Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πες του να δοκιμάσει μετά από ένα λεπτό ξανά αφού αλλάξει ρύθμιση στον ανεμιστήρα βάζοντας πχ την μικρότερη σκάλα και να περιμένει μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πάρει την εντολή 

Συγγνώμη αλλά δεν το έπιασα.

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, liakjim είπε

Συγγνώμη αλλά δεν το έπιασα.

Λοιπόν όπως είναι το κλιματιστικό με την ρύθμιση Po η οποία έχει δεν έχει σημασία , να επιλέξει εκ νέου την ρύθμιση του ανεμιστήρα και μετά να πατήσει δυο φορές το κουμπί με το φως 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Λοιπόν όπως είναι το κλιματιστικό με την ρύθμιση Po η οποία έχει δεν έχει σημασία , να επιλέξει εκ νέου την ρύθμιση του ανεμιστήρα και μετά να πατήσει δυο φορές το κουμπί με το φως 

Αυτό υποτίθεται ότι κάνει. Θα του το ξαναπώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό υποτίθεται ότι κάνει. Θα του το ξαναπώ.

Μερικές φορές θέλει επανάληψη , μου έχει τύχει μια δυο φορές να μη πάρει με την πρώτη την λειτουργία 

προυποθεση να έχει ξεκινήσει το κλιματιστικό να βγάζει αέρα να μην είναι δηλαδή στην εκκίνηση προθέρμανσης 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Μερικές φορές θέλει επανάληψη , μου έχει τύχει μια δυο φορές να μη πάρει με την πρώτη την λειτουργία 

προυποθεση να έχει ξεκινήσει το κλιματιστικό να βγάζει αέρα να μην είναι δηλαδή στην εκκίνηση προθέρμανσης 

Πάντως είναι άξιο απορίας. Από τη στιγμή που το κλιματιστικό έχει τη δυνατότητα από άποψη συμπιεστή και ηλεκτρονικών να παίζει τόσο χαμηλά, γιατί δεν το κάνουν εξαρχής έτσι; Μιλάμε τον έχει σκίσει στους λογαριασμούς ρεύματος καθώς και τα νεύρα του με τα σταμάτα ξεκίνα και να μη μπορεί να σταυρώσει θερμοκρασία, ότι τραβάνε και όσοι μας έχουν πει για αυτά. Πραγματικά απορώ.

Δημοσ.

@liakjim επισης να μην εχει ενεργοποιημενη απο πριν καποια εξτρα λειτουργια οπως ιονιστη ή ακομα και χρονοδιακοπτη, παιζει να σκαλωνει κι απο αυτο..Γενικα δεν θελει βιασυνη, το αφηνει να ξεκινησει κανονικα και μετα σεταρει το mode..

Ειναι οντως αποριας αξιο...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάντως είναι άξιο απορίας. Από τη στιγμή που το κλιματιστικό έχει τη δυνατότητα από άποψη συμπιεστή και ηλεκτρονικών να παίζει τόσο χαμηλά, γιατί δεν το κάνουν εξαρχής έτσι; Μιλάμε τον έχει σκίσει στους λογαριασμούς ρεύματος καθώς και τα νεύρα του με τα σταμάτα ξεκίνα και να μη μπορεί να σταυρώσει θερμοκρασία, ότι τραβάνε και όσοι μας έχουν πει για αυτά. Πραγματικά απορώ.

Έχω πει και παλιότερα ότι είναι παρανοϊκή η τουλάχιστον ακατανόητη για μένα η σχεδίαση σχετικά με τα φορτία σε θερμή και μέση ζώνη που οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις , αν βρισκόταν κάποιος να μας πει γιατί βάζουν μεγαλύτερο φορτιο στη θερμή ζώνη ίσως να μας λυνόταν κάποιες απορίες 

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, διαβάζω σχόλια στο σκρουτζ και φρίττω. Εκατοντάδες κριτικές και να λένε ότι σκοτώνει και ότι καίει λίγο. Και κάποιοι που λένε ότι καίει λίγο να λένε κάτι 1000W...Μα δεν έχουν δει άλλο κλιματιστικό στη ζωή τους;

Ανάμεσα στα reviews , είδα και ένα γνώριμο παλιό διαμαντάκι 😅

Spoiler

image.png.0d1d1d2c79a05ee8d67826645067b959.png

Επίσης είναι χαρούμενοι λέει που έχουν 10 χρόνια εγγύηση.

Εμ τόσο μικρός που είναι ο αστερίσκος, αυτοί φταίνε;

Spoiler

image.png.06072c753545141cb7bf384cac774abb.png

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Έχω πει και παλιότερα ότι είναι παρανοϊκή η τουλάχιστον ακατανόητη για μένα η σχεδίαση σχετικά με τα φορτία σε θερμή και μέση ζώνη που οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις , αν βρισκόταν κάποιος να μας πει γιατί βάζουν μεγαλύτερο φορτιο στη θερμή ζώνη ίσως να μας λυνόταν κάποιες απορίες 

Αφελής ερώτηση: Πως καταλαβαίνει το κλιματιστικό αν είναι σε θερμή, μέση ή ψυχρή ζώνη? Θέλω να πω, ένα κλιματιστικό στην Αθήνα με εξωτερική 8 βαθμούς ή στο Βερολίνο με 8 βαθμούς επίσης, θα δουλεύει με διαφορετικό φορτίο, απόδοση  ή κατανάλωση ?  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sap00 είπε

Αφελής ερώτηση: Πως καταλαβαίνει το κλιματιστικό αν είναι σε θερμή, μέση ή ψυχρή ζώνη? Θέλω να πω, ένα κλιματιστικό στην Αθήνα με εξωτερική 8 βαθμούς ή στο Βερολίνο με 8 βαθμούς επίσης, θα δουλεύει με διαφορετικό φορτίο, απόδοση  ή κατανάλωση ?  

Δεν το καταλαβαίνει εννοείται.

Προσωπική άποψη χωρίς να μπορώ να το αποδείξω -> τα gree είναι προγραμματισμένα/σχεδιασμένα για κλίμα από Βουλγαρία και πάνω και για αυτό έχουν προστασίες για υψηλές εξωτερικές . Το ίδιο και τα mitsubishi heavy. Και αυτό κάνει backfire σε συνθήκες με πιο ευνοϊκό κλίμα. Το υψηλό φορτίο σχεδιασμού σε ζεστό ίσως είναι απόρροια αυτών και απλά βγαίνει στα ταμπελάκια.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sap00 είπε

Οι ζώνες χωρίζονται βάσει εξωτερικών θερμοκρασιών , εμάς όμως εδώ η απορία είναι γιατί τα κλιματις5ικο με μεγαλύτερο φορτιο στη θερμή ζώνη αλλάζουν τρόπο λειτουργίας όταν η εξωτερική είναι πάνω από 12 και δεν συνεχίζουν να ανεβοκατεβάζουν watt σαν κανονικά ινβερτερ αλλα μπαίνουν στη διαδικασία του on off ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Οι ζώνες χωρίζονται βάσει εξωτερικών θερμοκρασιών , εμάς όμως εδώ η απορία είναι γιατί τα κλιματις5ικο με μεγαλύτερο φορτιο στη θερμή ζώνη αλλάζουν τρόπο λειτουργίας όταν η εξωτερική είναι πάνω από 12 και δεν συνεχίζουν να ανεβοκατεβάζουν watt σαν κανονικά ινβερτερ αλλα μπαίνουν στη διαδικασία του on off ?

Πιθανολογώ ότι είναι προστασίες από υψηλές πιέσεις σε υψηλές εξωτερικές (και για αυτό με ανησυχεί το συνεχές που κάνετε σε συνθήκες testing ). @Klausxποια είναι η άποψή σου; Ξέρεις τι παίζει; Ή ξέρεις κάποιον που να ξέρει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πιθανολογώ ότι είναι προστασίες από υψηλές πιέσεις σε υψηλές εξωτερικές (και για αυτό με ανησυχεί το συνεχές που κάνετε σε συνθήκες testing ). @Klausxποια είναι η άποψή σου; Ξέρεις τι παίζει; Ή ξέρεις κάποιον που να ξέρει;

Την προστασία δεν την αφαιρε8 το test mode έχω γράψει ότι όταν η εξωτερική θερμοκρασία ανεβεί στους 20 το κλιματιστικό μπαίνει στο ιδιο τρύπακι ανεβάζοντας  τα ελάχιστα watt στη περίπτωση του δικού μου 9αριου στα 400watt 

τωρα ποσό σόφρων είναι αυτό η ποια διάνοια το σκέφτηκε έτσι αυτό είναι άλλο θέμα για την θερμική άνεση στο εσωτερικό του σπιτιού 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Την προστασία δεν την αφαιρε8 το test mode έχω γράψει ότι όταν η εξωτερική θερμοκρασία ανεβεί στους 20 το κλιματιστικό μπαίνει στο ιδιο τρύπακι ανεβάζοντας  τα ελάχιστα watt στη περίπτωση του δικού μου 9αριου στα 400watt 

τωρα ποσό σόφρων είναι αυτό η ποια διάνοια το σκέφτηκε έτσι αυτό είναι άλλο θέμα για την θερμική άνεση στο εσωτερικό του σπιτιού 

20; Όχι 12;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, dimostr είπε

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γνώμη μου είναι ότι φοβούνται να τα ρίξουν χαμηλά σε στροφές για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι μπορούν πιο άνετα να δίνουν 10 χρόνια εγγύηση συμπιεστή. Γενικά δείτε τις εγγυήσεις συμπιεστή από κλιματιστικά που πέφτουν χαμηλά σε σχέση με τους άλλους.

Το μόνο θέμα που μπορεί να προκαλέσει το testing mode είναι φθορές στον συμπιεστή.
Άλλος λόγος που δεν πέφτουν χαμηλά ενώ μπορούν είναι για να ρίξουν το κόστος των ηλεκτρικών/προγραμματισμού κατά πολύ.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...