωρίς κάποια διευκρίνιση.

Επειδή το κομμάτι της εγγύησης είναι λιγάκι γκρίζα ζώνη (ίσως και σκόπιμα από τα μαγαζιά) μπορείτε να με κατατοπίσετε για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την εγγύηση (+την επέκταση) με βάση τα παραπάνω δεδομένα? 

Τέλος, για το συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικού εξοπλισμου για wi-fi. Μπορείτε να μου πείτε τι εξοπλισμός/προιόν είναι αυτό, τιμή αν γνωρίζετε αλλά και αν αξίζει/είναι πρακτικό στο συγκεκριμένο κλιματιστικό?

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, αλλά ήθελα να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται για να έχετε κι εσείς από την πλευρά σας όλα τα δεδομένα.

PLAISIO.png

PUBLIC 1.png

PUBLIC 2.png

Όλες οι απαντήσεις είναι στα καταστήματα (όροι εγγύησης) και στον αντιπρόσωπο για το wifi module. Ενημέρωσέ μας αν θέλεις για τα ευρήματά σου.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν είναι On-off, όντως δεν πιάνει καλή θερμοκρασία.

on off εννωουμε δεν ειναι inverter σωστα;

δλδ ποσο επρεπε να πιανει; οντως 10 βαθμους;

ούτε το νταικιν το θηριο δεν πιανει τόσους.

εκτος αν το χιαομι το θερμομετρο μετραει οτι νανε....

και αν δεν ειχε φρεον οπως υποστηριζουν αυτοι πως βγαζει κρυο αέρα;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, objet_la είπε

on off εννωουμε δεν ειναι inverter σωστα;

δλδ ποσο επρεπε να πιανει; οντως 10 βαθμους;

ούτε το νταικιν το θηριο δεν πιανει τόσους.

εκτος αν το χιαομι το θερμομετρο μετραει οτι νανε....

και αν δεν ειχε φρεον οπως υποστηριζουν αυτοι πως βγαζει κρυο αέρα;

Σωστά. Αυτά δουλεύουν είτε max είτε μηδέν. Θα περιμενα 6-7C. Μπορεί να έχει μικρότερη ποσότητα όχι καθόλου. Το Daikin θα πρέπει να το βάλεις στην ελάχιστη θερμοκρασία και με όχι μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα για να δεις τόσο. Και πάλι ίσως δεν θα δεις.

Αλλά και πάλι δεν είμαι ψυκτικός οπότε ας φωνάξουμε κάποιον που ξέρει @Klausx

Δημοσ.

Εμείς έχουμε 2 Toshiba 10+ χρόνια πολύ καλά. Δεν ξέρω τι απόψεις έχετε ως εταιρεία, αλλά εμείς είμαστε ΟΚ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Panos0101 είπε

PLAISIO.png

PUBLIC 1.png

PUBLIC 2.png

https://mitsubishiheavyindustries.gr/cms/uploads/2023/05/ΕΓΓΥΗΣΗ-MHI-2023.pdf

Δημοσ.
17 ώρες πριν, red66phone είπε

Fujitsu ASYG18LFCA vs. Toshiba RAS 16BKV-E (Mirai)

στην εικόνα φαίνεται εγκατεστημένο το Toshiba 16αρι, το οποίο χτυπάει απέναντι σε ένα τοίχο (τυφλό σημείο) και όχι προς τα μέσα (από εκεί που είναι τραβηγμένη η φωτό) που είναι ο κυρίως χώρος σαλόνι-κουζίνα.

το κούφωμα αλουμινίου έχει 2πλό τζάμι, αλλά είναι 20ετίας.

ο χώρος περίπου 30 τ.μ είναι εκτεθειμένος σε καιρικές συνθήκες περιμετρικά (χωρίς θερμοπρόσοψη) και από πάνω με μόνωση 20ετιας.

Έχω και ένα FUJITSU ASYG18LFCA που κάθεται.

Οι Ερωτήσεις μου:

1. Είναι σωστή η τοποθέτηση του Toshiba ? Υπάρχει λόγος να γίνει προσπάθεια να μπει πάνω στο ξύλο (ραμποτέ), έτσι ώστε η ροή αέρα να είναι προς τον κύριο χώρο και όχι προς τη μεγάλη τζαμαρία που έχει απώλειες ?

2. Αξίζει η αντικατάσταση του Toshiba με το Fujitsu ?

image.png.72c00640b075e788577b9567671aeadf.png

15 ώρες πριν, liakjim είπε

Θα μπορούσε να έρθει πιο κεντρικά στο δωμάτιο. Αν πάντως σε καλύπτει το Toshiba, γιατί να πληρώσεις το ξύλωμα + εγκατάσταση ; 

Δεν έχει μπει ακόμα σε αυτό το διαμέρισμα, οπότε δεν γνωρίζουμε αν τον καλύπτει το Toshiba ή όχι και με τι κόστος, για αυτό ρωτάω σε σύγκριση με το Fujitsu τι ισχύει θεωρητικά.

Γνώμη μου είναι να το δουλέψει ένα καλοκαίρι με πριζάκια tapo, να δει πρώτα λογαριασμούς ρεύματος και μετά να παρθεί απόφαση αντικατάστασης, διότι πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος απεγκατάστασης Toshiba / εγκατάστασης Fujitsu + ηλεκτρολογική σύνδεση στον πίνακα για το Fujitsu διότι είναι 18αρι.

Εκτός αυτών, θεωρητικά, είναι σωστό (από άποψη απόδοσης) να μπαίνει ένα κλιματιστικό με αυτή την κατεύθυνση εξόδου  αέρα πάνω από μπαλκονόπορτα, με την ίδια λογική που και τα καλοριφέρ μπαίνουν δίπλα από μπαλκονόπορτες για να "κόβουν" την είσοδο ψυχρότερου αέρα ?

ή είναι πιο αποδοτικό να ψύχουν απευθείας τον κύριο χώρο που θέλουμε να ψύξουμε ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, Panos0101 said:

PLAISIO.png

PUBLIC 1.png

PUBLIC 2.png

Το νου σου μόνο για την επέκταση μέσω skroutz, πρέπει να είναι 2+3 έτη. Όχι 3+3. Εξακρίβωσε το με το Skroutz, κυρίως απ' τα docs της ασφάλισης που έχουν στο site τους.

Την έχω πατήσει με το 5+3 της Miele, όπου εν τέλει το skroutz έδινε 2+3.

Επεξ/σία από MiJ16
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσφορά από Πλαίσιο.

Με κάθε 18ρι nuvelle
https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/nuvelle-klimatistiko-qdl-18inv-18-000-btu-h-wifi_4295749

δώρο ένα 9ρι
https://www.plaisio.gr/nuvelle-klimatistiko-qdl-9inv-9-000-btu-h-wifi_4295722

Με πρόλαβες @Dcmpaira. Φασόν του Πλαισίου είναι. Νομίζω ότι είχε γίνει κάποια αναφορά πιο πίσω σε αυτά, αλλά δεν μπορώ να το βρω. Αξιόλογα για την τιμή τους αν θυμάμαι καλά.

Θα μας πουν και οι ειδικότεροι. @liakjim;

Επεξ/σία από Basketikos_
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dcmpaira είπε

Δίνουν έναν 18αρι δώρο μαζί με ένα 9αρι

αστειο ειναι να ακους "δωρο".
749€ noname κλιματιστικο καταντησαν να μας πουλανε!
300€ ειχαν πριν απο μερικα χρονια τετοια μηχανάκια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

αστειο ειναι να ακους "δωρο".
749€ noname κλιματιστικο καταντησαν να μας πουλανε!
300€ ειχαν πριν απο μερικα χρονια τετοια μηχανάκια.

Πάντως σίγουρα δε μας ενδιαφέρει ποιες λέξεις επιλέγουν για να το διαφημίσουν. Εμείς θέλουμε να δούμε κατά πόσο είναι vfm αγορά.

Ναι, στα πάντα έχουν ανέβει οι τιμές, αλλά αν εννοείς 300€ για το 18ρι, είσαι λίγο υπερβολικός.

Επεξ/σία από Basketikos_
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Ναι, στα πάντα έχουν ανέβει οι τιμές, αλλά αν εννοείς 300€ για το 18ρι, είσαι λίγο υπερβολικός.

Μπορει να ειμαι. Αλλα πιο κοντα στην αληθεια ειναι το 300 παρα το 749 !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Πάντως σίγουρα δε μας ενδιαφέρει ποιες λέξεις επιλέγουν για να το διαφημίσουν. Εμείς θέλουμε να δούμε κατά πόσο είναι vfm αγορά.

Το 18αρι αυτο δεν αξιζει πανω απο 500 αντε 550.. οποτε στην τιμη αυτη ουσιαστικα πληρωνεις και το 9αρι παρεα, το οποιο επαιζε 250-270 και δωρεαν εγκατασταση περισυ.. το 9αρι βασει αναφορων που εχουμε δεν ειναι κι ασχημο, με καλες καταναλωσεις σε νορμαλ συνθηκες..Απ οσο θυμαμαι ομως (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος) σε πιο δυσκολες συνθηκες (πολυ κρυο/ζεστη) τοτε η ελαχιστη καταναλωση παει πανω απο 450w..

9 λεπτά πριν, energy52 είπε

Τωρα κοιταζω το 9αρι το χει 449 ευρω, εκτος πραγματικοτητας η τιμη....

Επεξ/σία από energy52
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...