Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα τα έδινες;

https://www.alphaclimagr.gr/product/1418621/toshiba-edge-ras-b13g3kvsg-e-ras-13j2avsg-e1-klimatistiko.html

Από κώτσο δίνει smartphone δώρο και πάει ίδια τιμή

Αν δεν τα δίνεις, τότε

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252395-a-c-in13-toshiba-ras13cavg-e-b13ckvg-e

δίνει δώρο καφετιέρα.

Το ίδιο με άλλο όνομα με δωρεάν εγκατάσταση (δες τους όρους αν σε καλύπτει χιλιομετρικά)

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b13e2kvg-e-ras-13e2avg-e-klimatistiko-inverter-13000btu-134459

Τα yukai/arata θα θέλουν έξτρα wifi module (κανά 100άρικο).

Δεν θέλω να μπλέξω με extra wifi modules, και η τιμή του edge μοιάζει κάπως υψηλή προς το παρον. Τι γνώμη έχεις για το TCL miracle III, λίγες σελίδες πίσω που διάβαζα έβλεπα καλά σχόλια, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Γενικότερα δεν θέλω να πάω σε κάτι ακριβό διότι  η χρήση του θα είναι αρκετά περιστασιακή. Θα ζεσταίνει την κρεβατοκάμαρα στα πολύ κρύα( 15-20 μέρες τον χρόνο;) και θα ψύχει στις πολύ υψηλές ζέστες( 20-30 μέρες;)

Ευχαριστώ και πάλι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, zestikios είπε

Δεν θέλω να μπλέξω με extra wifi modules, και η τιμή του edge μοιάζει κάπως υψηλή προς το παρον. Τι γνώμη έχεις για το TCL miracle III, λίγες σελίδες πίσω που διάβαζα έβλεπα καλά σχόλια, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Γενικότερα δεν θέλω να πάω σε κάτι ακριβό διότι  η χρήση του θα είναι αρκετά περιστασιακή. Θα ζεσταίνει την κρεβατοκάμαρα στα πολύ κρύα( 15-20 μέρες τον χρόνο;) και θα ψύχει στις πολύ υψηλές ζέστες( 20-30 μέρες;)

Ευχαριστώ και πάλι!

Ε τότε μήπως να πήγαινες σε κάποιο Bosch τα οποία δεν θέλουν ετήσια συντήρηση για την εγγύηση των 10 ετών;

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/251840-a-c-in12btu-bosch-asi12dw40-perfectclima

https://media3.bosch-home.com/Documents/23489451_Bosch_AC_10years_warranty_2024_gr.pdf

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε τότε μήπως να πήγαινες σε κάποιο Bosch τα οποία δεν θέλουν ετήσια συντήρηση για την εγγύηση των 10 ετών;

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/251840-a-c-in12btu-bosch-asi12dw40-perfectclima

https://media3.bosch-home.com/Documents/23489451_Bosch_AC_10years_warranty_2024_gr.pdf

1. Σύμφωνα με τους παρακάτω όρους (υπ’ αριθ. 2-8), θα επιδιορθώσουμε δωρεάν τις βλάβες των συσκευών μας που παρουσιάζονται εντός του χρόνου της εγγύησης, εφόσον αποδεδειγμένα οφείλονται σε ελάττωμα υλικού ή/και κατασκευής και μας γνωστοποιηθούν αμέσως μετά την ανακάλυψή τους και εντός του χρόνου της εγγύησης. Για τις αγορές στην Ελλάδα εάν το ελάττωμα καταστεί εμφανές εντός δώδεκα (12) μηνών από την παράδοση στον πρώτο αγοραστή, τεκμαίρεται ότι πρόκειται για ελάττωμα στο υλικό ή κατασκευαστικό ελάττωμα (βλ. εξαιρέσεις με βάση τον όρο 2). Για τις αγορές στην Κύπρο εάν το ελάττωμα καταστεί εμφανές εντός δύο (2) ετών από την παράδοση στον πρώτο αγοραστή, τεκμαίρεται ότι πρόκειται για ελάττωμα στο υλικό ή κατασκευαστικό ελάττωμα (βλ. εξαιρέσεις με βάση τον όρο 2). Για τις αγορές στην Κύπρο, ο τελικός καταναλωτής οφείλει να ενημερώσει το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας μας εντός περιόδου τουλάχιστον δύο (2) μηνών από την ημερομηνία που διαπίστωσε τη βλάβη.

Το 6μηνο στην Ελλαδα εγινε 12μηνο. Το ενδιαφερον ειναι οτι στην Κυπρο ειναι 2 χρόνια!

7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ωπ νομίζω είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω ναι. Δεν θέλω να κάνω ετήσιο σέρβις οπότε μεγάλο συν αυτό. Και γενικά Bosch την έχω σε εκτίμηση από άλλες συσκευές που έχω. Ευχαριστώ!

Μόλις τώρα, zestikios είπε

Ωπ νομίζω είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω ναι. Δεν θέλω να κάνω ετήσιο σέρβις οπότε μεγάλο συν αυτό. Και γενικά Bosch την έχω σε εκτίμηση από άλλες συσκευές που έχω. Ευχαριστώ!

Τα κλιματιστικά Bosch είναι φασονάκια midea. Αυτό δεν είναι κακό, η midea είναι ο 1ο κινέζος κατασκευαστής. Το Bosch θα έχει λίγο παραπάνω κατανάλωση σε θέρμανση σε σχέση με ένα toshiba/daikin αλλά δεν σε νοιάζει για τόσο μικρή χρήση. Σε ψύξη θα είναι μια χαρά. Επίσης δεν νιώθουν από κρύα και δεν κάνουν εύκολα defrost. Νομίζω ότι είναι μια ιδανική λύση για περιστασιακή χρήση.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έκανα εγκατάσταση στο mitsubishi dw35vf σε δωματιο 12τμ. Ο τεχνικός χρησιμοποίησε 3 μέτρα σωληνώσεις για να γινει η εγκατάσταση και αντλία κενού γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι ο δείκτης να πάει κάτω απο το 0. Πάνω απο την εξωτερική μονάδα έχει αφήσει 10cm κενό και πάνω απο την εσωτερική έχουν μείνει 23cm κενό. Με ζήτηση 23 σε εξωτερική θερμοκρασία 15, φαίνεται ότι φτάνει μέχρι τα 350 watt περίπου και κανει και 1 on off κάθε ώρα. Απο θόρυβο στη μικρότερη σκάλα είναι σε πολυ ικανοποιητικό επίπεδο, οχι εντελώς αθόρυβο βέβαια και αυτός ηταν ο βασικός λόγος που επέλεξα mitsubishi.

Η εγκατάσταση πως σας φαίνεται; Τα on off μπορούν να παρακαμφθούν κάπως;

IMG_4618.jpg

IMG_4617.jpg

IMG_4616.jpeg

Screenshot 2024-02-18 at 14.21.27.png

Επεξ/σία από _^ThEo^_
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλησπέρα, έκανα εγκατάσταση στο mitsubishi dw35vf σε δωματιο 12τμ. Ο τεχνικός χρησιμοποίησε 3 μέτρα σωληνώσεις για να γινει η εγκατάσταση και αντλία κενού γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι ο δείκτης να πάει κάτω απο το 0. Πάνω απο την εξωτερική μονάδα έχει αφήσει 10cm κενό και πάνω απο την εσωτερική έχουν μείνει 23cm κενό. Με ζήτηση 23 σε εξωτερική θερμοκρασία 15, φαίνεται ότι φτάνει μέχρι τα 350 watt περίπου και κανει και 1 on off κάθε ώρα. Απο θόρυβο στη μικρότερη σκάλα είναι σε πολυ ικανοποιητικό επίπεδο, οχι εντελώς αθόρυβο βέβαια και αυτός ηταν ο βασικός λόγος που επέλεξα mitsubishi.

IMG_4618.jpg

IMG_4617.jpg

IMG_4616.jpeg

Screenshot 2024-02-18 at 14.21.27.png

Για δοκίμασε να βάλεις υψηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα; Τι θα κάνει; Θα πέσουν λίγο τα watts;

ΥΓ Νομίζω ότι είχε λίγο περιθώριο να ξεκολλήσει λίγο η εξωτερική μονάδα από τον τοίχο.

Επεξ/σία από liakjim

συγνώμη μια γρήγορη ερώτηση.

εσωτερική με την εξωτερική μονάδα μπορώ να μπούνε στο ίδιο ύψος?

πρέπει να υπάρχει κάποια υψομετρική διαφορα μεταξύ των δύο?

3 λεπτά πριν, coast2coast είπε

συγνώμη μια γρήγορη ερώτηση.

εσωτερική με την εξωτερική μονάδα μπορώ να μπούνε στο ίδιο ύψος?

πρέπει να υπάρχει κάποια υψομετρική διαφορα μεταξύ των δύο?

Φυσικά και μπορούν. Δεν χρειάζεται να υπάρχει διαφορά. Αν παρόλα αυτά αυτή υπάρξει θα πρέπει να είναι εντός κάποιων ορίων τα οποία αναγράφονται στα εγχειρίδια εγκατάστασης και διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο. Συνήθως είναι -/+ 10μ

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Φυσικά και μπορούν. Δεν χρειάζεται να υπάρχει διαφορά. Αν παρόλα αυτά αυτή υπάρξει θα πρέπει να είναι εντός κάποιων ορίων τα οποία αναγράφονται στα εγχειρίδια εγκατάστασης και διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο. Συνήθως είναι -/+ 10μ

Δεν συνηθίζουμε να βάζουμε την εσωτερική λίγα εκατοστά ψηλότερα για την παροχετευση των συμπυκνωματων ευκολότερα έξω; Εγώ το ζητάω να το προσέξουν οι τεχνικοί αυτό, μην έχουμε ατυχήματα.

1 ώρα πριν, BigBlack είπε

Δεν συνηθίζουμε να βάζουμε την εσωτερική λίγα εκατοστά ψηλότερα για την παροχετευση των συμπυκνωματων ευκολότερα έξω; Εγώ το ζητάω να το προσέξουν οι τεχνικοί αυτό, μην έχουμε ατυχήματα.

Δεν υπάρχει κάποια σύνδεση της παροχέτευσης με την εξωτερική μονάδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι κλίση στην οπή.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλοδουλευτο! Κι εγω πιστευω η εξωτερικη θα μπορουσε πιο εξω, να μην ειναι τοσο κολλημενη στον τοιχο...Οσο για την καταναλωση ναι ειναι πολλα τα 350w ελαχιστα αλλα με εξωτερικη 15 ισως η εξηγηση να ειναι εκει κι οχι μονο..Δες το παλι με εξωτερικη κατω απο 10 να δουμε τι κανει!

Επεξ/σία από energy52

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αύριο θα έρθουν για να δουν τι συνέβη στο toshiba που δεν το βίδωσαν και το πήρε ο αερας .

Να τους πω να δουν πίεση σβηστό, πίεση αναμμένο?

Τι άλλο?

Αυτοι σε μια αλλη εγκατάσταση δεν με άφηναν να βαλω την εξωτερική μοναδα ψηλα σε ενα μπαλκόνι γιατι θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την διαφορα ύψους.

Στο ιδιο ύψος στον ιδιο τοίχο. κλασικά το ενα μεσα το αλλο εξω.

Ποτέ δεν κατάλαβα τι έλεγαν, περισσότερο μου φάνηκε να βαριοντουσαν να το βιδωσουν επάνω.

Ενω στο δώμα "προσφέρθηκαν να το βάλουν επάνω.

Στην περίπτωση αυτή μάλλον για να μην τους πω να το βαλουν στον τοίχο.

Για αυτο ρωταω για το ύψος να δω τι θα κάνω.

Απο τον αλλο τον Κόκοτα ακόμα περιμένω.

Με πήραν και μου ειπαν να έρθουν Σάββατο. 

Τους είπα οτι δεν μπορώ και οτι καλύτερα καθημερινή και να το ξερω περισσότερο απο 24 ώρες νωρίτερα γιατι ειναι το σπιτι μακριά και δεν μένω εκει μιας και με το άχρηστο προϊόν που μου πούλησαν το σπίτι δεν εχει θέρμανση και απο τότε ούτε τηλέφωνο ούτε τίποτα.

Ούτε παγακι από αυτόν ξανά.

Επεξ/σία από coast2coast

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...