Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

μονο το ποσο δεν εβαλα για τον κυριο χωρο και την θερμικη απωλεια..!!

Άρα πχ με αυτό για τον κύριο χώρο είσαι οκ? https://www.skroutz.gr/s/15157064/Fujitsu-Nocria-X-ASYG12KXCA-AOYG12KXCA-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-me-WiFi.html

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, dimostr είπε

ειναι ακυρο το σχολιο σου γιατι το συμπληρωσα και σιγουρα ειδες την επεξεργασια...παρολαυτα σ ευχαριστω ακομα και αν δεν με ικανοποιει

1 λεπτό πριν, arxontas2323 είπε

ειναι ακυρο το σχολιο σου γιατι το συμπληρωσα και σιγουρα ειδες την επεξεργασια...παρολαυτα σ ευχαριστω ακομα και αν δεν με ικανοποιει

Ότι πεις , 

22 ώρες πριν, stelikov είπε

Αυτή τη στιγμή που έχει πια πέσει στα 8 λεπτά η κιλοβατώρα βγαίνει τελική τιμή 8+6=14 λεπτά η κιλοβατώρα.

Spoiler

Έχει πέσει σχετικά η τιμή των ανταγωνιστικών χρεώσεων, αλλά έχουν ανέβει σημαντικά οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, οπότε καις - δεν καις, τα πάγια τα πληρώνεις χρυσά..

Από 1/3/24 η χρέωση στις ρυθμιζόμενες ανά kWh πάει στα 0.03582€

ΑΔΜΗΕ: 0.00844€/kWh

ΔΕΔΔΗΕ: 0.00348€/kWh και 5.955€/kVA/έτος

ΕΤΜΕΑΡ: 0.017€/kWh

ΥΚΩ: 0.0069€/kWh (για την 1η κλίμακα)

• Like 1

καλησπέρα. ψαχνω ενα απλο και φτηνο κλιματιστικο για την κρεββατοκαμαρα μου για το καλοκαιρι. έχουμε άποψη για τα nouvelle που παίζουν 400-500 ευρω απο πλαίσιο? αξίζουν καθολου ή τσαμπα λεφτά? μικρό δωματιο σχετικα και το θέλω να δουλευει το βραδυ στον υπνο.

21 hours ago, nick_gr2 said:

Εκτός από το Daikin Ururu Sarara (το οποίο για τα λεφτά του έχει αποθαρρυντικές κριτικές), υπάρχει κάποιο αξιόλογο μηχάνημα που να βάζει φρέσκο αέρα στο δωμάτιο;

ναι, το TCL , εχει πολλα καλα δες κριτικες εδω https://www.skroutz.gr/s/37161433/TCL-C-Fresh-09CHSD-FAI-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html#reviews

• Like 1

2 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Έχει πέσει σχετικά η τιμή των ανταγωνιστικών χρεώσεων, αλλά έχουν ανέβει σημαντικά οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, οπότε καις - δεν καις, τα πάγια τα πληρώνεις χρυσά..

Από 1/3/24 η χρέωση στις ρυθμιζόμενες ανά kWh πάει στα 0.03582€

ΑΔΜΗΕ: 0.00844€/kWh

ΔΕΔΔΗΕ: 0.00348€/kWh και 5.955€/kVA/έτος

ΕΤΜΕΑΡ: 0.017€/kWh

ΥΚΩ: 0.0069€/kWh (για την 1η κλίμακα)

Βάλε μέσα και το ωραίο πάγιο που μας έχουν φορέσει σε κάθε πρόγραμμα και το... συνηθίσαμε κι όλας!

13 λεπτά πριν, Specs είπε

ναι, το TCL , εχει πολλα καλα δες κριτικες εδω https://www.skroutz.gr/s/37161433/TCL-C-Fresh-09CHSD-FAI-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html#reviews

ευχαριστώ για την απάντηση.

όσον αφορά την "εισαγωγή φρέσκου αέρα": ένα κλιματιστικό το οποίο έχει σκοπό να ρίξει την εσωτερική θερμοκρασία, δεν είναι παράδοξο να φέρει αέρα απ' έξω; πχ. αν έξω έχει 37 βαθμούς και καταναλώνει ενέργεια για να κρατήσει την εσωτερική στους 25, ποια η λογική να φέρει αέρα 37 βαθμών από έξω; 😆 γνωρίζει κανείς πως λειτουργεί αυτό;

επίσης επειδή θα είναι κλιματιστικό με καθημερινή πολύωρη χρήση με προβληματίζει κάπως το tcl ... η toshiba βγάζει κάτι αντίστοιχο;

Για να μην βγουμε εκτος θεματος:

ΔΕΗ πρασινο ημερησιο με ολα μεσα 0,173

νυχτερινο 0,141

οταν λεμε ΟΛΑ ΜΕΣΑ:ΧΩΡΙΣ βεβαια Παγιο και χωρις την επιβαρυνση ΕΡΤ, Δημοτικα Τελη, Δημοτικα Τελη και ΤΑΠ.

3 minutes ago, nick_gr2 said:

γνωρίζει κανείς πως λειτουργεί αυτό;

επίσης επειδή θα είναι κλιματιστικό με καθημερινή πολύωρη χρήση με προβληματίζει κάπως το tcl ... η toshiba βγάζει κάτι αντίστοιχο;

Οχι η Toshiba δεν βγαζει  και η εισαγωγη αερα μειωνει τον βαθμο αποδοσης , δηλαδη αυξανει την καταναλωση καθως πρεπει να θερμανθει/ψυχθει και αυτος ο αερας...οπως και αν ανοιγες παραθυρο-πορτα κλπ

• Like 1

4 ώρες πριν, spiritclay είπε

καλησπέρα. ψαχνω ενα απλο και φτηνο κλιματιστικο για την κρεββατοκαμαρα μου για το καλοκαιρι. έχουμε άποψη για τα nouvelle που παίζουν 400-500 ευρω απο πλαίσιο? αξίζουν καθολου ή τσαμπα λεφτά? μικρό δωματιο σχετικα και το θέλω να δουλευει το βραδυ στον υπνο.

Το έχω δύο χρόνια τώρα, το χρησιμοποιώ κυρίως θέρμανση και είναι πολύ τίμιο για τα λεφτά του. Έχω ανεβάσει παλιότερα και καταναλώσεις και εντυπώσεις. 

Τώρα μάλιστα το έχει προσφορά, 219€ το 9αρι. Θα έβαζα και την επέκταση εγγύησης 5 χρόνων.

1 hour ago, Raki-meze said:

Έχω ανεβάσει παλιότερα και καταναλώσεις και εντυπώσεις. 

Τα έχεις εύκαιρα εδώ ή σε pm;

Σκέφτομαι να αλλάξω ένα δεινόσαυρο του 1999 σε ένα δωμάτιο, που έχει χαμηλές καταναλώσεις ως έχει, αλλά αυτό με τα 220 μπορώ να το ρίξω στα 200 με ένα κουπόνι, δηλαδή το παίρνω σχεδόν τσάμπα.

7 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Τα έχεις εύκαιρα εδώ ή σε pm;

Τα γράφω εδώ , μήπως ενδιαφέρει και άλλους. 

Πρώτα από όλα , να ξεκαθαρίσω πως έτσι όπως το βλέπω στις φωτογραφίες, πρέπει να είναι νέο μοντέλο, εμένα είναι λίγο διαφορετικό στην εμφάνιση. Δεν μπορώ να ξέρω αν έχει ακριβώς ίδια συμπεριφορά.

Το πήρα σαν οικονομικό, με το όποιο ρίσκο ακολουθεί αυτές τις επιλογές. (είχα και μια δωροεπιταγή από πλαίσιο, είχε και δώρο εγκατάσταση τότε)

Ψύξη δεν το δουλεύω. Θέρμανση δουλεύει το πρωί που ξυπνάμε για καμία ώρα και μετά ανάβει 15.00 και σβήνει ανάλογα την θερμοκρασία του χώρου. (4-6 ώρες συνήθως)

Γενάρη, Φλεβάρη και μέχρι σήμερα, έχει κάψει συνολικά 56 κιλοβατωρες.

Μέρες σαν τη σημερινή, όταν πιάσει θερμοκρασία, κατεβαίνει στα 140watt. Δεν κάνει on/off. Με πιο κρύες μέρες, πέφτει περίπου 220watt. 

Στα πολλά κρύα , έχω αέριο που βοηθάει οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Πάντως μια χρονιά που είχε τα πολλά χιόνια, την πάλεψε αξιοπρεπώς θυμάμαι. Δεν έπεφτε όμως τόσο χαμηλά.

Η εφαρμογή του (έχει WiFi) είναι μια χαρά. Follow me λειτουργία (μόνο από το κοντρόλ στη δική μου έκδοση τουλάχιστον)

Γενικά είναι τίμιο. Μετάνιωσα που δεν έβαλα επέκταση εγγύησης γιατί έχει μόνο 2 χρόνια. 

Ξέρω τι πήρα, το κρίνω με βάση ένα Toshiba Edge 24αρι (προσκυνώ) και ένα Aux 9αρι (τραγικό σε σχέση με το nuvelle) που έχω στο σπίτι. Δεν είναι κορυφή, κάνει όμως τη δουλειά του με επιτυχία προς το παρόν.

• Like 1
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Raki-meze είπε

Το έχω δύο χρόνια τώρα, το χρησιμοποιώ κυρίως θέρμανση και είναι πολύ τίμιο για τα λεφτά του. Έχω ανεβάσει παλιότερα και καταναλώσεις και εντυπώσεις. 

Στα πόσα watt κατεβαινει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/3/2024 στις 2:53 ΠΜ, nick_gr2 είπε

Είδα σε κάποια TCL (C-Fresh) ότι προσφέρουν μεγάλη εισαγωγή φρέσκου αέρα (60 m3 φρέσκο αέρα ανά ώρα). Μου ακούστηκε ενδιαφέρον καθώς το σπίτι είναι σε περιοχή χωρίς καυσαέρια κλπ.

Είναι πραγματικό feature αυτό; Δλδ άλλα κλιματιστικά εισάγουν λιγότερο φρέσκο αέρα;

Εκτός από τα φασόν TCL που βασίζονται στο c-fresh όπως το morris fresh-air και tesla, υπάρχει και το midea gaia.

Στις 11/3/2024 στις 9:41 ΠΜ, arxontas2323 είπε

καλημερα σε ολους...θελω να παρω προς το παρον 3 κλιματιστικα....θελω 2 κλιματιστικα για ''δωματιο'... το ενα δωματιο ειναι 15τμ μαξ και το αλλο 12τμ μαξ... προκειται για λογοθεραπευτηριο το οποιο σημαινει χρηση απο τς 2 το μεσημερι μεχρι τς 9 το βραδυ χειμωνα καλοκαιρι...επισης τον χειμωνα θα βοηθαει και η χρηση πετρελαιου στον χωρο...

γι αυτα τα 2 δωματια θα με καλυψουν αυτο το κλιματιστικο που εβγαλε σε προσφορα το plaisio;

https://www.plaisio.gr/nuvelle-klimatistiko-nplv2-09inv-9-000-btu-h-wifi_4355598

επισης θέλω για τον χωρο αναμονης ενα κλιματιστικο με wifi ο οποιος είναι μαξ 60τμ καθως είναι σαλοκουζινα για την ιδια χρηση(2 το μεσημερι με 9 το βραδυ) και μαξ 600-700€

να αναφερω οτι ειναι ισογειο και ο ηλιος το χτυπαει απο το μεσημερι και μετα...εχει κουφωματα αλουμινιου 20ετιας και ο χωρος βρισκεται στα 270 υψομετρικα

θερμικη απωλεια συμφωνα με το εργαλειο μου βγαζει

43.42Watt/m2

37.34KCal/h/m2

Τα nuvelle είναι φασόν AUX με εξαρτήματα και συμπιεστές του κιλού. Εννοείται ότι αν οι απώλειές σου είναι μικρότερες από τις δυνατότητες του μηχανήματος, θα σε καλύψουν από άποψη εφικτότητας. Δεν θα είναι οικονομικά σε χρήση όπως πχ με ένα daikin atxc-d αν μιλάμε για θέρμανση ή δεν θα είναι ποιοτικά στη λειτουργία τους , αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις, οπότε δική σου η απόφαση.

Για τον μεγάλο χώρο συμπλήρωσε με προσοχή το ερωτηματολόγιο και την εφαρμογή υπολογισμού απωλειών σύμφωνα με τις οδηγίες του sticky.

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

20 ώρες πριν, spiritclay είπε

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

13 ώρες πριν, stelikov είπε

Στα πόσα watt κατεβαινει; 

Το γράφει από πάνω σου.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...