Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πιθανολογώ ότι είναι προστασίες από υψηλές πιέσεις σε υψηλές εξωτερικές (και για αυτό με ανησυχεί το συνεχές που κάνετε σε συνθήκες testing ). @Klausxποια είναι η άποψή σου; Ξέρεις τι παίζει; Ή ξέρεις κάποιον που να ξέρει;

Την προστασία δεν την αφαιρε8 το test mode έχω γράψει ότι όταν η εξωτερική θερμοκρασία ανεβεί στους 20 το κλιματιστικό μπαίνει στο ιδιο τρύπακι ανεβάζοντας  τα ελάχιστα watt στη περίπτωση του δικού μου 9αριου στα 400watt 

τωρα ποσό σόφρων είναι αυτό η ποια διάνοια το σκέφτηκε έτσι αυτό είναι άλλο θέμα για την θερμική άνεση στο εσωτερικό του σπιτιού 

Επεξ/σία από dimostr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Την προστασία δεν την αφαιρε8 το test mode έχω γράψει ότι όταν η εξωτερική θερμοκρασία ανεβεί στους 20 το κλιματιστικό μπαίνει στο ιδιο τρύπακι ανεβάζοντας  τα ελάχιστα watt στη περίπτωση του δικού μου 9αριου στα 400watt 

τωρα ποσό σόφρων είναι αυτό η ποια διάνοια το σκέφτηκε έτσι αυτό είναι άλλο θέμα για την θερμική άνεση στο εσωτερικό του σπιτιού 

20; Όχι 12;

15 λεπτά πριν, dimostr είπε

Οι ζώνες χωρίζονται βάσει εξωτερικών θερμοκρασιών , εμάς όμως εδώ η απορία είναι γιατί τα κλιματις5ικο με μεγαλύτερο φορτιο στη θερμή ζώνη αλλάζουν τρόπο λειτουργίας όταν η εξωτερική είναι πάνω από 12 και δεν συνεχίζουν να ανεβοκατεβάζουν watt σαν κανονικά ινβερτερ αλλα μπαίνουν στη διαδικασία του on off ?

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πιθανολογώ ότι είναι προστασίες από υψηλές πιέσεις σε υψηλές εξωτερικές (και για αυτό με ανησυχεί το συνεχές που κάνετε σε συνθήκες testing ). @Klausxποια είναι η άποψή σου; Ξέρεις τι παίζει; Ή ξέρεις κάποιον που να ξέρει;

Γνώμη μου είναι ότι φοβούνται να τα ρίξουν χαμηλά σε στροφές για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι μπορούν πιο άνετα να δίνουν 10 χρόνια εγγύηση συμπιεστή. Γενικά δείτε τις εγγυήσεις συμπιεστή από κλιματιστικά που πέφτουν χαμηλά σε σχέση με τους άλλους.

Το μόνο θέμα που μπορεί να προκαλέσει το testing mode είναι φθορές στον συμπιεστή.
Άλλος λόγος που δεν πέφτουν χαμηλά ενώ μπορούν είναι για να ρίξουν το κόστος των ηλεκτρικών/προγραμματισμού κατά πολύ.

• Like 2

33 λεπτά πριν, dimostr είπε

Με τα test mode γίνεται στους 20 

Ποιους 20 καλέ; Απλός κωδικός ενεργοποίησης του test mode δεν είναι; Σαν να λέμε πάτα Χ+2Ψ

Spoiler

Σε Home assistant με tapo p110, για να βγάζετε την κατανάλωση (watt) χρησιμοποιείτε την κάρτα "Statistic" ή "Statistic graph";
Υποθέτω βάζεται τον sensor Current power. Αν ναι, ποιές τιμές επιλέγετε να γράφει (mean, min, max) κλπ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ποιους 20 καλέ; Απλός κωδικός ενεργοποίησης του test mode δεν είναι; Σαν να λέμε πάτα Χ+2Ψ

Λοιπόν ξαναπάμε, όταν βάζεις ένα κωδικό ενεργοποίησης όπως το λες το κλιματιστικό δουλευει σε κάποια συγκεκριμένα βατ , ΟΤΑΝ η εξωτερική θερμοκρασία φτάσει 20 τότε αλλάζει τροπάριο και στο δικό μου κλιματιστικό που είναι εννιάρι με το test mode P0 (20) P4 (26) P0(27) από τα 150 -190-230 που διαμορφώνονται σε αυτά τα mode παει στα 400 βατ , τα μεγαλύτερα δε ξέρω σε ποσά βατ κάθονται ούτε σε αλλα modes τι κάνει 

Επεξ/σία από dimostr
  • Confused 1

23 λεπτά πριν, dimostr είπε

Λοιπόν ξαναπάμε, όταν βάζεις ένα κωδικό ενεργοποίησης όπως το λες το κλιματιστικό δουλευει σε κάποια συγκεκριμένα βατ , ΟΤΑΝ η εξωτερική θερμοκρασία φτάσει 20 τότε αλλάζει τροπάριο και στο δικό μου κλιματιστικό που είναι εννιάρι με το test mode P0 (20) P4 (26) P0(27) από τα 150 -190-230 που διαμορφώνονται σε αυτά τα mode παει στα 400 βατ , τα μεγαλύτερα δε ξέρω σε ποσά βατ κάθονται ούτε σε αλλα modes τι κάνει 

Άρα με λίγα λόγια λες ότι η αλλαγή στον προγραμματισμό που σε συνήθη λειτουργία παρατηρείται στους περίπου 12 εξωτερικής, μετατίθεται στους 20;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα με λίγα λόγια λες ότι η αλλαγή στον προγραμματισμό που σε συνήθη λειτουργία παρατηρείται στους περίπου 12 εξωτερικής, μετατίθεται στους 20;

Ναι , αλλα  επειδή όταν έξω έχει 20 και το κλιματιστικό αρχίζει να βγάζει 400+watt αερα το σβήνω γιατί δεν αντέχετε η ζεστη και δε ξέρω τι θα έκανε εαν το άφηνα ανοιχτό,

Επεξ/σία από dimostr

2 ώρες πριν, MiJ16 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Σε Home assistant με tapo p110, για να βγάζετε την κατανάλωση (watt) χρησιμοποιείτε την κάρτα "Statistic" ή "Statistic graph";
Υποθέτω βάζεται τον sensor Current power. Αν ναι, ποιές τιμές επιλέγετε να γράφει (mean, min, max) κλπ; 

Spoiler

SELECT mean("value") FROM "autogen"."W" WHERE ("entity_id" = 'tapo_p110_morris_current_power') AND $timeFilter GROUP BY time($__interval), "entity_id" fill(linear)

Και επίσης προσωπικά βλέπω last, min, max , αλλά βάζεις ότι θέλεις.

Στις 20/2/2024 στις 9:16 ΜΜ, liakjim είπε

Οκ, τότε στο τέλος του sticky θα βρεις διαγράμματα με πραγματικά seers. Έχει και για 12άρια. Ρίξε μια ματιά εκεί και ψώνισε όσο μεγαλύτερο seer μπορείς. Αν θέλεις και σοβαρή χρήση θέρμανση, απέφυγε mitsubishi και οποιοδήποτε κινέζικο (midea, tcl, haier, gree και φασονάκια όπως inventor, toyotomi, tesla, aux και ένα κάρο σκασμό κινεζοειδή).

Θα δεις ότι με τα παραπάνω, πρώτα φιγουράρουν τα toshiba haori/edge white/black και από κοντά asyg12kgte και perfera.

Όσον αφορά τις απώλειές σου, κανείς μας δεν μπορεί να σου πει. Από τη μία η ψύξη είναι πιο εύκολη από τη θέρμανση (μικρότερο ΔΤ), αλλά έχεις πολλά ηλιακά κέρδη και μάλλον αμόνωτη πλάκα ( τηγανιέρα ).

πχ ένα 13άρι toshiba παίζει στα κάπου 3.4KW capacity. Αν το σπίτι παίξει παραπάνω για ώρες/ημέρες σε παρατεταμένο καύσωνα, ίσως να δυσκολευτεί να κρατήσει θερμοκρασία. Ίσως και να είναι οκ. 

image.png.c6ee7ccd7a3645f351b7827aaed478ef.png

Πιο ασφαλές θα ήταν ένα 14άρι.

πχ το asyg14kgte έχει 4KW στους 40C. Είναι ακριβό και εκτός μπάτζετ.

Αν όμως οι απώλειές σου είναι πιο κοντά στα μεγάλα νούμερα, τότε προσωπικά θα σου πρότεινα να περιμένεις καμιά προσφορά στο asyg18kmte. Έχει 4.8KW στους 40C, αστείες ελάχιστες καταναλώσεις (90W) και με όλα ανοιχτά θα σου ψύχει μεγάλο μέρος του σπιτιού. Κατά καιρούς παίζει στα 1100€ εγκατεστημένο.

Δική σου απόφαση.

Κάποια μ@λακία μου μυρίζει στην ηλεκτρολογική σας εγκατάσταση.

https://www.praktiker.gr/m/p/toshiba-yukai-ras-b16e2kvg-e-ras-16e2avg-e-klimatistiko-inverter-16000btu-134460

899€ βγαίνει με δωρεάν εγκατάσταση. 
Ενταξει δεν θα είναι; 🧐

15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βλέπεις κανείς τους όρους εγγύησης στο νέο site της Fujitsu ή είμαι στραβός;

https://www.fujitsu-general.com/gr/

Ούτε εγώ βρίσκω, αλλά βρήκα ετούτο εδώ. 

9 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

https://www.praktiker.gr/m/p/toshiba-yukai-ras-b16e2kvg-e-ras-16e2avg-e-klimatistiko-inverter-16000btu-134460

899€ βγαίνει με δωρεάν εγκατάσταση. 
Ενταξει δεν θα είναι; 🧐

Θα σε καλύψει. Η τιμή ψιλοκαλή φαίνεται. Βλέπω έχει το 18άρι στα 1099 με την ίδια προσφορά ενώ τόσο είχε το 24άρι στο BF. Οπότε δεν ξέρω αν έχει περιθώριο να πάει και πιο κάτω αλλά αν θέλεις να ξεμπερδεύεις ίσως να το χτύπαγες. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα Toshiba shorai edge 18.000 btu RAS-18J2KVSG-E το οποίο το αγόρασα προ διετίας και εδώ και περίπου ένα μήνα κάνει ένα θόρυβο σαν σφύριγμα μόνο κατά την λειτουργία στο ζεστό. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και ακούγεται έως 5-6 μέτρα μακριά.

Το μηχάνημα είναι ακόμα στην εγγύηση και έτσι πριν από περίπου μία εβδομάδα κάλεσα τεχνικό της toshiba για να το ελέγξει  Ο τεχνικός που ήρθε αφού άκουσε το μηχάνημα να κάνει αυτό το σφύριγμα βγήκε έξω στην βεράντα και μίλησε με τον προϊστάμενο του και με ενημέρωσε ότι ο θόρυβος είναι ένας υπόηχος που παράγει η εξωτερική μονάδα και την μεταφέρει στην εσωτερική και είναι απόλυτα φυσιολογικός.

Έτσι συνέταξε την αναφορά του στην οποία όμως εγώ έγραψα την ένστασή μου, δηλώνοντας ότι ο θόρυβος αυτός δεν είναι καθόλου φυσιολογικός άλλωστε επί 2 περίπου χρόνια το μηχάνημα δεν έκανε τέτοιο θόρυβο και ξεκίνησε πριν από ένα περίπου μήνα.

Την επομένη επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Toshiba και ζήτησα επανέλεγχο του μηχανήματος δηλώνοντας ότι ο θόρυβος αυτός δεν είναι διόλου φυσιολογικός. Σε άλλα  κλιματιστικά δεν έχω ξανακούσει ποτέ τέτοιο σφύριγμα.

Ψάχνοντας λίγο στο youtube και στο skroutz σχετικά με το μοντέλο αυτό διαπίστωσα ότι υπάρχουν βίντεο και άλλα παράπονα για τέτοιο σφύριγμα σε ίδια μηχανήματα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χωρίς όμως η Toshiba να κάνει κάτι και να ανταποκριθεί στα παράπονα των ιδιοκτητών. (Ένα link  από βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=tc9Cjw1hv2I στο δικό μου είναι πιο έντονο το σφύριγμα)

Εδώ λοιπόν είναι που χρειάζομαι τη βοήθειά σας. 

1) Μπορεί ένας τέτοιος θόρυβος να είναι όπως είπε ο τεχνικός τους, υπόηχος       από την εξωτερική μονάδα που μεταφέρεται στην εσωτερική;  Αν αυτό ισχύει μπορεί να το κάνει μόνο στη θέρμανση και όχι στην ψύξη; 

2) Ακόμα και αν το 1 παραπάνω ισχύει, μπορεί να θεωρείται φυσιολογικό το σφύριγμα και γιατί δεν το έκανε από την αρχή που εγκατέστησα το μηχάνημα εδώ και δύο χρόνια ; 

3) Αν γίνει ο επανέλεγχος και με ενημερώσουν ότι πρόκειται για φυσιολογικό θόρυβο τι άλλο μπορώ να κάνω ή πως μου συστήνεται να ενεργήσω απέναντι στην Toshiba.

4) Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να σταματήσει το σφύριγμα, αν η Toshiba επιμένει ότι είναι φυσιολογικό; 

Με συγχωρείτε για τη μακροσκελή δημοσίευση αλλά έπρεπε να αναφέρω όλα αυτά τα γεγονότα και τέλος σας παρακαλώ για τη βοήθειά σας ειδικά που είστε πολύ πιο έμπειροι και αρμόδιοι σε αυτά τα θέματα.

!!!! βάζω ένα μικρό ηχητικό

Επεξ/σία από nikoumound

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...