Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Έχω την αίσθηση ότι έχουμε καιρό να ακούσουμε για φτερωτές, ίσως τελείωσε η παρτίδα αυτή. Αλλά και να συμβεί, θα στο φτιάξουν στην εγγύηση.

Αφού έχεις καιρό να ακούσεις για φτερωτές λοιπόν... Εγώ θεωρώ ότι ένα θεματάκι το έχει η δική μου φτερωτή στο Edge White (το νέο μοντέλο με WiFi). Αλλά έφερα επίσημο συνεργείο και μου είπαν ότι δε δικαιολογείται αντικατάσταση.

Είναι γεγονός ότι κι εγώ αν δεν είχα βάλει ταυτόχρονα και ένα Haori που έχει ακριβώς την ίδια εξωτερική μονάδα, ίσως να μην το καταλάβαινα, ενώ τώρα που έχω μέτρο σύγκρισης, είναι εμφανής η διαφορά στις δονήσεις που περνάνε μέσα στο σπίτι. Αυτά στην αρχή της λειρτουργίας όσο έχει ψηλές στροφές. Μετά ησυχάζει.

Επεξ/σία από Basketikos_
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Αφού έχεις καιρό να ακούσεις για φτερωτές λοιπόν... Εγώ θεωρώ ότι ένα θεματάκι το έχει η δική μου φτερωτή στο Edge White (το νέο μοντέλο με WiFi). Αλλά έφερα επίσημο συνεργείο και μου είπαν ότι δε δικαιολογείται αντικατάσταση.

Είναι γεγονός ότι κι εγώ αν δεν είχα βάλει ταυτόχρονα και ένα Haori που έχει ακριβώς την ίδια εξωτερική μονάδα, ίσως να μην το καταλάβαινα, ενώ τώρα που έχω μέτρο σύγκρισης, είναι εμφανής η διαφορά στις δονήσεις που περνάνε μέσα στο σπίτι. Αυτά στην αρχή της λειρτουργίας όσο έχει ψηλές στροφές. Μετά ησυχάζει.

Ο αδερφός μου έχει το edge white 18K. Δεν έχει ακουστεί ποτέ, είναι σαν να μην υπάρχει. Κάθε φορά που μπαίνω σπίτι του πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται αν δουλεύει ή όχι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ο αδερφός μου έχει το edge white 18K. Δεν έχει ακουστεί ποτέ, είναι σαν να μην υπάρχει. Κάθε φορά που μπαίνω σπίτι του πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται αν δουλεύει ή όχι.

Αυτό ισχύει για το 13ρι Haori μου, με την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ εξωτερική μονάδα. Οπότε κατ' ουσία το επιβεβαιώνω αυτό που γράφεις. Το βράδυ με την απόλυτη ησχυία είναι σχεδόν σα να μη δουλεύει τίποτα.

Απλά προσθέτω ότι μάλλον βγαίνουν ακόμα παρτίδες και με ψιλο-προβληματικές φτερωτές. Όλα αυτά στις υψηλές στροφές, για όσο αυτές διαρκούν, τονίζω ξανά. Μετά, στις χαμηλές, στρώνει.

Επεξ/σία από Basketikos_

Μόλις τώρα, Basketikos_ είπε

Αυτό ισχύει για το 13ρι Haori μου, με την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ εξωτερική μονάδα. Οπότε κατ' ουσία το επιβεβαιώνω αυτό που γράφεις. Απλά προσθέτω ότι μάλλον βγαίνουν ακόμα παρτίδες και με ψιλο-προβληματικές φτερωτές.

Την εσωτερική ακούς ή την έξω;

1 λεπτό πριν, Basketikos_ είπε

Την έξω.

Α οκ, γιατί αυτό που λέμε για φτερωτές ήταν προβλήματα στις εσωτερικές μονάδες με αζυγοσταθμιστες φτερωτές που έτρεμαν.

Αν ακούς την εξωτερική το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε θέμα εγκατάστασης ( τσάκισμα σωλήνας, συντονισμοί κτλ). Του αδερφού μου είναι κρεμασμένη έξω από το σαλόνι σε μονότουβλο τοίχο και ξύλινα κουφώματα. Δεν ακούγεται τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Α οκ, γιατί αυτό που λέμε για φτερωτές ήταν προβλήματα στις εσωτερικές μονάδες με αζυγοσταθμιστες φτερωτές που έτρεμαν.

Αν ακούς την εξωτερική το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε θέμα εγκατάστασης ( τσάκισμα σωλήνας, συντονισμοί κτλ).

Α οκ, παρανόηση. Δεν μπορεί να ισχύει κάτι αντίστοιχο και για τον εξωτερικό "ανεμιστήρα" όμως; Γιατί κάπως έτσι ακούγεται, σαν ένας ανεμιστήρας που κάνει περισσότερο θόρυβο και δόνηση από τον άλλο.

Η εγκατάσταση ελέγχθηκε από τους τεχνικούς που ήρθαν και τη βρήκαν μια χαρά. Επίσης, χωρίς να λέει κάτι από μόνο του προφανώς, το ίδιο συνεργείο έκανε και αυτή που δεν ακούγεται. Τέλος, ένα σημείο που ακούμπαγε λίγο η σωλήνωση στην εξωτερική μονάδα, το είχα δει και προσπάθησα να το απομακρύνω αλλά δεν το πίεσα από φόβο μην κάνω ζημιά και επειδή θα έρχονταν ούτως ή άλλως για έλεγχο, το διόρθωσαν οι δεύτεροι τεχνικοί που ήρθαν (το παρατήρησαν και αυτοί μόνοι τους) και δεν άλλαξε κάτι.

Επίσης, μεταξύ βάσης και μονάδας έχω βάλει και αντικραδασμικά, συγκεκριμένα αυτά: https://www.skroutz.gr/s/33314965/82055001-Antikradasmikes-Epidapedies-Vaseis-Klimatistikou-4tmch.html

Επεξ/σία από Basketikos_

40 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Α οκ, παρανόηση. Δεν μπορεί να ισχύει κάτι αντίστοιχο και για τον εξωτερικό "ανεμιστήρα" όμως; Γιατί κάπως έτσι ακούγεται, σαν ένας ανεμιστήρας που κάνει περισσότερο θόρυβο και δόνηση από τον άλλο.

Η εγκατάσταση ελέγχθηκε από τους τεχνικούς που ήρθαν και τη βρήκαν μια χαρά. Επίσης, χωρίς να λέει κάτι από μόνο του προφανώς, το ίδιο συνεργείο έκανε και αυτή που δεν ακούγεται. Τέλος, ένα σημείο που ακούμπαγε λίγο η σωλήνωση στην εξωτερική μονάδα, το είχα δει και προσπάθησα να το απομακρύνω αλλά δεν το πίεσα από φόβο μην κάνω ζημιά και επειδή θα έρχονταν ούτως ή άλλως για έλεγχο, το διόρθωσαν οι δεύτεροι τεχνικοί που ήρθαν (το παρατήρησαν και αυτοί μόνοι τους) και δεν άλλαξε κάτι.

Επίσης, μεταξύ βάσης και μονάδας έχω βάλει και αντικραδασμικά, συγκεκριμένα αυτά: https://www.skroutz.gr/s/33314965/82055001-Antikradasmikes-Epidapedies-Vaseis-Klimatistikou-4tmch.html

Μπορείς να σηκώσεις κανά βιντεάκι; Επίσης τα haori και edge είναι ίδια btus;

Να συγκρίνουμε και με αυτό

Spoiler

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορείς να σηκώσεις κανά βιντεάκι; Επίσης τα haori και edge είναι ίδια btus;

Να συγκρίνουμε και με αυτό

Απόκρυψη περιεχομένων

13ρια ναι.

Δε νομίζω ότι βγαίνουν συμπεράσματα με βιντεάκια και τα μικρόφωνα των κινητών. Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να το κάνω.

2 ώρες πριν, stelikov είπε

Αν το βάζεις στο χαμηλό ανεμιστήρα (μιας και λες αθορυβο) μπορείς σχεδόν να το κολλήσεις πάνω. Για ψύξη όσο πιο ψηλά τόσο το καλύτερο, για θέρμανση κανονικά θα έπρεπε να είναι πατωμα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα κολληθεί επάνω. Το μηχάνημα δεν αναπνέει καθόλου. Επειδή μέτρησα τις διαστάσεις θα βγει το κουρτινόξυλο το οποίο θα πάει από ίσως και βρεθεί άλλος τρόπος για την κουρτίνα. . Έτσι θα υπάρχει η προβλεπόμενη άνεση.

Σημειώνω ότι το «σαπάκι» πήρε μπροστά 🙂 και μάλλον λόγω της καταιγίδας πήρε υγρασία η ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Δεν ξέρω τι έγινε. Με το που το έβαζα στην πρίζα έριχνε την γενική ασφάλεια το συγκεκριμένο.

Σε άλλη ασφάλεια λειτουργούσε ένα άλλο χωρίς πρόβλημα. Σήμερα από την στιγμή που έγραψα το τελευταίο σχόλιο εδώ και ήμουν έτοιμος να πάω στο praktiker  είπα να κάνω μια τελευταία δοκιμή. Μέχρι τώρα  όλα καλά. Αν και ήθελα κάτι νεότερο πρέπει πρώτα να ελέγξω την ηλεκτρολογική εγκατάσταση για να προχωρήσω σε οποιαδήποτε καινούργια αγορά. Η εγκατάσταση δεν είναι αρχαία αλλά θέλει ενίσχυση.

1 ώρα πριν, mr.Vox είπε

Σε καμία περίπτωση δεν θα κολληθεί επάνω. Το μηχάνημα δεν αναπνέει καθόλου. Επειδή μέτρησα τις διαστάσεις θα βγει το κουρτινόξυλο το οποίο θα πάει από ίσως και βρεθεί άλλος τρόπος για την κουρτίνα. . Έτσι θα υπάρχει η προβλεπόμενη άνεση.

Σημειώνω ότι το «σαπάκι» πήρε μπροστά 🙂 και μάλλον λόγω της καταιγίδας πήρε υγρασία η ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Δεν ξέρω τι έγινε. Με το που το έβαζα στην πρίζα έριχνε την γενική ασφάλεια το συγκεκριμένο.

Σε άλλη ασφάλεια λειτουργούσε ένα άλλο χωρίς πρόβλημα. Σήμερα από την στιγμή που έγραψα το τελευταίο σχόλιο εδώ και ήμουν έτοιμος να πάω στο praktiker  είπα να κάνω μια τελευταία δοκιμή. Μέχρι τώρα  όλα καλά. Αν και ήθελα κάτι νεότερο πρέπει πρώτα να ελέγξω την ηλεκτρολογική εγκατάσταση για να προχωρήσω σε οποιαδήποτε καινούργια αγορά. Η εγκατάσταση δεν είναι αρχαία αλλά θέλει ενίσχυση.

Πρόσεξε μη σε δούμε στις ειδήσεις

Spoiler

• Haha 1

15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πρόσεξε μη σε δούμε στις ειδήσεις

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Έχω κανονίσει με ηλεκτρολόγο. Θα βγει και καινούργια ΥΔΕ. Σωστές δουλειές που πρέπει να γίνουν.

• Like 1

Σε ποια θερμοκρασια ελαχιστη εξοδου απο τις περσιδες κοβουν τα "ιαπωνικα" για να μην εχεις κρυο ρευμα αερα?

Ξεκινησα να μετραω το COP του Perfera 9 και βλεπω οτι  στελνει αερα ακομη κ 25,5 βαθμων! το Sensira 12, δεν ειδα ως τωρα κατω απο 29,8 βαθμους κ μετα ανεβαζει watt...

@liakjimεχουμε info απο Fujitsu απο οτι εχεις ποσταρει θυμαμαι, μεχρι ποσο κατεβαινει πριν μπει λειτουργησει η προστασια κ αλλαξει ισχυ,ροη κοκ ?

3 ώρες πριν, Specs είπε

Σε ποια θερμοκρασια ελαχιστη εξοδου απο τις περσιδες κοβουν τα "ιαπωνικα" για να μην εχεις κρυο ρευμα αερα?

Ξεκινησα να μετραω το COP του Perfera 9 και βλεπω οτι  στελνει αερα ακομη κ 25,5 βαθμων! το Sensira 12, δεν ειδα ως τωρα κατω απο 29,8 βαθμους κ μετα ανεβαζει watt...

@liakjimεχουμε info απο Fujitsu απο οτι εχεις ποσταρει θυμαμαι, μεχρι ποσο κατεβαινει πριν μπει λειτουργησει η προστασια κ αλλαξει ισχυ,ροη κοκ ?

Από το asyg24kmta

image.png.fc4e6bee672f548af4f9e3baf61944b6.png

και από το asyg24klca

image.png.5c3ace42ce6178ec79613d66d1daae1b.png

άρα με λίγα λόγια κάτω από 32C ρίχνει και μετά ρίχνει κάτω από 28C.

Στην πράξη το έχω δει εκεί κοντά στους 28-29

image.png.e6c972d1ca0b7b50d41ceacc9d499b42.png

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...