Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρώτα κοιτάς μόνωση και καλά κουφώματα και μετά τα υπόλοιπα, για να καταλάβεις την διαφορά στο δικό μου σπίτι με θέρμανση σβηστεί από χθες το βράδυ και εξωτερική θερμοκρασία 14, το σπίτι μέσα έχει 19 βαθμούς.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, gong είπε

Ναι, το εσωτερικό έβαλα, είναι ψηλοτάβανο, γύρω στα 3,5 μέτρα.

Τότε θα σε πικράνω με αυτό που θα σου δείξω https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#15283

εαν δεν έχεις κάνει κάποιο βασικό λάθος στον υπολογισμό 

ανοιγματα πόρτες παράθυρα μόνο του χώρου που μετράμε όχι όλου του σπιτιού 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως το λάθος είναι ότι έβαλα όλους τους τοίχους επαφή με αέρα, δεν ισχύει γιατί μιλάμε μόνο για το μισό σπίτι, οπότε οι δύο από τους τέσσερις τοίχους είναι εσωτερικοί.

Επίσης, πόρτες μέτρησα και τις εσωτερικές, δεν ξέρω αν έπρεπε.

Αν διορθώσω τα παραπάνω, παίρνω αυτές τις τιμές:

12352.98Watt

10623.57KCal/h

352.94Watt/m2

303.53KCal/h/m2

Δηλαδή 42150.12 btu αν κατάλαβα καλά, οπότε με δύο 24άρια είμαι εντάξει και με το παραπάνω.

Επεξ/σία από gong

27 λεπτά πριν, gong είπε

Έχω θερμόμετρα κρεμαστά στον τοίχο σε δύο διαφορετικά δωμάτια, τον φετινό χειμώνα έδειχναν κατά μέσο όρο 10-11 βαθμούς με κλειστή θέρμανση.

Παναγία μου...

• Haha 1

13 λεπτά πριν, chios είπε

Πρώτα κοιτάς μόνωση και καλά κουφώματα και μετά τα υπόλοιπα, για να καταλάβεις την διαφορά στο δικό μου σπίτι με θέρμανση σβηστεί από χθες το βράδυ και εξωτερική θερμοκρασία 14, το σπίτι μέσα έχει 19 βαθμούς.

Συμφωνώ φίλε μου, αλλά εδώ μιλάμε για κόστος πολλών χιλιάδων ευρώ.

15 λεπτά πριν, gong είπε

Ίσως το λάθος είναι ότι έβαλα όλους τους τοίχους επαφή με αέρα, δεν ισχύει γιατί μιλάμε μόνο για το μισό σπίτι, οπότε οι δύο από τους τέσσερις τοίχους είναι εσωτερικοί.

Επίσης, πόρτες μέτρησα και τις εσωτερικές, δεν ξέρω αν έπρεπε.

Αν διορθώσω τα παραπάνω, παίρνω αυτές τις τιμές:

12352.98Watt

10623.57KCal/h

352.94Watt/m2

303.53KCal/h/m2

Λοιπόν οι απωλειες σου είναι πατά πολλές , ξεκινά με ένα 24 αρι στο καθιστικό , για το θέμα κόστους η λύση είναι να πας σε δόσεις 

• Like 1

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Λοιπόν οι απωλειες σου είναι πατά πολλές , ξεκινά με ένα 24 αρι στο καθιστικό , για το θέμα κόστους η λύση είναι να πας σε δόσεις 

Περίπου τις ίδιες απώλειες έχω σε 130τμ οπότε ναι είναι πάρα πολλές. 

@gong το ξέρω ότι είναι πολλά τα χρήματα αλλά θα έχεις ένα ζεστό σπίτι και θα χρειαστείτε λιγότερη ενέργεια για ψύξη θέρμανση.

• Like 2

25 λεπτά πριν, gong είπε

, οπότε με δύο 24άρια

Το θέμα είναι να μοιράσεις τα btu ανα χώρο βάσει απωλειών , έτσι θα έχεις την βέλτιστη θερμική άνεση με την καλύτερη λειτουργία για το καθε κλιματιστικό 

• Like 1

31 λεπτά πριν, liakjim είπε

@gong, γιατί έβαλες

Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 3
Παράθυρα: 4

Έχεις τόσα πολλά σε 35τμ; Βάλε μόνο τα εξωτερικά.

Ναι, στη δεύτερη μέτρηση που πήρα την τιμή 12352.98Watt είχα βγάλει τις εσωτερικές πόρτες και άφησα μόνο την εξωτερική.

Το σπίτι θέλει ακόμα πολλά φτιαξίματα αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα.

Προς το παρόν θα βάλω ένα φτηνό κλιματιστικό να γίνει η κατάσταση πιο ανεκτή και να μειώσω την εξάρτηση από τα ξύλα και σιγά σιγά βλέπουμε.

Διάβασα και όλες τις οδηγίες για την εγκατάσταση, θα επανέλθω γιατί σίγουρα θα χρειαστώ συμβουλές σχετικά με την χρήση.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις, για εμένα ήταν γόνιμη η συζήτηση, ελπίζω να μην σπατάλησα το χρόνο σας.

31 λεπτά πριν, gong είπε

Ναι, στη δεύτερη μέτρηση που πήρα την τιμή 12352.98Watt είχα βγάλει τις εσωτερικές πόρτες και άφησα μόνο την εξωτερική.

Το σπίτι θέλει ακόμα πολλά φτιαξίματα αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα.

Προς το παρόν θα βάλω ένα φτηνό κλιματιστικό να γίνει η κατάσταση πιο ανεκτή και να μειώσω την εξάρτηση από τα ξύλα και σιγά σιγά βλέπουμε.

Διάβασα και όλες τις οδηγίες για την εγκατάσταση, θα επανέλθω γιατί σίγουρα θα χρειαστώ συμβουλές σχετικά με την χρήση.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις, για εμένα ήταν γόνιμη η συζήτηση, ελπίζω να μην σπατάλησα το χρόνο σας.

Άποψή μου να μη βιαστείς με την αγορά. Αφού θέλεις για θέρμανση, έχεις περιθώριο να περιμένεις για προσφορές πχ τέλη Μαΐου, τέλη Σεπτεμβρίου και φυσικά Black Friday. 

Πιθανώς να σε συμφέρει η αγορά με δόσεις πχ πιστωτική (θα έβγαζα eurobank που δίνει πολλές φορές 20% επιστροφή) ή από κάποια αλυσίδα που δίνει δόσεις χωρίς κάρτα βλέπε Κωτσόβολος.

Προσπάθησε να πας σε κάποιο haier από τα φθηνά. Όχι το φθηνότερο στο σκρουτζ γιατί παίζουν παραεισαγωγές από Βουλγαρία.

ΑΝ καταφέρεις και πας σε δόσεις και επώνυμο, τότε ένα καλό VFM είναι το Toshiba Yukai 24Κ (arata το λέει ο Κώτσος). Αυτό σε προσφορές παίζει στα 1000-1080€ εγκατεστημένο. Έχει 7 χρόνια εγγύηση, είναι ποιοτικό, αθόρυβο και αποδοτικό. Δεν έχει wifi αλλά με ένα ir wifi remote θα έχεις remote ενεργοποίηση. Αν και σχεδόν όλα τα κλιματιστικά έχουν προγραμματισμό ή ακόμα καλύτερα όπως έχουμε πει πολλές φορές, το κλιματιστικό τον χειμώνα μένει πάντα ανοιχτό.

• Thanks 1

Ποιος μας ειχε αναφερει(με τιμη κ αλλες πληροφοριες) εδω μεσα για φρεσκο αερα μεν, με ανακτηση θερμοτητας δε?

Αν το βλεπει κ εχει πειρα απο αγορα, θελω τα φωτα του.

Γενικά για ERV και HRV χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση της υγρασίας. Καλό ειναι ότι μπει να μπει σε συνεννόηση με μηχανικό και ίσως χρειάζεται αφυγραντήρας (ειδικά στα HRVs). 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...