Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Kozanitis1 said:

Νομίζω το "μεγάλο" που βάζουν είναι 6Χ10 εκ, ακριβούτσικο λίγο, αλλά θα τα χωρέσει ικανοποιητικά πιστεύω, μέτρα θα πάρεις εσύ;

Ο ψυκτικός χρεώνει 10€/m + 5€/(γωνία, κλείσιμο κλπ). Θα ψάξω να δω αν τα βρίσκω φθηνότερα.

Τώρα για το σύνολο των μέτρων και εξαρτημάτων, θα ρωτήσω αν μπορώ να αγοράσω λίγα παραπάνω υλικά και ότι δεν χρειαστώ να τα επιστρέψω και να πάρω κάτι άλλο. Ειδικά αν τα πάρω από Καυκά/Σκρέκη/Μεϊδάνη, όλο και κάτι άλλο θα χρειαστώ.

Επεξ/σία από MiJ16
  • Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, NeraBlack είπε

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :   300

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος Το φθηνότερο

Νέα αγορά

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση):  Μόνο  ψύξη

Χώρος που θα τοποθετηθεί Σαλονι  Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , Βυρωνας

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).   Ξύλινο κούφωμα,παλιά πολυκατοικία

Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ .   3Κ βατ , 2,6Κcal για το σαλονι

Το ξέρω ότι πάμε πολύ πάνω από το μπάτζετ, αλλά αν έχεις eurobank θα σου έρθει στα 630€ εγκατεστημένο και με φοβερή οικονομία στη χρήση

https://www.praktiker.gr/p/inventor-leon-leuvi-12wfi-leuvo-12-klimatistiko-inverter-12000btu-142583

Από φθηνά δεν ξέρω προσωπικά να σε κατευθύνω. Ίσως κάτι τέτοιο https://www.alphaclimagr.gr/product/1412957/tcl-elite-tac-12chsa-xa51-r32-klimatistiko-inverter.html

10 ώρες πριν, liakinen είπε

Καλημέρα παιδιά, 

Ξεκινήσαμε το ψάξιμο για το πρώτο κλιματιστικό μας στο πατρικό. 

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000€ - 1300€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Πρώτη φορά αγορά (άσχετοι στο θέμα) 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 100% ψύξη / θέρμανση μόνο σε περίπτωση βλάβης της τηλεθέρμανσης
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης 
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Τηλεθέρμανση
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 40τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Πτολεμαΐδα με 40C το καλοκαίρι και -15C τον χειμώνα http://penteli.meteo.gr/stations/oropos/ ,  Η εξωτερική μονάδα θα καλύπτεται από βοριάδες από τα γειτονικά μπαλκόνια που έχουν διαχωριστικά 
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Χωρίς μόνωση διαμέρισμα του 80 με τις κλασικές τότε πόρτες
  11. Χρήση κυρίως από 14:00 μέχρι 19:30 τις μέρες του καύσωνα και όχι κάθε μέρα του καλοκαιριού. Το βράδυ δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί πέφτουν οι θερμοκρασίες όταν νυχτώσει.
  12. Μπορεί να μας βολεύει και κάτι οικονομικό σε μοντέλο (δεν το γνωρίζω) απλά θέλουμε κάτι αξιόπιστο και τονίζω ότι ήμαστε άσχετοι στο θέμα.

Δεν λες απώλειες.

Ας πούμε 18άρι .

Με 10% κάτω αν έχεις eurobank https://www.praktiker.gr/p/inventor-leon-leuvi-18wfi-leuvo-18-klimatistiko-inverter-18000btu-142584

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim

Με την μέτρηση των απωλειών δεν βγάζω άκρη γιατί πχ δεν έχει παράθυρα ο χώρος αλλά μόνο δύο πόρτες μπαλκονιού και την εξώπορτα και επίσης για ψύξη πχ θέλουμε 26 βαθμούς αλλά το εργαλείο έχει μόνο μέχρι 24. Μου βγάζει κάτι τρελά νούμερα δηλαδή στο τέλος. 

Εμείς λέμε να πάμε σε ένα 24000 απλά σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων δεν μπορούμε να πάμε σε κάτι "ποιοτικό" πχ Toshiba, Daikin κτλ (δεν ξέρω καν αν είναι). 

Τα Κινέζικα που προτείνονται είναι αξιόπιστα; πχ Midea 

Επεξ/σία από liakinen
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakinen είπε

@liakjim

Με την μέτρηση των απωλειών δεν βγάζω άκρη γιατί πχ δεν έχει παράθυρα ο χώρος αλλά μόνο δύο πόρτες μπαλκονιού και την εξώπορτα και επίσης για ψύξη πχ θέλουμε 26 βαθμούς αλλά το εργαλείο έχει μόνο μέχρι 24. Μου βγάζει κάτι τρελά νούμερα δηλαδή στο τέλος. 

Εμείς λέμε να πάμε σε ένα 24000 απλά σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων δεν μπορούμε να πάμε σε κάτι "ποιοτικό" πχ Toshiba, Daikin κτλ (δεν ξέρω καν αν είναι). 

Τα Κινέζικα που προτείνονται είναι αξιόπιστα; πχ Midea 

Το εργαλείο είναι για θέρμανση. Για ψύξη βάζουμε 18. Για δοκίμασε. Παράθυρο βάλε 1 και ας μην έχεις.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το 18αρι θα είναι άνετο.

Κάποιες προτάσεις σε "καλά" 18 άρια έχουμε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakinen είπε

Κάποιες προτάσεις σε "καλά" 18 άρια έχουμε; 

Αν δεις το παρακάτω διάγραμμα με τα "αληθινά" για κλίμα Αττικής seers, θα καταλάβεις γιατί πιο πάνω πρότεινα το midea easy pro. Το inventor leon βασίζεται σε αυτό με κάποια επιφύλαξη απλά είναι σε καλή τιμή λόγω προσφοράς eurobank. Η επιφύλαξη έγκειται ότι η inventor δεν έχει eurovent σε αυτά, ούτε ξέρουμε τι έχουν μέσα από εξαρτήματα, οπότε ή έχουμε τη διάθεση να πιστέψουμε το ενεργειακό ταμπελάκι λόγω καλή τιμής, ή για 100% σιγουριά πας στο easy pro. Φυσικά συμβουλεύεσαι το διάγραμμα και κοιτάς και άλλα μοντέλα. Υπόψη ότι ούτε τα toyotomi (κόκκινο χρώμα) έχουν eurovent.:

image.png.26f5a80111dd786e38a06bdd1ab7b876.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα σε δύο επιλογές για κλιματιστικό υπνοδωματιου, 9000btu μόνο ψύξη. Είμαι ανάμεσα στο tcl miracle iii vs midea all easy pro, κάποια συμβουλή;

Επεξ/σία από ToxicGarbage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ToxicGarbage είπε

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα σε δύο επιλογές για κλιματιστικό υπνοδωματιου, 9000btu μόνο ψύξη. Είμαι ανάμεσα στο tcl miracle iii vs midea all easy pro, κάποια συμβουλή;

Νομίζω ότι μόνο όποιος έχει δουλέψει και τα 2 σε ψύξη θα σου έλεγε 100% ποιο είναι καλύτερο για υπνοδωμάτιο. Προσωπικά θα πήγαινα στο midea ως πιο στάνταρ επιλογή αν και το tcl πιστεύω ότι θα είναι εξίσου καλό.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.

Τον Οκτώβριο τοποθετήσαμε δύο κλιματιστικά.  Το 18 στο σαλόνι είδα ότι εξωτερική μονάδα έχει μαζέψει πάρα πολύ σκόνη στις κυψέλες στην πίσω μεριά. Πρέπει να φέρω ψυκτικό ή μπορώ να το καθαρίσω και εγώ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα χρειαστώ γι' ακόμη μια φορά την βοήθεια του αγαπητού φόρουμ. Ψάχνω για κλιματιστικό για την κρεβατοκάμαρα των γονιών μου. 

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 600 ευρώ, ανάλογα και τις προσφορές της περιόδου
  2. Αντικατάσταση παλιού: Carrier 40EQ008, το οποίο είναι τόσο παλιό που δεν είναι καν Inverter και δεν βρίσκω κάτι στο internet για τα χαρακτηριστικά του. Ικανοποιητικό σε ψύξη αλλά δεν δημιουργούσε καλή ατμόσφαιρα (παράπονα για πονοκέφαλο και μπούκωμα). Δεν είχε χρησιμοποιηθεί για θέρμανση.
  3. Επιθυμητό κατάστημα: Να έχει άτοκες δόσεις, αλλά το σημαντικότερο να πετύχουμε καλή τιμή με κάποια επιστροφή ή έκπτωση και δωρεάν εγκατάσταση.
  4. Χρήση κλιματιστικού: Για ψύξη και για θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή ψύξης και ίσως και θέρμανσης, σε περίπτωση που καταργήσουμε τα καλοριφέρ.
  6. Εναλλακτικός τρόπος θέρμανσηςΥπάρχει λέβητας πετρελαίου, αλλά ίσως καταργηθεί.
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί: Υπνοδωμάτιο 9 τ.μ.
  8. Τοποθεσία: Άλιμος - Άγιος Δημήτριος, κοντά στην παραλιακή. Ο κοντινότερος σταθμός είναι μάλλον αυτός: https://penteli.meteo.gr/stations/faliro/
  9. Features: Μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο και ιονιστής (αν όντως κάνει δουλειά, αλλά όχι απαραίτητος).
  10. Απώλειες του χώρου: Το εργαλείο έβγαλε θερμικές απώλειες 2345 watt - 234 watt/m² και 2017 kcal/h - 201 KCal/h/m² με επιθυμητή θερμοκρασία 20°, τα οποία αντιστοιχούν σε 8,001,471.0 BTUs per Hour.

Είχα καταλήξει σε κάποια Midea και tcl-morris, αλλά διάβασα πως δεν είναι καλά στην θέρμανση. Περιμένω τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από Tassos77
Δημοσ.
3 hours ago, liakjim said:

Νομίζω ότι μόνο όποιος έχει δουλέψει και τα 2 σε ψύξη θα σου έλεγε 100% ποιο είναι καλύτερο για υπνοδωμάτιο. Προσωπικά θα πήγαινα στο midea ως πιο στάνταρ επιλογή αν και το tcl πιστεύω ότι θα είναι εξίσου καλό.

Ξέρουμε πώς τα πάει το μιδέα στη θέρμανση;

Φαίνεται να είναι πολύ δυνατό ντιλ στην ψύξη, οπότε αν μπορούσε να πηγαίνει έστω αξιοπρεπώς και στη ζέστη, θα είχαμε μια πολύ δυνατή επιλογή στην Αθήνα (που ούτως ή άλλως, θέρμανση όπως πάει το πράμα, χρειάζεται 2-3 μήνες το χρόνο).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pavloa είπε

Τον Οκτώβριο τοποθετήσαμε δύο κλιματιστικά.  Το 18 στο σαλόνι είδα ότι εξωτερική μονάδα έχει μαζέψει πάρα πολύ σκόνη στις κυψέλες στην πίσω μεριά. Πρέπει να φέρω ψυκτικό ή μπορώ να το καθαρίσω και εγώ?

νερο με το λαστιχο. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tassos77 είπε

Θα χρειαστώ γι' ακόμη μια φορά την βοήθεια του αγαπητού φόρουμ. Ψάχνω για κλιματιστικό για την κρεβατοκάμαρα των γονιών μου. 

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 600 ευρώ, ανάλογα και τις προσφορές της περιόδου
  2. Αντικατάσταση παλιού: Carrier 40EQ008, το οποίο είναι τόσο παλιό που δεν είναι καν Inverter και δεν βρίσκω κάτι στο internet για τα χαρακτηριστικά του. Ικανοποιητικό σε ψύξη αλλά δεν δημιουργούσε καλή ατμόσφαιρα (παράπονα για πονοκέφαλο και μπούκωμα). Δεν είχε χρησιμοποιηθεί για θέρμανση.
  3. Επιθυμητό κατάστημα: Να έχει άτοκες δόσεις, αλλά το σημαντικότερο να πετύχουμε καλή τιμή με κάποια επιστροφή ή έκπτωση και δωρεάν εγκατάσταση.
  4. Χρήση κλιματιστικού: Για ψύξη και για θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή ψύξης και ίσως και θέρμανσης, σε περίπτωση που καταργήσουμε τα καλοριφέρ.
  6. Εναλλακτικός τρόπος θέρμανσηςΥπάρχει λέβητας πετρελαίου, αλλά ίσως καταργηθεί.
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί: Υπνοδωμάτιο 9 τ.μ.
  8. Τοποθεσία: Άλιμος - Άγιος Δημήτριος, κοντά στην παραλιακή. Ο κοντινότερος σταθμός είναι μάλλον αυτός: https://penteli.meteo.gr/stations/faliro/
  9. Features: Μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο και ιονιστής (αν όντως κάνει δουλειά, αλλά όχι απαραίτητος).
  10. Απώλειες του χώρου: Το εργαλείο έβγαλε θερμικές απώλειες 2345 watt - 234 watt/m² και 2017 kcal/h - 201 KCal/h/m² με επιθυμητή θερμοκρασία 20°, τα οποία αντιστοιχούν σε 8,001,471.0 BTUs per Hour.

Είχα καταλήξει σε κάποια Midea και tcl-morris, αλλά διάβασα πως δεν είναι καλά στην θέρμανση. Περιμένω τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Θα προτιμούσα ένα toshiba yukai (ή arata όπως το λέει ο κώτσος).

2 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Ξέρουμε πώς τα πάει το μιδέα στη θέρμανση;

Φαίνεται να είναι πολύ δυνατό ντιλ στην ψύξη, οπότε αν μπορούσε να πηγαίνει έστω αξιοπρεπώς και στη ζέστη, θα είχαμε μια πολύ δυνατή επιλογή στην Αθήνα (που ούτως ή άλλως, θέρμανση όπως πάει το πράμα, χρειάζεται 2-3 μήνες το χρόνο).

Τυπική συμπεριφορά midea όπως μας λέει και ο @marmaris εδώ .

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...