Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μάς πει κάποιος γιατί δεν βλέπουμε κλιματιστικά με r290,, και βγάζουν μόνο αντλίες αερος-νερού?

Επεξ/σία από aristidis540
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 hours ago, Klausx said:

Αν μπορείς ναι, καλό είναι να είναι εκτός πρίζας. Μετά μπορείς να βάλεις πάλι μονωτική ή άσπρο χρώμα.

Αυτο το ματι σου το γρουσουζικο...εσυ φταις, αυτοι καλα το ειχαν, αλλα μολις μου ειπες να το ανοιξω λεω ωχ καηκα, με τηλεπαθεια θα το στραβωσει για να παραμεινει δικαιωμενος και ιδου:

IMG_1043.jpgΕλπιζω μικρο το κακο κ αναξιο να ασχοληθω περισσοτερο ε?

Επεξ/σία από Specs
  • Sad 3
  • Haha 1

34 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Αν κρίνω από τον δικό μου τεχνικό, σε ανάλογο πρόβλημα μου είπε πως είναι αμελητέο.

Αμελητέο ξε-αμελητεο, στο λεξικό μου λέγεται στραγγαλισμός ροής. Τι είναι αυτοί ρε φίλε...

• Like 3

Και να μην το ξεχασω. Σε κουβεντα με τον τεχνικο της Daikin, για το Ururu μου ειπε οτι εχουν βαλει αρκετα κ ειναι αλλη κατηγορια το μηχανημα κ προτεινε ενα γραφειο που το εβαλαν να παω να διαπιστωσω την ατμοσφαιρα που φτιαχνει.

Του επεσημανα πως ειναι πολυπλοκο κ λογω χαμηλης παραγωγης, εχει παιδικες ασθενειες κ σε κριτικες στο εξωτερικο γκρινιαζουν για μικροβλαβες μεν αλλα για τοσο ακριβο μηχανημα, μαλλον ανεπιτρεπτο.

Εχουμε βαλει λεει καμμια δεκαρια και τωρα που το λες κατι μοτερακια σε περσιδες κ τετοια πραγματα εχουμε αλλαξει στα περισσοτερα!

• Like 1

1 ώρα πριν, Specs είπε

Αυτο το ματι σου το γρουσουζικο...εσυ φταις, αυτοι καλα το ειχαν, αλλα μολις μου ειπες να το ανοιξω λεω ωχ καηκα, με τηλεπαθεια θα το στραβωσει για να παραμεινει δικαιωμενος και ιδου:

Απλά σύμφωνα με το μήκος της αποχέτευσης κατάλαβα ότι εκεί κοντά είναι τα ρακόρ, το χειρότερο σημείο για κούρμπα κάτι που ο τεχνικός πρέπει να προβλέπει. Αν ήταν 1/2" θα είχε τσακίσει εντελώς. Αν μπορείς δες ή βγάλε μία φωτογραφία από την πάνω μεριά να δούμε τι τσάκισμα/πάτημα έχει.

Πιστεύω ότι πάρα πολλά κλιματιστικά με 1/2"> έχουν τσάκισμα αφού περνάνε έτοιμες μονωμένες σωλήνες (με άσπρη μόνωση) χωρίς να δυνατότητα ελέγχου, επίσης αν την σκίσεις για ελατήριο/κουρμπαδόρο μετά πρέπει να περάσεις καινούρια κτλ. Στην δικιά σου περίπτωση έκανε κούρμπα πριν τα ρακόρ και μετά το ελατήριο του κατασκευαστή... σε σημείο που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία κάτι που έχει κάνει τον χαλκό ακόμα πιο μαλακό....

1 ώρα πριν, Specs είπε

Έστειλα τη φωτογραφία στον ψυκτικό μου. Είπε ότι ( με επιφύλαξη μιας και θα ήθελε να το δει από κοντά) μάλλον δεν επηρεάζει κάτι γιατί είναι η αναρρόφηση.

3 minutes ago, liakjim said:

μάλλον δεν επηρεάζει κάτι γιατί είναι η αναρρόφηση.

κ περα απο αυτο, βαρεθηκα...ειναι αδυνατο να κανεις τον χωροφυλακα σε καθε επαγγελματια που δεν αγαπαει την δουλεια του κ εν τελει δεν ειναι ικανος να την κανει σωστα. Και οτι κ να κανεις, εχει ηδη βρει τροπους διαφυγης απο την εποπτεια σου, εκει και αν μιλαμε για τριπλασιες ιδεες απο τον αριθμο των εγκαταστασεων!

Ειναι θεμα τυχης-συμπτωσης να εχει ολο το πακετο ο καθε τεχνικος. Γιαυτο κ μολις τον βρουμε, δεν τον χανουμε με τιποτε.

Τουλαχιστον οσοι καινε πετρελαιο-ξυλα-αεριο τα εχουν ολα αυτα τελεια ρυθμισμενα 🤣 κ αυτο με παρηγορει!

Ασε που το ρελαντι των 80w να μην μου χαλαγε κ ολα τα αλλα δεν με νοιαζει!

• Like 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Specs είπε

Και οτι κ να κανεις, εχει ηδη βρει τροπους διαφυγης απο την εποπτεια σου, εκει και αν μιλαμε για τριπλασιες ιδεες απο τον αριθμο των εγκαταστασεων!

Ω καλά είσαι. Πόσο ωραία το έθεσες. Όταν έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα στραβές, έχουν μάθει τρόπους να καλύπτονται χωρίς να το καταλάβει το 99% των πελατών.

Νομίζω ότι όποιος έχει κάνει τεχνικός πεδίου σε οποιοδήποτε κλάδο, το καταλαβαίνει απόλυτα.

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 2

12 λεπτά πριν, Specs είπε

σε ειχα προβλεψει κ ιδου

IMG_1047.jpg

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έστειλα τη φωτογραφία στον ψυκτικό μου. Είπε ότι ( με επιφύλαξη μιας και θα ήθελε να το δει από κοντά) μάλλον δεν επηρεάζει κάτι γιατί είναι η αναρρόφηση.

Στην θέρμανση;  Καλό είναι να φωνάξεις πάλι την εταιρία να το δουν και να στο μονώσουν κιόλας (ενημέρωσε τους για να έχουν τα απαραίτητα)

21 minutes ago, Klausx said:

Στην θέρμανση;  Καλό είναι να φωνάξεις πάλι την εταιρία να το δουν και να στο μονώσουν κιόλας (ενημέρωσε τους για να έχουν τα απαραίτητα)

αυτο παει σε εμενα? να φωναξω την Daikin που εχει το service και ηρθε προχτες κ δεν το ελεγξε σε βαθος (αλλα δεν το τοποθετησε αυτη)?

33 λεπτά πριν, Specs είπε

αυτο παει σε εμενα? να φωναξω την Daikin που εχει το service και ηρθε προχτες κ δεν το ελεγξε σε βαθος (αλλα δεν το τοποθετησε αυτη)?

Ναι, αν θυμάμαι καλά σου είπαν ότι δεν έχει τσάκισμα οπτικά; Πες τους ότι το άνοιξες και τελικά έχει οπότε αν πλήρωσες έλεγχο δεν έγινε σωστά.

• Like 1

6 minutes ago, Klausx said:

Ναι, αν θυμάμαι καλά σου είπαν ότι δεν έχει τσάκισμα οπτικά; Πες τους ότι το άνοιξες και τελικά έχει οπότε αν πλήρωσες έλεγχο δεν έγινε σωστά.

Πληρωσα 40ε το ετησιο service (καθαρισμο ουσιαστικα) που εγινε μονο στο μεσα με ελεφαντακι. Το εξω, δεν ειχε κ πολυ βρωμα οπως αξιολογησαν κ ειχα γραψει :

On 21/02/2024 at 14:02, liakjim said:

ΥΓ Μέτρησαν πιέσεις εκτός από οπτικό έλεγχο;

Οχι βεβαια κ βαριονταν πολυ κ σερνονταν, ενα ελεφαντακι στην μεσα μοναδα εκαναν και για την εξω ειπαν ειναι πολυ καθαρη κ χαλαστηκα κ λεω ναι ετσι ειναι, σιγα τι να μαζεψει σε ενα χρονο αδιαλλειπτης λειτουργιας κ ειπα αφηστε το, δεν χρειαζεται!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...