Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, arvacon είπε

Γιατί δεν κοιτάς κ άλλες αλυσίδες; Πχ. τα welcome stores έχουν σε όλα τους τα κλιματιστικά δωρεάν εγκατάσταση. Εμένα μου πήραν μόνο 20€ για την απεγκατασταση.

Το Toshiba Yukai έχει €100 παραπάνω στα welcome stores με δωρεάν εγκατάσταση. Καλύτερα να πληρώσω κάποιον αυτά τα χρήματα που να κάνει σωστή δουλειά και όχι αγγαρεία. Ετσι θα έχω και ένα παραπάνω λόγο να τους πω πως θέλω να γίνει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, thanospl είπε

Το Toshiba Yukai έχει €100 παραπάνω στα welcome stores με δωρεάν εγκατάσταση. Καλύτερα να πληρώσω κάποιον αυτά τα χρήματα που να κάνει σωστή δουλειά και όχι αγγαρεία. Ετσι θα έχω και ένα παραπάνω λόγο να τους πω πως θέλω να γίνει...

Σωστα, τωρα το προσεξα. Εισαι τυχερος που εχεις πρακτικερ κοντα τοτε, γιατι εμεις επαρχια δυστυχως δεν εχουμε και πολλες επιλογες. Μη το σκεφτεσαι τοτε, παρ το απο εκει και αν εχεις καλο εγκατασταστη, φωναξε τον να στο περασει.

Επεξ/σία από arvacon

3 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Καλημερα,
Καταρχάς ευχαριστώ ολο αυτο το νήμα για τις πληροφορίες που μας δείνετε.

Θελω να τοποθετίσω κλιματισμό στα υπνοδωμάτια. Η κυρια χρήση θα ειναι για ψύξη στις ζεστές μερες. Εχω ηδη μια μεγαλύτερη μονάδα στο σαλόνι αλλα ειναι σε τέτοιο σημειο που δεν εξυπηρετεί τα δωμάτια.  Οι τεχνικοι που ηρθαν μου προτειναν δυο 9αρια. Πήγαινα για Daikin αλλα μου πρότειναν και LG εκει που πήγα (το daikin βγαινει λίγο πιο ακριβο)
Εχω καταλείξει ανάμεσα σε
https://www.skroutz.gr/s/27757118/Daikin-Sensira-FTXC25C-RXC25C-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A.html

και
https://www.skroutz.gr/s/28186595/LG-Ocean-Dualcool-S09ET-UA3-S09ET-NSJ-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A-με-WiFi.html

Δεν με ενδιαφέρουν wifi features κτλ. Με ενδιαφέρει μονο η χαμηλη κατανάλωση.
Στα χαρτια το LG ειναι ιδιο-καλυτερο. αλλα με εγγύηση 10χρόνια. Το Daikin εχει 5.
Υπάρχει περίπτωση οι αναγραφόμενες κλάσεις να διαφέρουν απο κλιματιστικό σε κλιματιστικό?
Πχ το Α++ σε DAIKIN να ειναι καλύτερο σε Α++ σε LG κοκ;
Ρωτάω γιατί οκ να δώσουμε κατι παραπάνω για τη μαρκα, αλλα αξίζει?

1.  600-700 ευρω/ μονάδα
  2. Καινουργιο
  3. Αδιαφορο κατάστημα
  4. 95% ψυξη 5%θερμανση
  5. αποκλειστική ψύξη στο χώρο αυτο. Υπαρχει θέρμανση με άλλο μέσο
  6. υπνοδωμάτιο 15τμ
  7. Θεσσαλονίκη - Κλιματική ζώνη Γ
  8. Απλή χρήση
  9. Κουφώματα αλουμινίου, διπλά τζάμια
  10. 6042.63Watt   5196.66KCal/h 402.84Watt/m2 346.44KCal/h/m2

Πολλές απώλειες για όπως τα γράφεις. Ύψος έβαλες την απόσταση μεταξύ πάτωμα και ταβάνι;

Εφόσον είναι για υπνοδωμάτια θα έλεγα τα toshiba yukai/arata. Ίδιο μοντέλο απλά ο Κωτσόβολος το αναφέρει σαν arata.

1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Πολλές απώλειες για όπως τα γράφεις. Ύψος έβαλες την απόσταση μεταξύ πάτωμα και ταβάνι;

Εφόσον είναι για υπνοδωμάτια θα έλεγα τα toshiba yukai/arata. Ίδιο μοντέλο απλά ο Κωτσόβολος το αναφέρει σαν arata.

Ναι 3 μέτρα όσο είναι περίπου. 

Αν επιτρέπεται, με ποιο κριτήριο είναι καλύτερο το Toshiba έναντι των άλλων;

2 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Ναι 3 μέτρα όσο είναι περίπου. 

Αν επιτρέπεται, με ποιο κριτήριο είναι καλύτερο το Toshiba έναντι των άλλων;

Πολύ περισσότερη εγγύηση, ενδεχομένως πιο αθόρυβη λειτουργία από το daikin (αυτό λένε άλλοι χρήστες, εμένα ο δαηκίνος τάφος μου φαίνεται), αποδοτικότερος συντελεστής ψύξης (αλλά χειρότερος θέρμανσης).

Για το lg που σου είπαν δε μπορώ να κάνω σύγκριση, πρώτη φορά βλέπω να προτείνεται. Είναι πάντως ΑΘΛΙΟ στη θέρμανση, 4,9 συντελεστή είχαν τα ινβέρτερ 10 χρόνια πριν!

19 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν μπορεί να βγει στο πλάι ή κάτω η σωλήνα, μόνο προς τα πίσω.

2 χρόνια εγγύηση μόλις; https://www.gree.gr/wp-content/uploads/2023/03/Clima-Quest-Warranty-Οικιακά-Κλιματιστικά-Τοίχου-01.01.2022.pdf

3ετίας toyotomi = gree  = Κίνα

Daikin perfera.

ναι και 10 συμπιεστή, το ότι έχει δυο χρονια εγγύηση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αντιπροσωπεία, τουλάχιστον στα ελληνικά που θεωρώ ότι μιλάω σωστά.

21 ώρες πριν, Dj_kourampies είπε

Αγόρασα ένα Tesla Select TT68EX81-2432IAW 24ρι, από το οποίο είμαι ικανοποιημένος σαν specs, τιμή και συμπεριφορά αλλά δε μπορώ με τίποτα να ενεργοποιήσω το wifi.

Τα manual και τα app είναι γενικά και αόριστα, και οκ 2 μέθοδοι που βρήκα (6 φορές πάτημα του ECO εντός 10 δευτερολέπτων στο χειριστήριο, πάτημα του reset πάνω στη μονάδα για 5 δευτερόλεπτα) δε κάνουν απολύτως τίποτα. Ιδιαίτερα το 2ο με προβληματίζει λίγο καθώς περίμενα να δω κάποια αντίδραση.

Έχει βάλει κανείς κλιματιστικό Tesla και έχει ενεργοποιήσει το wifi? Παίζει να έχει μην έχει συνδεθεί η μονάδα wifi/bt; Το καλώδιο της (αυτού του module που έχει το reset και υποπτεύομαι ότι είναι του wifi) οδηγεί πίσω από ένα καπάκι που βγαίνει με απλό κατσαβίδι, δεν είδα αν έκαναν κάτι στην εγκατάσταση.

οταν σεταρετε εξυπνες συσκευες να κλείνετε την κεραια των 5ghz στο ρουτερ, γιατι το κινητο συνδεεται στα 5 και οι εξυπνες συσκευες στα 2,4 με αποτελεσμα να μην μπορει να περασει τα στοιχεια του δικτύου  στο κλιματιστικό. Οταν γινει η συνδεση μετα δεν εχει θεμα ανοιξτε παλι και την 5ghz κεραια.

7 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Καλημερα,
Καταρχάς ευχαριστώ ολο αυτο το νήμα για τις πληροφορίες που μας δείνετε.

Θελω να τοποθετίσω κλιματισμό στα υπνοδωμάτια. Η κυρια χρήση θα ειναι για ψύξη στις ζεστές μερες. Εχω ηδη μια μεγαλύτερη μονάδα στο σαλόνι αλλα ειναι σε τέτοιο σημειο που δεν εξυπηρετεί τα δωμάτια.  Οι τεχνικοι που ηρθαν μου προτειναν δυο 9αρια. Πήγαινα για Daikin αλλα μου πρότειναν και LG εκει που πήγα (το daikin βγαινει λίγο πιο ακριβο)
Εχω καταλείξει ανάμεσα σε
https://www.skroutz.gr/s/27757118/Daikin-Sensira-FTXC25C-RXC25C-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A.html

και
https://www.skroutz.gr/s/28186595/LG-Ocean-Dualcool-S09ET-UA3-S09ET-NSJ-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A-με-WiFi.html

Δεν με ενδιαφέρουν wifi features κτλ. Με ενδιαφέρει μονο η χαμηλη κατανάλωση.
Στα χαρτια το LG ειναι ιδιο-καλυτερο. αλλα με εγγύηση 10χρόνια. Το Daikin εχει 5.
Υπάρχει περίπτωση οι αναγραφόμενες κλάσεις να διαφέρουν απο κλιματιστικό σε κλιματιστικό?
Πχ το Α++ σε DAIKIN να ειναι καλύτερο σε Α++ σε LG κοκ;
Ρωτάω γιατί οκ να δώσουμε κατι παραπάνω για τη μαρκα, αλλα αξίζει?

1.  600-700 ευρω/ μονάδα
  2. Καινουργιο
  3. Αδιαφορο κατάστημα
  4. 95% ψυξη 5%θερμανση
  5. αποκλειστική ψύξη στο χώρο αυτο. Υπαρχει θέρμανση με άλλο μέσο
  6. υπνοδωμάτιο 15τμ
  7. Θεσσαλονίκη - Κλιματική ζώνη Γ
  8. Απλή χρήση
  9. Κουφώματα αλουμινίου, διπλά τζάμια
  10. 6042.63Watt   5196.66KCal/h 402.84Watt/m2 346.44KCal/h/m2

Inventor Legend LDVI-09WFI/LDVO-09

εναλλακτικά https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/229936-null

27 λεπτά πριν, vasilismf είπε

ναι και 10 συμπιεστή, το ότι έχει δυο χρονια εγγύηση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αντιπροσωπεία

Έχεις δίκιο για την αντιπροσωπία. Είχαμε μείνει πίσω στις εξελίξεις. 2 χρόνια πάντως εγγύηση είναι λίγο.

• Like 1

2 ώρες πριν, vasilismf είπε

ναι και 10 συμπιεστή, το ότι έχει δυο χρονια εγγύηση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αντιπροσωπεία, τουλάχιστον στα ελληνικά που θεωρώ ότι μιλάω σωστά.

οταν σεταρετε εξυπνες συσκευες να κλείνετε την κεραια των 5ghz στο ρουτερ, γιατι το κινητο συνδεεται στα 5 και οι εξυπνες συσκευες στα 2,4 με αποτελεσμα να μην μπορει να περασει τα στοιχεια του δικτύου  στο κλιματιστικό. Οταν γινει η συνδεση μετα δεν εχει θεμα ανοιξτε παλι και την 5ghz κεραια.

Έχω διαφορετικό όνομα στο 5G δίκτυο. Επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο υποτίθεται έχει και BT και AP mode, οπότε μέχρι ένα σημείο θα έπρεπε να προχωράει η διαδικασία ακόμα και αν το 5G δίκτυο είχε ίδιο όνομα. Μου φαίνεται ότι κάτι δε δουλεύει σωστά με την μονάδα Wifi.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει καποιος να με βοηθησει σχετικα με το Toyotomi TDN-A35VR21?
Δεν ξερω γιατι, αλλα δε μπορω να βρω πουθενα το user ή installation manual...
Περιεργο δεν ειναι?
Μηπως το εχει κανεις διαθεσιμο να μου το στειλει?

Επεξ/σία από arvacon

11 ώρες πριν, arvacon είπε

Μπορει καποιος να με βοηθησει σχετικα με το Toyotomi TDN-A35VR21?
Δεν ξερω γιατι, αλλα δε μπορω να βρω πουθενα το user ή installation manual...
Περιεργο δεν ειναι?
Μηπως το εχει κανεις διαθεσιμο να μου το στειλει?

Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά είναι το κοντινότερο σε αυτό 

http://www.toyotomi.gr/_storageWeb_/n/17625181144289/u_m_tdn_g-a28_35vr5.pdf

• Like 1

Αυτο το νημα ειναι πολυ σπαζοκεφαλιαααα διαβαζω τοσο καιρο και δεν μπορω να αποφασισω τπτ!!!!!Εχω τρελαθει δεν ξερω τι να κανω δεν ξερω τι να παρω και σε λιγο λιγη και το κουπονι............

Το ενα εχει αυτο αλλα δεν εχει αυτο το αλλο εχει εκεινο το αλλο εχει το αλλο πφφφφφφφφφφφφφφφ δεν μπορω αλλο δεν ξερω τι να παρωωωωωωω!!!!

9 λεπτά πριν, dopermann είπε

Αυτο το νημα ειναι πολυ σπαζοκεφαλιαααα διαβαζω τοσο καιρο και δεν μπορω να αποφασισω τπτ!!!!!Εχω τρελαθει δεν ξερω τι να κανω δεν ξερω τι να παρω και σε λιγο λιγη και το κουπονι............

Το ενα εχει αυτο αλλα δεν εχει αυτο το αλλο εχει εκεινο το αλλο εχει το αλλο πφφφφφφφφφφφφφφφ δεν μπορω αλλο δεν ξερω τι να παρωωωωωωω!!!!

Ας το πιάσουμε από την αρχή. Έχεις συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο;

• Like 1

Λοιπον το σπιτι ειναι ρετιρε στο κεντρο στην Αθηνα ειναι απο αυτα τα ρετιρε που εχει 3τος 4ρτος 5τος ρετιρε σαν να ανεβαινεις σκαλα δηλαδη εγω δεν βλεπω απο κατω στον δρομο βλεπω το μπαλκονι της απο κατω....

Μπαινεις μεσα κανεις δεξια εχει ενα χολ και μαζι με σαλονι μικρα και τα 2 δηλαδι καπου 3χ3.5 το καθενα τετραγωνικα μπροστα εχει 2 μπαλκονοπορτες μια στο χολ και μια στο μπαλκονι....Μετα στριβεις δεξια και εχει εναν μεγαλο διαδρομο περιπου 11 βηματα που στα αριστερα του εχει κουζινα πρωτα και μετα μπανιο.....Τελος του διαδρομου μετα απο 11 βηματα εχει δυο κρεββατοκαμαρες μια στα αριστερα με μπαλκονι παλι και μια δεξια με μπαλκονι παλι κ μπαλκονοπορτες και οι δυο....Εχω βαλει αλουμινια αλλα οχι και τα πιο ακριβα....Λοιπον τωρα εχω ενα 9ρι τoyotomi inzuru το οποιο δεν μου εφτανε οταν εκανε πολλα κρυα να ζεστανει και το χολ το σαλονι το ζεστενε τελεια οταν εκλεινα την ενδιαμεση....ΠΙσω τωρα στισ κρεββατοκαμαρες εχω 2 9αρακι firstline 20 ετιας και τοτε που τα ειχε βγαλει προσφορα το carefur χωρις κανενα σερβισε ποτε μονο με καθαρισμο φιλτρων ακομα δουλευουνν....Τωρα απο οτι ειδα μερικες μεγαλες αλυσιδες κανουν και την εγκατασταση και την απεγκατασταση δωρο....Το daikin o kotsos to exei se poly kaly timi....Απο την αλλη το πρακτικερ το τοσιμπα το πρακτικερ το 13ρι το εχει καλη τιμη θελω ενα 9ρι και ενα 12ρι με λιγα λογια....Ελα ομως που και η juro pro εχει βγαλει μοντελο 2023 με πολλα που δεν εχουν τα αλλα δεν ξερω αν παιζει ρολο και η χρονολογια οσο πιο καινουριο τοσο πιο καλο....

45 λεπτά πριν, dopermann είπε

Λοιπον το σπιτι ειναι ρετιρε στο κεντρο στην Αθηνα ειναι απο αυτα τα ρετιρε που εχει 3τος 4ρτος 5τος ρετιρε σαν να ανεβαινεις σκαλα δηλαδη εγω δεν βλεπω απο κατω στον δρομο βλεπω το μπαλκονι της απο κατω....

Μπαινεις μεσα κανεις δεξια εχει ενα χολ και μαζι με σαλονι μικρα και τα 2 δηλαδι καπου 3χ3.5 το καθενα τετραγωνικα μπροστα εχει 2 μπαλκονοπορτες μια στο χολ και μια στο μπαλκονι....Μετα στριβεις δεξια και εχει εναν μεγαλο διαδρομο περιπου 11 βηματα που στα αριστερα του εχει κουζινα πρωτα και μετα μπανιο.....Τελος του διαδρομου μετα απο 11 βηματα εχει δυο κρεββατοκαμαρες μια στα αριστερα με μπαλκονι παλι και μια δεξια με μπαλκονι παλι κ μπαλκονοπορτες και οι δυο....Εχω βαλει αλουμινια αλλα οχι και τα πιο ακριβα....Λοιπον τωρα εχω ενα 9ρι τoyotomi inzuru το οποιο δεν μου εφτανε οταν εκανε πολλα κρυα να ζεστανει και το χολ το σαλονι το ζεστενε τελεια οταν εκλεινα την ενδιαμεση....ΠΙσω τωρα στισ κρεββατοκαμαρες εχω 2 9αρακι firstline 20 ετιας και τοτε που τα ειχε βγαλει προσφορα το carefur χωρις κανενα σερβισε ποτε μονο με καθαρισμο φιλτρων ακομα δουλευουνν....Τωρα απο οτι ειδα μερικες μεγαλες αλυσιδες κανουν και την εγκατασταση και την απεγκατασταση δωρο....Το daikin o kotsos to exei se poly kaly timi....Απο την αλλη το πρακτικερ το τοσιμπα το πρακτικερ το 13ρι το εχει καλη τιμη θελω ενα 9ρι και ενα 12ρι με λιγα λογια....Ελα ομως που και η juro pro εχει βγαλει μοντελο 2023 με πολλα που δεν εχουν τα αλλα δεν ξερω αν παιζει ρολο και η χρονολογια οσο πιο καινουριο τοσο πιο καλο....

Δεν θυμάμαι να υπάρχουν τέτοιες ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο...🤫

• Like 1

16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν θυμάμαι να υπάρχουν τέτοιες ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο...🤫

Το εχω κανει κ το ερωτηματολογιο δασκαλε αλλα δεν σκαμπαζω και πολλα...Με συγχωρεις...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...